szopcsi13 Elküldve Március16, 2017 Megoszt Elküldve Március16, 2017 1 óra, toma2105 írta: Sziasztok! Cserélt már valaki önindítót. Tegnap alánéztem, és úgy gondolom nem olyan egyszerű leszedni. Megcáfolnátok? Vagy esetleg mondanátok valami trükköt amivel megkönnyítem a dolgot? Köszi! Aknán, vagy csápos emelőn nem nagy kaland. Anélkül már izgalmasabb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Március16, 2017 Megoszt Elküldve Március16, 2017 1 óra, tgabika76 írta: A második lambda, és a fűtőáramkör szála rövidzáras. És ilyenkor tuti hogy a lambda rossz, vagy lehet mástól is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
toma2105 Elküldve Március16, 2017 Megoszt Elküldve Március16, 2017 20 perce, szopcsi13 írta: Aknán, vagy csápos emelőn nem nagy kaland. Anélkül már izgalmasabb. Akkor ez izgalmas lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Március16, 2017 Megoszt Elküldve Március16, 2017 11 perce, toma2105 írta: Akkor ez izgalmas lesz. Akkor legalább állj fel valami rámpaszerűségre. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Március16, 2017 Megoszt Elküldve Március16, 2017 11 órája, cac írta: Urak! Most hoztam el a szerelőtől a gépsárkányt. Kormánymű cserén volt, mert engedte a szervoolajat. Ma reggel munkába menet, 140-nél kigyulladt a motorvezérlő rendszer, immobilizer lámpa. A kocsi menetteljesítményében egyelőre nem vette észre különbséget. Lehet, hogy rosszul rakták össze? Esetleg valakinek megvan digitális formában az a kiadvány, amiből ez a kép származik? Átolvsnám a vonatkozó részeket. Megkérdezhetem mennyire engedte már az olajat? Illetve mennyiért csinálták meg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoca25 Elküldve Március17, 2017 Megoszt Elküldve Március17, 2017 22 órája, cac írta: Urak! Most hoztam el a szerelőtől a gépsárkányt. Kormánymű cserén volt, mert engedte a szervoolajat. Ma reggel munkába menet, 140-nél kigyulladt a motorvezérlő rendszer, immobilizer lámpa. A kocsi menetteljesítményében egyelőre nem vette észre különbséget. Lehet, hogy rosszul rakták össze? Esetleg valakinek megvan digitális formában az a kiadvány, amiből ez a kép származik? Átolvsnám a vonatkozó részeket. Olyan már nekem is volt,hogy engedte az az olajat,de cserélni azért nem kellett. Szereleső megcsinálta valami a tömítéssel volt,de azóta jó. Ha most is enged akkor igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Máté.94 Elküldve Március17, 2017 Megoszt Elküldve Március17, 2017 Sziasztok. újabb kérdésem lenne legutóbb is nagyon hamar segítettetek :))) z 16 xe motorszámú motorba (motorblokkba) lévő fagydugó mekkora átmérőjű? Köszönöm a választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
alibi Elküldve Március17, 2017 Megoszt Elküldve Március17, 2017 18 órája, tgabika76 írta: A második lambda, és a fűtőáramkör szála rövidzáras. Köszi!!! Akkor az cserés annak annyi!? Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Március17, 2017 Megoszt Elküldve Március17, 2017 On 2017. 03. 16. at 9:16, zotya975 írta: Mindenkinek megvan :http://www.opelforum.hu/blogs/entry/127-astra-g-kezelési-könyv/ Ez nekem is megvan! Amikor az autómat vettem, adták hozzá! Viszont csak nagyon általános dolgok és a teljesen laikusoknak való jótanácsok. A "Hogyan szedd szét Opelodat - majd hogyan rakd össze" - miért nem ennyire publikus? Alig tudtam levadászni itt a neten egy általános szerelési gépkönyvet. Régebben nekem Skodáim voltak (aztán Suzukim) - és hozzá persze mindenféle autószerelős szakírodalom. Igaz - akkoriban még létezett a Műszaki Lönyváruház, és lehetett ilyen jellegű szakkönyveket is kapni. Ma meg? Csakis a netről - és a neten egy sima mezei kezelési útmutatáshoz máris kéri érintett weblap - a "CARD"-ot .... Mert már az sem ingyér megy! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március17, 2017 Megoszt Elküldve Március17, 2017 1 órával ezelőtt, L.Fazakas írta: Ez nekem is megvan! Amikor az autómat vettem, adták hozzá! Viszont csak nagyon általános dolgok és a teljesen laikusoknak való jótanácsok. A "Hogyan szedd szét Opelodat - majd hogyan rakd össze" - miért nem ennyire publikus? Alig tudtam levadászni itt a neten egy általános szerelési gépkönyvet. Régebben nekem Skodáim voltak (aztán Suzukim) - és hozzá persze mindenféle autószerelős szakírodalom. Igaz - akkoriban még létezett a Műszaki Lönyváruház, és lehetett ilyen jellegű szakkönyveket is kapni. Ma meg? Csakis a netről - és a neten egy sima mezei kezelési útmutatáshoz máris kéri érintett weblap - a "CARD"-ot .... Mert már az sem ingyér megy! Szerintem vannak nyomtatott verzióban is, ezekről készültek a szkennelt pdf -ek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március17, 2017 Megoszt Elküldve Március17, 2017 2 órája, L.Fazakas írta: Igaz - akkoriban még létezett a Műszaki Lönyváruház, és lehetett ilyen jellegű szakkönyveket is kapni. Ma is létezik, a Maróti könyvkereskedés a Nagykőrösi úton több tonnányi szerelési könyvet tart és ad ki, éppen őmiattuk nem terjeszthetőek szabadon ezek szkennelt változatai, ugyanis jogvédettek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Március17, 2017 Megoszt Elküldve Március17, 2017 14 perce, tgabika76 írta: Ma is létezik, a Maróti könyvkereskedés a Nagykőrösi úton több tonnányi szerelési könyvet tart és ad ki, éppen őmiattuk nem terjeszthetőek szabadon ezek szkennelt változatai, ugyanis jogvédettek. Szia! Én annak idején tölük rendeltem az F Astrámhoz a könyvet, kár,hogy G- hez nincsen magyar változat. F-hez nagyon szuper,nagyon részletesen le van írva minden. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
toma2105 Elküldve Március17, 2017 Megoszt Elküldve Március17, 2017 On 2017. 03. 15. at 4:47, gezoli írta: Ott nem tud beázni! Egyébként ha megnézed a tanksapka alatt van egy lefolyó furat éppen azért, hogy ne álljon meg ott a víz. Megtaláltam hogy hol ázik be. A hátsó lámpa mellett, ahol a csomagtartó ajtó vízelvezetője van, ott van egy lyuk, és onnan folyik be a csomagtartóba. Tennék fel képet, csak telóról nem tudok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atala Elküldve Március17, 2017 Megoszt Elküldve Március17, 2017 57 perce, toma2105 írta: Megtaláltam hogy hol ázik be. A hátsó lámpa mellett, ahol a csomagtartó ajtó vízelvezetője van, ott van egy lyuk, és onnan folyik be a csomagtartóba. Tennék fel képet, csak telóról nem tudok. Akkor azt várjuk. Én Kivettem annó mind2. Baloldalit vmi bekötés miatt, jobb oldalit meg a ködzáró miatt, de nem vettem észre, hogy beázna azóta. Pedig kicsit csálén került vissza. :D. Link to comment Megosztás: More sharing options...
toma2105 Elküldve Március17, 2017 Megoszt Elküldve Március17, 2017 17 perce, Atala írta: Akkor azt várjuk. Én Kivettem annó mind2. Baloldalit vmi bekötés miatt, jobb oldalit meg a ködzáró miatt, de nem vettem észre, hogy beázna azóta. Pedig kicsit csálén került vissza. :D. Nem a lámpa szigetelése miatt ázik be, hanem a vízelvezetőn van egy lyuk. Sajnos kikezdte a rozsda. Jövő 7végén tudok feltenni képet, azon majd látni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 21 órája, Máté.94 írta: z 16 xe motorszámú motorba (motorblokkba) lévő fagydugó mekkora átmérőjű? Elvileg elég nagy! Mint egy 20 forintos - talán? Da ha azt kinyomja a fagy - akkor a blokknak annyi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 11 órája, zotya975 írta: Szerintem vannak nyomtatott verzióban is, ezekről készültek a szkennelt pdf -ek. Biztosan vannak, mert az Opel Astra szerelési könyvem is például onnan van meg. Valaki beszkennelte ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 (edited) On 2017. 03. 17. at 20:35, bocs írta: Én annak idején tölük rendeltem az F Astrámhoz a könyvet, kár,hogy G- hez nincsen magyar változat. Már miért ne lenne? Én például a netről töltöttem le a beszkennelt, és teljesen magyar változatot. A nyomtatott az sajnos (és állítólag) csak 400 példányban jelent meg! Az írója és a könyv címe - H. R. Etzold - Így csináld ( Opel Astra G javítási kézikönyv _98 benzin, disel) Az 1998-tól gyártott Astra G tipusú gépkocsik szerelési fogásait ismerteti. Módosítva Március24, 2017 : L.Fazakas Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 47 perce, L.Fazakas írta: Már miért ne lenne? Én például a netről töltöttem le a beszkennelt, és teljesen magyar változatot. Sajnos csak 400 példányban jelent meg! Az írója és a könyv címe - H. R. Etzold - Így csináld ( Opel Astra G javítási kézikönyv _98 benzin, disel) Az 1998-tól gyártott Astra G tipusú gépkocsik szerelési fogásait ismerteti. Szia! Régebben írtam a Marótinak emailt,és visszaírtak,hogy G-hez nincsen magyar nyelvű. Bár az jópár évell ezelőtt volt,hacsak azóta meg nem csinálta valaki a magyarosítást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 1 óra, bocs írta: Szia! Régebben írtam a Marótinak emailt,és visszaírtak,hogy G-hez nincsen magyar nyelvű. Bár az jópár évell ezelőtt volt,hacsak azóta meg nem csinálta valaki a magyarosítást. https://www.google.hu/search?q=opel+astra+g+így+csináld&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj8gJqky9_SAhVCGCwKHaPoCzcQ_AUICCgB&biw=1189&bih=465#imgrc=lxp8_NrzbcZd0M: Nem tudom, hogy mikor fordították magyarra, de kb 2005-ben vettem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
alibi Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 42 perce, gezoli írta: https://www.google.hu/search?q=opel+astra+g+így+csináld&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj8gJqky9_SAhVCGCwKHaPoCzcQ_AUICCgB&biw=1189&bih=465#imgrc=lxp8_NrzbcZd0M: Nem tudom, hogy mikor fordították magyarra, de kb 2005-ben vettem. Hogy lehetne ezt megvenni!? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hood 21 Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 (edited) Sziasztok! Tanácstalan vagyok a segítségetek szeretném kérni. Mióta megvettem az autót fékezés közben nagyon beráz az eleje. Azóta a harmadik garnitúra féktárcsa van fent, új mindkét első kerékagy, futómű rendesen beállítva, toronycsapágyak cserélve, axiálcsukló és stabilizátor pálca is cserélve. Jelenség továbbra is fennáll. Valami ötlet? Még annyi lenne hogy a jobb első lengéscsillapító száram egy kicsit kotyog mintha ki lenne kopva de a szerelők szerint ez nem okozza.... Autón törésre utaló jel nincs, bár 14 évesen vettem ki tudja? Téli nyári gumival is ráz, melyek külön felnin vannak. Ötleteket előre is köszönöm, már nagyon el vagyok keseredve rengeteget költöttem rá eredménytelenül. Üdv: Robi Módosítva Március18, 2017 : hood 21 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atala Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 3 órája, hood 21 írta: Sziasztok! Tanácstalan vagyok a segítségetek szeretném kérni. Mióta megvettem az autót fékezés közben nagyon beráz az eleje. Azóta a harmadik garnitúra féktárcsa van fent, új mindkét első kerékagy, futómű rendesen beállítva, toronycsapágyak cserélve, axiálcsukló és stabilizátor pálca is cserélve. Jelenség továbbra is fennáll. Valami ötlet? Még annyi lenne hogy a jobb első lengéscsillapító száram egy kicsit kotyog mintha ki lenne kopva de a szerelők szerint ez nem okozza.... Autón törésre utaló jel nincs, bár 14 évesen vettem ki tudja? Téli nyári gumival is ráz, melyek külön felnin vannak. Ötleteket előre is köszönöm, már nagyon el vagyok keseredve rengeteget költöttem rá eredménytelenül. Üdv: Robi Lehet h triviális de a kerékagy cserénél a kerékcsapágy is cserélve lett? Mert nekem egy másik márkánál kerékcsapágy csere megoldotta eme gondot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
alibi Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 3 órája, hood 21 írta: Sziasztok! Tanácstalan vagyok a segítségetek szeretném kérni. Mióta megvettem az autót fékezés közben nagyon beráz az eleje. Azóta a harmadik garnitúra féktárcsa van fent, új mindkét első kerékagy, futómű rendesen beállítva, toronycsapágyak cserélve, axiálcsukló és stabilizátor pálca is cserélve. Jelenség továbbra is fennáll. Valami ötlet? Még annyi lenne hogy a jobb első lengéscsillapító száram egy kicsit kotyog mintha ki lenne kopva de a szerelők szerint ez nem okozza.... Autón törésre utaló jel nincs, bár 14 évesen vettem ki tudja? Téli nyári gumival is ráz, melyek külön felnin vannak. Ötleteket előre is köszönöm, már nagyon el vagyok keseredve rengeteget költöttem rá eredménytelenül. Üdv: Robi Szintén zenész,,, ugyan ez a gondom nekem is! Csak én mikor megvettem a kocsim, tárcsát cseréltettem fékcentrumban, mert gumisnál mikor voltam, mondta hogy a tárcsám nagyon sza...! Így úgy gondoltam, a szuper, nem rázos tárcsám, kicserélem egy sokkal jobbra, "ami ráz most már" !! De sajnos 2 hetet bírt, aztán fékezésnél elkezdett rázni a kormány, vissza vittem, felszabályozták a kát első tárcsát, utána megint szuper volt vagy 3 hétig, de megint kampec neki! Majd vennem kell szerintem valami szuperebb tárcsát a szerencsétlen kocsimra!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 17 perce, alibi írta: Szintén zenész,,, ugyan ez a gondom nekem is! Csak én mikor megvettem a kocsim, tárcsát cseréltettem fékcentrumban, mert gumisnál mikor voltam, mondta hogy a tárcsám nagyon sza...! Így úgy gondoltam, a szuper, nem rázos tárcsám, kicserélem egy sokkal jobbra, "ami ráz most már" !! De sajnos 2 hetet bírt, aztán fékezésnél elkezdett rázni a kormány, vissza vittem, felszabályozták a kát első tárcsát, utána megint szuper volt vagy 3 hétig, de megint kampec neki! Majd vennem kell szerintem valami szuperebb tárcsát a szerencsétlen kocsimra!! Zimmermann 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts