hood 21 Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 39 perce, Atala írta: Lehet h triviális de a kerékagy cserénél a kerékcsapágy is cserélve lett? Mert nekem egy másik márkánál kerékcsapágy csere megoldotta eme gondot. Egyben van komplett cserés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
n1NEXX Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 Sziasztok ! Szeretnék egy kis segítséget, véleményt kérni. Opel astra g 1.2 ( z12xe ) autóm van ,és a szervó folyadék valamilyen oknál fogva enyhe csepegését vagy szivárgását észlelem ami apró csepp formájában mutatkozik alulról a blokkon. Szerettem volna a folyadék szintet a szervó tartályban leellenőrizni de se a tartályon se a fedelén lévő belső kis műanyag pálcán nem találok jelölést , és az autó kézikönyvében se írnak erről nagyon semmit. Szemre a tartály olyan háromnegyedig biztos tele van. Valaki tapasztalt már hasonlót ? esetleg talált erre megoldást ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 9 órája, gezoli írta: https://www.google.hu/search?q=opel+astra+g+így+csináld&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj8gJqky9_SAhVCGCwKHaPoCzcQ_AUICCgB&biw=1189&bih=465#imgrc=lxp8_NrzbcZd0M: Nem tudom, hogy mikor fordították magyarra, de kb 2005-ben vettem. Szia! Én F Astrához vettem 2005 vagy 2006-ban. A G-hez talán 2013-2014-ben kérdeztem meg,és akkor írták,hogy nincsen magyar. Előfordulhat,hogy már nem nyomják magyarul,a készletükből pedig elfogyott? Lehet jövő héten rájuk írok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 1 órával ezelőtt, n1NEXX írta: Sziasztok ! Szeretnék egy kis segítséget, véleményt kérni. Opel astra g 1.2 ( z12xe ) autóm van ,és a szervó folyadék valamilyen oknál fogva enyhe csepegését vagy szivárgását észlelem ami apró csepp formájában mutatkozik alulról a blokkon. Szerettem volna a folyadék szintet a szervó tartályban leellenőrizni de se a tartályon se a fedelén lévő belső kis műanyag pálcán nem találok jelölést , és az autó kézikönyvében se írnak erről nagyon semmit. Szemre a tartály olyan háromnegyedig biztos tele van. Valaki tapasztalt már hasonlót ? esetleg talált erre megoldást ? Melyik tartály van rajta?hosszú nyakú vagy a tömzsi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 3 órája, n1NEXX írta: Sziasztok ! Szeretnék egy kis segítséget, véleményt kérni. Opel astra g 1.2 ( z12xe ) autóm van ,és a szervó folyadék valamilyen oknál fogva enyhe csepegését vagy szivárgását észlelem ami apró csepp formájában mutatkozik alulról a blokkon. Szerettem volna a folyadék szintet a szervó tartályban leellenőrizni de se a tartályon se a fedelén lévő belső kis műanyag pálcán nem találok jelölést , és az autó kézikönyvében se írnak erről nagyon semmit. Szemre a tartály olyan háromnegyedig biztos tele van. Valaki tapasztalt már hasonlót ? esetleg talált erre megoldást ? Elméletileg a fedélen lévő kis műanyag pálca a nivo. Ha a pálca végét éri a szervó olaj akkor minimum szinten van, felette 3-4 mm-el találsz egy vastagodást, az a max jelzés. Képen talán jobban látni és érteni amit írtam: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
n1NEXX Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
n1NEXX Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 csicsó ! A tömzsi citromsárga van rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
n1NEXX Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 2 órája, csicsó írta: Melyik tartály van rajta?hosszú nyakú vagy a tömzsi? A tömzsi citromsárga Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 13 órája, gezoli írta: https://www.google.hu/search?q=opel+astra+g+így+csináld&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj8gJqky9_SAhVCGCwKHaPoCzcQ_AUICCgB&biw=1189&bih=465#imgrc=lxp8_NrzbcZd0M: Nem tudom, hogy mikor fordították magyarra, de kb 2005-ben vettem. Nekem is ez van meg pdf.ben.Vagy 5 éve adta a kollégám.Az A vectrához megvettem még régen könyvben a Pólus centerben.Volt ott egy műszaki könyvesbolt.Nem tudom megvan-e még. Link to comment Megosztás: More sharing options...
norbee80 Elküldve Március19, 2017 Megoszt Elküldve Március19, 2017 Sziasztok! Gyertyát szeretnék cserélni, kérdés, hogy Ti mit használtok / ajánlanátok? Z18XE és jelenleg GM 2 pólusú van benne. Ebben a motorban mennyi lehet a csereperiódusa? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március19, 2017 Megoszt Elküldve Március19, 2017 A csereintervallum 60000km, és a belevaló gyertya a Bosch FLR8LDCU vagy LDCU+ (a gyári is ez), illetve helyettesíthető NGK BKR5EK-val, de nekem ez utóbbi nem vált be, kevésbé egyenletesen jár tőle a motor, és 1-2 decivel többet is fogyaszt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
norbee80 Elküldve Március19, 2017 Megoszt Elküldve Március19, 2017 16 perce, tgabika76 írta: A csereintervallum 60000km, és a belevaló gyertya a Bosch FLR8LDCU vagy LDCU+ (a gyári is ez), illetve helyettesíthető NGK BKR5EK-val, de nekem ez utóbbi nem vált be, kevésbé egyenletesen jár tőle a motor, és 1-2 decivel többet is fogyaszt. Az LDCU és az LDCU+ között mi az eltérés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
paprikab4 Elküldve Március19, 2017 Megoszt Elküldve Március19, 2017 Én gyári GM gyertyát vettem, nekem GM feliratos RC10DMC4 számú championt adtak bele (sima fehér doboza volt), eddig nem veszek észre különbséget. Előtte nekem is a Bosch GM volt benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Március19, 2017 Megoszt Elküldve Március19, 2017 (edited) 45 perce, norbee80 írta: Az LDCU és az LDCU+ között mi az eltérés? Egy nagyon hasznos oldal: http://users.atw.hu/mb-w108/tech/gyertyajelek.htm Bosch specifikáció: legalul első ikon. Ennek értelmében a megfejtés a SUPER plus Technology. Azt, hogy konkréten a jól csengő elnevezés mit jelenthet, valószínűleg csak pár mérnök tudja. Nyilván nem arra gondolok, hogy teljesítményben +10%-ot, fogyasztásban meg -15%-ot jelent a gyertya használata és amúgy is úgy szalad a gép, hogy vááá... Módosítva Március19, 2017 : HaPetya Link to comment Megosztás: More sharing options...
norbee80 Elküldve Március19, 2017 Megoszt Elküldve Március19, 2017 12 perce, HaPetya írta: Egy nagyon hasznos oldal: http://users.atw.hu/mb-w108/tech/gyertyajelek.htm Bosch specifikáció: legalul első ikon. Ennek értelmében a megfejtés a SUPER plus Technology. Azt, hogy konkréten a jól csengő elnevezés mit jelenthet, valószínűleg csak pár mérnök tudja. Nyilván nem arra gondolok, hogy teljesítményben +10%-ot, fogyasztásban meg -15%-ot jelent a gyertya használata és amúgy is úgy szalad a gép, hogy vááá... Ezek szerint, mindegy melyiket veszem, meglátom melyiket mennyiért adják. Köszönöm a segítségeteket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Március19, 2017 Megoszt Elküldve Március19, 2017 3 órája, norbee80 írta: Ezek szerint, mindegy melyiket veszem, meglátom melyiket mennyiért adják. Köszönöm a segítségeteket. Sima CU-t már nem fogsz kapni. Ezt váltotta föl a +. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március19, 2017 Megoszt Elküldve Március19, 2017 10 órája, norbee80 írta: Az LDCU és az LDCU+ között mi az eltérés? Elvben a "+" jel az ólmozatlan benzin miatt van, mivel ennek valamivel alacsonyabb az égési hőmérséklete, így a gyertyának magasabb öntisztulási funkcióval kell rendelkeznie hogy leégesse magáról a szennyeződéseket. A gyakorlatban annyit vennél észre hogy a sima FLR8LDCU gyertya hamarabb elhasználódik mint az LDCU+, de ahogy már mások is írták, a régebbit már nem is lehet kapni, szóval a kérdés okafogyott. De a lényeg annyi, hogy ha mégis találnál valahol, nyugodtan beleteheted azt is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hlasznizoli Elküldve Március21, 2017 Megoszt Elküldve Március21, 2017 Mesterek! Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. G Astrám (Z14XEP) Alapjáraton időnként leáll. Csak akkor, amikor a motor meleg. A leállásnak előzménye nincs. Az alapjárat nem változik, nem ingadozik. Amikor újra szeretném indítani, sokat kell önindítózni (akár 3-4 mp). Újraindulás után világít a motorellenőrző lámpa, de az autó normálisan működik. Van valami tippetek? Alapjárati motor? Fojtószelep? Köszönöm, Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Március21, 2017 Megoszt Elküldve Március21, 2017 1 órával ezelőtt, hlasznizoli írta: Mesterek! Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. G Astrám (Z14XEP) Alapjáraton időnként leáll. Csak akkor, amikor a motor meleg. A leállásnak előzménye nincs. Az alapjárat nem változik, nem ingadozik. Amikor újra szeretném indítani, sokat kell önindítózni (akár 3-4 mp). Újraindulás után világít a motorellenőrző lámpa, de az autó normálisan működik. Van valami tippetek? Alapjárati motor? Fojtószelep? Köszönöm, Zoli HA világít a checklámpa, ki kell olvasni/villogtatni a hibakódot... Attól leszel okosabb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hlasznizoli Elküldve Március21, 2017 Megoszt Elküldve Március21, 2017 1 hour ago, outsider said: HA világít a checklámpa, ki kell olvasni/villogtatni a hibakódot... Attól leszel okosabb. Köszönöm! Azt csak akkor lehet ha épp fennáll a hiba, vagy az autó naplóz is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Március21, 2017 Megoszt Elküldve Március21, 2017 2 perce, hlasznizoli írta: Köszönöm! Azt csak akkor lehet ha épp fennáll a hiba, vagy az autó naplóz is? Persze, tárolja a hibakódot. Ha ráadod a gyújtást, pár másodperc múlva ki kell aludnia a villáskulcsos autó ikonnak. Ha nem alszik ki, akkor tárolt hibakód van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hlasznizoli Elküldve Március21, 2017 Megoszt Elküldve Március21, 2017 36 minutes ago, outsider said: Persze, tárolja a hibakódot. Ha ráadod a gyújtást, pár másodperc múlva ki kell aludnia a villáskulcsos autó ikonnak. Ha nem alszik ki, akkor tárolt hibakód van. Nem állandóan van. A leállás utáni ujraindítás után van csak. Ha ez után leállítom és még egyszer elindítom, utána már nincs. Ezt nem értem az egészben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Március21, 2017 Megoszt Elküldve Március21, 2017 1 órával ezelőtt, hlasznizoli írta: Nem állandóan van. A leállás utáni ujraindítás után van csak. Ha ez után leállítom és még egyszer elindítom, utána már nincs. Ezt nem értem az egészben. Ha elindítod, utána már kialszik mindenképpen a lámpa. Ha ráadod a gyújtást (nem indítózol) akkor felgyullad az összes lámpa, majd elalszik. Ilyenkor ha van tárolt hibakód, a "villáskulcsos autó" ikon tovább világít. De ha beindítod az autót, minden lámpa kialszik. Másképp, érthetőbben nem tudom leírni 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
KMilán Elküldve Március22, 2017 Megoszt Elküldve Március22, 2017 23 órája, hlasznizoli írta: Mesterek! Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. G Astrám (Z14XEP) Alapjáraton időnként leáll. Csak akkor, amikor a motor meleg. A leállásnak előzménye nincs. Az alapjárat nem változik, nem ingadozik. Amikor újra szeretném indítani, sokat kell önindítózni (akár 3-4 mp). Újraindulás után világít a motorellenőrző lámpa, de az autó normálisan működik. Van valami tippetek? Alapjárati motor? Fojtószelep? Köszönöm, Zoli Olvasd ki a hibakódot az autódból, szerintem már elektromos gázpedál lesz benne. Tehát: - beülsz az autódba, beteszed a kulcsot - a fékpedált és a gázpedált együtt lenyomod és ott tartod - ráadod a gyújtást (nem kell indítózni!) - számolod a kis villáskulcs villogásait (vagy felveszed videóra és belinkeled ide) 1-9 értelemszerű, a 10 villogás = 0. Aztán, ha végre abbamaradt a villogás, felengeded a pedálokat. (ikon, világít) Papír, ceruza nem árt, ha van nálad. Ez pl 10-3-4-10, vagyis 0340. OBD2 hibakód alapján: P0340 Vezérműtengely helyzet érzékelő 'A' áramkör (1.hengersor vagy egyedülálló szenzor) https://www.youtube.com/watch?v=y6xacFYe1HQ 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hlasznizoli Elküldve Március22, 2017 Megoszt Elküldve Március22, 2017 5 hours ago, KMilán said: Olvasd ki a hibakódot az autódból, szerintem már elektromos gázpedál lesz benne. Tehát: - beülsz az autódba, beteszed a kulcsot - a fékpedált és a gázpedált együtt lenyomod és ott tartod - ráadod a gyújtást (nem kell indítózni!) - számolod a kis villáskulcs villogásait (vagy felveszed videóra és belinkeled ide) 1-9 értelemszerű, a 10 villogás = 0. Aztán, ha végre abbamaradt a villogás, felengeded a pedálokat. (ikon, világít) Papír, ceruza nem árt, ha van nálad. Ez pl 10-3-4-10, vagyis 0340. OBD2 hibakód alapján: P0340 Vezérműtengely helyzet érzékelő 'A' áramkör (1.hengersor vagy egyedülálló szenzor) https://www.youtube.com/watch?v=y6xacFYe1HQ Köszönöm szépen, meg fogom tenni. Bár gépész vagyok, ez ismeretlen terület nekem. 2 napja kimostam a pillangószelep házat. Rengeteget araszoltam a dugóban ebben a két napban, és nem volt leállás. Remélem ezzel megoldódott. Útmutatásod alspján ki fogom villogtatni a hibakódot. Köszi, Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts