gezoli Elküldve Október23, 2017 Megoszt Elküldve Október23, 2017 1 óra, L.Fazakas írta: Na persze! Aztán - amikor "felokosítom" a kulcsot, egyből elmúlik az a "törés" okozta hatás? Na ne máá! Forrasztani azért még tudok ... A nyomógombok sem rosszalkodnak a csere után, holott azok sokkal nagyobb terhelésnek vannak állandóan kitéve (a folytonos nyomkodás miatt), mint az az elemtartó - a kb. 2-3 évenkénti elemcserével. Leejtegetni, dobálni meg - nemigen szoktam. Elem tartó törött a forrasztásnál. 3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
triump Elküldve Október23, 2017 Megoszt Elküldve Október23, 2017 On 2017. 10. 09. at 13:33, Krajcso írta: Ugyanezt játszotta nekem is, ki kell cserélni a relét. A két oldalnak külön reléje van, ezért tud "féloldalasan" elromlani. Van GM szám alapján 4-5000 Ft-ért relé, de általánosat is lehet kapni bele kb 1500 Ft-ért, mivel szabványos a mérete és bekötése, egy segítőkész eladó ki tudja neked keresni. Az utastérben a kis tároló rekesz mögötti biztosítéktáblán van a két relé, egymás mellett, ha jól emlékszem sárga színű a burkolatuk. Sikerült kicserélni!!! A relé volt a hibás, 2 relé van benne, 5000 ft volt, nem is nehéz kicserélni! Igen lett volna 1200 ért is de azt mondták szerintük ez jobb, szerintem, meg neki eladó! :D Na, mindegy, meg vettem, és jó már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Október23, 2017 Megoszt Elküldve Október23, 2017 Sziasztok! Szombaton lebontottam az alsó motorvédő burkolatot, mert a kondenzvíz kivezető kis "csövet" kellett visszaszerelnem és nagy megdöbbenésemre csúnya látvány fogadott alulnézetből. Folyik az olajam orrán-száján. Ami leginkább aggaszt olyan, mint ha a kormányműből folyna. Csináltam pár képet, kérlek nézzétek meg Ti is, mi a véleményetek. Másik dolog, hogy az egyik képen látható egy bekarikázott repedés. Őszintén szólva ezt lent az aknában nem vettem észre csak a képen tűnt fel. Hétvégén alánézek mi lehet, de szerintem nem gyári. Mit gondoltok? http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=35220171021_120746_.jpg http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=24320171021_120755_.jpg http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=87420171021_120804_.jpg http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=85920171021_120813_x.jpg http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=54620171021_120825_.jpgú http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=23820171021_120836_.jpg http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=16520171021_121005_x.jpg Előre is köszi. G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gábor630 Elküldve Október23, 2017 Megoszt Elküldve Október23, 2017 Helló! Az utolsó képen a lengőkar szilentnél szerintem csak repedésnek látszik mert ott gyárilag van egy hegesztés és ahogy elnézem csak ahogy a vaku rávillant olyan mint ha repedés lenne de így a képen nem tűnik annak, de meg kell nézni közelről mindenképp elvégre a futómű nem játék... A kormányművet úgy tudod megállapítani hogy leugrasztod a gumiharangot a kormányműről ha a gumiharangból olaj folyik ki akkor sajna egy kormánymű felújítás vagy csere...beleszokott szivárogni a víz megrozsdásodik a fogasléc és nem tömít le a szimering. Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Október23, 2017 Megoszt Elküldve Október23, 2017 8 órája, gezoli írta: Elem tartó törött a forrasztásnál. Ha én szédszedtem - mert nyomógombokat cseréltem benne - majd visszaforrasztottam, ott aztán nemigen lehet hiba! És eléggé érdekes módon a távszabályzó a "felokosítása" óta teljesen normálisan működik. Ha forrasztási hiba lenne, folyton vacakolna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Október23, 2017 Megoszt Elküldve Október23, 2017 1 óra, triump írta: Sikerült kicserélni!!! A relé volt a hibás, 2 relé van benne, 5000 ft volt, nem is nehéz kicserélni! Igen lett volna 1200 ért is de azt mondták szerintük ez jobb, szerintem, meg neki eladó! :D Na, mindegy, meg vettem, és jó már. 4-5000 forint! Hmm. Én nemrég láttam darabonként 912 forintért - szinte csaknem ugyanolyat - a Cromax szerviz alkatrészboltjában. És az ugyanúgy relé, ugyanúgy belemegy a "kis tároló mögötti" foglalatba! - Jaaa - és ugyanúgy kapcsolgat ... Legfeljebb csak egy "nagy baja" van még. Nem oly szép színes a háza (a megemlített pl. sárga), hanem simán CSAK fekete! Na és akkor mi van? Igazából nem látszik, de mindig müködjön jól ! Ahogyan az élő példa is megmutatta - az "eredeti" és a drága relé szintén el tud romlani, hát akkor meg - minek bele oly drágát? (Általában mindnek a tekercse szakad meg ...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Október23, 2017 Megoszt Elküldve Október23, 2017 1 óra, huggybear írta: Mit gondoltok? Olyan, mintha a kartelltömítés ment volna kissé el. Nem nézted meg a csavarokat azon a felén? Nincsenek esetleg kissé ellazulva? Ha nem - akkor nem ártana majd olajcsere előtt egy tömítéscsere ... nem vészes, de az a kosz zavaró. Olaj a motorból nem fogy nagyon? Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Október23, 2017 Megoszt Elküldve Október23, 2017 1 órával ezelőtt, Gábor630 írta: Helló! Az utolsó képen a lengőkar szilentnél szerintem csak repedésnek látszik mert ott gyárilag van egy hegesztés és ahogy elnézem csak ahogy a vaku rávillant olyan mint ha repedés lenne de így a képen nem tűnik annak, de meg kell nézni közelről mindenképp elvégre a futómű nem játék... A kormányművet úgy tudod megállapítani hogy leugrasztod a gumiharangot a kormányműről ha a gumiharangból olaj folyik ki akkor sajna egy kormánymű felújítás vagy csere...beleszokott szivárogni a víz megrozsdásodik a fogasléc és nem tömít le a szimering. Nem ismerem az Opel autók kormányművét, de volt nekem régen másmilyen autóm, amelyben a kormányművet újítottam fel. Abban például az egész kormányházat (mindkét gumiharmonikát és magát a fogasléces középrészét) sűrű olajjal kellett tölteni. Ha maga a harmonika lyukas, s - neadjisten - az Opelé is ilyen töltött, akkor simán előfordul, hogy a harmonika az időnek múlásával "szépen elhúzta a nótáját"? Elég ha csak icipicit kireped ... Semmi sem tart örökké. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gábor630 Elküldve Október23, 2017 Megoszt Elküldve Október23, 2017 5 perce, L.Fazakas írta: Nem ismerem az Opel autók kormányművét, de volt nekem régen másmilyen autóm, amelyben a kormányművet újítottam fel. Abban például az egész kormányházat (mindkét gumiharmonikát és magát a fogasléces középrészét) sűrű olajjal kellett tölteni. Ha maga a harmonika lyukas, s - neadjisten - az Opelé is ilyen töltött, akkor simán előfordul, hogy a harmonika az időnek múlásával "szépen elhúzta a nótáját"? Elég ha csak icipicit kireped ... Semmi sem tart örökké. Ezeknél a kormányműveknél ha a gumiharag alatt olaj van akkor az sajna a szervoolaj aminek nem szabadna ott lennie.Egy pár esetben előfordult hogy a gumiharang sajnos műanyagból készül és az évek alatt nem fog tökéletesen tömíteni...először a víz folyik be a gumiharang alá és megrozsdásodik tőle a fogasléc majd a rozsda miatt kezd el kilépni az olaj a gumiharangba. Astra G ben meg Zafira A ban elég sok kormánymű cserénk volt ilyen probléma miatt. lehúzod a gumiharangot a kormányműről és ha folyik akkor előbb utóbb csere vagy javítás mert az az olaj már hiányozni fog a szervoollajtartályból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Október23, 2017 Megoszt Elküldve Október23, 2017 33 perce, Gábor630 írta: Ezeknél a kormányműveknél ha a gumiharag alatt olaj van akkor az sajna a szervoolaj aminek nem szabadna ott lennie.Egy pár esetben előfordult hogy a gumiharang sajnos műanyagból készül és az évek alatt nem fog tökéletesen tömíteni...először a víz folyik be a gumiharang alá és megrozsdásodik tőle a fogasléc majd a rozsda miatt kezd el kilépni az olaj a gumiharangba. Astra G ben meg Zafira A ban elég sok kormánymű cserénk volt ilyen probléma miatt. lehúzod a gumiharangot a kormányműről és ha folyik akkor előbb utóbb csere vagy javítás mert az az olaj már hiányozni fog a szervoollajtartályból. Okés, akkor gumiharang le aztán meglátjuk. Igyekszem hétvégén megnézni és jelzem, hogy mi volt a hiba. A dekni tömítését viszont csak jövőre fogom kicserélni, mert ebben a hidegben nincs kedvem annyira szerelgetni és ez már jobb nem lesz . Egyébként a motorolajam abszolút nem fogy... Köszi a tanácsokat. G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve Október23, 2017 Megoszt Elküldve Október23, 2017 1 óra, L.Fazakas írta: 4-5000 forint! Hmm. Én nemrég láttam darabonként 912 forintért - szinte csaknem ugyanolyat - a Cromax szerviz alkatrészboltjában. És az ugyanúgy relé, ugyanúgy belemegy a "kis tároló mögötti" foglalatba! - Jaaa - és ugyanúgy kapcsolgat ... Legfeljebb csak egy "nagy baja" van még. Nem oly szép színes a háza (a megemlített pl. sárga), hanem simán CSAK fekete! Na és akkor mi van? Igazából nem látszik, de mindig müködjön jól ! Ahogyan az élő példa is megmutatta - az "eredeti" és a drága relé szintén el tud romlani, hát akkor meg - minek bele oly drágát? (Általában mindnek a tekercse szakad meg ...) Én is az "általános" fekete burolatút vettem, mert ahol néztem, rendelni kellett volna a GM-et. Azonban ha 5000-ért a kollégának a "hivatalos" relé megint kibír 15 évet, akkor azért nem járt olyan rosszul szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Október24, 2017 Megoszt Elküldve Október24, 2017 (edited) 11 órája, Krajcso írta: Én is az "általános" fekete burolatút vettem, mert ahol néztem, rendelni kellett volna a GM-et. Azonban ha 5000-ért a kollégának a "hivatalos" relé megint kibír 15 évet, akkor azért nem járt olyan rosszul szerintem. Legtöbbször a másik (az olcsóbb) is simán kibírja a 15 évet. De van olyan eset, amikor az az 5 ezres drága meg nem. Itt csaknem minden autósbolt (v. szerviz) ugyanazt az alkatrészt árulja, csak van ahol ennyiért, van ahol meg annyiért. Az autós viszont megveszi a drágábbat. Pontosan olyan ez, mint a téli vagy nyári szélvédő-mosó folyadék. Sok autós veszi a márkásat, miközben a vegyszerboltban szinte fillérekért megvehetné ugyanazt - izopropil-alkohol néven. Gyárilag a télibe egy kék, a nyáriba meg egy zöld golyóstollbetétet illik mártogatni (színezés), és attól máris olyan, mint az eredeti. Egy időben lehetett kapni Karipol néven kátránylemosó folyadékot - autókhoz. Nem volt kimondottan drága, de azért túlzottan olcsó se. És mi volt a flaskában valójában? Sárgára színezett sima mezei xilol (azt már nem tudom, hogy orto, meta, vagy para), de mindez egy összekátrányosodott autó-karosszéria lemosásánál teljesen tök mindegy! Vettem én már 3 ezerért az Intersparban olyan "noname" flexet (sarokcsiszolót) hogy nálam majd 20 évig bírta. A csaknem 10 ezerrel drágábban vett Hitachi viszont 3 hónap után a ki-bekapcsolója javíttatására szorult! (garanciában persze). A Bosch viszont általában kínai. Tehát - eleve nálam CSAK az ára sohasem jelent semmit! Módosítva Október24, 2017 : L.Fazakas Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október24, 2017 Megoszt Elküldve Október24, 2017 2 órája, L.Fazakas írta: Legtöbbször a másik (az olcsóbb) is simán kibírja a 15 évet. De van olyan eset, amikor az az 5 ezres drága meg nem. Itt csaknem minden autósbolt (v. szerviz) ugyanazt az alkatrészt árulja, csak van ahol ennyiért, van ahol meg annyiért. Az autós viszont megveszi a drágábbat. Pontosan olyan ez, mint a téli vagy nyári szélvédő-mosó folyadék. Sok autós veszi a márkásat, miközben a vegyszerboltban szinte fillérekért megvehetné ugyanazt - izopropil-alkohol néven. Gyárilag a télibe egy kék, a nyáriba meg egy zöld golyóstollbetétet illik mártogatni (színezés), és attól máris olyan, mint az eredeti. Egy időben lehetett kapni Karipol néven kátránylemosó folyadékot - autókhoz. Nem volt kimondottan drága, de azért túlzottan olcsó se. És mi volt a flaskában valójában? Sárgára színezett sima mezei xilol (azt már nem tudom, hogy orto, meta, vagy para), de mindez egy összekátrányosodott autó-karosszéria lemosásánál teljesen tök mindegy! Vettem én már 3 ezerért az Intersparban olyan "noname" flexet (sarokcsiszolót) hogy nálam majd 20 évig bírta. A csaknem 10 ezerrel drágábban vett Hitachi viszont 3 hónap után a ki-bekapcsolója javíttatására szorult! (garanciában persze). A Bosch viszont általában kínai. Tehát - eleve nálam CSAK az ára sohasem jelent semmit! Azért a filléres izopropilnak 1700 forint Literje . Vagy kevered deszt vízzel? Ha igen milyen arányban? A tömény ipa inkább csak jégoldásra való, a mostani sprékbe, spiccelős flakonokba is az van, de szélvédőt mosni nem. A lámpánál a mellettem várakozó bagózó motorosnak ráolvadna a bukósisak a fejére. Link to comment Megosztás: More sharing options...
holaszlo Elküldve Október24, 2017 Megoszt Elküldve Október24, 2017 Sziasztok! 2004-es G Astrám leömlője (öntvény) az 1. hengernél elrepedt. Mivel a katalizátorral vagy egybeépítve, horror összeg lenne a csere. A katalizátor teljesen jó, tudnátok-e valamilyen megoldást a javításra. Nagyon megköszönném a segítséget. Laci Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Október24, 2017 Megoszt Elküldve Október24, 2017 33 perce, holaszlo írta: Sziasztok! 2004-es G Astrám leömlője (öntvény) az 1. hengernél elrepedt. Mivel a katalizátorral vagy egybeépítve, horror összeg lenne a csere. A katalizátor teljesen jó, tudnátok-e valamilyen megoldást a javításra. Nagyon megköszönném a segítséget. Laci Nekem anno hegesztették off autón. Nem volt vele gond utána. Tapasztalt hegesztőt, és megfelelő technológiát kíván. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Október24, 2017 Megoszt Elküldve Október24, 2017 11 órája, L.Fazakas írta: Legtöbbször a másik (az olcsóbb) is simán kibírja a 15 évet. De van olyan eset, amikor az az 5 ezres drága meg nem. Itt csaknem minden autósbolt (v. szerviz) ugyanazt az alkatrészt árulja, csak van ahol ennyiért, van ahol meg annyiért. Az autós viszont megveszi a drágábbat. Pontosan olyan ez, mint a téli vagy nyári szélvédő-mosó folyadék. Sok autós veszi a márkásat, miközben a vegyszerboltban szinte fillérekért megvehetné ugyanazt - izopropil-alkohol néven. Gyárilag a télibe egy kék, a nyáriba meg egy zöld golyóstollbetétet illik mártogatni (színezés), és attól máris olyan, mint az eredeti. Egy időben lehetett kapni Karipol néven kátránylemosó folyadékot - autókhoz. Nem volt kimondottan drága, de azért túlzottan olcsó se. És mi volt a flaskában valójában? Sárgára színezett sima mezei xilol (azt már nem tudom, hogy orto, meta, vagy para), de mindez egy összekátrányosodott autó-karosszéria lemosásánál teljesen tök mindegy! Vettem én már 3 ezerért az Intersparban olyan "noname" flexet (sarokcsiszolót) hogy nálam majd 20 évig bírta. A csaknem 10 ezerrel drágábban vett Hitachi viszont 3 hónap után a ki-bekapcsolója javíttatására szorult! (garanciában persze). A Bosch viszont általában kínai. Tehát - eleve nálam CSAK az ára sohasem jelent semmit! A szélvédőmosó folyadék pont rossz példa. Én azért veszem a drágábbat, márkásabbat (vagy mondjuk úgy: beváltat), mert már jártam rosszul többször az olcsóbbakkal. Egyrészt büdösek voltak (poshadt, echte sz#r szagú, le kellett szívni konkrétan a tartályból), ha meg nem, akkor megmarták, megfakították a gumikédert... Igencsak nem mindegy mit töltesz bele... Nekem a Prelix márka jött be téliben, nyáriban... Magyar termék, Medikémia azt hiszem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maverick087 Elküldve Október24, 2017 Megoszt Elküldve Október24, 2017 10 órája, zotya975 írta: Azért a filléres izopropilnak 1700 forint Literje . Vagy kevered deszt vízzel? Ha igen milyen arányban? A tömény ipa inkább csak jégoldásra való, a mostani sprékbe, spiccelős flakonokba is az van, de szélvédőt mosni nem. A lámpánál a mellettem várakozó bagózó motorosnak ráolvadna a bukósisak a fejére. Sírok Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Október24, 2017 Megoszt Elküldve Október24, 2017 10 órája, zotya975 írta: Azért a filléres izopropilnak 1700 forint Literje . Vagy kevered deszt vízzel? Ha igen milyen arányban? A tömény ipa inkább csak jégoldásra való, a mostani sprékbe, spiccelős flakonokba is az van, de szélvédőt mosni nem. A lámpánál a mellettem várakozó bagózó motorosnak ráolvadna a bukósisak a fejére. Jaaa. Nem proanal tisztaságút kell ám oda venni, mert szélvédőt mosni bőven elég a technikai IPA. A valamikori Tükör ablaktisztító se HPLC tisztaságú volt, de mégis szépen vitte az ablakot .... és miért kellene még desztvízzel is bekeverni, ha simán jó bele a csapvíz!??? Én mindig töményen, vagy nyáron pl. felesben használtam, mert az ablakmosásnak aztán tökre mindegy. Télen is csak azért hagytam mindig tisztán alkoholnak (100%) hogy ne fagyjon bele az ablakmosóba a víz. Jó oda persze még az etilalkohol, de az kissé drágább - és én azt inkább megiszom. Vagy ott van akár a denszesz - vegyész nevén metanol (vagy magyarán a spiritusz), ami a benne oldott kevés piridin miatt rettentően büdös! (hogy tényleg ne igyák meg!) Az autósok sokszor nem is tudják, hogy némely olcsó autósvegyszer nagyon hangzatos néven és mindenféle csicsás kiszerelésben - no meg persze jóval drágábban - általában mindig ugyanaz! A szegedi Medikémia vállalat - na mit gondolsz - miből csinálja a téli vagy nyári ablakmosó folyadékát? Majd drága analitikai vegyszert tesz bele ... Áááá! Bekeveri, beszínezi - a sima iparit - oszt mehet. Bekerülési ára - kb. 5 Ft/liter, eladási ára 400 Ft/liter ... vagy annál néha még sokkal több. A mindenféle fagyállók se csodaszerek általában. Némi nemű ipari etilén-glikol, kevéske szódabikarbóna meg még valami inhibitor anyag, és egy kevéske nátrium-benzoát - oszt "máris mehet a levesbe" - illetve az autósoknak - bele a hűtőbe, motorba. Így működik a "kis pénz nagy haszon" elmélet .... vagy ahogy a közmondásban: - "Míg lószar van, veréb is" ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október24, 2017 Megoszt Elküldve Október24, 2017 10 perce, L.Fazakas írta: A valamikori Tükör ablaktisztító... Nem tartozik szorosan a támához, de a Tükör ablaktisztító egyáltalán nem "valamikori", köszöni szépen él és virul, ma is lehet kapni, a mi cégünk is forgalmazza. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Október24, 2017 Megoszt Elküldve Október24, 2017 34 perce, tgabika76 írta: Nem tartozik szorosan a támához, de a Tükör ablaktisztító egyáltalán nem "valamikori", köszöni szépen él és virul, ma is lehet kapni, a mi cégünk is forgalmazza. Bocsánat - nem tudtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október24, 2017 Megoszt Elküldve Október24, 2017 57 perce, L.Fazakas írta: Jaaa. Nem proanal tisztaságút kell ám oda venni, mert szélvédőt mosni bőven elég a technikai IPA. A valamikori Tükör ablaktisztító se HPLC tisztaságú volt, de mégis szépen vitte az ablakot .... és miért kellene még desztvízzel is bekeverni, ha simán jó bele a csapvíz!??? Én mindig töményen, vagy nyáron pl. felesben használtam, mert az ablakmosásnak aztán tökre mindegy. Télen is csak azért hagytam mindig tisztán alkoholnak (100%) hogy ne fagyjon bele az ablakmosóba a víz. Jó oda persze még az etilalkohol, de az kissé drágább - és én azt inkább megiszom. Vagy ott van akár a denszesz - vegyész nevén metanol (vagy magyarán a spiritusz), ami a benne oldott kevés piridin miatt rettentően büdös! (hogy tényleg ne igyák meg!) Az autósok sokszor nem is tudják, hogy némely olcsó autósvegyszer nagyon hangzatos néven és mindenféle csicsás kiszerelésben - no meg persze jóval drágábban - általában mindig ugyanaz! A szegedi Medikémia vállalat - na mit gondolsz - miből csinálja a téli vagy nyári ablakmosó folyadékát? Majd drága analitikai vegyszert tesz bele ... Áááá! Bekeveri, beszínezi - a sima iparit - oszt mehet. Bekerülési ára - kb. 5 Ft/liter, eladási ára 400 Ft/liter ... vagy annál néha még sokkal több. A mindenféle fagyállók se csodaszerek általában. Némi nemű ipari etilén-glikol, kevéske szódabikarbóna meg még valami inhibitor anyag, és egy kevéske nátrium-benzoát - oszt "máris mehet a levesbe" - illetve az autósoknak - bele a hűtőbe, motorba. Így működik a "kis pénz nagy haszon" elmélet .... vagy ahogy a közmondásban: - "Míg lószar van, veréb is" ... Ez mindennel így van, a 100Forintos Hypót is el lehet adni Domestos néven higítva, illatosítva szebb csomagolásban többszörös áron. De a csapvíz vízkőfoltokat hagy az üvegen amikor megszárad, és a fúvóka is el tud tömődni tőle. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dannert Elküldve Október24, 2017 Megoszt Elküldve Október24, 2017 Ma beballagtam a közeli autósboltba, rámértek az aksira, és mondták, hogy kuka. Vettem gyorsan egy újat, de most combosabb 60-asat az 50-es helyett, beraktam és pöcc-röff! Remélem, ezzel letudva a gond. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Október24, 2017 Megoszt Elküldve Október24, 2017 2 órája, tgabika76 írta: Nem tartozik szorosan a támához, de a Tükör ablaktisztító egyáltalán nem "valamikori", köszöni szépen él és virul, ma is lehet kapni, a mi cégünk is forgalmazza. Én azt használom nyáron. Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Október25, 2017 Megoszt Elküldve Október25, 2017 9 órája, zotya975 írta: Ez mindennel így van, a 100Forintos Hypót is el lehet adni Domestos néven higítva, illatosítva szebb csomagolásban többszörös áron. De a csapvíz vízkőfoltokat hagy az üvegen amikor megszárad, és a fúvóka is el tud tömődni tőle. Az a 100 forintos Hypo legtöbbször még annyiba sincs. Én pl. a múltkoriban 59 Ft-ért vettem. Valóban igaz, ha illatosítják, színezik, és csicsás flakonokba teszik, többet lehet érte kérni. Ám mindezt meg is teszik rendesen. Én még sohase láttam a szélvédőmön vízkő-foltokat. Ha az ablakmosót csak csapvízzel higítgatnám, annak NK fok tartalma alapján - csaknem 100 év alatt válna ki belőle annyi vízkő, ami aztán már számottevően látható. A fúvóka eltömődése pedig - az tán még 1000 évbe is beletelne.Mert nem eszik olyan forrón a kását. Otthon a mosogatógép se vízkövezi össze a poharakat, tányérokat, belepakolt fém eszcájgot. Pedig az simán csapvízzel megy, igaz abba kell valami lágyító-só és maga a mosogatószeres tabletta is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Október25, 2017 Megoszt Elküldve Október25, 2017 8 órája, Geopake írta: Én azt használom nyáron. Holott nyáron - bőven elég a csapvíz. Vagy aki még flancosabban akarja, annak az ioncserélt vagy a desztillált. Létezik valami tabletta, amit szépen bele lehet oldani, s akkortól fogva máris egyből brutális tisztítás, illetve bogároldó hatása lesz. Nekem még van vagy 2 tasakkal, valami autós fesztiválon osztogatták a Toyotánál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts