L.Fazakas Elküldve Szeptember22, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2017 8 órája, kobraCode írta: Esetleg ha lefényképezed és feltöltöd könnyebben beazonosítjuk neked. Itt a fórumon van pár ember aki szerintem kapásból megmondja mi az ha látja... Az lesz a vége. Csak ne essen már folyton az eső ....Útálom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Szeptember22, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2017 19 órája, Janó32 írta: Valóban eléggé hozzáférhető a hely, ma elhoztam a termosztátot, meglátjuk szombaton mire jutok vele. Valahogy le akarom szívni vagy engedni amennyit szükséges egy tiszta edénybe és akkor csak minimálisat kell pótolni. Meg nem akarok a garázs padlóra kilocsolni másfél liter fagyállót, aztán szagolhatom hónapokon át... Ha jól rémlik az ECU (motorvezérlő számítógép) vezérli a hűtést... Az költséges és bonyolult ha annak van baja, akkor azt szakműhelybe kell küldeni javításra utána pedig kezdődhet az új rendszer összetanítása az autóval... A javított ECU-ra többnyire visszateszik az eredeti programot, ami rajta volt. Új ECU esetén van gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zpetra Elküldve Szeptember22, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2017 Jobb reggelt Nektek! Most hívtak a szervizből. Elmentek az autóért, az elenktronikához megnézték minden működik rendesen, de Megint forralja a vizet.... MIÉRT????? :@ Elméletben ma autót varázsolnak belőle, és mehetek érte.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve Szeptember22, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2017 5 órája, L.Fazakas írta: Az lesz a vége. Csak ne essen már folyton az eső ....Útálom! A leírásod alapján az a motorolaj szint érzékelő csatlakozója lesz. Nekem is ott fityeg, pedig gyári az olajteknőm és nincs benne szintérzékelő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zpetra Elküldve Szeptember22, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2017 Hengerfejes a kocsi... 200-ezret mondtak a javításra.... Szerintetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Szeptember22, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2017 36 perce, zolikaDB írta: Sziasztok! Idegen auto taviranyitoelektronikajat hogyan tanitjuk ra a sajat autonkra? Tech2-vel. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember22, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2017 1 órával ezelőtt, kobraCode írta: Tech2-vel. Várjál, én úgy tudom hogy ami már egyszer fel lett tanítva egy autóra, azt nem lehet másikra áttanítani, csak a vadonatújat! De cáfoljatok meg, ha nem így van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Szeptember22, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2017 6 órája, Zpetra írta: Hengerfejes a kocsi... 200-ezret mondtak a javításra.... Szerintetek? Lehúznak. Nekem már az első, ezzel kapcsolatos elmondásod olvasva ez a megérzésem. Ettől függetlenül, lehet hengerfejes a géped. Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 8 órája, tgabika76 írta: Várjál, én úgy tudom hogy ami már egyszer fel lett tanítva egy autóra, azt nem lehet másikra áttanítani, csak a vadonatújat! De cáfoljatok meg, ha nem így van. Én úgy tudom bele kell tenni a kormányzárba, s ott kell nyomkodni. De lehet hogy tévedek, és bőven elég, ha csak a közelében van (az immobiliser chip miatt). Aztán vagy megtanulja, vagy nem. Bármikor - az elemcsere után is - de mindig újra meg kell tanítani! Ha nem így van, akkkor hoppá. (de azt talán figyelembe kell venni - Opelre csak Opel távszabályzót lehet!) Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 (edited) On 2017. 09. 21. at 21:13, kobraCode írta: Esetleg ha lefényképezed és feltöltöd könnyebben beazonosítjuk neked. Itt a fórumon van pár ember aki szerintem kapásból megmondja mi az ha látja... Lefényképeztem. És A HUZAL-t - már amennyire persze engedte magát - szépen fel is húztam a motortér szélére, hogy a csatlakozója is jól látszódjon. Itt vannak a képek. https://www.kepfeltolto.com/kep/imeretlen-csatlakozo https://www.kepfeltolto.com/kep/csatlakozo-szembol Módosítva Szeptember23, 2017 : L.Fazakas Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 (edited) 21 órája, Zpetra írta: Hengerfejes a kocsi... 200-ezret mondtak a javításra.... Szerintetek? Nekem 140 volt. 16 szelep cseréje minden járulékos költséggel együtt. Attól is függ, mit találnak a hengerfej levételekor. Abból amit mondtál a szerelőkről, hogy többnyire csak találgatnak, én nem bíznék bennük, pláne nem bíznék rájuk egy ilyen műveletet. 15 órája, Cs. Zoltán írta: Lehúznak. Nekem már az első, ezzel kapcsolatos elmondásod olvasva ez a megérzésem. Ettől függetlenül, lehet hengerfejes a géped. Csatlakozom. Ezek alkatrészcserelőknek tűnnek, nem szerelőnek... A dohogás lehet egy jel, a blokk rázkódása is, pl kitámasztott kipufogó szelep. De ennek folyamatosak kellene lenni, nem kéne eltűnni 2-3e fordulat körül. Meg persze kell hogy jöjjön a sárga lámpa az égéskimaradásról... szerk: Bocs kevertelek valakivel... Módosítva Szeptember23, 2017 : outsider Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zpetra Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 (edited) Hétfőn viszem másik helyre....! Egy hete a szerelőknél van a kocsi, és csak tegnap tűnt fel nekik, hogy hengerfejes.... Azt mondta, hogy légbuborékot csinál az autó a rendszerbe.... Mondtam nekik, hogy ne nyúljanak hozzá! Módosítva Szeptember23, 2017 : Zpetra Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 19 perce, Zpetra írta: Hétfőn viszem másik helyre....! Egy hete a szerelőknél van a kocsi, és csak tegnap tűnt fel nekik, hogy hengerfejes.... Azt mondta, hogy légbuborékot csinál az autó a rendszerbe.... Mondtam nekik, hogy ne nyúljanak hozzá! Helyes! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 4 órája, L.Fazakas írta: Lefényképeztem. És A HUZAL-t - már amennyire persze engedte magát - szépen fel is húztam a motortér szélére, hogy a csatlakozója is jól látszódjon. Itt vannak a képek. https://www.kepfeltolto.com/kep/imeretlen-csatlakozo https://www.kepfeltolto.com/kep/csatlakozo-szembol Ez az ablakmosó tartály szintjelzőjének a csatlakozója, akkor lenne szerepe ha volna MID kijelző az autódban ami tud figyelmeztetni az alacsony ablakmosófolyadék-szintre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 2 órája, zolikaDB írta: Ha lemerül az elem, beteszek egy újat, be a gyújtáskapcsolóba, elfordít, nyomom a gombot, lezár, felold, kész is. Én arra vagyok kíváncsi, hogy esetemben mit kell tenni? Elektronika 600x volt forrasztva, ramaty állapotban van, kellene bele másik. Vettem egyet facebook-on, de mozognak a lábai, úh tanítgatásnak nem volt értelme, az eladó korrekt volt, visszaveszi: de azt mondta, h a gomnyomkodással nem tudom feltanítani... Ezért kérdem. De nem ám! Új elektronikához Tech2 vagy Opcom kell. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 5 órája, tgabika76 írta: Ez az ablakmosó tartály szintjelzőjének a csatlakozója, akkor lenne szerepe ha volna MID kijelző az autódban ami tud figyelmeztetni az alacsony ablakmosófolyadék-szintre. Köszi! Tehát akkor ne izgassam magam, hogy a drót ott lóg. Rámértem, de semmiféle feszültség nincs benne. És magán a műszerfalon sem hiányzik sehonnan se a hiánya. Ha tényleg az ablakmosó tartály szintmérőjének elektromos dugasza, akkor nincsen vele semmi gondom. Szerintem csak gyárilag került bele a huzalkorbácsba. A mosótartály alján (tavaly csőcserénél és a hátsó dugulásnál hozzáfértem) nálam nincs semmiféle szintet mérő csatidugó. Minden bizonnyal eléggé fapados Opelom van .... így persze hogy "MID" kijelzője sincsen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 11 órája, L.Fazakas írta: Én úgy tudom bele kell tenni a kormányzárba, s ott kell nyomkodni. De lehet hogy tévedek, és bőven elég, ha csak a közelében van (az immobiliser chip miatt). Aztán vagy megtanulja, vagy nem. Bármikor - az elemcsere után is - de mindig újra meg kell tanítani! Ha nem így van, akkkor hoppá. (de azt talán figyelembe kell venni - Opelre csak Opel távszabályzót lehet!) fel lehet tanitani csak tech -2 kell hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 Just now, astra írta: fel lehet tanitani csak tech -2 kell hozzá. Nekem - az elem cseréje után - még soha semmiféle tech-2 nem volt. Persze egészen más az, amikor csak simán ajtót nyitogat vagy zárogat, és megint más az amelyiknél az ablakokat is huzogatja felfelé az ajtó zárása után. Bááár - szerintem azt többnyire nem a kulcs szokta csinálni, hanem inkább az "okosabb-féle" autó központi agya .... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 14 perce, astra írta: fel lehet tanitani csak tech -2 kell hozzá. Ne erőlködj, sajnos nem tudod meggyőzni! Nekem már néha fáj! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 31 perce, L.Fazakas írta: Nekem - az elem cseréje után - még soha semmiféle tech-2 nem volt. Más az ha a saját távirányítodat akarod újra szinkronizálni az autóval egy elemcsere után, és megint más ha egy eredetileg másik autóhoz tartozó kulcsot akarsz a saját autódhoz programozni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atala Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 9 órája, tgabika76 írta: Ez az ablakmosó tartály szintjelzőjének a csatlakozója, akkor lenne szerepe ha volna MID kijelző az autódban ami tud figyelmeztetni az alacsony ablakmosófolyadék-szintre. 3 órája, L.Fazakas írta: Köszi! Tehát akkor ne izgassam magam, hogy a drót ott lóg. Rámértem, de semmiféle feszültség nincs benne. És magán a műszerfalon sem hiányzik sehonnan se a hiánya. Ha tényleg az ablakmosó tartály szintmérőjének elektromos dugasza, akkor nincsen vele semmi gondom. Szerintem csak gyárilag került bele a huzalkorbácsba. A mosótartály alján (tavaly csőcserénél és a hátsó dugulásnál hozzáfértem) nálam nincs semmiféle szintet mérő csatidugó. Minden bizonnyal eléggé fapados Opelom van .... így persze hogy "MID" kijelzője sincsen. Nem a ködlámpáé? Annak is ilyen/ilyesmi a csatlakozója. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 23 órája, tgabika76 írta: Várjál, én úgy tudom hogy ami már egyszer fel lett tanítva egy autóra, azt nem lehet másikra áttanítani, csak a vadonatújat! De cáfoljatok meg, ha nem így van. Lehet igazad van. A piacon is vadonat uj immo chipeket lehet kapni amik meg nem voltak irva. Lehet hogy ROM memoriakent mukodnek. 14 órája, L.Fazakas írta: Lefényképeztem. És A HUZAL-t - már amennyire persze engedte magát - szépen fel is húztam a motortér szélére, hogy a csatlakozója is jól látszódjon. Itt vannak a képek. https://www.kepfeltolto.com/kep/imeretlen-csatlakozo https://www.kepfeltolto.com/kep/csatlakozo-szembol Nekem ez kodlampa csatinak nez ki. Nezd meg a masik oldalon van e ilyen. Ha igen akkor tuti kodlampa. Link to comment Megosztás: More sharing options...
cochy Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 Sziasztok, tanács kellene. Opel Astra G, 2005-ös, Z14XEP. Elvittem múltkor olajcserére, raktak bele olajat rendesen. Mentem vele kb. 100km-t és látom a lámpánál hogy "füstöl" az autó eleje. Égett az olaj a motoron, mert kinyomta a kupakot az olaj betöltő nyílásnál. Mentem vele azóta jó pár kilómétert, az olajszint most lent van, de még mindíg nyom ki egy kis olajat. Gondoltam, hogy elfáradt a kupakban a tömítés, vettem egy új kupakot, tömítéssel. Ráraktam, tömít mint állat, alig lehet levenni. Ma megyek vele először, kb. 5km után egyből dobta a kulcsos autó jelet a műszerfalon, hogy vigyem szervízbe. Na gondoltam, hogy az új kupakkal betömítettem az egészet és valami aminek ki kéne jönnie, nem jön ki. Szóval visszraktam a régi kupakot, ezzel megy az autó, nincs hiba, viszont ugye megint jön az olaj a motortérre . Esetleg ötlet, hogy mi a baj? Mit kell rajta szerelnem? Köszi a segítséget előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 6 perce, cochy írta: Sziasztok, tanács kellene. Opel Astra G, 2005-ös, Z14XEP. Elvittem múltkor olajcserére, raktak bele olajat rendesen. Mentem vele kb. 100km-t és látom a lámpánál hogy "füstöl" az autó eleje. Égett az olaj a motoron, mert kinyomta a kupakot az olaj betöltő nyílásnál. Mentem vele azóta jó pár kilómétert, az olajszint most lent van, de még mindíg nyom ki egy kis olajat. Gondoltam, hogy elfáradt a kupakban a tömítés, vettem egy új kupakot, tömítéssel. Ráraktam, tömít mint állat, alig lehet levenni. Ma megyek vele először, kb. 5km után egyből dobta a kulcsos autó jelet a műszerfalon, hogy vigyem szervízbe. Na gondoltam, hogy az új kupakkal betömítettem az egészet és valami aminek ki kéne jönnie, nem jön ki. Szóval visszraktam a régi kupakot, ezzel megy az autó, nincs hiba, viszont ugye megint jön az olaj a motortérre . Esetleg ötlet, hogy mi a baj? Mit kell rajta szerelnem? Köszi a segítséget előre is. Úgy rémlik mintha a szelepfedélbe épített kartergáz szelep hibája szokott ilyet okozni, de majd valaki jön és pontosít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 (edited) 1 órával ezelőtt, cochy írta: Sziasztok, tanács kellene. Opel Astra G, 2005-ös, Z14XEP. Elvittem múltkor olajcserére, raktak bele olajat rendesen. Mentem vele kb. 100km-t és látom a lámpánál hogy "füstöl" az autó eleje. Égett az olaj a motoron, mert kinyomta a kupakot az olaj betöltő nyílásnál. Mentem vele azóta jó pár kilómétert, az olajszint most lent van, de még mindíg nyom ki egy kis olajat. Gondoltam, hogy elfáradt a kupakban a tömítés, vettem egy új kupakot, tömítéssel. Ráraktam, tömít mint állat, alig lehet levenni. Ma megyek vele először, kb. 5km után egyből dobta a kulcsos autó jelet a műszerfalon, hogy vigyem szervízbe. Na gondoltam, hogy az új kupakkal betömítettem az egészet és valami aminek ki kéne jönnie, nem jön ki. Szóval visszraktam a régi kupakot, ezzel megy az autó, nincs hiba, viszont ugye megint jön az olaj a motortérre . Esetleg ötlet, hogy mi a baj? Mit kell rajta szerelnem? Köszi a segítséget előre is. Nem lett túltöltve az olaj? Gyári kupakot vettél? Olajgombánál nincs csöpögés? Mellé löttyintett olaj is füstölhet. Hétfőn irány a szervíz! Módosítva Szeptember23, 2017 : Cs. Zoltán Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts