I_S Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 Sziasztok! Kellene egy kis segítség, hátha már találkozott ezzel a problémával valaki. Indítás után a motor (Z14XE) dadogva jár. Csak hideg motornál fordul elő és ahogy el kezd melegedni a motor (2-3 perc) megszűnik a dadogás. Folytószelepházat most takarítottam ki. Előre is köszi a segítséget! Gyertyákban mennyi van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 Van valahol hibakód kivillogás útmutató G astrához is skacok? melyik lábakat kell itt kötögetni? Tegnap a családi dög megajándékozott minket a folyamatos check engine világitással. :s Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 Van valahol hibakód kivillogás útmutató G astrához is skacok? melyik lábakat kell itt kötögetni? Tegnap a családi dög megajándékozott minket a folyamatos check engine világitással. :s Ha jól tudom itt nem kell kötögetni lábakat, vagyis nem mindnél. Nemtom a tiéd milyen, de a kivillogtatás (ha elektromos a gázpedálod) a következő: kocsi áll, fáz+fék egyszerre benyom, nyomva tart, gyújtás ráad, és figyel és számolja a villogásokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 ja, közben látom hogy nálad ez működhet, ha nálam is működik ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 Gyertyákban mennyi van? 10E km. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 10E km. Általában milyen körülmények közt jársz? ha sok a városi forgalom benne, akkor lehet hogy kormolódtak a szelepek és ez okozza. Lehet hogy elég a jól bevált uhuhu féle tanács: Hajtsd meg egy kicsit a gépet, majd kitisztul, kiég.. Sokaknak segített.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 Általában milyen körülmények közt jársz? ha sok a városi forgalom benne, akkor lehet hogy kormolódtak a szelepek és ez okozza. Lehet hogy elég a jól bevált uhuhu féle tanács: Hajtsd meg egy kicsit a gépet, majd kitisztul, kiég.. Sokaknak segített.. ;) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 Ha jól tudom itt nem kell kötögetni lábakat, vagyis nem mindnél. Nemtom a tiéd milyen, de a kivillogtatás (ha elektromos a gázpedálod) a következő: kocsi áll, fáz+fék egyszerre benyom, nyomva tart, gyújtás ráad, és figyel és számolja a villogásokat. Aztán persze kunyerálsz egy táblázatot, vagy beírod ide a kódot, amit kiolvastál és mondanak rá valamit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 Általában milyen körülmények közt jársz? ha sok a városi forgalom benne, akkor lehet hogy kormolódtak a szelepek és ez okozza. Lehet hogy elég a jól bevált uhuhu féle tanács: Hajtsd meg egy kicsit a gépet, majd kitisztul, kiég.. Sokaknak segített.. 90% városi használat! Köszi srácok a segítséget! Megpróbálom! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 köszi! 10 - 3 - 10 - 3 a hibakód... ráugrom a google -re de ha valaki gyorsabb akkor ossza meg velem a hibakód listát, legyen kedves ;) Aztán persze kunyerálsz egy táblázatot, vagy beírod ide a kódot, amit kiolvastál és mondanak rá valamit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 pedig tuti ez a kód de ilyen nincs ami hasonlít az meg a 0330 és az a kopogás szenzor.... ;) köszi! 10 - 3 - 10 - 3 a hibakód... ráugrom a google -re de ha valaki gyorsabb akkor ossza meg velem a hibakód listát, legyen kedves :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 köszi! 10 - 3 - 10 - 3 a hibakód... ráugrom a google -re de ha valaki gyorsabb akkor ossza meg velem a hibakód listát, legyen kedves ;) Ez 0303-nak hangzik: Gyújtáskimaradás a 3. hengernél. A legesélyesebb lehet rá a trafóhíd-betérdelés (volt már itt többeknek), a gyertya is okozhatja, de legelébb egy fagyizást kellene beiktatni forszírozott menettel (hadd égjen ki, aminek ki kell (AGR-nél esetleg)). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 X14XE Astra G amúgy a vas 2004-es. Ugyanúgy húz mint eddig, szép az alapjárata, 45.000 km van benne. Minden henger megy... Gyertyát nem cseréltünk rajta újabban azt akkor fogunk most. Meg ha tudom elviszem szervízbe a jövőhéten. a "fagyizás" dolgot kifejtenéd bővebben? ezt még így nem hallottam ;) Ez 0303-nak hangzik: Gyújtáskimaradás a 3. hengernél. A legesélyesebb lehet rá a trafóhíd-betérdelés (volt már itt többeknek), a gyertya is okozhatja, de legelébb egy fagyizást kellene beiktatni forszírozott menettel (hadd égjen ki, aminek ki kell (AGR-nél esetleg)). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 OBD2 Hibakód lista Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 X14XE Astra G amúgy a vas 2004-es. Ugyanúgy húz mint eddig, szép az alapjárata, 45.000 km van benne. Minden henger megy... Gyertyát nem cseréltünk rajta újabban azt akkor fogunk most. Meg ha tudom elviszem szervízbe a jövőhéten. a "fagyizás" dolgot kifejtenéd bővebben? ezt még így nem hallottam :lol: A motor az évjáratból ítélve Z14XE(P)-s lehet. A 10 villogás az biztos, hogy 0-át jelent, így 0303 a kód, ez mindenképpen gyújtás-téma. Lehet, hogy nem annyira komoly az ügy, hogy észre is vedd, de az ECU letárolta. Előbb-utóbb biztos, hogy valami el fogja hajítani a kanalat a gépnél. De majd jönnek itt szaktekintélyek, aztán szakértenek. (Fagyizás: Ha nyavalygunk itt valami rángatásokról, meg gyengélkedésről, uhuhu rögtön hosszabb útra küld mindenkit (Fehérvárra fagyizni ;) ), hogy kormoljuk ki a gépet - ez sokszor tényleg segít is...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 Z14XE2 hogy pontos legyek. Anyu használja tehát nincs meghajtva de azért pár hetente megyek vele én is és meghajtom de akkor 7végén 100 as benzin és fehérvár :lol: Köszönöm az ötleteket !!! A motor az évjáratból ítélve Z14XE(P)-s lehet. A 10 villogás az biztos, hogy 0-át jelent, így 0303 a kód, ez mindenképpen gyújtás-téma. Lehet, hogy nem annyira komoly az ügy, hogy észre is vedd, de az ECU letárolta. Előbb-utóbb biztos, hogy valami el fogja hajítani a kanalat a gépnél. De majd jönnek itt szaktekintélyek, aztán szakértenek. (Fagyizás: Ha nyavalygunk itt valami rángatásokról, meg gyengélkedésről, uhuhu rögtön hosszabb útra küld mindenkit (Fehérvárra fagyizni ;) ), hogy kormoljuk ki a gépet - ez sokszor tényleg segít is...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ipifeci Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 Sziasztok! Következő lenne a problémám, ha valaki tud kérem segítsen. Egy Astra G 1.4-es-ről lenne szó. A jelenség az, hogy reggel induláskor, amikor hideg van (kb. 3 fok alatt) kigyullad a motorhibát jelző sárga lámpa és mint azóta kiderült a harmadik szelep nem működik. Az autó érezhetően remeg és visszaváltáskor a kuplung benyomása után rendszerint teljesen le is áll. Aztán az újraindítás után továbbra is fennáll a jelenség, hogy remeg és rossz hangja van de utána már nem mindig fullad le. Voltunk vele Opel szervízben ahol elsőnek kicserélték a gyújtáshidat, de ez sem hozott eredményt, gyertyacsere is történt, de ettől sem oldódott meg a probléma. Azt mondták, hogy valószínűleg az lehet a gond, hogy a szelepeknél olyan mértékű az elrakódás hogy ez okozhatja a hibát. Javasolták, hogy potom 110 ezer forintért szétszedik a motort és kitisztítják, de nem vagyok biztos benne hogy ezzel megoldódna a probléma. Vettem bele mindenféle szelep és injektor tisztító folyadékot de ez sem segített. Aztán van olyan időszak, hogy teljesen jól működik, elalszik a sárga lámpa és napokig nincs semmi probléma, de aztán újra előjön a hiba. Azt szeretném tudni, hogy lehet-e a szelepeknél lerakódott szennyeződés a hiba okozója, vagy valami más gond van? Mert azért furcsa, hogy sokszor meg napokig jól működik, ha valóban a szennyeződés a hiba kiváltója akkor nem kéne folyamatosan fennálnia a hibának? Ha valaki tud kérem segítsen mert nem szeretném feleslegesen szétszedetni a motort, már csak az anyagiak miatt sem. Előre is köszönöm a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 Bakker, valami bolygó együttálás van? Annyi emberkének jelentkezik most ez a gyújtásprobléma ;) remélem engem nem ér el.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 Bakker, valami bolygó együttálás van? Annyi emberkének jelentkezik most ez a gyújtásprobléma :lol: remélem engem nem ér el.... ebben én is bízok, a jövő héten cserélek is gyertyát, úgyis olajcserés a szekér ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 Bakker, valami bolygó együttálás van? Annyi emberkének jelentkezik most ez a gyújtásprobléma :lol: remélem engem nem ér el.... nem bolygó együttállás van, hanem hideg.. sokkal többet megy az autó hidegen, teli szivatóval, és aki nem üti annak ekkorra telerakódik a motorja kokszszal. Na ki tudja hova kell ilyenkor menni???????? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 ebben én is bízok, a jövő héten cserélek is gyertyát, úgyis olajcserés a szekér ;) [/quote gyári gyertyét tegyél bele... 2 polusut. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 Na ki tudja hova kell ilyenkor menni???????? ;) Autópálya, nyélgáz! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 Autópálya, nyélgáz! ;) majdnem... de meghagyom másnak a válasz élményét :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 majdnem... de meghagyom másnak a válasz élményét :lol: Reszkess Fehérvár! Hétvégén Astrás roham várható!!! Talán már jó idő is lesz a Fagyizáshoz! :lol: Kár, hogy nem Szfehérváron lakom. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 vazze hol van az a fagyizó? ;) ma amúgy gyanakodtam én is hasonlókra és meghajtottam picit a vasat mikor bemelegedett de ny ilván más hogy kettesben hármasban városban kiforgattam meg más ha pályán majd tartósan tilt a 4. -ben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts