Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Az autókban használt vízszivattyú tömszelencés, és vízkenésű. A tiedben is ;)

vizpumpa.jpg

image.gif

golyóscsapágy....zsírkenésű!!!! ezt a képet éppen egy vízpumpa felújító cégtől kaptam...az összesben ilyen van, szerkezetileg...nincs vízkenés.....!! :rolleyes:

Megosztás:

Hali!

Nagy útra készülök a vassal és egy napig le volt véve az akkusaru, mert feszszabályzó csere volt. A lényeg az, hogy az elektromos ablak (elöl-hátul) elfelejtette, hogy automata. Szóval most nyomni kell folyamatosan, h lehúzza az ablakot... :rolleyes: Tudom, h nem egy óriási probléma, de praktikus és nagyon szeretem.

Szerintetek mit lehet vele csinálni?

Megosztás:

Hali!

Nagy útra készülök a vassal és egy napig le volt véve az akkusaru, mert feszszabályzó csere volt. A lényeg az, hogy az elektromos ablak (elöl-hátul) elfelejtette, hogy automata. Szóval most nyomni kell folyamatosan, h lehúzza az ablakot... :rolleyes: Tudom, h nem egy óriási probléma, de praktikus és nagyon szeretem.

Szerintetek mit lehet vele csinálni?

engedd le , majd húzd fel az ablakot és nyomd kb 3-4 másodpercig tovább. hallasz egy kis relékattanást, és kész..

Megosztás:

golyóscsapágy....zsírkenésű!!!! ezt a képet éppen egy vízpumpa felújító cégtől kaptam...az összesben ilyen van, szerkezetileg...nincs vízkenés.....!! :rolleyes:

VAn, hogy a golyóscsapágyat víz keni, de akkor már csak napjai vannak hátra ;) .A víz természetesen nem a csapágyat , hanem a tömszelencét keni ;) .A tömszelence általában egy igen kemény futógyűrűből-ami általában acél, vagy kerámia-és egy igencsak puha szén (vagy hasonló anyag) gyűrű találkozásából áll, ami kenés nélkül gyorsan elkopna.Többek között ezért nem szabad víz nélkül járatni még rövid időre sem semmilyen vízhűtésű motort.

Megosztás:

VAn, hogy a golyóscsapágyat víz keni, de akkor már csak napjai vannak hátra ;) .A víz természetesen nem a csapágyat , hanem a tömszelencét keni :lol: .A tömszelence általában egy igen kemény futógyűrűből-ami általában acél, vagy kerámia-és egy igencsak puha szén (vagy hasonló anyag) gyűrű találkozásából áll, ami kenés nélkül gyorsan elkopna.Többek között ezért nem szabad víz nélkül járatni még rövid időre sem semmilyen vízhűtésű motort.

Ezt hitesd el Gabival is :lol: Én is ezt írtam... ;) de ő szerinte nem így van azért linkeltem be neki a képet is... :rolleyes:

Megosztás:

VAn, hogy a golyóscsapágyat víz keni, de akkor már csak napjai vannak hátra :rolleyes: .A víz természetesen nem a csapágyat , hanem a tömszelencét keni ;) .A tömszelence általában egy igen kemény futógyűrűből-ami általában acél, vagy kerámia-és egy igencsak puha szén (vagy hasonló anyag) gyűrű találkozásából áll, ami kenés nélkül gyorsan elkopna.Többek között ezért nem szabad víz nélkül járatni még rövid időre sem semmilyen vízhűtésű motort.

Akkor én kérek elnézést, az én szerkezeti tudásom itt abból áll, hogy a víznek is kennie kell a vízszivattyút ;)

Erre próbáltam utalni a korábbi hozzászólásommal :lol:

Megosztás:

Akkor én kérek elnézést, az én szerkezeti tudásom itt abból áll, hogy a víznek is kennie kell a vízszivattyút :lol:

Erre próbáltam utalni a korábbi hozzászólásommal :lol:

Huh ;) Mostmár aztán nem is tom ki kivel van :rolleyes: .Szerintem egyről beszélünk, csak más megközelítésből.Gondolom nem opelnek kell elmagyarázni a vízszivattyú felépítését, de aki esetleg nem ismeri: alapvetően az autókban használt szivattyúk esetében a vízteret a csapágytól egy axiális forgó tömítőgyűrű (tömszelence) választja el.A kettő között mégis van egy kis tér, aminek az alján egy furat található.Ha beszart a vízszivattyúd, akkor ezen a kis lyukon keresztül el kezd szivárogni a víz.Ezzel védi a csapágyat.Ha a furat mégis eldugul, ami nem ritka eset, akkor szabad az út a csapágyhoz.A fagyállós víz pillanatok alatt kimossa a zsírt és akkor már hangja is lesz a cuccnak.Ha ezt is türelmesen kivárod, akkor elkezd lógni az egész.Ékszíjas hajtásnál ez nem olyan nagy gubanc, de a bordásszíjat elkezdheti nyamikázni, ha meg végképp beáll az egész, akkor le is gyalulja a fogakat.Mondjuk aki ezt megvárja az elég komoly versenyző lehet ;)

Megosztás:

Szerintetek mi lehet a baj?

alapjáraton ilyen egyszerü kis fura hangocska.

Kuplungot benyomom elhalgat semmi extra hangocska.

Most tudom hogy hülyén hangzik de ezt vettem észre.

4600km van az aútóban.

Kiváncsi lennék a véleményetekre!

Mint az autód motorjának, úgy a váltójának is van egy minimális hangja, mivel nem egy darabból van ;) .Namármost ha benyomod a kuplungot , a váltóban megállnak a fogaskerekek, a csapágyak.Természetes, hogy eltűnik az "egyszerű kis fura hangocska".Viszont ha erősödne, vagy kopogóssá zörgőssé, csörgőssé válna, akkor irány szervíz, mert az a hang már nem oda való.

Mondjuk ezért volt jó a Zsiguli, mert ott a motor kolompolásától nem hallatszott a váltó zakatolása. :rolleyes:

Megosztás:

Kinyomó csapágy, kuplung tárcsa, kuplung mechanika....

Ha kinyomott kuplungra elhallgat, akkor nagy valószínűséggel kinyomócsapágy, persze ennyi km után nem indokolt igazán....

Megosztás:

Kinyomó csapágy, kuplung tárcsa, kuplung mechanika....

Ha kinyomott kuplungra elhallgat, akkor nagy valószínűséggel kinyomócsapágy, persze ennyi km után nem indokolt igazán....

.A kinyomócsapágyat kuplungoláskor terheled, tehát erősödnie kellene a hangnak.

A kuplungszerkezet és a tárcsa elvileg lehet ludas, de ennyi km után én sem hinném, hogy megnyekkent volna.

Azt viszont nem részletezted, hogy bentről hallod, vagy felnyitott motorháznál fülelve?Mert ha menet közben is hallatszik, akkor más a tényállás, mert akkor viszont minden forog.

Megosztás:

Üdv Srácok!

Ma reggel érdekes felfedezést tettem. Nem kapcsoltam be a fejegységet, és mikor fordultam ki a parkolóból, akkor érdekes surrogó hangot hallottam.

Eddig nem volt ilyen. Az jutott eszembe, hogy lehetséges lehet, hogy szar a szervóolajam, és azért van ilyen hangja, ( nem teljes ütközésig történő kitekeréskor, mert olyankor tudom, hogy van hangja). Vagy valami másnak a jele ez? Remélem nem pusztul be a szivattyú.....

Jövő héten megyek olajcserére, akkor lehet ezt is lecseréltetem..... ha szerintetek is ez a probléma....

Handbrake

Megosztás:

4600km van az aútóban.

kinyomócsapágy, nyelestengelycsapágy, kuplungtárcsa lehet ludas (ezen a kis rugók szoktak néha-ritkán eltörni)...

ha legközelebb viszed kötelezőre, mindenképpen mutasd meg.

Megosztás:

4600km van az aútóban.

Én is inkább a kinyomó csapágyra tippelnék.

Nekem az F-nél ha benyomtam a kuplungot, szinte teljesen elhallgatott, ha nem volt kinyomva, akkor lehetett hallani egy furcsa zajoló hangot. Nekem kinyomó csapágy volt a ludas, no meg Futóúr által említett kis rugók is ki voltak gyengűlve, és néha picit forogtak. Ettől a szerkezet működött.

Megosztás:

Hali!

Valaki mondja már meg, hogy hány izzó világítja meg az információs kijelzőt!

Ha nem egy, akkor nemtom mi lehet, de egyszercsak eltünt minden a kijelzőről, nem is világít. Tippek?

Hogy lehet kiszedni, mert nem olyan egyszerű ahhogy nézem, mint az F-nél.

Hát egyenlőre műszakilag nem a szívem csücske a G sorozat :rolleyes: , remélem ez változni fog.

Megosztás:

Kettő darab égő van benne. Középkonzol részt ki kell szedni hozzá. Rádió ki, mellette két csavar, hamutartó felett

egy csavar, szivargyújtó borítás alatt még egy. felül kipattan. még érdemes kipattintani (4 sarokban) a szellőztető

tekerőinek konzolját.

http://www.bcweb.hu oldalon találsz hozzá fényképes szerelési utasítást is :rolleyes:

Megosztás:

Kettő darab égő van benne. Középkonzol részt ki kell szedni hozzá. Rádió ki, mellette két csavar, hamutartó felett

egy csavar, szivargyújtó borítás alatt még egy. felül kipattan. még érdemes kipattintani (4 sarokban) a szellőztető

tekerőinek konzolját.

http://www.bcweb.hu oldalon találsz hozzá fényképes szerelési utasítást is :lol:

És ötlet, hogy mi lehet a gond? semmit sem jelez, de a konzol (fűtés stb) működik és világít.

Kicsit elszomorodtam ;)

Az F-nél soha nem volt ilyen hibám a 7 év alatt.

Gyanús, hogy elszállt a kilyelző, ami meg nemtom mennyibe kerülhet ;) :rolleyes:

Megosztás:

Ha látsz műszerrel delejt a piros vezetéken, valamint gyújtás után a feketén is, és nincs kiégve a két

égő, akkor megnyekkenhetett a kijelző. Érdemes levenni a borítását, és átforrasztani a csati lábait a nyákon.

Mert volt már hogy ott volt szar a forrasztás.

Bontóban 8-10e körül van ilyen kijelző.

Megosztás:

Ha látsz műszerrel delejt a piros vezetéken, valamint gyújtás után a feketén is, és nincs kiégve a két

égő, akkor megnyekkenhetett a kijelző. Érdemes levenni a borítását, és átforrasztani a csati lábait a nyákon.

Mert volt már hogy ott volt szar a forrasztás.

Bontóban 8-10e körül van ilyen kijelző.

Delejt :lol: mármint kicsi power-t?

"átforrasztani a csati lábait a nyákon" pontosan mire gondolsz? vagy majd meglátom, ha kivettek?

"Bontóban 8-10e körül van ilyen kijelző." :lol: ;) ;)

szép kilátások.... gyanús, hogy egyszerre mindkét izzó kiégjen :rolleyes:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.