zsolti.astra Elküldve Augusztus3, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2009 Sziasztok! Kisautóm szépen kibírta a Balatoni nyaralást! Ma lemostam, mert jó koszos lett és olyanra lettem figyelmes a mai 30km-es autókázásom után, hogy leveszem gyújtást és világít mind a két irányjelző. Ha ujra gyújtásra teszem elalszik, leveszem világít. Szórakoztam vele és most jó, azóta többször le és fel raktam gyújtásra és nem jött elő! Ahogy szórakoztam vele mintha ott a kormánynál ahogy a kulcsot forgatom ott lenne valami bibi. Esetleg valakinek valami tapasztalat ilyennel kapcsolatban? :huh: ^_^ :lol: Remélem sikerül megoldani és mehetek BW-re. Link to comment Megosztás: More sharing options...
panizzi Elküldve Augusztus3, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2009 wessz, ment privi Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Augusztus3, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2009 Tisztítsd is ki a rendszert, lehet kapni klímatisztító habot, vagy sprayt. Kesztyűtartó ki, mögötte van egy fekete doboz a középkonzol felé, abban van a szűrő, ha csavaros, akkor Delphi, ha patentos, akkor Behr. Ez alapján vegyél bele szűrőt. én a sprayt ajánlom,a hab befolyik mindenhová,ahová meg befolyik,onnan ki is jön,tiszta csik lesz minden tőle,egyszerűbb a spray. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Filewalker Elküldve Augusztus3, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2009 Sziasztok! 3 kérdésem van: 1. szarakodik a világítós kapcsolóm, mennyi lehet egy ilyen, utángyártottan, illetve érdemes-e bontóban nézni (elöl-hátul ködlámpás). 2. Kanyarodáskor, főleg ha fékezek finom kattanást érzek, hallok a kormány felől, én a gömbcsuklóra tippelek, ezt nehéz cserélni, kb mennyibe kerülhet? 3. már másodjára vettem észre, hogy nagy melegben ha klímázok víz van a jobb első ülés előtti gumiszőnyegen. Tuti nem hűtővíz, tiszta, és hideg, gondolom ezt valami valahogy elvezeti, mi a tippetek, nálam miért folyik a szőnyegre? Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Augusztus3, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2009 Sziasztok! 3 kérdésem van: 1. szarakodik a világítós kapcsolóm, mennyi lehet egy ilyen, utángyártottan, illetve érdemes-e bontóban nézni (elöl-hátul ködlámpás). 2. Kanyarodáskor, főleg ha fékezek finom kattanást érzek, hallok a kormány felől, én a gömbcsuklóra tippelek, ezt nehéz cserélni, kb mennyibe kerülhet? 3. már másodjára vettem észre, hogy nagy melegben ha klímázok víz van a jobb első ülés előtti gumiszőnyegen. Tuti nem hűtővíz, tiszta, és hideg, gondolom ezt valami valahogy elvezeti, mi a tippetek, nálam miért folyik a szőnyegre? utolsóra a válasz lehet,hogy a kifolyód eldugult,esetleg elcsúszott ,szerintem meg tudod nézni te is Link to comment Megosztás: More sharing options...
BaZolika Elküldve Augusztus3, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2009 utolsóra a válasz lehet,hogy a kifolyód eldugult,esetleg elcsúszott ,szerintem meg tudod nézni te is Nekem is el volt dugulva. Ne is mondjam, hogy a kondenzviz beborította ez egész utas oldali padlóteret a kárpit alatt. Egy napom ment rá míg kitakarítottam. Otthagyni nem érdemes, mert a szigetelés miatt soha nem szárad ki, és ha a padlólemez nedvesen van tartva akkor bizony korrózió lesz a vége. A kifolyót a tűzfalon a motortérben találod a generátorral kb. egy vonalban. Két hosszú torx csavar fogja, azt hiszem 20-as. Felülről is simán el lehet érni, nem kell hozzá akna. Üdv.: Zoli 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
BaZolika Elküldve Augusztus4, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2009 Sziasztok! Van egy nagyon nagy problémám. Z14XEP-s G Astra twinport torok szokásos módon elkopott. Sikerült szereznem egy kitünő állapotban lévő bontott torkot. Fel is szereltem, mindent a helyére raktam. Kocsi tökéletesen működik egy dolgot kivéve. Bizonyos kilóméter után (5-10km) eltárolja a P1112-es hibakódot. MIL lámpa menet közben egyszer sem jelez vissza, nem világít, még csak fel sem villan. Légtömegmérő, motorvezérlő próbára cserélve és azokkal is ugyan az a helyzet. Amikor a twinport szeleppel volt a probléma, akkor mindig a P1113-as hibát tárolta el a computer. Van-e valami köze a P1112-es hibakódnak a twinport szelephez? Szerintetek hol kezdjem keresni a hibát? Amit még észerevettem hogy a két szívótorkon nem eggyeztek a betük és a számok, de mind a kettő Z14XEP motorhoz való, a gyártási időben pedig 5 hónap a különbség. Ami az autóban volt: 0 280 600 057; 55 556 265; KD Ami most van az autóban: 0 280 600 073; 55 559 831; MP Mi a különbség a kettő között? Üdv.: Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
apple85 Elküldve Augusztus4, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2009 Sziasztok, segítségre lenne szükségem, mert egyelőre a márkaszervízzel nem jutok egyről a kettőre. A műszerfalon a kesztyűtartó alatt, ahol a lábtérbe bekerül a levegő, felfedeztem, hogy egy műanyag kis pattintó el van törve. Ennek a légbeömlőnek a csövét tartja, de most menet közben zörög. Sajnos nem igazán tudom mi a neve, de valami kis piti alkatrész. 138 Ft kb az egész. Valaki nem tudja véletlen, hogy mi ennek a kis mütyűrnek a pontos neve, esetleg cikkszáma? Vagy hol tudnék a márkaszervízen kívül ilyet beszerezni? Esetleg valami más megoldás, hogy ne zörögjön? Előre is köszönöm a segítséget, remélem valaki már találkozott ezzel a problémával. Üdv. Apple Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Augusztus4, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2009 Sziasztok, segítségre lenne szükségem, mert egyelőre a márkaszervízzel nem jutok egyről a kettőre. A műszerfalon a kesztyűtartó alatt, ahol a lábtérbe bekerül a levegő, felfedeztem, hogy egy műanyag kis pattintó el van törve. Ennek a légbeömlőnek a csövét tartja, de most menet közben zörög. Sajnos nem igazán tudom mi a neve, de valami kis piti alkatrész. 138 Ft kb az egész. Valaki nem tudja véletlen, hogy mi ennek a kis mütyűrnek a pontos neve, esetleg cikkszáma? Vagy hol tudnék a márkaszervízen kívül ilyet beszerezni? Esetleg valami más megoldás, hogy ne zörögjön? Előre is köszönöm a segítséget, remélem valaki már találkozott ezzel a problémával. Üdv. Apple mullerauto.hu -nál is tudsz venni, van online epcjük, abban meg tudod nézni mi is kell Neked pontosan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fidorrr Elküldve Augusztus4, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2009 Sziasztok, segítségre lenne szükségem, mert egyelőre a márkaszervízzel nem jutok egyről a kettőre. A műszerfalon a kesztyűtartó alatt, ahol a lábtérbe bekerül a levegő, felfedeztem, hogy egy műanyag kis pattintó el van törve. Ennek a légbeömlőnek a csövét tartja, de most menet közben zörög. Sajnos nem igazán tudom mi a neve, de valami kis piti alkatrész. 138 Ft kb az egész. Valaki nem tudja véletlen, hogy mi ennek a kis mütyűrnek a pontos neve, esetleg cikkszáma? Vagy hol tudnék a márkaszervízen kívül ilyet beszerezni? Esetleg valami más megoldás, hogy ne zörögjön? Előre is köszönöm a segítséget, remélem valaki már találkozott ezzel a problémával. Üdv. Apple Szia! Szerintem a belső keringetés csappantyúra gondolsz, az szokott mindig eltörni, pontosabban annak a tengelye, és ezáltal folyamatosan forogni akar, azt a nyekergést hallod. Bár boltban, azt is elég drágán adják! Nézz, szét a bontokban, de ha nem szükséges neked a belsőkeringetés, akkor egyszerűen húzd le a sarut róla, és nem fog nyekeregni, viszont a fűtés, klíma működni fog! Én így jártam majd egy évig. Ha javasolhatom te magad cseréld ki, mert babra munka kis helyen van, és sok csavart kell kicsavarozni, ezért a szerelők hatalmas munkadíjat kérnek érte, pedig nem olyan bonyolult dolog, ha esetleg érdekel, akkor email ben szívesen elmagyarázom részletesen… Link to comment Megosztás: More sharing options...
BaZolika Elküldve Augusztus4, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2009 Sziasztok! Nyekergő, kotyogó vezető oldali ülésre tud valaki megoldást? Üdv.: Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Augusztus4, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2009 Sziasztok! Nyekergő, kotyogó vezető oldali ülésre tud valaki megoldást? Üdv.: Zoli kotyogás nem jellemző,mitől is kotyog,és hol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
BaZolika Elküldve Augusztus4, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2009 kotyogás nem jellemző,mitől is kotyog,és hol? Nekem a kotyogás és a nyekergés is előjött. A kotygást az ülés sinjének a tágulása és a magasságállítás szerkezetének a szegecselései okozták. Én erre azt találtam ki, hogy a gyári szegecseket kifúrtam, kiszedtem a csuklópontba helyezett gagyi műanyag távtartó karikát, esztergáltam bele méretpontos fém betétet és egy kis kenő zsírral meg egy 8-as csavarral és anyával összeszereltem a csuklókat. A sint meg csak egyszerűen összébb hajtottam. Leginkább a nyekergés a jellemző. Ezt több dolog is adja együttesen. Leginkább és leghamarabb az ülés szivacs betétje szokott nyekeregni, amit a tükör sima fém vázra helyezett szivacs betét okoz. De a szegecselésektől is szokott recsegő hang jönni, amit a fentebb említett módon orvosolni lehet. Én az egész ülést megnyúztam, majd a sima lemez felületre kétoldalas ragasztóval hangfalbevonó textilt ragasztottam, hogy ne tudjon a tükörsima fém felületen elmozdulni, és erre helyeztem vissza a szivacsot. Ezt a módszert alkalmaztam az üléspadon és a háttámlán is, majd az üléslap leg aljára, ahol van az a rugós tartó, ami a szivacsot fogja a kiesés ellen, behelyeztem egy méretre vágott furnér lapot, mivel az említett tartó már nagyon ki volt tágulva és már szó szerint beestem az ülésbe. Ezek után amikor a helyére tettem az ülést akkor örültem, hogy teljesen kotty- és nyekergés mentes az ülésem, és 160e km után sincs még kiülve, olyan mint az új. Remélem tudtam segíteni egy bosszantó hiba kiküszöbölésében. Üdv.: Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
apple85 Elküldve Augusztus5, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2009 Köszönöm a segítséget mindenkinek! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Augusztus5, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2009 szevesztok lenne hozzátok egy kérdésem. nekem egy 2006-os 1.4 16v astra-ám van.az a problémám hogy hideg motornál mikor el akarok indulni vele és a kuplongot engedem ráfele a kuplungpedál "lüktet".olyan érzés mintha nem tudna osszekapcsolódni a motorral. mikor teljesen rá van engedve a pedál normálisan müködik.ezt csak hideg motornál csinálja.tud nekem segiteni valaki?elöre is köszi szevasztok azt szeretném kérdezni hogy ez a jelenség adódhat-e abból hogy nem volt még cserélve a fékolajam.ugy tudom a kuplungot is ez az olaj müködteti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
BaZolika Elküldve Augusztus5, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2009 szevasztok azt szeretném kérdezni hogy ez a jelenség adódhat-e abból hogy nem volt még cserélve a fékolajam.ugy tudom a kuplungot is ez az olaj müködteti. Helló! Egy időben nekem is csinálta, de utána megszünt. Leginkább hűvös, nyírkos időben jött elő hideg motornál. Fékolaj szerintem nem okozhatja, mert nekem a hiba jelentkezése előtt lett cserélve a fékolaj. Üdv.: Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csuri78 Elküldve Augusztus5, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2009 Sziasztok! Új Opel tulajdonosként, és klubtagként szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy site-ot, ahol tetőcsomagtartó, csomagtartó, tetőbox, kerékpártartó, síléctartó, és mindenféle jármű tartozék található. Ne bízd másra, hordd el magad! www.camcar.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Augusztus8, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2009 Sziasztok! Új Opel tulajdonosként, és klubtagként szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy site-ot, ahol tetőcsomagtartó, csomagtartó, tetőbox, kerékpártartó, síléctartó, és mindenféle jármű tartozék található. Ne bízd másra, hordd el magad! www.camcar.hu De miért ekkora betűkkel? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
prodigy Elküldve Augusztus9, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2009 Sziasztok olvastam már nálatok sokat a problémámmal kapcsolatos hozzászólások és tapsztalatok terén. Egy zx14e astra g caravan-ba keresnék motorvezérlő hibrid computer-t, azt a bizonyos panelt. Ugyanis kigyullad rendszeresen a kis lámpa, eleddig nem volt semmi különösebb következmény, leállítás, és újraindítás, és kialudt. Volt ezen a kocsin már minden cserélve, teljes motorfelújítás is volt, ki lett takarítva a kartergáz cső is. Minden amit el lehet képzelni. Erről a panelről mondják, hogy rossz, marha drága. Bontót már kérdeztem, nincs. Valakinek esetleg nem lenne? paraméterek: motortípus: zx14e D01003DHZJ 09353459DN Előre is köszönök bárminemű segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Augusztus9, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2009 Helló! Egy időben nekem is csinálta, de utána megszünt. Leginkább hűvös, nyírkos időben jött elő hideg motornál. Fékolaj szerintem nem okozhatja, mert nekem a hiba jelentkezése előtt lett cserélve a fékolaj. Üdv.: Zoli hello eggyenlőre nem akar szünni a jelenség de ettöl függetlenül lecseréltetem az olajat.kössz a segitséget üdv Tibi Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotja Elküldve Augusztus9, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2009 Sziasztok. nekem olyan problémám van,hogy amikor élesen kanyarodok akkor a jobb első kerék felöl fémes köszörülő hangot hallok :huh: mi lehet a baj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Augusztus9, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2009 T Zotja! A fékbetéted kopott el. Cserélni kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Augusztus9, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2009 T Zotja! A fékbetéted kopott el. Cserélni kell. Az inkább fékezésnél adná a hangját, nem? Én inkább kopott csapágyat mondanék Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotja Elküldve Augusztus9, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2009 Az inkább fékezésnél adná a hangját, nem? Én inkább kopott csapágyat mondanék ja igen azt hozzátenném h nem fékezek közbe...anélkül is adja! Link to comment Megosztás: More sharing options...
BaZolika Elküldve Augusztus9, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2009 hello eggyenlőre nem akar szünni a jelenség de ettöl függetlenül lecseréltetem az olajat.kössz a segitséget üdv Tibi Ártani biztos nem ártasz vele. Üdv.: Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts