Tib90 Elküldve Augusztus17, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2016 Üdv. Van egy 2003-as évjáratú 1.4-es opel astra g -m. Z14xe a motorkódja. Mostanában első indításnál illetve mikor le hűl a motor, akkor az indításnál a felbőg a motor, és 1500-as fordulaton áll meg. Kb. 7-8 perc után esik vissza a fordulat normál értékre. Egr szelep, folytószelep ház tisztítva, és ugyanaz a probléma áll fennt. Hibát nem ír ki a diagnosztika sem. Mi lehet a probléma? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Augusztus17, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2016 21 órája, outsider írta: A motort valószínűleg ennél korábban gyártották... A te autód keddi. Az jó, mert már kiheverték a hétfőt Az enyém csütörtöki, akkor már mindenki sz*rt bele, a pénteket várták... Pedig egy barátom mindig azt mondja,hogy kedden a legfáradtabbak az emberek:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Augusztus17, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2016 22 órája, outsider írta: A motort valószínűleg ennél korábban gyártották... A te autód keddi. Az jó, mert már kiheverték a hétfőt Az enyém csütörtöki, akkor már mindenki sz*rt bele, a pénteket várták... 1 órával ezelőtt, Geopake írta: Pedig egy barátom mindig azt mondja,hogy kedden a legfáradtabbak az emberek:) Szerdai az autóm, Bochum-i gyártás Bochum-i motorral, magyarországi rendelésre.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Augusztus18, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2016 Na, akkor termosztát diagnosztika! Hogy is kell? A nagy vastag csövet kell tapizni, ami a termosztátból megy a hűtőbe? Nekem az már 80-nál meleg... A termosztát az folyamatosan nyit, vagy 92 foknál hirtelen? Lassan melegszik az autó... Megpróbálom visszacseréltetni, beszámíttatni egy Wahler-be. Csak tudjam hogy valóban az a rossz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus18, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2016 13 perce, outsider írta: Na, akkor termosztát diagnosztika! Hogy is kell? A nagy vastag csövet kell tapizni, ami a termosztátból megy a hűtőbe? Nekem az már 80-nál meleg... A termosztát az folyamatosan nyit, vagy 92 foknál hirtelen? Lassan melegszik az autó... Megpróbálom visszacseréltetni, beszámíttatni egy Wahler-be. Csak tudjam hogy valóban az a rossz. Ha átereszt a termosztát akkor már indítás után langyul a cső meg a hűtő, ha jól működik, akkor 10-15- perc után hirtelen önti el a forróság. Ekkor a vízhőfok mutató kissé visszaesik ahogy keveredik a forró folyadék a hideggel. Ha pölö 92 fokos a termosztát akkor 92-nél kezd nyitni. A vízhőfok kijelző nem precíziós műszer, 1-2 fok eltérés nem látszik rajta. Tudom hogy valaki leolvassa róla hogy 92 meg 104.5 .... 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
amargo Elküldve Augusztus18, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2016 Sziasztok! Engem is elért a belső keringtetés motor hibája, azaz hallom, hogy próbál küzdeni a motor a kapcsoláson, de be van ragadva vélhetően, így nem történik semmi. Kérdés, milyen szerelőhöz érdemes elvinni? Hol lehet kiiktatni ezt a motort? Mert most ne erőlködjön feleselgessen azzal csak nagyobb probléma lehet. Köszönet a segítségért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
padarmisi Elküldve Augusztus18, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2016 10 perce, amargo írta: Sziasztok! Engem is elért a belső keringtetés motor hibája, azaz hallom, hogy próbál küzdeni a motor a kapcsoláson, de be van ragadva vélhetően, így nem történik semmi. Kérdés, milyen szerelőhöz érdemes elvinni? Hol lehet kiiktatni ezt a motort? Mert most ne erőlködjön feleselgessen azzal csak nagyobb probléma lehet. Köszönet a segítségért. Szia ezt a problémát gyújtás ráadásakor is lehet tapasztalni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
j_szilard Elküldve Augusztus18, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2016 14 órája, marton.csaba2 írta: T j_szilard! VKMC 05156-1Engine number from: 02 HL5118, 20 041691Engine number to: 02 MV7224, 20 U75998 VKMC 05152-1Engine number to: 02 HL5117, 20 041690 VKMC 05156-2Engine number from: 02 MV7225, 20 U75999 VKPC 85211Engine number from: 02 MV7225, 20 U75999 VKPC 85212Engine number to: 02 MV7224, 20 U75998 Nagyon szépen köszönöm az infót,ezt én is láttam! Viszont akkor motorszámom alapján melyik kell bele szerinted? Mivel pont ezt nem tudom értelmezni ebből: Z14XE20BB1966 Link to comment Megosztás: More sharing options...
amargo Elküldve Augusztus18, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2016 5 minutes ago, padarmisi said: Szia ezt a problémát gyújtás ráadásakor is lehet tapasztalni? Igen, kb onnantól, hogy gyújtást adok rá, hallom, hogy valami búg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
padarmisi Elküldve Augusztus18, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2016 1 perc, j_szilard írta: Nagyon szépen köszönöm az infót,ezt én is láttam! Viszont akkor motorszámom alapján melyik kell bele szerinted? Mivel pont ezt nem tudom értelmezni ebből: Z14XE20BB1966 Ennél nagyobb segítségre ne számíts tőle. Ehez ért..... 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Augusztus18, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2016 1 órával ezelőtt, zotya975 írta: Ha átereszt a termosztát akkor már indítás után langyul a cső meg a hűtő, ha jól működik, akkor 10-15- perc után hirtelen önti el a forróság. Ekkor a vízhőfok mutató kissé visszaesik ahogy keveredik a forró folyadék a hideggel. Ha pölö 92 fokos a termosztát akkor 92-nél kezd nyitni. A vízhőfok kijelző nem precíziós műszer, 1-2 fok eltérés nem látszik rajta. Tudom hogy valaki leolvassa róla hogy 92 meg 104.5 .... Ha jól gondolom, akkor ha nem jó (nem jól nyit) a termosztát, akkor a 90fok környékét sokkal nehezebben éri el. Tehát egy 4-5km-es út alatt nem érné el mutató szerint a 90 fokot... Vagy nem jól gondolom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
j_szilard Elküldve Augusztus18, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2016 2 órája, padarmisi írta: Ennél nagyobb segítségre ne számíts tőle. Ehez ért..... igen, hallottam hírét.... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tirred89 Elküldve Augusztus18, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2016 (edited) Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy 2002-es G kombi Astrám (1.7 DTI). Van benne tempomat. Eddig semmi baja nem volt, viszont irányjelző kart kellett cserélni, mert típus hibaként kijött ez a gond (ezen van a tempomat kapcsolója is). Azóta viszont a tempomat nem működik, addig hibátlan volt. A kart kicseréltük egy másikra (szintén újra), de az sem vezetett eredményre, így valószínűleg nem a kar a hibás. Van esetleg valakinek tippje mi lehet a gond? Köszi előre is. Módosítva Augusztus18, 2016 : tirred89 Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Augusztus18, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2016 11 órája, amargo írta: Sziasztok! Engem is elért a belső keringtetés motor hibája, azaz hallom, hogy próbál küzdeni a motor a kapcsoláson, de be van ragadva vélhetően, így nem történik semmi. Kérdés, milyen szerelőhöz érdemes elvinni? Hol lehet kiiktatni ezt a motort? Mert most ne erőlködjön feleselgessen azzal csak nagyobb probléma lehet. Köszönet a segítségért. Le kell húzni a csatlakozóját. Én ezt tettem megelőzés gyanánt... 12 órája, zotya975 írta: Ha átereszt a termosztát akkor már indítás után langyul a cső meg a hűtő, ha jól működik, akkor 10-15- perc után hirtelen önti el a forróság. Ekkor a vízhőfok mutató kissé visszaesik ahogy keveredik a forró folyadék a hideggel. Ha pölö 92 fokos a termosztát akkor 92-nél kezd nyitni. A vízhőfok kijelző nem precíziós műszer, 1-2 fok eltérés nem látszik rajta. Tudom hogy valaki leolvassa róla hogy 92 meg 104.5 .... Látszik a mutatón, hogy csökken a hőmérséklet. A gond az, hogy ezt 80 fok körül teszi. Azért leolvasható a mutatóról sokminden, nyilván kb 3-5 fok pontossággal, mivel 10 fokonként vannak az osztások. Egyébként OPCOM-al néztem, kb 3 fokot esik vissza a hőmérséklet ha jól emlékszem. A ventilátor is nagyjából ugyanolyan mutatóállásnál szoktott ki-be kapcsolni. Tehát van információtartalma a mutató állásának 90-nél kikapcsol, 93-4 körül bekapcsol. OPCOM szerint egyébként 100-nál kapcsol be a venti. Tehát ennyit csal a óra kb. Igazából még nem tudtam rendesen megnézni (tapizni folyamatosan), de most hideg motorról indítva 80 fok körüli mutatóállásnál jön a visszaesés (mutató szerint kb 76-ra), és ekkor már full meleg a vastag cső (a hűtő felé kicsit még langyosabb). Ezek szerint 90 körül kéne egyáltalán melegednie.... Igazából hűtő csere után figyeltem fel erre. A hűtőfolyadéknak fura ecetszaga van. Ennek lehet hozzá köze? Nyaraláson cserélték, nem tudom mit raktak bele... Rossz folyadék okozhatja a termosztát rossz működését? Bár régen egy szerelő azt mondta, azért tesznek ecetet a folyadékba, hogy közömbösítse az előzőt. Ezt így elég baromságnak tartom Lehet beméretem egy kútnál, hogy megvan-e a fagyállósága... 11 órája, Janó32 írta: Ha jól gondolom, akkor ha nem jó (nem jól nyit) a termosztát, akkor a 90fok környékét sokkal nehezebben éri el. Tehát egy 4-5km-es út alatt nem érné el mutató szerint a 90 fokot... Vagy nem jól gondolom? Nehezebben éri el a 90 fokot, de eléri, mivel meleg van. A venti is kapcsol amikor kell neki. Hidegben lenne ez inkább gond, hidegebb lenne a motor. Illetve országúton most is mintha hidegebb lenne... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus19, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2016 22 órája, Janó32 írta: Ha jól gondolom, akkor ha nem jó (nem jól nyit) a termosztát, akkor a 90fok környékét sokkal nehezebben éri el. Tehát egy 4-5km-es út alatt nem érné el mutató szerint a 90 fokot... Vagy nem jól gondolom? Igen, lassabban éri el az üzemi hőfokot,( van hogy télen el sem éri) hiszen nem csak a kis vízkört melegíti a motor indulás után hanem a nagyot is kapásból. Aztán hogy mennyi idő alatt éri el, az ugye függ az úttól, a terheléstől, a külső hőmérséklettől..stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Augusztus19, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2016 (edited) 18 órája, outsider írta: Igazából hűtő csere után figyeltem fel erre. A hűtőfolyadéknak fura ecetszaga van. Ennek lehet hozzá köze? Nyaraláson cserélték, nem tudom mit raktak bele... Rossz folyadék okozhatja a termosztát rossz működését? Bár régen egy szerelő azt mondta, azért tesznek ecetet a folyadékba, hogy közömbösítse az előzőt. Ezt így elég baromságnak tartom Lehet beméretem egy kútnál, hogy megvan-e a fagyállósága... Nehezebben éri el a 90 fokot, de eléri, mivel meleg van. A venti is kapcsol amikor kell neki. Hidegben lenne ez inkább gond, hidegebb lenne a motor. Illetve országúton most is mintha hidegebb lenne... Utánanéztem ennek az ecetnek. Láttam azzal szokták tisztítani a rendszert. Nekem gyanús volt, mert a "régi" (2 hónapos) Mannol fagyállónak (ami a nyaralásnál elfolyt a rossz hűtő miatt) nem volt semmilyen fura ecetszaga. Fogalmam sincs hogy mit raktak bele, nyaraláskor lett cserélve a hűtő, ismeretlen helyen, ismeretlenek áltat http://totalcar.hu/magazin/technika/2015/12/27/van_akvariumod/ Aztán megtaláltam ezt. Reggel leszívtam egy kis fagyállót a redszerből és behoztam a céghez, megmértük a PH-ját és 5,86 lett, tehát savas, és a cikkben említett értékekhez mérten rohadtul nem jó. Július 28. (és 1000 km) óta van benne az a ki tudja milyen lött. Okozhattam (persze nem én) ezzel valamilyen maradandó kárt? 2. kérdés, hogyan eresszem le, hogyan mossam ki? Ha jól tudom alul a hűtőnél kellene megbontani egy csövet a leeresztéshez. Öblítsem ki deszt. vízzel? Feltölteni, járatni, majd leereszteni? Légteleníteni kell? Levett kupaknál járatni egy kicsit esetleg? szerk: Egyébként ma reggel bevágtam a satuféket 80 foknál buszmegállóba be, és akkor nyitott a termosztát, érződött hogy jön a motor felől a meleg... Módosítva Augusztus19, 2016 : outsider Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomcsika1 Elküldve Augusztus19, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2016 Sziasztok! Olyan problémával fordulok hozzátok hogy van egy y17dt motoros g astrám. A mai napon volt egy olyan jelenség hogy a motorbol jött egy olyan zaj mintha csapágy zúgna fordulatemelkedésre-csökkentésre lassul és gyorsul periódikusan és kijött az olaj nyomás lámpa. Leállítottam a motort hazahuztam és nem tudom mitévő legyek. Van valakinek valami ötlete hogy merre felé kéne elindulni a hiba keresésében? (esetleg valakinek van robbantott ábrája erről a motorról?) köszi üdv Tamás ui: a dízel motorokkal kapcsolatos témában is felraktam a kérdést ide azért illesztem be hátha itt hamarabb választ kapok Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Augusztus22, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2016 On 2016. 08. 19. at 15:17, outsider írta: Utánanéztem ennek az ecetnek. Láttam azzal szokták tisztítani a rendszert. Nekem gyanús volt, mert a "régi" (2 hónapos) Mannol fagyállónak (ami a nyaralásnál elfolyt a rossz hűtő miatt) nem volt semmilyen fura ecetszaga. Fogalmam sincs hogy mit raktak bele, nyaraláskor lett cserélve a hűtő, ismeretlen helyen, ismeretlenek áltat http://totalcar.hu/magazin/technika/2015/12/27/van_akvariumod/ Aztán megtaláltam ezt. Reggel leszívtam egy kis fagyállót a redszerből és behoztam a céghez, megmértük a PH-ját és 5,86 lett, tehát savas, és a cikkben említett értékekhez mérten rohadtul nem jó. Július 28. (és 1000 km) óta van benne az a ki tudja milyen lött. Okozhattam (persze nem én) ezzel valamilyen maradandó kárt? 2. kérdés, hogyan eresszem le, hogyan mossam ki? Ha jól tudom alul a hűtőnél kellene megbontani egy csövet a leeresztéshez. Öblítsem ki deszt. vízzel? Feltölteni, járatni, majd leereszteni? Légteleníteni kell? Levett kupaknál járatni egy kicsit esetleg? szerk: Egyébként ma reggel bevágtam a satuféket 80 foknál buszmegállóba be, és akkor nyitott a termosztát, érződött hogy jön a motor felől a meleg... G astránál a hütő alján, ha szembe állsz bal kéz felől alul van egy leeresztő csapocska, ott szépen letudod engedni a vizet. Aztán valami hűtőmosóval átmosod az egész rendszert. Végül feltöltöd a megfelelő folyadékkal. Nem kell légteleníteni, de a fűtést is tedd majd rá, mert ugye oda is kell víz. 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Augusztus22, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2016 13 perce, Handbrake írta: G astránál a hütő alján, ha szembe állsz bal kéz felől alul van egy leeresztő csapocska, ott szépen letudod engedni a vizet. Aztán valami hűtőmosóval átmosod az egész rendszert. Végül feltöltöd a megfelelő folyadékkal. Nem kell légteleníteni, de a fűtést is tedd majd rá, mert ugye oda is kell víz. Melyiknek? Mert az enyémen nincs! Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Augusztus22, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2016 4 órája, Handbrake írta: G astránál a hütő alján, ha szembe állsz bal kéz felől alul van egy leeresztő csapocska, ott szépen letudod engedni a vizet. Aztán valami hűtőmosóval átmosod az egész rendszert. Végül feltöltöd a megfelelő folyadékkal. Nem kell légteleníteni, de a fűtést is tedd majd rá, mert ugye oda is kell víz. Az "átmosod a rendszert" részt részleteznéd? Feltöltöm, járatom, leeresztem? Mennyi ideig? Kell hogy felmelegedjen? Desztvízzel gondoltam, volt takarítva mostanában, csak ennek a valaminek a maradékát csapatnám ki belőle... Link to comment Megosztás: More sharing options...
toma2105 Elküldve Augusztus22, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2016 (edited) 4 órája, gezoli írta: Melyiknek? Mert az enyémen nincs! Jogos. Például az enyémen sincs.(X16XEL) Én csak úgy tudom leereszteni, ha leveszem a csövet, szemből, jobb oldalon, alulról. Módosítva Augusztus22, 2016 : toma2105 Link to comment Megosztás: More sharing options...
rpetya Elküldve Augusztus22, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2016 Sziasztok, Műszerfalon a napi km, és az össz km számlálóm nem jelez semmit, mi lehet a probléma? Szimplán a háttérvilágítását kell cseréni, vagy valami komolyabb? Másik kérdésem, hogy a középső kijelző mutatja megtehető utat, és a kézikönyvet böngészve úgy tűnik, hogy tudna egyéb okosságot is (ablaktörlő kapcsoló alap kivitel, csak az ablaktörlő kapcsolható vele), jól gondolom? G-vel kapcsolatban még nincs sok tapasztalatom, nemrég vettem a kocsit. köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
trassher Elküldve Augusztus22, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2016 10 órája, gezoli írta: Melyiknek? Mert az enyémen nincs! Esélyes, hogy nem gyári már a hűtőd. Nekem cserélve lett minőségire de azon sincs. Mikor kivettük a régit akkor láttam én is, hogy az újon már nincs ilyen csap. Link to comment Megosztás: More sharing options...
retfirD Elküldve Augusztus22, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2016 1 óra, rpetya írta: Sziasztok, Műszerfalon a napi km, és az össz km számlálóm nem jelez semmit, mi lehet a probléma? Szimplán a háttérvilágítását kell cseréni, vagy valami komolyabb? Másik kérdésem, hogy a középső kijelző mutatja megtehető utat, és a kézikönyvet böngészve úgy tűnik, hogy tudna egyéb okosságot is (ablaktörlő kapcsoló alap kivitel, csak az ablaktörlő kapcsolható vele), jól gondolom? G-vel kapcsolatban még nincs sok tapasztalatom, nemrég vettem a kocsit. köszi Nézd meg közelebbről, ha látszik, csak nagyon halványan, akkor csak a háttérvilágítás lesz a gond. Ha nem látszik egyáltalán, akkor valami nagyobb gond lehet, de arra nincs ötletem. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Augusztus23, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2016 5 órája, trassher írta: Esélyes, hogy nem gyári már a hűtőd. Nekem cserélve lett minőségire de azon sincs. Mikor kivettük a régit akkor láttam én is, hogy az újon már nincs ilyen csap. Én vagyok az első tulaja az autónak! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts