Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Valaki nem készül véletlenül mostanában szelepfedél tömítést cserélni X14XE-es motoron???

Érdekelne, hogy a fedél hogy néz ki belülről....

Sajnos a neten sehol nem találtam ilyen fotót...

Szerintem ugyanugy néz ki mint kivülről,csak jó esetben olajos....

Megosztás:

Egr szelep kiiktatásról valaki tud valamit? Elvileg van valamilyen oda való lemezke,ami fedi a helyét,csak azt nem tudom,hogy ki kell e programozni valamit??Valaki?

Helló!

Astra g diesel topic 77. oldal alja a hozzászólásom ez EGR takarítás/kiktatásról.

Üdv.

Megosztás:

Sziasztok! Tudja valaki hogy hol tudok legolcsóbban középső és hátsó dobot a kocsihoz, lehetőleg Bp.-en...?

Hali!

Nekem a 2001, Z14XE motoros 5a Astrához nem BP-ről, de postával együtt +tűzkarika+bilincs a két dob kb25e lenne innen:

http://tnet-autoalkatresz.hu/index.php

Én majd csak jövő tavasszal tervezem cserélni, addig elfutkosok még vele, de tuti innen rendelek..

A szerelést megoldom majd magam.

Üdv.

Megosztás:

Régebben olvastam az egyik népítéletben a Twinport motoros astak-kal kapcsolatban, hogy néha nehezen indul.

A hozzászóló azt írta, hogy akkor azt mondták neki, hogy ez ilyen, adjon gázt.

És valóban nagyon ritkán nekem is kicsit forgatni kell hogy induljon, de kizárólag meleg motornál fordul ez elő, ha leállok és nemsokkal utána egyből indítok (pl. beugrok az irodába mert otthagytam a fejem <_< ).

Amúgy semmi baj, jól húz, erős , jól fogyasz (5,8 körül hosszútávon) most voltam vizsgán vele aszonták hibátlan, CO nulla stb....

Erről van valakinek tapasztalata, vagy szakvéleménye?

erről valaki?

Megosztás:

Sziasztok! Tudja valaki hogy hol tudok legolcsóbban középső és hátsó dobot a kocsihoz, lehetőleg Bp.-en...?

Persze nem tudom, mik az igények, de én úgy oldottam meg - kevés pénzből - hogy megnéztem egy-két bontót. Tudom senki nem vesz kipufogót bontóból, de épp ezért! Elvégre új autókat is összetörnek. Szerencsém volt, találtam egy szinte zsír új hátsó dobot, 5-ezret kértek érte, lealkudtam 4-re és még garit is kaptam rá (örültek, hogy elvitte valaki). Tudom nem egy elegáns megoldás, de hát ha nincs pénz, akkor nincs pénz! <_<

Megosztás:

Persze nem tudom, mik az igények, de én úgy oldottam meg - kevés pénzből - hogy megnéztem egy-két bontót. Tudom senki nem vesz kipufogót bontóból, de épp ezért! Elvégre új autókat is összetörnek. Szerencsém volt, találtam egy szinte zsír új hátsó dobot, 5-ezret kértek érte, lealkudtam 4-re és még garit is kaptam rá (örültek, hogy elvitte valaki). Tudom nem egy elegáns megoldás, de hát ha nincs pénz, akkor nincs pénz! <_<

Jó és rossz megoldás van. Elegáns az a kocsi legyen :)

Ez egy jó megoldás volt.

Megosztás:

http://kep.ivpicture.hu/125144.jpg

egy kis csemege kinullázásra

kb 2 éve vettem az enyémbe egy motorvezérlőt,ami elszállt,leálltam a pinyóba,oszt nem indult többet..... 7 hétig kerestem bele motorvezérlőt,nem találtam,vettem egyet 200ezerért.... ha lett volna bontott,azt fel lehetett volna tanitani?? Bár arra is azt mondták,hogy ebbe a tipusba nem lehet belenyulni...X12XE 98-as évj.

Megosztás:

ezekkel foglakozom föképpen ugyhogy kér volt megvenni az újat most ez a kép arra volt okulás hogy bizony kilehet még kocsi nélkül is nullázni

állitolag a legelső kiadású astrákét(G) nem lehet mert bele van égetve a programjába vagy mi,de tényleg nem találtam az egész országban egyet sem.....

Megosztás:

egy kis csemege kinullázásra

Az a rózsaszín babacsörgő fontos kellék? <_<

Én egyáltalán nem értek az elektronikához, csak a francia akksit ismertem föl. Azt a rózsaszín izét műszerész (nem autóvill.) barátom sem tudta beazonosítani.

A második kép után jutott eszembe: milyen tipikusnak mondható CDTI hibákkal találkozol?

Megosztás:

Merrefelé nézegetted a bontókat? Környéken?

Nekem is kellene néhány apróság. Például kesztyűtartó (el van törve a vezetőpálca, amelyik a lámpát kapcsolja benne), hamvveder (nem működik a mechanika, amelyik lassítja a nyitást), csomagtér ajtóra opel logo (lejött egy darabon a krómozás. Nem tudom, hogy csak ezt lehet-e külön venni, vagy csak ajtóval együtt), stb.

Köszi!

Megosztás:

X14Xe motor ha a külső hőmérséklet 20 fok felett van akkor indítás után 1500-as fordulaton pörög kb.: 30-45 mp-ig...

azután beáll a "normál" alapjárat.

Indítás után ha felpörgetem 2000-es fordulatra akkor viszont azonnal beáll a normál alapjárat. Melegen az alapjáraton szintén stabil.

Hidegebb külső hőmérsékletnél indításkor ezt soha sem csinálja.

Eddig 4 tulajt kérdeztem meg akiknek hasonló motorral szerelt autója van és ők is "panaszkodtak" ....

Folytószelepház és alapjárati motor tisztítva volt..az autó amúgy tökéletesen működik az átlag fogyi (sok várossal) 8 körül van.

Hőmérséklet jeladó cserélve volt...

Mi okozhatja ezt ??? Ilyen nagy melegben elég idegesítő tud lenni....

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.