Bombero Elküldve Május5, 2017 Megoszt Elküldve Május5, 2017 (edited) Tisztelt Urak! Tanácsot kérnék! Ma délután mögém ugrott egy villanyoszlop. A lámpa fölött a kaszni benyomódott, jobb oldali hátsólámpa darabokra törött. Lökhárító pont az ívben függőlegesen félig elhasadt, tartóív is eltörött. Nem forszíroznám a lökös hegesztését, hanem inkább vennék egy másikat. Az lenne a kérdésem, hogy melyik lenne a célszerűbb: venni a bontóban egyet és színre fújatni vagy venni egy alapozottat innen. Már csak az a kérdés, hogy ezek az utángyártottak mennyire méretpontosak. Esetleg ha valaki vett már ilyen alapozott lökhárítót akkor melyik gyártót ajánlaná? Előre is köszönöm a segítséget. Módosítva Május5, 2017 : Bombero Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bombero Elküldve Május5, 2017 Megoszt Elküldve Május5, 2017 36 perce, Bombero írta: Tisztelt Urak! Tanácsot kérnék! [...] Már csak az a kérdés, hogy ezek az utángyártottak mennyire méretpontosak. Esetleg ha valaki vett már ilyen alapozott lökhárítót akkor melyik gyártót ajánlaná? Válaszolok magamnak. Gyorsan "átnyálaztam" a fórumot. Maradok a bontottnál. Az legalább biztosan méretpontos. 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Május5, 2017 Megoszt Elküldve Május5, 2017 48 perce, Bombero írta: Válaszolok magamnak. Gyorsan "átnyálaztam" a fórumot. Maradok a bontottnál. Az legalább biztosan méretpontos. Hegesztés miért nem jó? Egy ügyes szaki pár ezer Ft-ért megcsinálja, és a következő ilyen esetedig biztos egyben marad. Akkor már csak festeni kell, sőt lehet hogy nem is az egészet, csak bele ködölnek. S máris nem vagy akkora anyagi veszteségben mintha veszel másikat + festeted. Link to comment Megosztás: More sharing options...
webster Elküldve Május5, 2017 Megoszt Elküldve Május5, 2017 4 órája, L.Fazakas írta: Én még valamikor a Skodámmal voltam így! Aztán a legvégén már a saját magam áttervezte komplett fogasléces kormányművet cseréltem ki (egy bontóból elkért rossznak a felújításával). Pedig ahhoz valójában ki kellett szedni a komplett első futóművet! De utána többé soha nem volt semmi baja, hogy - eredetileg és gyárilag egy kissé félre-(alá) tervezték! Én például kopásálló nanamidból gyártattam le a kormánysegédkarok kivezető csapperselyeit, s aztán a kicserélttel működött - de jobban! Általában úgy vagyok én az autószereléssel - ha van hely, ha van anyag ... és persze - ha van hozzá szerszám, akkor - AKI MER - AZ NYER! Ezzel én is így vagyok, nem tűnik nagyon bonyolultnak a szervó csere. Lehet a hétvégén kicserélem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Május5, 2017 Megoszt Elküldve Május5, 2017 3 órája, Bombero írta: Válaszolok magamnak. Gyorsan "átnyálaztam" a fórumot. Maradok a bontottnál. Az legalább biztosan méretpontos. Vegyél ugyanolyan színűt.Meg spórolod a fényezést,ami szerintem több mint a bontott lökhárító. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bombero Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 7 órája, Geopake írta: Vegyél ugyanolyan színűt.Meg spórolod a fényezést,ami szerintem több mint a bontott lökhárító. Biztosan az lenne a legjobb, de ez az ultrakék szín (Z21B = 4CU) nem igazán gyakori. Alig látok belőlük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bombero Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 10 órája, kobraCode írta: Hegesztés miért nem jó? Egy ügyes szaki pár ezer Ft-ért megcsinálja, és a következő ilyen esetedig biztos egyben marad.... Ahhoz szerintem túlságosan elrepedt. A teljes festést meg lehet, hogy már nem lehet megúszni mert a bal oldali lökös ívről még régebben egy másik autós verte le nagyobb darabon a festéket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 12 órája, Bmájki írta: Itt a fórumon is tudnak sokkal jobb megoldásokat (pl. szellőző zsalu) Hát igen! Már a kiszerelése csodás - azokkal a hülye 5,5-ös hatlapfejű csavarokkal. Olyan méretű villás- vagy csőkulcs otthon egyszerűen nincs. Na meg aztán - a szereléshez még csak hely se igazán! Én az ilyen csavarokat jó messzire elhajítom (ha ki tudom bányászni) és egy az egyben sima keresztcsavarosra cserélem. Azt meg már bármikor - akár egy kisméretű marokcsavarhúzóval is - simán tudom a szűkösebb helyeken adjusztálni. Az említett szellőző zsalu nekem szintén eltörött, de aztán szerencsére - itt a neten - találtam egy helyet, ahol meg lehetett külön csak azt venni. Nem volt olcsóság, de legalább van! A Cromax-os és kompletten szerelt kissé drága a cseréjéhez! Saját kisérleteim alapján pedig - hogy leálljon az a zsalut mozgató kis szervomotor - az áramvezető fólia átvágása mellett tettem be egy ellenállást. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213047222115743&set=a.10201036085004822.1073741825.1248541260&type=3&size=1152%2C864 Ezzel a motor bármely végpontja elérésekor nincs lefojtva, így nincs kedve leégni se, és sohasem töri el a zsalulapátot, avagy annak tengelyét - hanem inkább simán megáll. Nálam már közel fél éve így működik, s valójában (szerintem) ez a legegyszerűbb megoldás. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 1 órával ezelőtt, L.Fazakas írta: Hát igen! Már a kiszerelése csodás - azokkal a hülye 5,5-ös hatlapfejű csavarokkal. Olyan méretű villás- vagy csőkulcs otthon egyszerűen nincs. Na meg aztán - a szereléshez még csak hely se igazán! Én az ilyen csavarokat jó messzire elhajítom (ha ki tudom bányászni) és egy az egyben sima keresztcsavarosra cserélem. Azt meg már bármikor - akár egy kisméretű marokcsavarhúzóval is - simán tudom a szűkösebb helyeken adjusztálni. Az említett szellőző zsalu nekem szintén eltörött, de aztán szerencsére - itt a neten - találtam egy helyet, ahol meg lehetett külön csak azt venni. Nem volt olcsóság, de legalább van! A Cromax-os és kompletten szerelt kissé drága a cseréjéhez! Saját kisérleteim alapján pedig - hogy leálljon az a zsalut mozgató kis szervomotor - az áramvezető fólia átvágása mellett tettem be egy ellenállást. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213047222115743&set=a.10201036085004822.1073741825.1248541260&type=3&size=1152%2C864 Ezzel a motor bármely végpontja elérésekor nincs lefojtva, így nincs kedve leégni se, és sohasem töri el a zsalulapátot, avagy annak tengelyét - hanem inkább simán megáll. Nálam már közel fél éve így működik, s valójában (szerintem) ez a legegyszerűbb megoldás. Nem Te írtad anno, hogy milyen fölösleges a speciális szerszámokat megvenni?! Nekem ez is van itthon így a kiszerelés valóban csodás! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maverick087 Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 Sziasztok! Régóta problémám van az alapjárattal, nem részletezem, hogy eddig miket cseréltem és tisztitottam az alkatrészek közül. Most itt vagyok leszedett EGR-rel és a csatlakozó tesztelése során kijött hogy a 12V nincs meg. A teszteket lépésről - lépésre ez alapján csináltam, egészen addig ameddig a 12V-tot kell mérni. Egyik vezetéken sem mérek az 5-ből 10 - 12 V, ahol lennie kéne ott kemény 0. http://easyautodiagnostics.com/gm/4.3L-5.0L-5.7L/egr-valve-tests-1 A signal vezeték rendben, a zárószelep mozgatásra szépen adja a feszültséget, nem ugrál össze - vissza! Tudnátok segiteni hogyan haladjak tovább? Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 42 perce, Maverick087 írta: Sziasztok! Régóta problémám van az alapjárattal, nem részletezem, hogy eddig miket cseréltem és tisztitottam az alkatrészek közül. Most itt vagyok leszedett EGR-rel és a csatlakozó tesztelése során kijött hogy a 12V nincs meg. A teszteket lépésről - lépésre ez alapján csináltam, egészen addig ameddig a 12V-tot kell mérni. Egyik vezetéken sem mérek az 5-ből 10 - 12 V, ahol lennie kéne ott kemény 0. http://easyautodiagnostics.com/gm/4.3L-5.0L-5.7L/egr-valve-tests-1 A signal vezeték rendben, a zárószelep mozgatásra szépen adja a feszültséget, nem ugrál össze - vissza! Tudnátok segiteni hogyan haladjak tovább? Köszönöm A két legszélsőn kellene 12V-ot találnod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maverick087 Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 9 perce, gezoli írta: A két legszélsőn kellene 12V-ot találnod. Egyiken sincs semmi. Gyújtás természetesen rajta... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 27 perce, Maverick087 írta: Egyiken sincs semmi. Gyújtás természetesen rajta... Csak akkor lesz rajta, ha az ECU nyitja az EGr-t. Alap állapotban nem tudsz rajta mérni semmit. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 7 órája, L.Fazakas írta: Hát igen! Már a kiszerelése csodás - azokkal a hülye 5,5-ös hatlapfejű csavarokkal. Olyan méretű villás- vagy csőkulcs otthon egyszerűen nincs. Na meg aztán - a szereléshez még csak hely se igazán! Én az ilyen csavarokat jó messzire elhajítom (ha ki tudom bányászni) és egy az egyben sima keresztcsavarosra cserélem. Azt meg már bármikor - akár egy kisméretű marokcsavarhúzóval is - simán tudom a szűkösebb helyeken adjusztálni. Az említett szellőző zsalu nekem szintén eltörött, de aztán szerencsére - itt a neten - találtam egy helyet, ahol meg lehetett külön csak azt venni. Nem volt olcsóság, de legalább van! A Cromax-os és kompletten szerelt kissé drága a cseréjéhez! Saját kisérleteim alapján pedig - hogy leálljon az a zsalut mozgató kis szervomotor - az áramvezető fólia átvágása mellett tettem be egy ellenállást. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213047222115743&set=a.10201036085004822.1073741825.1248541260&type=3&size=1152%2C864 Ezzel a motor bármely végpontja elérésekor nincs lefojtva, így nincs kedve leégni se, és sohasem töri el a zsalulapátot, avagy annak tengelyét - hanem inkább simán megáll. Nálam már közel fél éve így működik, s valójában (szerintem) ez a legegyszerűbb megoldás. 5 órája, gezoli írta: Nem Te írtad anno, hogy milyen fölösleges a speciális szerszámokat megvenni?! Nekem ez is van itthon így a kiszerelés valóban csodás! Nem akartok belevau ( de aztán mégis) de aki arra "vetemedik" hogy otthon autót szerel, annak egy pár 100 Forintos bitfej nem lehet-ne probléma. Nekem tök véletlenül vannak itthon feles kulcsaim, vettem egy használt crovaszettet a piacon 1000Forintért, és van benne ilyen is. Mondjuk speciel én csak a fűnyiró karbijánál használom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 7 órája, gezoli írta: Nem Te írtad anno, hogy milyen fölösleges a speciális szerszámokat megvenni?! Nekem ez is van itthon így a kiszerelés valóban csodás! Lehet, hogy én írtam, de nem az olyan spéci csavarokra használható bármiféle kulccsal, amit általában kb. 10 évente csupán 1x-2x kell használni. Ha azonban szakosodott autószerelő műhelyem lenne, s ott naponta többször is kellene - az persze teljesen más! Így, hogy amit lehetett kicseréltem sima mezei keresztfejű csavarra, persze nekem is egyből csodás a szerelés - úgy 10 évente egyszer-egyszer! De például a klímaszűrő cseréjénél - egy évben egyszer talán nem árt. És nekem valójában már ott sem az eredeti "hülye gyári csavarok" vannak! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 3 órája, zotya975 írta: Nem akartok belevau ( de aztán mégis) de aki arra "vetemedik" hogy otthon autót szerel, annak egy pár 100 Forintos bitfej nem lehet-ne probléma. Nekem tök véletlenül vannak itthon feles kulcsaim, vettem egy használt crovaszettet a piacon 1000Forintért, és van benne ilyen is. Mondjuk speciel én csak a fűnyiró karbijánál használom. Nekem nem is jelent problémát. Én másképp gondolkodom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hosszug Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 Sziasztok! Adott egy Z18XE G Astra lassan több mint fél éve küzdök fordulatszám ingadozással alapjáraton hidegen valamint akár nagyobb sebességnél pályán is mintha utánfutót vontatnák. A hibára több szerelő, szerviz után Törökbálinton lelt a szaki, még pedig fojtószelepház. Vettem egyet bontóba megszűnt a hiba de pár napra bedobta a hibakódot, viszont rángatás nem volt 1 hónap után váratlanul megadta magát. Ment vissza a gyári. Találtam még egyet bontóba kicseréltem beindítottam és már hallottam is a kerregő hangot a fojtószelepből vissza is vittem. Az új ára 200.000 ft környékén van nem tudom mi tévő legyek. Járt már valaki hasonló cipőben.? Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 16 perce, hosszug írta: Sziasztok! Adott egy Z18XE G Astra lassan több mint fél éve küzdök fordulatszám ingadozással alapjáraton hidegen valamint akár nagyobb sebességnél pályán is mintha utánfutót vontatnák. A hibára több szerelő, szerviz után Törökbálinton lelt a szaki, még pedig fojtószelepház. Vettem egyet bontóba megszűnt a hiba de pár napra bedobta a hibakódot, viszont rángatás nem volt 1 hónap után váratlanul megadta magát. Ment vissza a gyári. Találtam még egyet bontóba kicseréltem beindítottam és már hallottam is a kerregő hangot a fojtószelepből vissza is vittem. Az új ára 200.000 ft környékén van nem tudom mi tévő legyek. Járt már valaki hasonló cipőben.? Üdv. vidd vissza Törökbálintra Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 Üzemmelegen a vízcsöveim keményebbek, mint hideg (szinte összenyomható) állapotban. Nem kőkemények, csak keményebbek. Ez így ok? Vízszivárgásra, hengerfejtömítés problémára utaló jeleket kutatok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 14 órája, Bombero írta: Biztosan az lenne a legjobb, de ez az ultrakék szín (Z21B = 4CU) nem igazán gyakori. Alig látok belőlük. Ja hát úgy nehezebb.Nekem ezüst,mint minden harmadik http://racingbazar.hu/alkatresz/bontott/opel_astra_g_kek_bontasa Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 7 órája, zotya975 írta: Nem akartok belevau ( de aztán mégis) de aki arra "vetemedik" hogy otthon autót szerel, annak egy pár 100 Forintos bitfej nem lehet-ne probléma. Nekem tök véletlenül vannak itthon feles kulcsaim, vettem egy használt crovaszettet a piacon 1000Forintért, és van benne ilyen is. Mondjuk speciel én csak a fűnyiró karbijánál használom. Én még col méretezésű crova fejeket is szereztem anno.Néha olyan csavarokkal találkozom,hogy el sem hiszem. Briggs & Stratton csodákra képes Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atala Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 1 óra, Cs. Zoltán írta: Üzemmelegen a vízcsöveim keményebbek, mint hideg (szinte összenyomható) állapotban. Nem kőkemények, csak keményebbek. Ez így ok? Vízszivárgásra, hengerfejtömítés problémára utaló jeleket kutatok. Persze, mivel a melegtől nyomás alatt lesz. Nem véletlen van a kifejezés, hogy megfőtt a motor, régi ésvagy nem karbantartott autóknál kinyomta a gőzt a nyomáskiegyenlítő tartályon(ennek is adott a neve). Ezért is van rajta spéci kupak, ha megnőne a nyomás akkor kifújjon valahol. Ezért nem szabad letekerni amíg meleg a motor, meg persze nyomkodni se ajánlott. Meleg motornál szivárgást nem fogod észrevenni mert elpárolog ha apró. Nekem is vhol szelel mert félévenként 1-2 deci rámegy. De mivel ez nem sok még nem keresem a lyukat. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 1 órával ezelőtt, Atala írta: Persze, mivel a melegtől nyomás alatt lesz. Nem véletlen van a kifejezés, hogy megfőtt a motor, régi ésvagy nem karbantartott autóknál kinyomta a gőzt a nyomáskiegyenlítő tartályon(ennek is adott a neve). Ezért is van rajta spéci kupak, ha megnőne a nyomás akkor kifújjon valahol. Ezért nem szabad letekerni amíg meleg a motor, meg persze nyomkodni se ajánlott. Meleg motornál szivárgást nem fogod észrevenni mert elpárolog ha apró. Nekem is vhol szelel mert félévenként 1-2 deci rámegy. De mivel ez nem sok még nem keresem a lyukat. Az a tippetem, hogy nyomás alatt szivárog valahol. Cseppenés, folyásnyom eddig nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Május7, 2017 Megoszt Elküldve Május7, 2017 6 órája, Atala írta: félévenként 1-2 deci rámegy. De mivel ez nem sok még nem keresem a lyukat. Nekem soha fél deci sem kell bele. De úgy - kb. 2 vagy 3 éve - még bizony rendesen megitta a lét. Aztán kiszúrtam, hogy vízpumpa szimeringje ereszt. Persze ki kellett cserélni az egészet! A kiszerelt egység gyakorlatilag javíthatatlan, szinte szét se lehet szedni, már eleve gyárilag úgy van összerakva! Pedig direkt elkértem a régit ... Valamikor a Skoda vízpumpa - kinn az utcán simán javítható volt, csak a csapágyak cseréje, a csúszógyűrű - és persze a tömítés ... A daciások is úgy javították. Emlékszem rá, a Lada bezzeg igényelte javításkor a komplettet, ám lehetséges, hogy az valami flancból volt? (nem tudom, Lada vizpumpát közelebbről sose láttam). Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május7, 2017 Megoszt Elküldve Május7, 2017 9 órája, Geopake írta: Én még col méretezésű crova fejeket is szereztem anno.Néha olyan csavarokkal találkozom,hogy el sem hiszem. Briggs & Stratton csodákra képes Nekem is csak a Tecumseh motoros fűnyíróhoz kell feles kulcs. 8 órája, Cs. Zoltán írta: Az a tippetem, hogy nyomás alatt szivárog valahol. Cseppenés, folyásnyom eddig nincs. Hidegen kell nyomás alá helyezni, és akkor nem párolog el ami kijött. Szerzel-veszel egy kupakot ( de lehet hogy valami műanyag kupak passzol is oda) kiberheled belőle a túlnyomás szelepet, teszel a helyére egy autós szelepet, és egy kicsit felfújod, nem nagyon, és vársz. Tehetsz mellé nyomásmérőt is, pölö lábpumáról. A kupakban lévő szelep 1-2 tized bár túlnyomásnál már nyit , de ha beledolgozik a henger a vízkörbe azt már nem tudja elengedni, ezért durrannak el ilyenkor a vízcsövek. Normál esetben melegen kemények a vízcsövek, de nem összenyomhatatlanok. Nekem az új hűtő sarka ereszt egy kicsit, de ha nem töltöm szintre a kiegyenlítőt ( 2 centivel alatta van) az pont elég hogy ne szivárogjon, több hely tágulni, kisebb nyomás, de a víz még nem forr fel, 5-6 éve így van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts