nzozz Elküldve Április27, 2016 Megoszt Elküldve Április27, 2016 Sziasztok! Z14XEP -nél mennyi a gyújtógyertyák ajánlott csereperiódusa? Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Április27, 2016 Megoszt Elküldve Április27, 2016 2 órája, nzozz írta: Sziasztok! Z14XEP -nél mennyi a gyújtógyertyák ajánlott csereperiódusa? Köszönöm 60.000 km Link to comment Megosztás: More sharing options...
morattila Elküldve Április27, 2016 Megoszt Elküldve Április27, 2016 Sziasztok! Hátsó fék dobot és betétet mennyi km után célszerű cserélni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve Április28, 2016 Megoszt Elküldve Április28, 2016 10 órája, morattila írta: Sziasztok! Hátsó fék dobot és betétet mennyi km után célszerű cserélni? Szerintem ez nem km-re van akkor amikor el éri a kopáshatár jelzőt. 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
morattila Elküldve Április28, 2016 Megoszt Elküldve Április28, 2016 6 órája, astra 1 írta: Szerintem ez nem km-re van akkor amikor el éri a kopáshatár jelzőt. Köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
8x57js Elküldve Április28, 2016 Megoszt Elküldve Április28, 2016 Hello olyan kérdésem lenne, hogy ISUZU DIESEL Y17DT motorú G astra esetében hol és mennyi motortartó bak van. Továbbá kettős tömegű lendkerék van e a kocsiban...? Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
The Power Elküldve Április28, 2016 Megoszt Elküldve Április28, 2016 Sziasztok! Egy Astra G 1.6 16V 1999-es gyártású gépkocsim van. Egy olyan problémám van, hogy az autó meleg levegőben (13-15 foktól felfelé) elég magas fordulattal indul (kb 2400-ig megy fel) és elég szabálytalanul ketyeg 1500-1600-as fordulaton kb 1 percig. Olyankor egy pici gázra is érzékenyen reagál és felpörög a motor. Ha rendesen odarúgok neki akkor beáll a normál alapjáratra. Hidegben ezt nem csinálja, olyankor normálisan indul. Levegő hőmérséklet jeladó, vízhőmérséklet jeladó és alapjárati állító szelep cserélve lett és semmi változás. Hibaüzenet nincs, ritkán előfordul, hogy kivillan a check lámpa de nem tárol el semmit. Köszönöm előre is ha valaki tud nekem valami használható tanácsot, ötletet adni. Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Április28, 2016 Megoszt Elküldve Április28, 2016 4 órája, 8x57js írta: Hello olyan kérdésem lenne, hogy ISUZU DIESEL Y17DT motorú G astra esetében hol és mennyi motortartó bak van. Továbbá kettős tömegű lendkerék van e a kocsiban...? Köszönöm azt nem tudom hogy mennyi motortarto bak van benne de nincs kettöstömegü lendkerék szerintem mert én tavaly cseréltem kpl. kinyomocsapágyat tárcsát és szerkezetet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzozz Elküldve Április28, 2016 Megoszt Elküldve Április28, 2016 (edited) 4 órája, 8x57js írta: Hello olyan kérdésem lenne, hogy ISUZU DIESEL Y17DT motorú G astra esetében hol és mennyi motortartó bak van. Továbbá kettős tömegű lendkerék van e a kocsiban...? Köszönöm Legegyszerűbben 2 képpel/oldallal válaszolnék a motortartós kérdésedre: http://ecat24.com/opel/catalog/part/1/8/224/2523/26213/ http://ecat24.com/opel/catalog/part/1/8/224/2523/26214/ A 2 összetartozik, csak gondolom az összes nem fért rá 1 ábrára. Módosítva Április28, 2016 : nzozz Link to comment Megosztás: More sharing options...
toma2105 Elküldve Április29, 2016 Megoszt Elküldve Április29, 2016 11 órája, The Power írta: Sziasztok! Egy Astra G 1.6 16V 1999-es gyártású gépkocsim van. Egy olyan problémám van, hogy az autó meleg levegőben (13-15 foktól felfelé) elég magas fordulattal indul (kb 2400-ig megy fel) és elég szabálytalanul ketyeg 1500-1600-as fordulaton kb 1 percig. Olyankor egy pici gázra is érzékenyen reagál és felpörög a motor. Ha rendesen odarúgok neki akkor beáll a normál alapjáratra. Hidegben ezt nem csinálja, olyankor normálisan indul. Levegő hőmérséklet jeladó, vízhőmérséklet jeladó és alapjárati állító szelep cserélve lett és semmi változás. Hibaüzenet nincs, ritkán előfordul, hogy kivillan a check lámpa de nem tárol el semmit. Köszönöm előre is ha valaki tud nekem valami használható tanácsot, ötletet adni. Üdv! Szia! nekem szóról-szóra ugyan ezt csinálja,max annyi különbséggel hogy nem villan fel a lámpa. Szóval ez engem is érdekelne. Én amúgy a Lambdaszondára gondoltam. Mi a motorkódod ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Április29, 2016 Megoszt Elküldve Április29, 2016 2 órája, toma2105 írta: Szia! nekem szóról-szóra ugyan ezt csinálja,max annyi különbséggel hogy nem villan fel a lámpa. Szóval ez engem is érdekelne. Én amúgy a Lambdaszondára gondoltam. Mi a motorkódod ? Tipp: Astra G 1.6 16V 1999-es = X16XEL Link to comment Megosztás: More sharing options...
lacika555 Elküldve Április29, 2016 Megoszt Elküldve Április29, 2016 (edited) 3 órája, toma2105 írta: Szia! nekem szóról-szóra ugyan ezt csinálja,max annyi különbséggel hogy nem villan fel a lámpa. Szóval ez engem is érdekelne. Én amúgy a Lambdaszondára gondoltam. Mi a motorkódod ? Csatlakozom a jelenséghez. Dettó ue a szitu. Check lámpa nincs , egyéb rendellenesség nincs. Én lambdát már cseréltem... a helyzet változatlan. Motorkód: X18XE1 Módosítva Április29, 2016 : lacika555 Link to comment Megosztás: More sharing options...
The Power Elküldve Április29, 2016 Megoszt Elküldve Április29, 2016 Sikerült ma egy szerelővel beszélnem aki azt mondta, hogy ilyennel már találkozott és a fojtószelep a hibás. Újonnan elég komoly ára van de bontva 25-35ezer körül mozog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
toma2105 Elküldve Április29, 2016 Megoszt Elküldve Április29, 2016 (edited) 5 órája, Janó32 írta: Tipp: Astra G 1.6 16V 1999-es = X16XEL Kösz a tippet. Vagy X16SZR Ja bocs,közben leesett hogy az 8 szelepes. Módosítva Április29, 2016 : toma2105 Link to comment Megosztás: More sharing options...
toma2105 Elküldve Április29, 2016 Megoszt Elküldve Április29, 2016 2 órája, The Power írta: Sikerült ma egy szerelővel beszélnem aki azt mondta, hogy ilyennel már találkozott és a fojtószelep a hibás. Újonnan elég komoly ára van de bontva 25-35ezer körül mozog. Én rendszeresen tisztítom a fojtószelepet,enni lehet róla,szóval nem tudom. Mi romlik el azon? Talán a potenciometer ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Roland196 Elküldve Április29, 2016 Megoszt Elküldve Április29, 2016 22 órája, The Power írta: Sziasztok! Egy Astra G 1.6 16V 1999-es gyártású gépkocsim van. Egy olyan problémám van, hogy az autó meleg levegőben (13-15 foktól felfelé) elég magas fordulattal indul (kb 2400-ig megy fel) és elég szabálytalanul ketyeg 1500-1600-as fordulaton kb 1 percig. Olyankor egy pici gázra is érzékenyen reagál és felpörög a motor. Ha rendesen odarúgok neki akkor beáll a normál alapjáratra. Hidegben ezt nem csinálja, olyankor normálisan indul. Levegő hőmérséklet jeladó, vízhőmérséklet jeladó és alapjárati állító szelep cserélve lett és semmi változás. Hibaüzenet nincs, ritkán előfordul, hogy kivillan a check lámpa de nem tárol el semmit. Köszönöm előre is ha valaki tud nekem valami használható tanácsot, ötletet adni. Üdv! Szia! nekem is ugyan ez a gondom X16XEL már az agyamra megy...ha sikerült elhárítani lécci írd meg mi volt a gond forrása... Link to comment Megosztás: More sharing options...
The Power Elküldve Április29, 2016 Megoszt Elküldve Április29, 2016 2 órája, toma2105 írta: Én rendszeresen tisztítom a fojtószelepet,enni lehet róla,szóval nem tudom. Mi romlik el azon? Talán a potenciometer ? Én is megcsináltam a tisztítást kétszer az elmúlt 1 évben de valószínűleg nem ez lesz a gondja a fojtószelepnek. Keresek bele egyet, kicserélem és majd megírom, hogy a probléma megszűnt-e. Bízom benne 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
bepi81 Elküldve Április29, 2016 Megoszt Elküldve Április29, 2016 On 2016. 04. 28. at 20:23, astra írta: azt nem tudom hogy mennyi motortarto bak van benne de nincs kettöstömegü lendkerék szerintem mert én tavaly cseréltem kpl. kinyomocsapágyat tárcsát és szerkezetet. Ha jól tudom, a kettőstömegű a legújabb, 1,6 cdti-kkel jött be a kisdízekben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzozz Elküldve Április29, 2016 Megoszt Elküldve Április29, 2016 3 órája, The Power írta: Én is megcsináltam a tisztítást kétszer az elmúlt 1 évben de valószínűleg nem ez lesz a gondja a fojtószelepnek. Keresek bele egyet, kicserélem és majd megírom, hogy a probléma megszűnt-e. Bízom benne Fogaskerekek rendben? (a fojtószelepben) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kishenceg Elküldve Május1, 2016 Megoszt Elküldve Május1, 2016 Sziasztok! Régóta olvasom a fórumot, sok hasznos információt kaptam, amit köszönök! Tapasztalatok hiányában - ami végülis jó pont az Opelnek - hozzájárulni nem tudtam az "élményanyaghoz", viszont most kérdezni szeretnék. Átböngésztem amit tudtam, de pár dolog nem világos, pedig most - sajnos - van rá okom, hogy igyekezzek minél tisztábban látni. A történet a következő: pár km-re itthonról egy alacsonyabb rendű útra való lekanyarodást követően, kettesben gyorsítva egy pillanatra megtorpant az autó (Z16XEP). Mire a gondolat megszületett a fejemben, hogy valami gond lehet vagy csak képzelődtem, már fel is gyulladt a "kipufogó rendszer" ellenőrző lámpa, az autó pedig elgyengült és fura hangja lett a kipufogónak. A könyv szerint ha folyamatosan világít, haza (kb 5km) lehet jönni vele, hát így tettem, ügyelve, hogy a lámpa ne villogjon (ilyenkor a katalizátor károsodhat a könyv szerint). Itthon 0303-t villogott. Amit kérdezni szeretnék: - Amire itt többször is utaltok, "sárga lámpaként" az a motor vagy a kipufogó rendszer ellenőrzőlámpája? (Nekem úgy tűnt, az elsőre gondoltok, de nem vagyok benne biztos.) - A szervizig (kb 15km) használhatom-e így, vagy inkább kérjek vontatást/szállítást? - Vácon, vagy a nagyon közelében tudtok ajánlani megbízható szervizt, szerelőt? Sajnos akihez eddig vittem, benne (ettől a mostani problémától teljesen függetlenül) megingott a bizalmam. - Kb mire számíthatok? EGR/gyertya/trafóhíd vagy valami teljesen más lesz? Ez főleg a fenti ellenőrző lámpa kérdés fényében nem világos számomra. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Május1, 2016 Megoszt Elküldve Május1, 2016 47 perce, Kishenceg írta: Sziasztok! Régóta olvasom a fórumot, sok hasznos információt kaptam, amit köszönök! Tapasztalatok hiányában - ami végülis jó pont az Opelnek - hozzájárulni nem tudtam az "élményanyaghoz", viszont most kérdezni szeretnék. Átböngésztem amit tudtam, de pár dolog nem világos, pedig most - sajnos - van rá okom, hogy igyekezzek minél tisztábban látni. A történet a következő: pár km-re itthonról egy alacsonyabb rendű útra való lekanyarodást követően, kettesben gyorsítva egy pillanatra megtorpant az autó (Z16XEP). Mire a gondolat megszületett a fejemben, hogy valami gond lehet vagy csak képzelődtem, már fel is gyulladt a "kipufogó rendszer" ellenőrző lámpa, az autó pedig elgyengült és fura hangja lett a kipufogónak. A könyv szerint ha folyamatosan világít, haza (kb 5km) lehet jönni vele, hát így tettem, ügyelve, hogy a lámpa ne villogjon (ilyenkor a katalizátor károsodhat a könyv szerint). Itthon 0303-t villogott. Amit kérdezni szeretnék: - Amire itt többször is utaltok, "sárga lámpaként" az a motor vagy a kipufogó rendszer ellenőrzőlámpája? (Nekem úgy tűnt, az elsőre gondoltok, de nem vagyok benne biztos.) - A szervizig (kb 15km) használhatom-e így, vagy inkább kérjek vontatást/szállítást? - Vácon, vagy a nagyon közelében tudtok ajánlani megbízható szervizt, szerelőt? Sajnos akihez eddig vittem, benne (ettől a mostani problémától teljesen függetlenül) megingott a bizalmam. - Kb mire számíthatok? EGR/gyertya/trafóhíd vagy valami teljesen más lesz? Ez főleg a fenti ellenőrző lámpa kérdés fényében nem világos számomra. Köszönöm! P0303=3. henger felismert gyújtáskimaradás Okai lehetnek: Gyertya/Gyújtótrafó/Szelepszorulás 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszabi79 Elküldve Május1, 2016 Megoszt Elküldve Május1, 2016 Sziasztok! Rendszeres olvasója vagyok a topiknak, sok segítséget kaptam már tőletek, amit ezúton is köszönök. Most újra kérdeznék párat. 1. nemrég kellett első lököst cserélni a drágán és lámpatestek alatt lévő tömítést vagy gumi szalagot, (vagy nem tudom mi az) ami lökösre van ragasztrva, nem tudtam teljesen épségben leszedni. Hol tudnék olyat beszerezni? 2. Folytószelepet nekem is ki kellene tisztítanom. Mit ajánlotok. mivel és hogyan tisztítsam? 3. Lehete hogy vitát indítok vele de néha olvasgatom milyen olaj való motorba. és egyértelmű válszt nem találtm. A szakszervízben is 10 w 40 olajat raktak az enyémbe évekig és semmi baja a motornak. Most ezelőtti alkalomkor kipróbáltam 5 w 30 motorolajjal amit ajánlottak de azt ette. Valaki mondja már meg mi az "igazság"! Előre is köszi! Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
bepi81 Elküldve Május1, 2016 Megoszt Elküldve Május1, 2016 20 perce, vaszabi79 írta: Sziasztok! Rendszeres olvasója vagyok a topiknak, sok segítséget kaptam már tőletek, amit ezúton is köszönök. Most újra kérdeznék párat. 1. nemrég kellett első lököst cserélni a drágán és lámpatestek alatt lévő tömítést vagy gumi szalagot, (vagy nem tudom mi az) ami lökösre van ragasztrva, nem tudtam teljesen épségben leszedni. Hol tudnék olyat beszerezni? 2. Folytószelepet nekem is ki kellene tisztítanom. Mit ajánlotok. mivel és hogyan tisztítsam? 3. Lehete hogy vitát indítok vele de néha olvasgatom milyen olaj való motorba. és egyértelmű válszt nem találtm. A szakszervízben is 10 w 40 olajat raktak az enyémbe évekig és semmi baja a motornak. Most ezelőtti alkalomkor kipróbáltam 5 w 30 motorolajjal amit ajánlottak de azt ette. Valaki mondja már meg mi az "igazság"! Előre is köszi! Üdv! Én mindig azt mondom, hogy az autóba a gyártó által előírt specifikációjú olajat kell tölteni, egészen addig, amíg a motor jó állapotú. Az olajcsere periódust, pedig, 10-15k km-nél hosszabbra nem szabadna hagyni, vagy 1 év, amelyik hamarabb bekövetkezik. A te autód esetében, ha korábban több olajcserét is a 10W-40-nel csináltak, akkor ennél folyósabb (vékonyabb) olajat szerintem nem célszerű beletölteni. Bár, nem írtad, hogy az 5W-30-ból mennyit evett 1000km alatt... Ha pár decit, akkor a km futás fényében lehet jobb döntés a rendszeres pótlása az elfogyott olajnak. Sok összetevőn múlik az optimális választás... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kishenceg Elküldve Május1, 2016 Megoszt Elküldve Május1, 2016 (edited) 2 órája, gezoli írta: P0303=3. henger felismert gyújtáskimaradás Okai lehetnek: Gyertya/Gyújtótrafó/Szelepszorulás Köszi, igen, néztem a hibakódlistát. Ránéztem a szervizfüzetére is: 70e km-rel ezelőtt volt gyertyacsere, nem is értem, hogy maradhatott ki a legutóbbi alkalommal, miközben 60eKM/4év az előírás... Szerelőig elgurulhatok vele így, vagy inkább ne? Módosítva Május1, 2016 : Kishenceg Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzozz Elküldve Május1, 2016 Megoszt Elküldve Május1, 2016 1 óra, bepi81 írta: Én mindig azt mondom, hogy az autóba a gyártó által előírt specifikációjú olajat kell tölteni, egészen addig, amíg a motor jó állapotú. Az olajcsere periódust, pedig, 10-15k km-nél hosszabbra nem szabadna hagyni, vagy 1 év, amelyik hamarabb bekövetkezik. A te autód esetében, ha korábban több olajcserét is a 10W-40-nel csináltak, akkor ennél folyósabb (vékonyabb) olajat szerintem nem célszerű beletölteni. Bár, nem írtad, hogy az 5W-30-ból mennyit evett 1000km alatt... Ha pár decit, akkor a km futás fényében lehet jobb döntés a rendszeres pótlása az elfogyott olajnak. Sok összetevőn múlik az optimális választás... Meg azért azt se felejtsük el, hogy nem csak ez a két viszkozitási osztály létezik, gondolok itt az 5W40 -re! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts