barics Elküldve Szeptember26, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2016 7 minutes ago, zotya975 said: Vagy kontakthibás a csati a motortérben. Arra a csatira gondolsz ami a termosztátból jön ki a hőmérő szenzorból? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember26, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2016 47 perce, barics írta: Arra a csatira gondolsz ami a termosztátból jön ki a hőmérő szenzorból? Az a kétvezetékes vízhőfok jeladó szerintem ami a motorvezérlőnek adja a jelet. De azt nem tudom hogy neked még van-e egyvezetékes külön csak az órának, vagy csak ez van. Ha félre tudsz állni akkor amikor fekszik a mutató, mozgasd meg, nézd meg hogy van-e változás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
barics Elküldve Szeptember26, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2016 3 hours ago, zotya975 said: Az a kétvezetékes vízhőfok jeladó szerintem ami a motorvezérlőnek adja a jelet. De azt nem tudom hogy neked még van-e egyvezetékes külön csak az órának, vagy csak ez van. Ha félre tudsz állni akkor amikor fekszik a mutató, mozgasd meg, nézd meg hogy van-e változás. Én úgy tudom már csak ez az 1 db érzékelő van, de már meg is rendeltem az új termosztátot, egyébként is lassú volt már. Ha meg tovább csinálja akkor a hőfok jeladót is cserélem plusz a vezetékezést is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wasquez Elküldve Szeptember27, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2016 Sziasztok! Minek a hibájára utal, ha balra kanyarodásnál nyikorog a bal oldali keréknél valami? A forgás ütemében hallható, és fokozódik, egyre kisebb kormánymozdulatnál csinálja már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember27, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2016 39 perce, wasquez írta: Sziasztok! Minek a hibájára utal, ha balra kanyarodásnál nyikorog a bal oldali keréknél valami? A forgás ütemében hallható, és fokozódik, egyre kisebb kormánymozdulatnál csinálja már. Első körben talán a fékkopás jelzőre tippelek....le kell venni a kereket meg kell nézni. Fémes inkább nyiszorgó hang. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Manfi01 Elküldve Szeptember27, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2016 (edited) 23 órája, barics írta: Sziasztok, Tegnap nagyon furcsa dolgot művelt a hőfokmérőm. 100km autópálya után a városba érve lement a hőfokmérő 90-ről alaphelyzetbe, majd 1 perc múlva felkúszott 90 fokra. Kb 2 másodperc alatt oda és vissza. ezt még 1x és utána minden rendben. Termosztát rendben nyitott ezt többször is ellenőriztem, motor nem főtt meg. Mi lehet ez műszerhiba? Ja Z16XE a gép. Sziasztok Nekem is volt hasonló probléma. A kocsit tartotam karban a motortetben és utána tetem e kört. Minden ok nem rángat. De másnap menten vele és meg sem moccant hideg jol hozot minden de amikor felmelegszik nekialt rángatni nem indult nincs alapjarat remegett. A kábelt megmozgattam és a hiba megszűnt lett hőfokom minden rendbe. Azota is működik mit kéne csinálni hogy ne forduljon tobbet elő ez a hiba mi csereljek ki? Ja Z16XE a gép Módosítva Szeptember27, 2016 : Manfi01 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember27, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2016 14 perce, Manfi01 írta: Sziasztok Nekem is volt hasonló probléma. A kocsit tartotam karban a motortetben és utána tetem e kört. Minden ok nem rángat. De másnap menten vele és meg sem moccant hideg jol hozot minden de amikor felmelegszik nekialt rángatni nem indult nincs alapjarat remegett. A kábelt megmozgattam és a hiba megszűnt lett hőfokom minden rendbe. Azota is működik mit kéne csinálni hogy ne forduljon tobbet elő ez a hiba mi csereljek ki? Ja Z16XE a gép Hátha konkathibás volt a csati, akkor kontaktsprét kell bele fújni, vagy nagyon óvatosan kicsit hajlítani a két lábon. Vagy ha azóta nem volt hiba hagyni úgy ahogy van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Szeptember27, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2016 3 órája, wasquez írta: Sziasztok! Minek a hibájára utal, ha balra kanyarodásnál nyikorog a bal oldali keréknél valami? A forgás ütemében hallható, és fokozódik, egyre kisebb kormánymozdulatnál csinálja már. Kicsi vagy nagyobb, tempósabb kanyarodáskor is hallod? Én pl. a pláza parkolóban lettem erre figyelmes, aztán rájöttem, hogy a gumik nyöszörögnek. A fékekre ránéznék én is a helyedben, ha ezt a lehetőséget kizártad, nálam is most jön féktárcsa+fékbetét+fékfolyadék csere, aztán biztos ami biztos meghallgatom megint, hogy nyikorog, nyöszörög-e még kanyarodáskor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wasquez Elküldve Szeptember27, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2016 5 órája, peacetrang írta: Kicsi vagy nagyobb, tempósabb kanyarodáskor is hallod? Én pl. a pláza parkolóban lettem erre figyelmes, aztán rájöttem, hogy a gumik nyöszörögnek. A fékekre ránéznék én is a helyedben, ha ezt a lehetőséget kizártad, nálam is most jön féktárcsa+fékbetét+fékfolyadék csere, aztán biztos ami biztos meghallgatom megint, hogy nyikorog, nyöszörög-e még kanyarodáskor. Ez nem a nyöszörgő gumi hangja, és nem is a surrogó fék hang. Inkább fémes nyikorgás. Olyan, mint ha két kemény acél gyűrű kenés nélkül forgás közben üttne és ettől minden fordulatnál egy pillanatra súrolnák egymást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wasquez Elküldve Szeptember27, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2016 1 perc, wasquez írta: Ez nem a nyöszörgő gumi hangja, és nem is a surrogó fék hang. Inkább fémes nyikorgás. Olyan, mint ha két kemény acél gyűrű kenés nélkül forgás közben üttne és ettől minden fordulatnál egy pillanatra súrolnák egymást. A betéteket egy éve cseréltem, nem sokat futottak, a tárcsa már a végét járja ugyan. A fékfolyadéknak mi köze lehet ilyen jellegű hibához? Azt gondoljátok, hogy a féktárcsák vállrésze ér hozzá a betéthez? Az akkor egyenes menetben is jelentkezne, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Szeptember27, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2016 1 órával ezelőtt, wasquez írta: A betéteket egy éve cseréltem, nem sokat futottak, a tárcsa már a végét járja ugyan. A fékfolyadéknak mi köze lehet ilyen jellegű hibához? Azt gondoljátok, hogy a féktárcsák vállrésze ér hozzá a betéthez? Az akkor egyenes menetben is jelentkezne, nem? Bocsi, azt csak azért írtam, hogy cakk-pakk fékcsere következik nálam Link to comment Megosztás: More sharing options...
L4Fleur Elküldve Szeptember27, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2016 17 órája, wasquez írta: Sziasztok! Minek a hibájára utal, ha balra kanyarodásnál nyikorog a bal oldali keréknél valami? A forgás ütemében hallható, és fokozódik, egyre kisebb kormánymozdulatnál csinálja már. Gömbcsukló! Én is így jártam. Ugyanez. Fémes, zörgő hang, balkanyarban. Cserélem mindkettőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2016 8 órája, L4Fleur írta: Gömbcsukló! Én is így jártam. Ugyanez. Fémes, zörgő hang, balkanyarban. Cserélem mindkettőt. Az nem kattogni szokott? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Szeptember28, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2016 3 órája, zotya975 írta: Az nem kattogni szokott? Az a féltengelycsuklo Link to comment Megosztás: More sharing options...
wasquez Elküldve Szeptember28, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2016 2 órája, csicsó írta: Az a féltengelycsuklo Nem tudom, mik a szakmabeli finomságok, ez a keréknél lévő gömbcsukló akár lenni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis79 Elküldve Szeptember28, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2016 Sziasztok.Remélem tudtok segíteni,hibakiolvasás után hűtőventilátor kettes fokozat hibát jelez.Elküldtek autóvillamossági szerelőhöz de azt mondta hogy kb 3 hét múlva tud fogadni,ennyi időre nem tudom lerakni a kocsit.Mi lehet az oka ennek a hibának?Milyen alkatrész kellhet hozzá,hátha valaki találkozott már ezzel a problémával.Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Szeptember28, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2016 45 perce, atis79 írta: Sziasztok.Remélem tudtok segíteni,hibakiolvasás után hűtőventilátor kettes fokozat hibát jelez.Elküldtek autóvillamossági szerelőhöz de azt mondta hogy kb 3 hét múlva tud fogadni,ennyi időre nem tudom lerakni a kocsit.Mi lehet az oka ennek a hibának?Milyen alkatrész kellhet hozzá,hátha valaki találkozott már ezzel a problémával.Előre is köszönöm. https://cromax.hu/hutorendszer/huto_ventilator_keret_es_resze/hutoventilator_alkatreszei/hutoventilator_ellenallas_astra_g_zafira_a_2_0_2_2+diesel_49156 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis79 Elküldve Szeptember28, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2016 5 perce, gezoli írta: https://cromax.hu/hutorendszer/huto_ventilator_keret_es_resze/hutoventilator_alkatreszei/hutoventilator_ellenallas_astra_g_zafira_a_2_0_2_2+diesel_49156 Köszönöm remélem megoldódik. 5 perce, gezoli írta: https://cromax.hu/hutorendszer/huto_ventilator_keret_es_resze/hutoventilator_alkatreszei/hutoventilator_ellenallas_astra_g_zafira_a_2_0_2_2+diesel_49156 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Szeptember28, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2016 2 órája, wasquez írta: Nem tudom, mik a szakmabeli finomságok, ez a keréknél lévő gömbcsukló akár lenni? A féltengely külsö végén van a kerékagyba csatlakozik,a hajtást viszi át,gumiharang van rajta Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Szeptember28, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2016 36 perce, atis79 írta: Köszönöm remélem megoldódik. Arra azért figyelj oda, hogy kétféle hűtőventivel szerelték a vasat. Az egyikfajtába való a fent linkelt változatú előtétellenállás, azzal nincs is baj plug&play. Na most van a másik fajta amiben elvileg a ventivel együtt kell cserélni ezt a szart (ilyen van nekem is) itt azért mokólni kell egy kicsit, hiszen teljesen más az ellenállás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Szeptember28, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2016 Just now, scream24 írta: Arra azért figyelj oda, hogy kétféle hűtőventivel szerelték a vasat. Az egyikfajtába való a fent linkelt változatú előtétellenállás, azzal nincs is baj plug&play. Na most van a másik fajta amiben elvileg a ventivel együtt kell cserélni ezt a szart (ilyen van nekem is) itt azért mokólni kell egy kicsit, hiszen teljesen más az ellenállás. Nem írt motorkódot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Szeptember28, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2016 2 perce, gezoli írta: Nem írt motorkódot! Igy van. Ezért is szóltam, figyelmeztettem mielőtt meglepődne... 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Szeptember28, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2016 3 perce, scream24 írta: Igy van. Ezért is szóltam, figyelmeztettem mielőtt meglepődne... Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis79 Elküldve Szeptember28, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2016 29 perce, gezoli írta: 29 perce, gezoli írta: Igen azt elfelejtettem Egyébként z14xe 2004 év. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergely2319 Elküldve Szeptember28, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2016 Sziasztok. Kb. 4 hete lekönyökölt az 1.6os Astránk. Azóta vettünk egy másikat, egy x18xe1-et. A problémám az lenne, hogy a váltón (még autón van) eddig nem találtunk írást, amiből tudnánk milyen van fent. Német papíros, így még nem is használtam. A kérdésem az lenne, hogy ki milyen váltót használ/ajánl, mert a jelenlegi belül tegnap széthullott... Volt nagy reccs-reccs. Olyat szeretnék rá venni ami cupp felmegy rá és 100on, kb. 2200-2300at forog max! Eddigi olvasmányaim szerint egy F17wr(+) amit be kellene szereznem. Lehet rosszul tudom még, így javítsatok ki ha tévedek. Köszi előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts