Korositomi Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 On 2018. 02. 25. at 20:03, L.Fazakas írta: Egy kis mellékzönge, de! Az akkumulátor és a fékolajtartály-biztosítékdoboz közötti részen - az a fekete micsoda (a közepén meg barnás) - az micsoda szerzet? Nekem a kocsiban olyanom - nincsen! Valami utólag bele-berhelt pótszerkó? Hali! Szerintem is gyári, nekem is van ilyen csatlakozó benne! Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 (edited) On 2018. 02. 26. at 11:28, Maverick087 írta: Nekem sem kellett volna felújíttatnom. 1 évet ment úgy a gyári még, hogy csapágy, fesz. szabály, diódasor is cserélve volt benne. Töltés az rendben volt, de nyikorgott már meg a szíjtárcsa is ütött. @Krajcso Egy jól megcsinált generátort szinte agyonverni sem lehet. Ha a tekercsei nem szakadtak, vagy nincs leégve egyik se, és a diódasor normálisan megy, a feszültségszabályzó pedig jól szabályoz (azaz - az akkumulátor felől nézve - tölt a szerkezet), ott egyedül és CSAKIS a csapágyak meg a szénkefék a néha kicserélendő alkatrész. Az elektronika - ha esetleg "megfőne", az elég simán cserélhető, - persze ha nincs beöntve mindenféle műtrutyival, s akkor talán - még műszerészileg - de javítható is. (Ha persze egyáltalán megéri) A szíjtárcsa pedig kimondottan mechanikus hiba, külön akár bontóban is beszerezhető. /már ha egyáltalán odaadják - generátor nélkül .../ Módosítva Március2, 2018 : L.Fazakas Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 1 órával ezelőtt, Maverick087 írta: Töltés 16,2 - 16,4V!!! Nem gondoltam volna. Járattam, nem változott semmit. Leállít, további kétszeri indítás után lett egyszer csak 14,5V aztán annyival is jöttem. Húúúú! Az már egy kissé SOK! Nem egyből a szabályzóját kellene benne megnézni?: Nem "főzi" kifele a vizet az akksiból? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 11 perce, L.Fazakas írta: Húúúú! Az már egy kissé SOK! Nem egyből a szabályzóját kellene benne megnézni?: Nem "főzi" kifele a vizet az akksiból? Csatlakozom, fesz szabalyzo csere, diodasor ellenőrzés. A szervo vezerloje nem tarol hibakodot? Gondolom lelovi magat a tulfesz miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maverick087 Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 19 perce, L.Fazakas írta: Húúúú! Az már egy kissé SOK! Nem egyből a szabályzóját kellene benne megnézni?: Nem "főzi" kifele a vizet az akksiból? Reggeli hidegindításkor van csak ez. 3 - 4 perc aztán jó. 6 perce, Krajcso írta: Csatlakozom, fesz szabalyzo csere, diodasor ellenőrzés. A szervo vezerloje nem tarol hibakodot? Gondolom lelovi magat a tulfesz miatt. Sztem a szervo csak a fesz. hibára reagál hogy tilt, egyébként OP-COM nem írt hibakódot. Több helyen is lehet OP-COMOM belül hibakódot nézni? A generátor teljesen új - semmilyen felújított alkatrész nincs benne, ezt vásárlás előtt az UNIX-nál egyeztettem, ettől függetlenül lehet hulladék?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 56 perce, Maverick087 írta: Reggeli hidegindításkor van csak ez. 3 - 4 perc aztán jó. Sztem a szervo csak a fesz. hibára reagál hogy tilt, egyébként OP-COM nem írt hibakódot. Több helyen is lehet OP-COMOM belül hibakódot nézni? A generátor teljesen új - semmilyen felújított alkatrész nincs benne, ezt vásárlás előtt az UNIX-nál egyeztettem, ettől függetlenül lehet hulladék?! Igen, tobb modulban is lehet hibakodot nezni: ABS, szervo, hutomodul, digit klima vezerlo, tid kijelzo, stb Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 1 órával ezelőtt, Maverick087 írta: Reggeli hidegindításkor van csak ez. 3 - 4 perc aztán jó. Sztem a szervo csak a fesz. hibára reagál hogy tilt, egyébként OP-COM nem írt hibakódot. Több helyen is lehet OP-COMOM belül hibakódot nézni? A generátor teljesen új - semmilyen felújított alkatrész nincs benne, ezt vásárlás előtt az UNIX-nál egyeztettem, ettől függetlenül lehet hulladék?! Ami Kínából jön (az van ráírva - Made in China, vagy PRC), az máris mindent megmagyaráz. Tömeggyártás, tömegcikk, szúrópróba szerű MEO ellenőrzés. Ez valahogy átment! Van ilyen ... az összeszerelő autógyár nem igazán nézi, a végfelhasználó meg - szívhat ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maverick087 Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 46 perce, L.Fazakas írta: Ami Kínából jön (az van ráírva - Made in China, vagy PRC), az máris mindent megmagyaráz. Tömeggyártás, tömegcikk, szúrópróba szerű MEO ellenőrzés. Ez valahogy átment! Van ilyen ... az összeszerelő autógyár nem igazán nézi, a végfelhasználó meg - szívhat ... Nem mondom, hogy nincs igazság abban amit mondasz, de azért a Delco Remy mégiscsak autóipari beszállító és mint olyanra igen komoly előírások vonatkoznak, ráadásul a gyári generátorom is az volt ( GM felirat bele van nyomva az öntvénybe, a MADE IN FRANCE felirattal együtt). Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 28 perce, Maverick087 írta: ( GM felirat bele van nyomva az öntvénybe, a MADE IN FRANCE felirattal együtt). Óóó, Made in France ... És az Opel eredetileg milyen autó? Szerintem német! És aztán - beszállít nekik Lengyelország, Magyarország, Ukrajna, Kína, Franciaország, stb. Az Astra F pl. a német gyártás mellett még magyar is volt (Szentgothárd), de az Astra G-t már Lengyelország gyárja. Bár én láttam már utcán Vauxhall néven angiliai gyártásúakat is. Az alkatrész meg? Jön onnan, ahol épp a legolcsóbban "utángyártják". Ha egyszer átadják s gyártásjogot (licencet), többnyire azért valamiféle gépsort is adnak hozzá, így még szép, ha az öntőformákban, (vagy "présbélyegekben") benne van a GM embléma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyolc8 Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 (edited) 44 perce, L.Fazakas írta: Óóó, Made in France ... És az Opel eredetileg milyen autó? Szerintem német! És aztán - beszállít nekik Lengyelország, Magyarország, Ukrajna, Kína, Franciaország, stb. Az Astra F pl. a német gyártás mellett még magyar is volt (Szentgothárd), de az Astra G-t már Lengyelország gyárja. Bár én láttam már utcán Vauxhall néven angiliai gyártásúakat is. Az alkatrész meg? Jön onnan, ahol épp a legolcsóbban "utángyártják". Ha egyszer átadják s gyártásjogot (licencet), többnyire azért valamiféle gépsort is adnak hozzá, így még szép, ha az öntőformákban, (vagy "présbélyegekben") benne van a GM embléma. Astra G-t találhatsz Chevrolet Astra név alatt is, érdekességként pár kép róla és hogy mi különbözik: https://www.netcarshow.com/Chevrolet-Astra_GSi_2.0_16V-2005-1600-08.jpg (rádió és kormányközép) http://auto-database.com/image/chevrolet-astra-sedan-2002-280510.jpg (küszöb, csomagtér ajtó,hátsó lámpák, hátsó lökhárító) https://www.netcarshow.com/Chevrolet-Astra_GSi_2.0_16V-2005-1600-03.jpg (motorháztető, lökhárító, lámpák, küszöb) https://www.carsbase.com/photo/Chevrolet-Astra_mp15_pic_7607.jpg (küszöb, csomagtér ajtó,hátsó lámpák, hátsó lökhárító) https://www.carsbase.com/photo/Chevrolet-Astra_mp15_pic_7595.jpg (motorháztető, lökhárító, lámpák) - ezen a képen egyébként jól látszik hogy nem egyforma a jobb és bal visszapillantó tükör (valahol itt a fórumon felmerült egyszer a dolog) A motor pedig Chevrolet "FlexPower":https://www.netcarshow.com/Chevrolet-Astra_2.0_Flexpower_Comfort-2005-1600-06.jpg (nem tudom hogy ez csak átcimkézett Opel motor e, vagy saját motort raktak e bele) Egyébként ha jól tudom ez csak braziliában létezett, és akkortájt kezdték gyártani mikor az Opel már-már abbahagyta a Classic-ot is. Módosítva Február27, 2018 : nyolc8 Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzozz Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 Sziasztok! Le lehet szedni az ajtókat (elsőt, hátsót) anélkül, hogy utána be kelljen állítani őket? Ha igen, hogyan? Ki akarom tisztítani és rendesen megkenni a zsanérokat, mert nyekeregnek, kicsit nehezen záródnak, hiába nyomtam tele zsírral a kupak alatt illetve kentem meg az ajtóhatárolót. Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 1 órával ezelőtt, nzozz írta: Sziasztok! Le lehet szedni az ajtókat (elsőt, hátsót) anélkül, hogy utána be kelljen állítani őket? Ha igen, hogyan? Ki akarom tisztítani és rendesen megkenni a zsanérokat, mert nyekeregnek, kicsit nehezen záródnak, hiába nyomtam tele zsírral a kupak alatt illetve kentem meg az ajtóhatárolót. Köszönöm Kiütöd a zsanért , megtisztítod, visszateszed, ha kiveszed az ajtóhatárolót, akkor is kiderül hogy az szorul-e vagy a zsanér. Ugye ha nélküle nem zajong akkor az a bűnös. Ha egyszerre csak az egyiket veszed ki, akkor elég ha az ajtót alátámasztod, nem kell teljesen levenni. A szerszámokat, ( kalapácsot, kiütőt) érdemes szigetelő szalaggal vastagon betekerni ha mellémegy, akkor se pattanjon a fényezés. Ha az ajtóhatároló a gyanús van benne rugós-görgős fékezés, azt is érdemes megnézni nincs-e elkopva, autó függő hogy a hangszórót kiszedve rá lehet-e látni Bár akkor inkább kattogni szokott nyitáskor. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maverick087 Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 17 perce, zotya975 írta: Kiütöd a zsanért , megtisztítod, visszateszed, ha kiveszed az ajtóhatárolót, akkor is kiderül hogy az szorul-e vagy a zsanér. Ugye ha nélküle nem zajong akkor az a bűnös. Ha egyszerre csak az egyiket veszed ki, akkor elég ha az ajtót alátámasztod, nem kell teljesen levenni. A szerszámokat, ( kalapácsot, kiütőt) érdemes szigetelő szalaggal vastagon betekerni ha mellémegy, akkor se pattanjon a fényezés. Ha az ajtóhatároló a gyanús van benne rugós-görgős fékezés, azt is érdemes megnézni nincs-e elkopva, autó függő hogy a hangszórót kiszedve rá lehet-e látni Bár akkor inkább kattogni szokott nyitáskor. A hátsó ajtóhatárolókat ki tudod venni a hangszóró leszerelését követően. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzozz Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 2 órája, zotya975 írta: Kiütöd a zsanért , megtisztítod, visszateszed, ha kiveszed az ajtóhatárolót, akkor is kiderül hogy az szorul-e vagy a zsanér. Ugye ha nélküle nem zajong akkor az a bűnös. Ha egyszerre csak az egyiket veszed ki, akkor elég ha az ajtót alátámasztod, nem kell teljesen levenni. A szerszámokat, ( kalapácsot, kiütőt) érdemes szigetelő szalaggal vastagon betekerni ha mellémegy, akkor se pattanjon a fényezés. Ha az ajtóhatároló a gyanús van benne rugós-görgős fékezés, azt is érdemes megnézni nincs-e elkopva, autó függő hogy a hangszórót kiszedve rá lehet-e látni Bár akkor inkább kattogni szokott nyitáskor. Akkor össze-vissza 2 stift rögzíti az ajtót és különösebb utánállítás nélkül le lehet szedni és vissza lehet rakni az ajtót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 1 órával ezelőtt, nzozz írta: Akkor össze-vissza 2 stift rögzíti az ajtót és különösebb utánállítás nélkül le lehet szedni és vissza lehet rakni az ajtót. Úgy néz ki a dolog. Van rajta egy zégergyűrű, általában azt kell róla elsőre levenni (no meg azt a gumi bizbaszt, ami ott valami porvédő sapka lehet). Vagy simán a csapot (zsanér-stiftet) kell alulról ütögetni felfelé - bár azt valójában nem tudom, úgy egyáltalán kijön-e? Mellesleg - az ajtól úgy is be lehet állítani, hogy az ember kinyitja teljesen, és a végén fel- vagy lefelé ráncigálja. ... Attól függően, hogy lóg-e vagy sem. Akkor egyből az egész karosszériával együtt alakul a dolog... (meg az ajtó oldallemezével). Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 1 órával ezelőtt, nzozz írta: Akkor össze-vissza 2 stift rögzíti az ajtót és különösebb utánállítás nélkül le lehet szedni és vissza lehet rakni az ajtót. Igen , de 3 stift az ajtóhatárolóval együtt. Nem tud itt elállítódni, max csak akkor kell újra belőni, ha a nagyon kopott stift újra van cserélve és az ajtó lógása csökken. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 6 órája, nyolc8 írta: Astra G-t találhatsz Chevrolet Astra név alatt is, érdekességként pár kép róla és hogy mi különbözik: https://www.netcarshow.com/Chevrolet-Astra_GSi_2.0_16V-2005-1600-08.jpg (rádió és kormányközép) (...) https://www.carsbase.com/photo/Chevrolet-Astra_mp15_pic_7595.jpg (motorháztető, lökhárító, lámpák) - ezen a képen egyébként jól látszik hogy nem egyforma a jobb és bal visszapillantó tükör (valahol itt a fórumon felmerült egyszer a dolog) (...) A motor pedig Chevrolet "FlexPower":https://www.netcarshow.com/Chevrolet-Astra_2.0_Flexpower_Comfort-2005-1600-06.jpg (nem tudom hogy ez csak átcimkézett Opel motor e, vagy saját motort raktak e bele) A műszerfali képen nekem sokkal érdekesebbnek tűnik a tempomat kapcsolója a középkonzolban, ott ahol Európában a vezetőoldali ülésfűtés kapcsolója szokott lenni. A két tükör szerintem egyforma, csak ugye az anyósoldali talán hegyesebb szögben áll az autó hossztengelyéhez képest a láthatóság miatt. De lehet hogy csak csalós a perspektíva... akárhogy is, ezt mindaddig nem tudjuk meg, amíg hozzá nem férünk egyhez a valóságban is A motor pedig ránézésre nagyon hasonlít az X20SE-re ami nálunk B Omegában és talán Fronterában volt, egyébként pedig a C20NE utódja. Csak gondolom náluk alkoholüzemű. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 1 órával ezelőtt, L.Fazakas írta: Van rajta egy zégergyűrű, általában azt kell róla elsőre levenni (no meg azt a gumi bizbaszt, ami ott valami porvédő sapka lehet). Annak a gumi sapkának hivatalosan az a funkciója hogy megakadályozza a kenőzsír kicsöpögését a zsanérból. Ha benne marad a kenőanyag, akkor pedig elvileg nem is szorul meg a stift... Én vagyok olyan fanatikus hogy megvettem gyári újban ezeket a gumisapkákat, mert egyet már sikerült elhagynom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 8 órája, L.Fazakas írta: Óóó, Made in France ...És az Opel eredetileg milyen autó? Szerintem német! (1) És aztán - beszállít nekik Lengyelország, Magyarország, Ukrajna, Kína, Franciaország, stb. Az Astra F pl. a német gyártás mellett még magyar is volt (Szentgothárd),de az Astra G-t már Lengyelország gyárja. (2) Bár én láttam már utcán Vauxhall néven angiliai gyártásúakat is. Az alkatrész meg? Jön onnan, ahol épp a legolcsóbban "utángyártják". Ha egyszer átadják s gyártásjogot (licencet), többnyire azért valamiféle gépsort is adnak hozzá, így még szép, ha az öntőformákban, (vagy "présbélyegekben") benne van a GM embléma. Hát azért itt lenne mit pontosítani, mert: (1) Az Opel nagyon-nagyon rég volt német, mert ugye a General Motors nem német (de legalább most már francia az Opel, minthogy a Volvo kínai és sorolhatnánk). (2) Gyártotta és csak a Classic II szériát. 8 órája, nzozz írta: Sziasztok! Le lehet szedni az ajtókat (elsőt, hátsót) anélkül, hogy utána be kelljen állítani őket? Ha igen, hogyan? Ki akarom tisztítani és rendesen megkenni a zsanérokat, mert nyekeregnek, kicsit nehezen záródnak, hiába nyomtam tele zsírral a kupak alatt illetve kentem meg az ajtóhatárolót. Köszönöm Hihetetlen szívás.. Anno a 20éves F Astra ajtaja lötyögött, karosszériások el sem vállalták (itt kellett volna hogy gyanús legyen). Vettem új csapszegeket (gyárit/GM jelölésűt) és azzal csak a vezető oldali ajtót 3 órát anyázta a karosszérialakatos ismerős-ismerőse. Sikerült kicserélni, de mivel nem csak a szeg kopik, így akkor sem lesz már az igazi, ráadásul a legügyesebbnek is sikerül itt-ott megsérteni a fényezést a szűk helyen kalapálva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február28, 2018 Megoszt Elküldve Február28, 2018 17 órája, Janó32 írta: Hát azért itt lenne mit pontosítani, mert: (1) Az Opel nagyon-nagyon rég volt német, mert ugye a General Motors nem német (de legalább most már francia az Opel, minthogy a Volvo kínai és sorolhatnánk). (2) Gyártotta és csak a Classic II szériát. Hihetetlen szívás.. Anno a 20éves F Astra ajtaja lötyögött, karosszériások el sem vállalták (itt kellett volna hogy gyanús legyen). Vettem új csapszegeket (gyárit/GM jelölésűt) és azzal csak a vezető oldali ajtót 3 órát anyázta a karosszérialakatos ismerős-ismerőse. Sikerült kicserélni, de mivel nem csak a szeg kopik, így akkor sem lesz már az igazi, ráadásul a legügyesebbnek is sikerül itt-ott megsérteni a fényezést a szűk helyen kalapálva. Nem akarom ismeretlenül leszólni, de elég béna volt, ha nulla tapasztalattal ki lehet cserélni egy udvarban ahol a kutya állandóan bactat hogy játszak vele, 10 perc alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Március1, 2018 Megoszt Elküldve Március1, 2018 14 órája, zotya975 írta: ráadásul a legügyesebbnek is sikerül itt-ott megsérteni a fényezést a szűk helyen kalapálva. Hmmm. Még nem találták fel az illető autószerelőnél a dornit (kiütőtüske), és a gumikalapácsot? Meg előtte a WD-40 rozsdaoldó és gyors-olajzó szprét? Mingyáá le kellett verni a fényezést? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március1, 2018 Megoszt Elküldve Március1, 2018 2 órája, L.Fazakas írta: Hmmm. Még nem találták fel az illető autószerelőnél a dornit (kiütőtüske), és a gumikalapácsot? Meg előtte a WD-40 rozsdaoldó és gyors-olajzó szprét? Mingyáá le kellett verni a fényezést? Hát, azzal a kis méretű gumikalapáccsal ami befér oda normálisan ütögetheted néhány hétig... Szóval szerinted nyomja össze, ezzel párhuzamosan támasszon oda egy kiütő tüskét majd egy gumikalapáccsal ütögesse abban a kis szűk térben ahol rendesen még megindítani sem tudod a kalapácsot. Rendben. Én örülök neki hogy Magyarország tele van zseni barkácsolóval, aztán másfelé meg azon keseregnek hogy mennyi a kókányolt autó... Nem kell magára venni ezt senkinek, ez csak az én véleményem. Hagyjuk hogy a szakik csinálják a dolgukat. Ha mindenki a saját szakterületén hozná ki magából a maximumot, és mindenki a saját szakmáját művelné a legmagasabb fokon, akkor talán ez egy szebb világ lehetne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március1, 2018 Megoszt Elküldve Március1, 2018 2 órája, L.Fazakas írta: Hmmm. Még nem találták fel az illető autószerelőnél a dornit (kiütőtüske), és a gumikalapácsot? Meg előtte a WD-40 rozsdaoldó és gyors-olajzó szprét? Mingyáá le kellett verni a fényezést? A gumikalapács nem indítja meg ha még a gyári és bele van rohadva a kiütő tüske meg nem fér oda,mert nem tudod egyenesen tartani, de igazából az alsónál van gond, mert ott még kevesebb hely van. Főleg hogy felette ott az ajtóátvezető, és a határoló. Szóval egyszerűbb ha be van csomagolva a szerszám oldala. Igen tudom hogy ez F de nem hiszem hogy G-nél több hely van a stift konkrétan ugyanaz. Amúgy 3-4 X cseréltem már olyan autókon amiken a szakember nem vállalta. A "mester" megteheti hogy elhajtja a problémás kuncsaftot, én ( és szerencsére még sokan mások) sosem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Március2, 2018 Megoszt Elküldve Március2, 2018 22 órája, Janó32 írta: "Hagyjuk hogy a szakik csinálják a dolgukat." Hááát - kéremszépen. Szerintem elég érdekes "szaki" lehet az, aki a környező fényezést is szépen-simán ledöngeti egy zsanércsap kiszerelésével (még ha oly szűk is ott a hely). Na meg aztán - ha valóban annyira szűk a hely, miért nem lehet némiképpen hosszabb dornit alkalmazni? Csakis nagyon laikus kérdésnek szántam. Én még sohasem ütöttem ki, így valójában azt se tudom - alulról kell felfelé, vagy felülről kell lefelé. Más persze az "utca cucca", és teljesen más egy szervizes körülmények között jól megemelt kocsi esetében. A fényezést oly lazán leverő szaki pedig ... basszaki! Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Március2, 2018 Megoszt Elküldve Március2, 2018 (edited) 22 órája, zotya975 írta: A gumikalapács nem indítja meg ha még a gyári és bele van rohadva, a kiütő tüske meg nem fér oda, mert nem tudod egyenesen tartani, de igazából az alsónál van gond, mert ott még kevesebb hely van. Főleg hogy felette ott az ajtóátvezető, és a határoló. Szóval egyszerűbb ha be van csomagolva a szerszám oldala. Azt azért el tudnám képzelni, hogy csinál magának az ember (ha valóban "ipar-szerűen" azzal is foglalkozik, hogy kiüti a zsanérból a tüskét) egy igazi célszerszámot. Adott egy hosszabb fémrúd, ahol a csapszeghez eső rész kissé "fel is van tokozna" (hogy ne csússzon le folyton a tüskéről) - s akkor egyből nyerő az ügylet. Tudom, itt már elég sokat kaptam bele a képembe - ez Opel .... DE - "amikor még a Skodáim voltak", akkor bizony csináltattam a motorhoz vízpumpa-tengely kiütő szerszámot. Igaz, a gyakorlatban és általában nálam szépen kijött magától ... pedig az a célszerszám ezüstacélból volt, szépen edzve a "hatékonyabbik" vége, és esztergapadon randalírozva a szára. Máig megvan. Sosem csúszik le, ha én nem akarom .... Módosítva Március2, 2018 : L.Fazakas Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts