kalmim Elküldve December20, 2016 Megoszt Elküldve December20, 2016 11 órája, Geopake írta: Ha valaki lemelegíti neked egy hőlégfúvóval akkor lehet Pedig menyivel olcsobb lenne. Depos fényszorok milyenek lehetnek?Ott találtam legolcsobban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve December20, 2016 Megoszt Elküldve December20, 2016 48 perce, Janó32 írta: Sajnos ez sokszor már nem segít, ha egyszer megragad akkor már lutri a félrefordítás hiszen ha mégsem jó a szelep jeladása akkor ua hibajel lesz belőle... emiatt én nem zárnám ki 100% biztosan az EGR esetleges hibáját... Ismét egyetértek veled! Még mindig azt mondom, hogy tipikus EGR hiba. Hiába van kifordítva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daniel329 Elküldve December20, 2016 Megoszt Elküldve December20, 2016 14 perce, gezoli írta: Ismét egyetértek veled! Még mindig azt mondom, hogy tipikus EGR hiba. Hiába van kifordítva. Lehet igazatok van, arra esetleg lenne tippetek, hogy hogyan lehetne kiszűrni az EGR hibát 100%osan? Gondolok itt mechanikus hibakeresésre, ha már szoftveresen nincs hiba a számítógép szerint... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve December20, 2016 Megoszt Elküldve December20, 2016 9 perce, daniel329 írta: Lehet igazatok van, arra esetleg lenne tippetek, hogy hogyan lehetne kiszűrni az EGR hibát 100%osan? Gondolok itt mechanikus hibakeresésre, ha már szoftveresen nincs hiba a számítógép szerint... Kérj kölcsön egyet ismerőstől. Jobb ötletem nincs. Higgy nekem, nekem is ezt csinálta. Vettem egy gyári újat, kifordítottam és azóta megszűnt a rángatás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December20, 2016 Megoszt Elküldve December20, 2016 4 perce, gezoli írta: Kérj kölcsön egyet ismerőstől. Jobb ötletem nincs. Higgy nekem, nekem is ezt csinálta. Vettem egy gyári újat, kifordítottam és azóta megszűnt a rángatás. Had kérdezzek valami, persze csak ha szabad: ha a szelep megragadása miatt részterhelésnél is túl sokat enged vissza a kipufogó gázból, és ezért rángat, akkor miért marad meg a jelenség ha ki van fordítva a szelep? Ilyenkor már semmit nem enged vissza vagy hogy van ez? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve December20, 2016 Megoszt Elküldve December20, 2016 (edited) 13 perce, zotya975 írta: Had kérdezzek valami, persze csak ha szabad: ha a szelep megragadása miatt részterhelésnél is túl sokat enged vissza a kipufogó gázból, és ezért rángat, akkor miért marad meg a jelenség ha ki van fordítva a szelep? Ilyenkor már semmit nem enged vissza vagy hogy van ez? Azért mert az ECU a szelep állását is figyeli. A nem megfelelő állás( nyitva marad ill. zárva marad) miatt rángat be. A szelepen 5db érintkező van. Kettő az elektromágnes tápja, a másik három pedig a szelep állását közvetíti az ECU felé. Általában a szelep zárt állapotban szorul meg. Vagyis amikor nyílnia kellene a lambda szonda érzékeli, hogy sok az el nem égetlen üzemanyag a kipufogó gázban. Ezért jelet ad az ECU-nak amely nyitná a szelepet, de mivel a szelep megragadt így nem tudja visszavezetni a kipufogógázt. Mivel alapesetben a visszavezetett kipufogógázban van némi üzemanyag ezért az ECU csökkenti az üzemanyag mennyiségét is, de mivel az szelep zárva van kevés lesz az üzemanyag. Ezért rángat a motor. Ha esetleg valamiben tévednék akkor javítsatok. Módosítva December20, 2016 : gezoli 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December20, 2016 Megoszt Elküldve December20, 2016 1 perc, gezoli írta: Azért mert az ECU a szelep állását is figyeli. A nem megfelelő állás( nyitva marad ill. zárva marad) miatt rángat be. A szelepen 5db érintkező van. Kettő az elektromágnes tápja, a másik három pedig a szelep állását közvetíti az ECU felé. Általában a szelep zárt állapotban szorul meg. Vagyis amikor nyílnia kellene az lambda szonda érzékeli, hogy sok az el nem égetlen üzemanyag a kipufogó gázban. Ezért jelet ad az ECU-nak amely nyitná a szelepet, de mivel a szelep megragadt így nem tudja visszavezetni a kipufogógázt. Mivel alapesetben a visszavezetett kipufogógázban van némi üzemanyag ezért az ECU csökkenti az üzemanyag mennyiségét is, de mivel az szelep zárva van kevés lesz az üzemanyag. Ezért rángat a motor. Ha esetleg valamiben tévednék akkor javítsatok. Értem..nagyjából, kösz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve December20, 2016 Megoszt Elküldve December20, 2016 10 perce, zotya975 írta: Had kérdezzek valami, persze csak ha szabad: ha a szelep megragadása miatt részterhelésnél is túl sokat enged vissza a kipufogó gázból, és ezért rángat, akkor miért marad meg a jelenség ha ki van fordítva a szelep? Ilyenkor már semmit nem enged vissza vagy hogy van ez? Nem méri a visszavezetett gáz mennyiségét (akkor a lefalazás nem működne), nem emiatt rángat. Az EGR ad hibajelet ECU-nak (hiába van kifordítva ha ua nem jól mozog/akadozik a szelep), ECU meg orvosolni akar és a beavatkozása miatt rángat. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve December20, 2016 Megoszt Elküldve December20, 2016 2 perce, Janó32 írta: Nem méri a visszavezetett gáz mennyiségét (akkor a lefalazás nem működne), nem emiatt rángat. Az EGR ad hibajelet ECU-nak (hiába van kifordítva ha ua nem jól mozog/akadozik a szelep), ECU meg orvosolni akar és a beavatkozása miatt rángat. Ebben is van valami! Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve December20, 2016 Megoszt Elküldve December20, 2016 6 órája, Janó32 írta: Nem méri a visszavezetett gáz mennyiségét (akkor a lefalazás nem működne), nem emiatt rángat. Az EGR ad hibajelet ECU-nak (hiába van kifordítva ha ua nem jól mozog/akadozik a szelep), ECU meg orvosolni akar és a beavatkozása miatt rángat. Nálam anno levolt zárva lemezzel a szelep,amikor megszorult sárga lámpát dobott,de nem rángatott soha emiatt Ha kivettem a lemezt alola igy szorulós szeleppel akkor rángatott rendesen Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve December20, 2016 Megoszt Elküldve December20, 2016 10 órája, kalmim írta: Pedig menyivel olcsobb lenne. Depos fényszorok milyenek lehetnek?Ott találtam legolcsobban. Nem a legélesebb kés a fiókban az biztos Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve December20, 2016 Megoszt Elküldve December20, 2016 9 órája, gezoli írta: Ebben is van valami! Nem vagyok teljesen biztos a dologban, én laikusként így tudnám elképzelni a rendszert de csicsó tapasztalat ezt nem támasztja alá.... 3 órája, csicsó írta: Nálam anno levolt zárva lemezzel a szelep,amikor megszorult sárga lámpát dobott,de nem rángatott soha emiatt Ha kivettem a lemezt alola igy szorulós szeleppel akkor rángatott rendesen Hát akkor nem is tudom... Neked nem Z16SE volt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve December20, 2016 Megoszt Elküldve December20, 2016 56 perce, Janó32 írta: Nem vagyok teljesen biztos a dologban, én laikusként így tudnám elképzelni a rendszert de csicsó tapasztalat ezt nem támasztja alá.... Hát akkor nem is tudom... Neked nem Z16SE volt? X16XEL? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kalmim Elküldve December20, 2016 Megoszt Elküldve December20, 2016 3 órája, Geopake írta: Nem a legélesebb kés a fiókban az biztos Akkor marad a sporolos megoldás egyszere csak egyet cserélek Késöbb meg a másikat, normális minöségre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve December20, 2016 Megoszt Elküldve December20, 2016 1 perc, kalmim írta: Akkor marad a sporolos megoldás egyszere csak egyet cserélek Késöbb meg a másikat, normális minöségre. Én TYC-et vettem nemrég.Annyira nem rossz,de azért nem Hella minőség.Mondjuk ezt az ára is tükrözi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve December21, 2016 Megoszt Elküldve December21, 2016 11 órája, Janó32 írta: Nem vagyok teljesen biztos a dologban, én laikusként így tudnám elképzelni a rendszert de csicsó tapasztalat ezt nem támasztja alá.... Hát akkor nem is tudom... Neked nem Z16SE volt? X16SZR Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bombero Elküldve December23, 2016 Megoszt Elküldve December23, 2016 Kellemes karácsonyi "ajándékként" utolérte autónkat is (Z14XEP) a vízhűtő csöpögése. Ugyanott mint sokan másoknak: szemből nézve a bal alsó sarokban. Ez már csak ráadás ahhoz, hogy a hidegek beálltával az LPG reduktorom tömítésénél is folyni kezdett a hűtővíz. Ez utóbbival nincs is olyan nagy baj mert már egyébként is megérett a felújításra. Lassan belekerül a nyolcvanezredik gázos kilométer. Viszont a vízhűtő meghibásodására egyáltalán nem készültem. Nézegettem itt a cikkszámokat és a 2-es számú - GU jelű hűtőt - hozza fel az oldal egyedüliként, ha VIN szűrés be van kapcsolva. Ha viszont nincs akkor az 1-es számú - DQ jelű - is megjelenik mint lehetséges? alternatíva. Arra szeretném kérni az EPC-vel rendelkező valamely márkatársak egyikét, hogy az ünnepek után nézze már meg nekem, hogy abban mit ajánl a rendszer. Nem akarnék olyat venni ami aztán nem jó bele. A Kovács Autónál cikkszámra szűrve pl. az 1-es számú hűtő is megjelenik a találati listában de mint X12XE nem klímásként. Ráadásul itt a Valeo hűtő elég jó árban is van. Mivel régebben volt már a fórumban szó arról, hogy a Nissens-nek nem egyértelmű a megítélése, ezért esetleg az azóta keletkezett tapasztalatokról sem lenne rossz tudni. Mivel senkit sem szeretnék elvonni a karácsonyi előkészületek elől és úgyis csak az ünnepek után kerül sor a javításra ezért nem sürgős a válasz. Előre is köszönöm a segítséget. Itt is hagy kívánjak minden fórumozónak kellemes karácsonyt és boldog új évet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve December23, 2016 Megoszt Elküldve December23, 2016 8 perce, Bombero írta: Kellemes karácsonyi "ajándékként" utolérte autónkat is (Z14XEP) a vízhűtő csöpögése. Ugyanott mint sokan másoknak: szemből nézve a bal alsó sarokban. Ez már csak ráadás ahhoz, hogy a hidegek beálltával az LPG reduktorom tömítésénél is folyni kezdett a hűtővíz. Ez utóbbival nincs is olyan nagy baj mert már egyébként is megérett a felújításra. Lassan belekerül a nyolcvanezredik gázos kilométer. Viszont a vízhűtő meghibásodására egyáltalán nem készültem. Nézegettem itt a cikkszámokat és a 2-es számú - GU jelű hűtőt - hozza fel az oldal egyedüliként, ha VIN szűrés be van kapcsolva. Ha viszont nincs akkor az 1-es számú - DQ jelű - is megjelenik mint lehetséges? alternatíva. Arra szeretném kérni az EPC-vel rendelkező valamely márkatársak egyikét, hogy az ünnepek után nézze már meg nekem, hogy abban mit ajánl a rendszer. Nem akarnék olyat venni ami aztán nem jó bele. A Kovács Autónál cikkszámra szűrve pl. az 1-es számú hűtő is megjelenik a találati listában de mint X12XE nem klímásként. Ráadásul itt a Valeo hűtő elég jó árban is van. Mivel régebben volt már a fórumban szó arról, hogy a Nissens-nek nem egyértelmű a megítélése, ezért esetleg az azóta keletkezett tapasztalatokról sem lenne rossz tudni. Mivel senkit sem szeretnék elvonni a karácsonyi előkészületek elől és úgyis csak az ünnepek után kerül sor a javításra ezért nem sürgős a válasz. Előre is köszönöm a segítséget. Itt is hagy kívánjak minden fórumozónak kellemes karácsonyt és boldog új évet. Nekem is lóg már egy ideje a levegőben a hűtőcsere, remélem nem szívóm meg (ezt is) amiért elhúzódik a dolog... Havonta 1dl-t kell utána tölteni, pont ott csepeg ahol írtad. Nissens ment anno az előző Astra-ba, 4-5 évig használtuk úgy gond nélkül majd eladtuk az autót. Nekem nem volt gondom a Nissens hűtővel, de ez már elég rég volt. Cromax-ba ezt látom a kocsidhoz: https://cromax.hu/hutorendszer/huto_ventilator_keret_es_resze/vizhuto/vizhuto_opel_astra_g_25880 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bombero Elküldve December23, 2016 Megoszt Elküldve December23, 2016 6 perce, Janó32 írta: Nekem is lóg már egy ideje a levegőben a hűtőcsere, remélem nem szívóm meg (ezt is) amiért elhúzódik a dolog... Havonta 1dl-t kell utána tölteni, pont ott csepeg ahol írtad. Nissens ment anno az előző Astra-ba, 4-5 évig használtuk úgy gond nélkül majd eladtuk az autót. Nekem nem volt gondom a Nissens hűtővel, de ez már elég rég volt. Cromax-ba ezt látom a kocsidhoz: https://cromax.hu/hutorendszer/huto_ventilator_keret_es_resze/vizhuto/vizhuto_opel_astra_g_25880 Néztem a Cromax oldalát is. Igaz nem játszik mert Szegeden már megszűnt az üzletük. A linked is kétesélyes mert ha beütöm a gyári - 1300211 és 1300186- cikkszámot akkor ezt hozza fel. Ennek a Cromax azonosítója 25800, a tiéd 25880. Úgy nézem, hogy többféle hűtő jó ehhez a motorkódhoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daikini Elküldve December23, 2016 Megoszt Elküldve December23, 2016 Sziasztok, segítsetek légy szíves. G astra 2001 kombi 17YDT. Alig van benne fűtés, Hűtőfolyadék van benne, termosztátot cseréltünk. Valószínűleg a radiátort kell kicserélni. Eddig 3 szerelő mondta, hogy szét kell bombázni a műszerfalat 40-50.000 Ft-ot mondott mind a 3. A neten pedig azt olvastam, hogy ki lehet cserélni anélkül, hogy kiszednénk a műszerfalat. Elég csak alul a váltó kulisszát kiszedni és arra kifér. Valaki szedte már így ki? köszi előre is, üdv-Szabolcs Link to comment Megosztás: More sharing options...
padarmisi Elküldve December23, 2016 Megoszt Elküldve December23, 2016 (edited) 8 perce, daikini írta: Sziasztok, segítsetek légy szíves. G astra 2001 kombi 17YDT. Alig van benne fűtés, Hűtőfolyadék van benne, termosztátot cseréltünk. Valószínűleg a radiátort kell kicserélni. Eddig 3 szerelő mondta, hogy szét kell bombázni a műszerfalat 40-50.000 Ft-ot mondott mind a 3. A neten pedig azt olvastam, hogy ki lehet cserélni anélkül, hogy kiszednénk a műszerfalat. Elég csak alul a váltó kulisszát kiszedni és arra kifér. Valaki szedte már így ki? köszi előre is, üdv-Szabolcs Igaz nekem x17dtl-em van de nekem kétszer szerelték a radiátort, utoljára cserélték konkrétan. Műszerfal szétbombázással mindkétszer. nekem radiátor 20000+munkadíj 30000-be fájt Módosítva December23, 2016 : padarmisi Link to comment Megosztás: More sharing options...
daikini Elküldve December23, 2016 Megoszt Elküldve December23, 2016 2 perce, padarmisi írta: Igaz nekem x17dtl-em van de nekem kétszer szerelték a radiátort, utoljára cserélték konkrétan. Műszerfal szétbombázással mindkétszer. nekem radiátor 20000+munkadíj 30000-be fájt Ha Pest esetleg XVI kerület környékén vagy akkor megköszönném, ha elárulnád hol csináltattad, mert a 30e sem 40-50.000 Ft köszi előre is Link to comment Megosztás: More sharing options...
daikini Elküldve December23, 2016 Megoszt Elküldve December23, 2016 Just now, daikini írta: Ha Pest esetleg XVI kerület környékén vagy akkor megköszönném, ha elárulnád hol csináltattad, mert a 30e sem 40-50.000 Ft köszi előre is Ja most fogom fel, hogy neked is 50 e volt Link to comment Megosztás: More sharing options...
padarmisi Elküldve December23, 2016 Megoszt Elküldve December23, 2016 3 perce, daikini írta: Ja most fogom fel, hogy neked is 50 e volt Hát igen Plusz vissza kellett vinnem mert folyott majdnem úgy mint előtte! kiderült egy tömítést nem jól tettek bele, szóval ők nekem tiltólistán vannak Amúgy ez Esztergomban volt Link to comment Megosztás: More sharing options...
alibi Elküldve December24, 2016 Megoszt Elküldve December24, 2016 Katalizátort hol lehet a legolcsóbban venni Z14XE 2003 hoz. Még nem adta meg magát, de néha hogyha nagyobb tembokat adok neki, akkor kigyullad a minden sárga lámpa, és hibának a katalizátort írja. Mondta aki szokta nézni a hibakódot, hogy még ő szerinte elmegy, de valamikor számítanom kell rá hogy megadja magát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts