neeshow Elküldve Május31, 2008 Megoszt Elküldve Május31, 2008 Azonban, ha már hibákról beszélünk... Ma először "besárgult" az Astra. Kivillogtattam a gáz+fék+gyújtás kombinációval és két öttagú valamint egy négytagú kódot villogot lehetséges ez? Kétszer is megcsináltam, ugyanazzal az eredménnyel. A három kód: 1 vill. 1 vill. 2 vill. 10 vill. =11210 1vill. 1vill. 2vill. 2vill.=1122 1vill.5vill.5vill.10vill.=15510 Valaki tudja, hogy ezek mit rejtnek? Egyébként a sárga lámpa az egyik újraindításnál már elaludt és azóta sem villant ki, de miután este hazaértem, mégis kivillogtattam a fenti kódokat, mert ki tudja, hátha valami komoly... Közben rájöttem, hogy az öttagú kód valószínűleg nem frankó, és a 10 villanás inkább a nullát jelöli, úgyhogy a három hibakód a 1120, 1122, 1550. Szóval tudja valaki, hogy mit jelentenek? Köszi: neeshow Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Május31, 2008 Megoszt Elküldve Május31, 2008 Közben rájöttem, hogy az öttagú kód valószínűleg nem frankó, és a 10 villanás inkább a nullát jelöli, úgyhogy a három hibakód a 1120, 1122, 1550. Szóval tudja valaki, hogy mit jelentenek? Köszi: neeshow Íme a hivatalos magyarázat, hogy pontosan mit jelent azt ne kérdezd: 1120: - Gázpedál 1. helyzetérzékelő, magas bemenet - Gázpedál 1. helyzetérzékelő, alacsony bemenet - Gázpedál 1-2 helyzetérzékelő, korreláció 1122: - Gázpedál 2. helyzetérzékelő, magas bemenet - Gázpedál 2. helyzetérzékelő, alacsony bemenet 1550: - Elektronikus fojtószelep szabályozás csökkentett teljesítmény - Elektronikus fojtószelep szabályozás, csak gyújtásvezérlés - Elektronikus fojtószelep szabályozás, motor leállítás Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve Május31, 2008 Megoszt Elküldve Május31, 2008 Íme a hivatalos magyarázat, hogy pontosan mit jelent azt ne kérdezd: 1120: - Gázpedál 1. helyzetérzékelő, magas bemenet - Gázpedál 1. helyzetérzékelő, alacsony bemenet - Gázpedál 1-2 helyzetérzékelő, korreláció 1122: - Gázpedál 2. helyzetérzékelő, magas bemenet - Gázpedál 2. helyzetérzékelő, alacsony bemenet 1550: - Elektronikus fojtószelep szabályozás csökkentett teljesítmény - Elektronikus fojtószelep szabályozás, csak gyújtásvezérlés - Elektronikus fojtószelep szabályozás, motor leállítás Köszönöm szépen! :D Asszem', hogy egy komolyabb vizsgálat is következik ezek után, mert az visszatérő problémám, hogy meleg motornál nem indul el csak gázadással a verda. Pillangószelep tisztítás után átmenetileg jobb lett, de mindig újra jelentkezik. A hibakódok közül is kettő kapcsolódik a gázadáshoz. Apropó, az elektronikus fojtószelep az az EGR (AGR)? Mert akkor lehet, hogy mégis az lesz a ludas a dologban... (Erre is gyanakodtak itt a fórumon többen, amikor előszőr jeleztem a meleg motor problémámat). Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június1, 2008 Megoszt Elküldve Június1, 2008 Köszönöm szépen! :D Asszem', hogy egy komolyabb vizsgálat is következik ezek után, mert az visszatérő problémám, hogy meleg motornál nem indul el csak gázadással a verda. Pillangószelep tisztítás után átmenetileg jobb lett, de mindig újra jelentkezik. A hibakódok közül is kettő kapcsolódik a gázadáshoz. Apropó, az elektronikus fojtószelep az az EGR (AGR)? Mert akkor lehet, hogy mégis az lesz a ludas a dologban... (Erre is gyanakodtak itt a fórumon többen, amikor előszőr jeleztem a meleg motor problémámat). ki kell pucolni a folytószelepet... meg a rajta található furatokat. el van szarosodva, és nem tud rendesen szabályozni, azért ír iklyen hibakódokat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve Június1, 2008 Megoszt Elküldve Június1, 2008 ki kell pucolni a folytószelepet... meg a rajta található furatokat. el van szarosodva, és nem tud rendesen szabályozni, azért ír iklyen hibakódokat... Köszi uhuhu! :D Bonyolult a feladat és forduljak szakihoz, vagy meg tudom itthon is csinálni saját kútfőből? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június1, 2008 Megoszt Elküldve Június1, 2008 Hogy tudom megnézni, hogy a vízhőmérséklet jeladó (ECU fele) jó -e? Mit mérjek, mivel és mennyi az elfogadott érték?? (hideg vagy üzemmeleg motornál kell mérni?) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június2, 2008 Megoszt Elküldve Június2, 2008 Hogy tudom megnézni, hogy a vízhőmérséklet jeladó (ECU fele) jó -e? Mit mérjek, mivel és mennyi az elfogadott érték?? (hideg vagy üzemmeleg motornál kell mérni?) hidegen is, üzemmelegen is. ellenállás. írd meg mit mértél, és milyen külső hőmérsékleten :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Június2, 2008 Megoszt Elküldve Június2, 2008 Na ma voltam szakszervizben, hiba kód olvasásra. Nem találtak eltárolt hibát. Sajnos. Ott fogom hagyni az autót egy napra. Bár a rángatásra tanácsolták, hogy tankoljak máshol. Nem értem miért nem tárolt hibát, pedig fell pislog a motor elektronika lámpa.Na majd ha ott hagytam kielemzésre a paripát okosabb leszek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Június2, 2008 Megoszt Elküldve Június2, 2008 Na ma voltam szakszervizben, hiba kód olvasásra. Nem találtak eltárolt hibát. Sajnos. Ott fogom hagyni az autót egy napra. Bár a rángatásra tanácsolták, hogy tankoljak máshol. Nem értem miért nem tárolt hibát, pedig fell pislog a motor elektronika lámpa.Na majd ha ott hagytam kielemzésre a paripát okosabb leszek. inkább keress 1 megbizhato szerelöt de ne hagyd ott. azt szeretném megtudni hogy a küsö hömérsékletnek mi köze az ABS kijelzöhöz mert a tech 2 semmit sem mutat csak nagy melegben jelez a müszerfalon de ujrainditás után már nem jelez ez elöfordult tavaly is mikor vettem a müszert de a funkcioját betölti köszi a választ........... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június2, 2008 Megoszt Elküldve Június2, 2008 hidegen is, üzemmelegen is. ellenállás. írd meg mit mértél, és milyen külső hőmérsékleten :D Lehet, csak hétvégére jutok odáig, de megmérem feltétlen és jelzem! Nem kell az akksi sarut levenni, nem tárol hibát ha lehúzom a szenzor érzékelőjét? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június3, 2008 Megoszt Elküldve Június3, 2008 Köszi uhuhu! :D Bonyolult a feladat és forduljak szakihoz, vagy meg tudom itthon is csinálni saját kútfőből? :D biztosan meg tudod csinálni... fontos hogy kivül belül, plusz furatokat jól ki kell tisztitani... Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Június3, 2008 Megoszt Elküldve Június3, 2008 úgy látom mindenki pollenszűrőt cserélt :P tegnap délután én is megejtettem a műveletet,hát elég sok minden kijött :D :D a patentokat vicces módon a márkaszervízben fordítva rakták fel,de végülis csavarhúzóval ugyanúgy lejött mind. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Június3, 2008 Megoszt Elküldve Június3, 2008 ki kell pucolni a folytószelepet... meg a rajta található furatokat. el van szarosodva, és nem tud rendesen szabályozni, azért ír iklyen hibakódokat... Ez a fenti hiba, ahogy visszaolvastam a fórumot, úgy tűnik, hogy visszatérő probléma a G Astránál. (más autóknál nem tudom, mennyire gyakori) Ahogy a pollenszűrő cserét is valaki felrakta képekben, nem tenné ezt is meg valaki? Szerintem sokaknak segítene, ha látná, mennyiben áll ez a dolog. Amkikor valaki megint ezzel a problémával szembesül, csak a linket kellene megírni neki, és kész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve Június3, 2008 Megoszt Elküldve Június3, 2008 Ez a fenti hiba, ahogy visszaolvastam a fórumot, úgy tűnik, hogy visszatérő probléma a G Astránál. (más autóknál nem tudom, mennyire gyakori) Ahogy a pollenszűrő cserét is valaki felrakta képekben, nem tenné ezt is meg valaki? Szerintem sokaknak segítene, ha látná, mennyiben áll ez a dolog. Amkikor valaki megint ezzel a problémával szembesül, csak a linket kellene megírni neki, és kész. A fényképes dokumentációt én is (mint műkedvelő, autószerelésben járatlan ember) szívesen venném! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június3, 2008 Megoszt Elküldve Június3, 2008 úgy látom mindenki pollenszűrőt cserélt B) tegnap délután én is megejtettem a műveletet,hát elég sok minden kijött :D :P a patentokat vicces módon a márkaszervízben fordítva rakták fel,de végülis csavarhúzóval ugyanúgy lejött mind. ennek van most szezonja. ;) mellesleg ha ilyen kis patentokat fordítva raknak fel, akkor nagyobb dolgokkal mit vétenének? :D véletlen a mocit hátra raknák be... Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 ennek van most szezonja. :P mellesleg ha ilyen kis patentokat fordítva raknak fel, akkor nagyobb dolgokkal mit vétenének? :D véletlen a mocit hátra raknák be... lehet a szerelőnek úgy jobban kézre áll,vagy nemtom,de elég logikátlan,hogy a kampós vége befelé néz. de lehet csak én látom így :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 lehet a szerelőnek úgy jobban kézre áll,vagy nemtom,de elég logikátlan,hogy a kampós vége befelé néz. de lehet csak én látom így :D Azt kell hogy mondjam, hogy nekem is így volt rajta és szerintem gyárilag. Nem úgytűnt hogy bárki szétszedte volna elöttem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 #4313-ra 0pel könyvet itt németül 20 EUR-ért, itt angolul 19 GBP-ért lehet vásárolni. Régebben a SIMÜFO Műszaki Fordítóiroda és Könyvkiadó foglalkozott magyar nyelvű kiadással. Utolsó tettük 2004-ben egy Fiat Pandáról szóló könyv volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 #4313-ra 0pel könyvet itt németül 20 EUR-ért, itt angolul 19 GBP-ért lehet vásárolni. Régebben a SIMÜFO Műszaki Fordítóiroda és Könyvkiadó foglalkozott magyar nyelvű kiadással. Utolsó tettük 2004-ben egy Fiat Pandáról szóló könyv volt. Nekem van csináld magad astra g könyvem. Tavaly vettem Pesten... Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 Nekem van csináld magad astra g könyvem. Tavaly vettem Pesten... tedd fel a honlapra .mikori ?benne van a y17dtimoci????????????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 #4318-hoz Erre gondolsz? 1999-es kiadású. Astra G 1,2 1,6 1,8 2,0 benzines, 1,7 2,0 diesel motor. Nincs benne 1,4 , twinport ..., semmi ami 1999 óta történt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 #4318-hoz Erre gondolsz? 1999-es kiadású. Astra G 1,2 1,6 1,8 2,0 benzines, 1,7 2,0 diesel motor. Nincs benne 1,4 , twinport ..., semmi ami 1999 óta történt. Igen ez az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 Igen ez az. igen erre gondoltam az elödje fenn volt meg is volt de egy gépprobléma miatt elveszett minden most pr. potolni ha tudom kösz ha segitesz benne........ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 igen erre gondoltam az elödje fenn volt meg is volt de egy gépprobléma miatt elveszett minden most pr. potolni ha tudom kösz ha segitesz benne........ Nekem könyv formátumban van tehát nem pc kompatibilis. Scannalgetni meg nem fogok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 igen erre gondoltam az elödje fenn volt meg is volt de egy gépprobléma miatt elveszett minden most pr. potolni ha tudom kösz ha segitesz benne........esetleg itt? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts