L.Fazakas Elküldve Január9, 2018 Megoszt Elküldve Január9, 2018 1 órával ezelőtt, zotya975 írta: Lehet hogy így van, csak olyan kicsi a kép, hogy nem lehet elolvasni mi van odaírva, nagyítva meg pixelesedik. Biocsánat, de nem gondoltam, hogy olyan kicsi lesz ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Január9, 2018 Megoszt Elküldve Január9, 2018 pont most találtam erről egy jó képet, igaz nem azt kerestem Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Január10, 2018 Megoszt Elküldve Január10, 2018 7 órája, outsider írta: pont most találtam erről egy jó képet, igaz nem azt kerestem Ez egy nagyon szép ábra. És működik is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Január10, 2018 Megoszt Elküldve Január10, 2018 1 órával ezelőtt, HaPetya írta: Ez egy nagyon szép ábra. És működik is? Hááát? Elég érdekes ábra. A hűtőfolyadék csak átmegy a vízpumpa mögött (vagy benne), miközben nem csatlakozik hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Január10, 2018 Megoszt Elküldve Január10, 2018 1 perc, L.Fazakas írta: Hááát? Elég érdekes ábra. A hűtőfolyadék csak átmegy a vízpumpa mögött (vagy benne), miközben nem csatlakozik hozzá. Nyilván sematikus az ábra, a motorblokk nincs rajta. Nem azzal van bajom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maverick087 Elküldve Január10, 2018 Megoszt Elküldve Január10, 2018 Sziasztok, Légy szíves hallgassátok meg ezt a hangfelvételt. https://drive.google.com/file/d/18hdxZv7qKMOGmUIFMPAZCgbXB_4NEC3I/view?usp=sharing Valószínű a hátsó tárcsafékemből (Bosch) jön. Ha balra húzom a kormányt, vagy egy pillanatra rálépek a fékre abbahagyja. Hátulról jön mert ha menet közben picit megfeszítem a kéziféket akkor is csend lesz, aztán megint kezdi. A két hátsó tárcsa viszonylag új, fél évesek max. a betétek szintén. Mikor cseréltem csúszó és érintkezési felületeket rézpasztáztam és szilinkonzsíroztam. Mi lehet szerintetek? Találkozott már valaki ilyennel? Milyen kenőanyagokat használtok egyébként a fékhez? Pl. a féknyereg vezetőkhöz? Szilikonzsír, grafitos zsír, lítiumos zsír? A fékbetét csúszópontjához? Rézpaszta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Január10, 2018 Megoszt Elküldve Január10, 2018 3 órája, Maverick087 írta: Sziasztok, Légy szíves hallgassátok meg ezt a hangfelvételt. https://drive.google.com/file/d/18hdxZv7qKMOGmUIFMPAZCgbXB_4NEC3I/view?usp=sharing Valószínű a hátsó tárcsafékemből (Bosch) jön. Ha balra húzom a kormányt, vagy egy pillanatra rálépek a fékre abbahagyja. Hátulról jön mert ha menet közben picit megfeszítem a kéziféket akkor is csend lesz, aztán megint kezdi. A két hátsó tárcsa viszonylag új, fél évesek max. a betétek szintén. Mikor cseréltem csúszó és érintkezési felületeket rézpasztáztam és szilinkonzsíroztam. Mi lehet szerintetek? Találkozott már valaki ilyennel? Milyen kenőanyagokat használtok egyébként a fékhez? Pl. a féknyereg vezetőkhöz? Szilikonzsír, grafitos zsír, lítiumos zsír? A fékbetét csúszópontjához? Rézpaszta? Én klasszikusan semmiféle zsíros-olajosat nem szoktam. Kissé megcsiszolom a féktuskókat, hogy lazábban menjenek a féknyeregben. A zsír vagy olaj szépen odagyűjti a koszt, és hamarabb akad fel a betét, ha gyárilag oly szoros. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Január10, 2018 Megoszt Elküldve Január10, 2018 2 órája, L.Fazakas írta: Én klasszikusan semmiféle zsíros-olajosat nem szoktam. Kissé megcsiszolom a féktuskókat, hogy lazábban menjenek a féknyeregben. A zsír vagy olaj szépen odagyűjti a koszt, és hamarabb akad fel a betét, ha gyárilag oly szoros. Ezért van a szimering. Mivel úszónyerges a fékrendszer ezért kenőanyag mindenképp kell a féknyereg vezetőhöz. A legjobb megoldás a szilikonos zsír, ez távol tartja a nedvességet. A dugattyú és a fékbetét érintkezési felületét pedig rézpasztával a legjobb megkenni. Így elkerülhető a nyikorgás. Én a betétet és a nyerget is ezzel kenem meg, azt a részt ahol a betét mozog a nyereg "sínen". 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maverick087 Elküldve Január10, 2018 Megoszt Elküldve Január10, 2018 11 perce, gezoli írta: Ezért van a szimering. Mivel úszónyerges a fékrendszer ezért kenőanyag mindenképp kell a féknyereg vezetőhöz. A legjobb megoldás a szilikonos zsír, ez távol tartja a nedvességet. A dugattyú és a fékbetét érintkezési felületét pedig rézpasztával a legjobb megkenni. Így elkerülhető a nyikorgás. Én a betétet és a nyerget is ezzel kenem meg, azt a részt ahol a betét mozog a nyereg "sínen". Nekem a hátsó nyeregnél - Bosch - nincsen ez a fékbetét feszítő lemezke. Ez esetben is gondolom megfelelő a rézpaszta?! Egyébként! Ezeknél a tárcsafékeknél mi az "mechanizmus" ami eltávolítja a betétet a tárcsától? Mert nincsen semmilyen rugó ugye.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Január10, 2018 Megoszt Elküldve Január10, 2018 (edited) 1 órával ezelőtt, Maverick087 írta: Nekem a hátsó nyeregnél - Bosch - nincsen ez a fékbetét feszítő lemezke. Ez esetben is gondolom megfelelő a rézpaszta?! Egyébként! Ezeknél a tárcsafékeknél mi az "mechanizmus" ami eltávolítja a betétet a tárcsától? Mert nincsen semmilyen rugó ugye.... Nekem is Bosch rendszerű tárcsafék van hátul. Az új betétekhez adnak betétenként 2-2db rugót. A képen látszik. Ez fogja eltolni a tárcsától a betétet. Módosítva Január10, 2018 : gezoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Január10, 2018 Megoszt Elküldve Január10, 2018 (edited) 1 órával ezelőtt, Maverick087 írta: Ezeknél a tárcsafékeknél mi az "mechanizmus" ami eltávolítja a betétet a tárcsától? Mert nincsen semmilyen rugó ugye.... Tényleg nincsen semmi. Vagy visszahűzódik egy kissé, ha megszűnik a fékezés, - vagy állandóan "cincog", mert kissé hozzáér a tárcsához. ... és akkor megint a Skoda. Ott még volt a fékdugattyúk külső felszínén egy csavarfej-szerű valami, a fékbetéteken pedig egy-egy villás kialakítású rugózat. Úgy kellett mindig a tárcsafékeket szerelni, hogy magát az új betéteket rátolni erre a csavarfej szerű bigyóra. Annál - mikor a fékezés megszünt - a dugattyú maga szépen visszahúzta a betéteket is. Aztán - mindez az "orrán-hűtős" Skoda tipusoknál (S105; S120; S130; Rapid) - már teljes egészében megszünt. A Suzukinál meg már "úszónyerges" fék lett a módi, és ott csak egy oldalra kellett mozgó fékbetét. Módosítva Január10, 2018 : L.Fazakas Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maverick087 Elküldve Január10, 2018 Megoszt Elküldve Január10, 2018 Csak azért kérdezem, mert amit linkeltem itt hangfelvétel, fura vibráló hangot lehet hallani..... Nem tudom mi szorulhat vagy érhet oda valamihez a féknél. Kerékcsapágynak nem ilyen hangja van.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyorshajtó Elküldve Január12, 2018 Megoszt Elküldve Január12, 2018 Sziasztok! Nekem olyan problémám van, hogy ha nem gyorsítok csak mondjuk tartani szeretném a sebességet (50, 100 mindegy) rángat a motor. Amit eddig cseréltem üzemanyagszűrő, gyertyák, trafó valamint a fojtószelepet megtakarítottam féktisztítóval amennyire lehet (le nem szedtem csak helyben). A másik apró hiba, hogy a hátsó ablaktörlő csak úgy töröl ha ki be kapcsolom, ha viszont mosóra állítom akkor végig törli azt a 2-3 ciklust. 1999-es X14XE kombi Ha van ötlet szívesen meghallgatom . Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Január12, 2018 Megoszt Elküldve Január12, 2018 5 órája, Gyorshajtó írta: Sziasztok! Nekem olyan problémám van, hogy ha nem gyorsítok csak mondjuk tartani szeretném a sebességet (50, 100 mindegy) rángat a motor. Amit eddig cseréltem üzemanyagszűrő, gyertyák, trafó valamint a fojtószelepet megtakarítottam féktisztítóval amennyire lehet (le nem szedtem csak helyben). A másik apró hiba, hogy a hátsó ablaktörlő csak úgy töröl ha ki be kapcsolom, ha viszont mosóra állítom akkor végig törli azt a 2-3 ciklust. 1999-es X14XE kombi Ha van ötlet szívesen meghallgatom . Hibakódot dob olyankor?Egr szelep milyen állapotban van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zlaky Elküldve Január13, 2018 Megoszt Elküldve Január13, 2018 Üdv! Problémám a következő: Adott egy 2000 évjáratú G astra ( 1.6 , 16V , Z16XE ) . Beindításkor három hengerezik kb 1 percig , ezután fokozatosan nyomom a gázt 2000-es fordulatig, így már mind a négy henger üzemel. A kocsiban 180000 km van. A szűrők, olaj (5w-30) , gyertyák (gyári ) , trafósor ki van cserélve. EGR kitisztítva. Hibát a kódolvasó nem adott ki. Az ötleteket, véleményeket előre is köszönöm ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyorshajtó Elküldve Január13, 2018 Megoszt Elküldve Január13, 2018 17 órája, csicsó írta: Hibakódot dob olyankor?Egr szelep milyen állapotban van? Nem, nincs hibakód se check engine. EGR szelepet nem tudom. Mennyire macera leszedni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január13, 2018 Megoszt Elküldve Január13, 2018 4 órája, Gyorshajtó írta: Nem, nincs hibakód se check engine. EGR szelepet nem tudom. Mennyire macera leszedni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyorshajtó Elküldve Január14, 2018 Megoszt Elküldve Január14, 2018 On 2018. 01. 13. at 21:02, zotya975 írta: Köszi! Kicsit tengeri beteg lettem a video nézése közben. ez az elektromos bűvészkedés feltétlen szükséges? Nem eleg ha telenyomom féktisztítóval? Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Január15, 2018 Megoszt Elküldve Január15, 2018 8 órája, Gyorshajtó írta: Köszi! Kicsit tengeri beteg lettem a video nézése közben. ez az elektromos bűvészkedés feltétlen szükséges? Nem eleg ha telenyomom féktisztítóval? Hát igen! A kiszerelés maga eléggé macerás, a tisztogatása (valami nem publikált folyadékkal - feltehetően higító, illetve a műveletet elkövető személy a kisfilmben románul beszél) bizony érdekessé teszik az eljárást. Feltehető, hogy a kipufogógáz vissza-szabályozása okán kissé kormos lehet a dolog, de hogy utána mindettől annyira elduguljon, hogy bármi problémát okozzon? Még a régebbi, ólmozott benzinek esetében se vált ki soha annyi szilárd mellék-, és égéstermék a gázból, hogy az bármi komolyabb dugulást, vagy működési problémákat eredményezne. Már eleve abszurd, hogy az NOX eltüntetés lenne a fő cél, hisz olyasmi inkább a diesel motoroknál esedékes. Vagy ebben nagyot tévednék? A benzines motoroknál szintén valós, és létező dolog lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maverick087 Elküldve Január15, 2018 Megoszt Elküldve Január15, 2018 Problémát? Ho-ho. Ha nyitott állásban szorul meg a szelep rossz alapjáratot eredményez (benzin) vagy motorteljesítmény csökkenést (dízel), ha zár állásban szorul meg kopogós "dízel" zajt, vagy magasabb tüzelőanyagfogyasztást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január15, 2018 Megoszt Elküldve Január15, 2018 11 órája, Gyorshajtó írta: Köszi! Kicsit tengeri beteg lettem a video nézése közben. ez az elektromos bűvészkedés feltétlen szükséges? Nem eleg ha telenyomom féktisztítóval? Azért jó ha bűvészkedik, mert így megjáratja a szelepet, és látja is hogy szorul-e még. De valószinűleg a semminél az is jobb ha járatás nélkül takarítod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Január15, 2018 Megoszt Elküldve Január15, 2018 4 órája, L.Fazakas írta: Hát igen!A kiszerelés maga eléggé macerás, a tisztogatása (valami nem publikált folyadékkal - feltehetően higító, illetve a műveletet elkövető személy a kisfilmben románul beszél) bizony érdekessé teszik az eljárást. Feltehető, hogy a kipufogógáz vissza-szabályozása okán kissé kormos lehet a dolog, de hogy utána mindettől annyira elduguljon, hogy bármi problémát okozzon? Még a régebbi, ólmozott benzinek esetében se vált ki soha annyi szilárd mellék-, és égéstermék a gázból, hogy az bármi komolyabb dugulást, vagy működési problémákat eredményezne. Már eleve abszurd, hogy az NOX eltüntetés lenne a fő cél, hisz olyasmi inkább a diesel motoroknál esedékes.Vagy ebben nagyot tévednék? A benzines motoroknál szintén valós, és létező dolog lehet? Nagyon nagyot tévedsz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
saca8771 Elküldve Január15, 2018 Megoszt Elküldve Január15, 2018 On 2018. 01. 08. at 15:43, saca8771 írta: Köszönöm szépen a válaszokat. Este megnézem a csöveket. Ha megoldódik a dolog akkor a részleteket majd leírom. Mégegyszer köszi Sziasztok. Megoldódott a dolog, a fűtőcsap volt a bűnös. Mostmár szépen megy minden. Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Január15, 2018 Megoszt Elküldve Január15, 2018 5 órája, gezoli írta: Nagyon nagyot tévedsz! Világosíts fel kérlek! Én ezekhez a mai - mikrochip-vezérelte, már csak katalizátorral menő, s majdnem önjáró autókhoz valahogy nem igazán értek, pedig valamikor majdnem autószerelő voltam ... de akkor még nem holmi komputer adagolta a benzincseppeket, hanem én magam - a lábammal - a mindenféle áttételeken át mozgatott fojtószelep alapján - a karburátor szívótorka(i) előtt/alatt. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január15, 2018 Megoszt Elküldve Január15, 2018 1 óra, L.Fazakas írta: Világosíts fel kérlek! Én ezekhez a mai - mikrochip-vezérelte, már csak katalizátorral menő, s majdnem önjáró autókhoz valahogy nem igazán értek, pedig valamikor majdnem autószerelő voltam ... de akkor még nem holmi komputer adagolta a benzincseppeket, hanem én magam - a lábammal - a mindenféle áttételeken át mozgatott fojtószelep alapján - a karburátor szívótorka(i) előtt/alatt. Hát..szerintem ólmozott benzin soha nem "találkozott" Egr szeleppel, mert amikor az első opelekben megjelentek 91-ben a C16nz-ben ( vákumos) és később a G astrákba is szerelt x16szr-ben ( elektromos) szelepek akkor ezekbe az autókba már ólom mentes üzemanyagot írtak elő. Így azt hogy az ólmozottból sem rakódott ki semmi, nem nagyon lehet kijelenteni. Sőt úgy rémlik hogy a katalizátor megjelenésekor sem lehetett már ezekbe az autókba ólmozott benzint tankolni, így nem is volt hol dugulást okozna, ment a leömlőbe ( ahol még szonda sem volt) aztán hátrafelé ki a szabadba. Az Egr simán csak a koksztól szorul meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts