bazs Elküldve Június14, 2005 Megoszt Elküldve Június14, 2005 akkor magyarázd már meg, hogy a jobban flszerelt, de ugyanolyan motoros autóknál miért lehet hátul tárcsa a dob helyett? egyszerű a megoldás: olyat kell felrakni a dob helyett, ami amúgy is volt rajta ;-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június14, 2005 Megoszt Elküldve Június14, 2005 Kifarolás, stb.? na itt pontosan a kókány utolagosan szerelt tárcsafékes autóknál lehet a kifarolásról beszélni. ugyanis ott más a fékerő elosztás, más a főfékhenger nyomása. ha ezeket nem cseréli, akkor simán kifarol a kanyarba, ugyanis sokkal erősebben fog fogni a tárcsafékes fék, mintugyanakkora nyomásnál a dobfék. nem hiszem,hogy akkora különbség van egy városi használatu autónál a tárcsa és a dobfék között. nekem 4 tárcsa van gyárilag, de a kadettomon nem hütött első fékkel, és a hátsó dobbal pont ugyanigy megálltam..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június14, 2005 Megoszt Elküldve Június14, 2005 akkor magyarázd már meg, hogy a jobban flszerelt, de ugyanolyan motoros autóknál miért lehet hátul tárcsa a dob helyett? egyszerű a megoldás: olyat kell felrakni a dob helyett, ami amúgy is volt rajta ;-) de ott teljesen más a fékrendszer. lásd elöző hozzászólásom... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Június14, 2005 Megoszt Elküldve Június14, 2005 ööö én sehol nem mondtam azt, hogy csak a dobot kell tárcsára cserélni és csók egyértelmű, hogy az átalakításhoz szinte mindent ki kell cserélni, de nem lehetetlen és eredménytelen a küzdelem 8) ;-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Június14, 2005 Megoszt Elküldve Június14, 2005 na itt pontosan a kókány utolagosan szerelt tárcsafékes autóknál lehet a kifarolásról beszélni. ugyanis ott más a fékerő elosztás, más a főfékhenger nyomása. ha ezeket nem cseréli, akkor simán kifarol a kanyarba, ugyanis sokkal erősebben fog fogni a tárcsafékes fék, mintugyanakkora nyomásnál a dobfék. nem hiszem,hogy akkora különbség van egy városi használatu autónál a tárcsa és a dobfék között. nekem 4 tárcsa van gyárilag, de a kadettomon nem hütött első fékkel, és a hátsó dobbal pont ugyanigy megálltam..... Ígyvan, ígyvan!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
brandhu Elküldve Június14, 2005 Megoszt Elküldve Június14, 2005 Sziasztok! Nemrég találtam rá erre a fórumra, ritka jó társaságot találtam itt. Jó pár napja olvasgatom már a topikokat, de csak mostanra gyűjtöttem bátorságot is egy két kérdéshez. Szóval nemrég lecseréltem 11 éves F Astrámat egy 6 éves Astra G 1.6 16V Club Caravan-ra. 2 hete van meg a kocsi és észrevettem hogy a kormány tekerésekor (csak álló helyzetben) enyhe ropogást érzek a kormányon és a pedálokon is. Ezen az oldalon www.tipushiba.hu/autok/opel_astra_g.htm meg is találtam a felsorolásba ezt a jelenséget. Viszont megoldást nem írnak rá. Remélem nem valami komoly hiba? A másik egy jelentéktelenebb, inkább csak a szememet szúrja, hogy az első lámpáknak a műanyag búrája nagyon matt. Ezzel mit lehetne tenni? brandhu Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Június14, 2005 Megoszt Elküldve Június14, 2005 a búra műanyag és hamar mattul leginkább gépi mosóban állítólag a későbbi modelleknél javítottak ezen egy megoldás van: csere a ropogásra majd valamelyik okosabb ember választ ad ;-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június15, 2005 Megoszt Elküldve Június15, 2005 a ropogásra majd valamelyik okosabb ember választ ad ;-) mé van itt olyan? :shock: Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Június15, 2005 Megoszt Elküldve Június15, 2005 Koplett hátsó futóművet szoktak cserélni, ha hátra is tárcsát akarsz. Veszel egyet a bontóba és annyi. Persze Astra F-et vagy G-ét, amilyen a tiéd. Opelnál 1.8-tól hátul is tárcsásak. Haver az Ascona C-jéhez egy Vectra 2000 hátsó hidat vett és cakk-pakk rácuppant és már ment is. Nem tudok róla, hogy a fékerővel bármi baja is lett volna. Azóta is vígan használja. Bár lehet hogy mákja volt. Mantás mivoltomra visszatekintve, ott egy kicsit más volt a helyzet, mert bovdenes volt hátul a dobfék, de így is meglehetett oldani némi heggesztgetéssel. A kézifékből meg be kellett szerezni egy hidraulikust. Persze volt olyan is, aki összvér megoldásként a BMW630CSI hídjából babrálta át a tárcsafék megoldást. A 2000ccm-es mantára pl. eleve gyenge volt előre a hűtés nélküli tárcsafék, nembeszélve a hátsó dobról. Előre 2.2 rekord hűtött, vagy MV6, vagy Calibra turbósat szoktunk rakni a Mantánál. Bocsi hogy elkalandoztam a típustól! Link to comment Megosztás: More sharing options...
dremu Elküldve Június15, 2005 Megoszt Elküldve Június15, 2005 A gyárban néhány tucat mérnök kitalálta hosszas kísérletezéssel, szaktudással , hogy hátra dobfék. Erre jön egy önjelölt okos, hogy jobb a tárcsa. Pazar. Csak egy ötlet volt azért kérdeztem! Hogy ki mit hallot róla!? :lol: Vedd ugy hogy rád nem voltam kíváncsi..... :smt021 :smt021 Link to comment Megosztás: More sharing options...
dremu Elküldve Június15, 2005 Megoszt Elküldve Június15, 2005 A többieknek köszi a válaszokat! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Június15, 2005 Megoszt Elküldve Június15, 2005 Sziasztok! Nemrég találtam rá erre a fórumra, ritka jó társaságot találtam itt. Jó pár napja olvasgatom már a topikokat, de csak mostanra gyűjtöttem bátorságot is egy két kérdéshez. Szóval nemrég lecseréltem 11 éves F Astrámat egy 6 éves Astra G 1.6 16V Club Caravan-ra. 2 hete van meg a kocsi és észrevettem hogy a kormány tekerésekor (csak álló helyzetben) enyhe ropogást érzek a kormányon és a pedálokon is. Ezen az oldalon www.tipushiba.hu/autok/opel_astra_g.htm meg is találtam a felsorolásba ezt a jelenséget. Viszont megoldást nem írnak rá. Remélem nem valami komoly hiba? A másik egy jelentéktelenebb, inkább csak a szememet szúrja, hogy az első lámpáknak a műanyag búrája nagyon matt. Ezzel mit lehetne tenni? brandhu Ez a ropogás az én verdámnál is meg van /Astra G 2003-as/, és sajnos rettentően idegesítő. Az egész kasznin lehet érezni nem csak a pedálokon. Egy autószerelő barátommal toronycsapágyra gyanakszunk de ezt meg kell még alaposabban vizsgálnunk. Ha valaki találkozott már ezzel a problémával kérem írja meg. Köszönöm :oops: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
dremu Elküldve Június16, 2005 Megoszt Elküldve Június16, 2005 No +van be lett rakva a katakizátor+ az új Magnum dob! Nagyon frankó lett!!!! Kicsit jobban húz az autó érezhetően! Különösen 4-dickbe! :lol: Meg vagyok elégedve! :lol: ;) :( :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
brandhu Elküldve Június16, 2005 Megoszt Elküldve Június16, 2005 A ropogásról az F Astra hibái között is olvastam. Ott ez írták rá : A kormány tekerésekor ropogó hang (szoruló gömbfej, kikopott persely vagy az egyenetlen gyári fogasléc zsírozás miatt) Felemelve sok oda-vissza tekerés a kormányon elegyengetheti a zsírzást vagy meg kell zsírozatni - nem tudom a G Astránál is használhat ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
benzingoz Elküldve Június16, 2005 Megoszt Elküldve Június16, 2005 No +van be lett rakva a katakizátor+ az új Magnum dob! Nagyon frankó lett!!!! Kicsit jobban húz az autó érezhetően! Különösen 4-dickbe! :lol: Meg vagyok elégedve! :lol: ;) :( :D Akkor most már fityisz a rendőröknek!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dremu Elküldve Június16, 2005 Megoszt Elküldve Június16, 2005 Akkor most már fityisz a rendőröknek!! :D Bizony ám! (Elég lesz a fóliát magyarázni) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jim Elküldve Június16, 2005 Megoszt Elküldve Június16, 2005 Bizony ám! (Elég lesz a fóliát magyarázni) :D Ha utolérnek... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoPi Elküldve Június16, 2005 Megoszt Elküldve Június16, 2005 Indításnál a motor úgy viselkedik mintha a gázra lépnék. Felpörög, de azonnal vissza is áll. Lehet ez természetes,de ezelőtt is elektronikus vezérlésű autóm volt de az alapjáratra tette és kész. Már égőnek érzem, ha a parkolóban van valaki. :oops: Azt hiheti a "bunkó" most is úgy indítja, mint a szívatóst, és gázt ad, pedig tíz éve csak a kuplungot nyomom. Ez tényleg természetes? ASTRA G 1.4 Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Június16, 2005 Megoszt Elküldve Június16, 2005 anyám astrája is felpörög indításkor ugyanígy 1.4B aszonták, ez így jó, gyári iszonyatosan zavaró :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoPi Elküldve Június16, 2005 Megoszt Elküldve Június16, 2005 anyám astrája is felpörög indításkor ugyanígy 1.4B aszonták, ez így jó, gyári iszonyatosan zavaró :? Akkor nem egyedi. Mindegyik így indul? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jim Elküldve Június17, 2005 Megoszt Elküldve Június17, 2005 Az enyém is így indul. Azt viszont megfigyeltem, hogy ha csak addig indítózok, hogy éppen elkapja, akkor kevésbé pörög fel. Más: Hirtelen gázfröccsnél érdekes füttyögő (nem tudok jobb szót rá) hallat az autó. A Corsa C-m is csinálta. Megvettem és 2 hónap után rákezdett. Szervízben azt mondták, hogy ez ilyen és kész. Most az Astrám is csinálja. Tudja valaki, hogy mi a jelenség oka? Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Június17, 2005 Megoszt Elküldve Június17, 2005 A rejtett turbó lehet az...... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jim Elküldve Június17, 2005 Megoszt Elküldve Június17, 2005 A rejtett turbó lehet az...... :lol: Szerintem meg a tükörház miatt füttyög. :lol: Valami komoly hozzászólás esetleg? :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoPi Elküldve Június17, 2005 Megoszt Elküldve Június17, 2005 Szerintem meg a tükörház miatt füttyög. :lol: Valami komoly hozzászólás esetleg? :wink: Erős a hang? Szíj? mármint a generátor(klíma)? Ez megcsúszhat hirtelen ford.szám váltásnál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Június17, 2005 Megoszt Elküldve Június17, 2005 Nekem is Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts