astra 1 Elküldve Március13, 2016 Megoszt Elküldve Március13, 2016 (edited) 4 órája, peacetrang írta: Sziasztok! A TID átvezető kábele/fóliája cserélhető? talán,http://www.astraownersclub.com/vb/showthread.php/745478-Dead-Pixels-on-MFD http://diyspareparts.net/opel.html Módosítva Március13, 2016 : astra 1 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
biro laci Elküldve Március13, 2016 Megoszt Elküldve Március13, 2016 9 hours ago, Probert said: Igaz nekem nem dieselem van, de nekem a tűzfalon lévő becsatlakozásnál csöpögött, ami a fűtéshez megy. És ott pont úgy cseppent meg, hogy rá a kipufogóra és elpárolgott azonnal. Nem volt tócsa az autó alatt. Nagyon nehezen vettük észre. Köszi,valóban a probléma a fütőradiator cseréje után jelenkezet, bár már ott nézték és azt mondták nincs baj, de árnézetem mégegyszer máshol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Március13, 2016 Megoszt Elküldve Március13, 2016 On 2016. 03. 12. at 16:41, astra 1 írta: A 11-es csak kell a motor pontos adata mert több cikk szám van.90572881 8 20 331 TÖMLŐ, TÜZELŐANYAG SZIVATTYÚTÓL A TARTÁLYHOZ X12XE[LW4], Z12XE[LW4, 90531973 8 20 330 TÖMLŐ, TÜZELŐANYAG SZIVATTYÚTÓL A TARTÁLYHOZ X14XE[L95, 90572881 8 20 331 TÖMLŐ, TÜZELŐANYAG SZIVATTYÚTÓL A TARTÁLYHOZ Z14XEP[LJ2], -, 5 AJTÓS FERDEHÁTÚ, LÉPCSŐSHÁTÚ, KOMBI F35, F48, F69 , 90572881 8 20 331 -TÖMLŐ, TÜZELŐANYAG SZIVATTYÚTÓL A TARTÁLYHOZ Z16XEP[LJ7] Köszi. Megzavart, hogy nem méretarányos a képen... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hosszug Elküldve Március14, 2016 Megoszt Elküldve Március14, 2016 Sziasztok. Megérkeztek a textar féktárcsák és fékbetétek, és most nézem hogy a betét az akusztikus kopásjelzővel van ellátva. És úgy nézem a textar-nak talán nincs is elektronikus kopásjelzővel ellátott betétje, tudnátok a textar tárcsához fék betétet ajánlani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
SCsongor Elküldve Március14, 2016 Megoszt Elküldve Március14, 2016 On 2016. 03. 12. at 16:41, astra 1 írta: A 11-es csak kell a motor pontos adata mert több cikk szám van.90572881 8 20 331 TÖMLŐ, TÜZELŐANYAG SZIVATTYÚTÓL A TARTÁLYHOZ X12XE[LW4], Z12XE[LW4, 90531973 8 20 330 TÖMLŐ, TÜZELŐANYAG SZIVATTYÚTÓL A TARTÁLYHOZ X14XE[L95, 90572881 8 20 331 TÖMLŐ, TÜZELŐANYAG SZIVATTYÚTÓL A TARTÁLYHOZ Z14XEP[LJ2], -, 5 AJTÓS FERDEHÁTÚ, LÉPCSŐSHÁTÚ, KOMBI F35, F48, F69 , 90572881 8 20 331 -TÖMLŐ, TÜZELŐANYAG SZIVATTYÚTÓL A TARTÁLYHOZ Z16XEP[LJ7] Nekem ez miatt a "kis" csődarab miatt ment el az üzemanyag nyomásom. Ki volt repedve. Nehezen indult az autó. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
min Elküldve Március14, 2016 Megoszt Elküldve Március14, 2016 Sziasztok! A termosztátos kérdésem után még egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Miután gyújtást adok valami halk berregést lehet hallani de nem tudom behatárolni a helyét. Olyan mintha a magnó forogna de nem, A ventilátor is le van kapcsolva. Nem tudjátok, hogy mi lehet az? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március14, 2016 Megoszt Elküldve Március14, 2016 3 perce, min írta: Sziasztok! A termosztátos kérdésem után még egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Miután gyújtást adok valami halk berregést lehet hallani de nem tudom behatárolni a helyét. Olyan mintha a magnó forogna de nem, A ventilátor is le van kapcsolva. Nem tudjátok, hogy mi lehet az? Jó eséllyel a belső levegő keringetést hallod... Sajnos nem jó jel ha folyamatosan hallod. Kapcsold 2-esre a venti fokozatot és kapcsolgasd a keringetést. Változnia kell a hangnak/intenzitásnak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Március15, 2016 Megoszt Elküldve Március15, 2016 6 órája, Janó32 írta: Jó eséllyel a belső levegő keringetést hallod... Sajnos nem jó jel ha folyamatosan hallod. Kapcsold 2-esre a venti fokozatot és kapcsolgasd a keringetést. Változnia kell a hangnak/intenzitásnak... Miért kell 2-esre kapcsolni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Március15, 2016 Megoszt Elküldve Március15, 2016 10 órája, min írta: Sziasztok! A termosztátos kérdésem után még egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Miután gyújtást adok valami halk berregést lehet hallani de nem tudom behatárolni a helyét. Olyan mintha a magnó forogna de nem, A ventilátor is le van kapcsolva. Nem tudjátok, hogy mi lehet az? A belső keringető ahogy Janó mondta. Vedd ki a kesztyűtartót, ő lesz az. Normális, ha működik indításkor. Viszont el szokott romolni (eltörik a csappantyúja), ezért én kiiktattam, mivel gyakolatilag soha nem használom a belső keringetést. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március15, 2016 Megoszt Elküldve Március15, 2016 5 órája, gezoli írta: Miért kell 2-esre kapcsolni? Mert 1-es fokozaton -pláne járó motornál- halk(abb) az üzemelés közbeni hang (ill. az áramlás erősségének változását is nehezebb érzékelni). Annak aki nem tudja mit keres (mit akar/kell hallgatni), nagyobb fokozaton szembetűnőbb a hang változása a belső levegő keringtetés kapcsolgatásakor... Én úgy gondolom, így szembetűnőbb a differencia hangban is és áramlási erősségben is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Március15, 2016 Megoszt Elküldve Március15, 2016 12 órája, min írta: Sziasztok! A termosztátos kérdésem után még egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Miután gyújtást adok valami halk berregést lehet hallani de nem tudom behatárolni a helyét. Olyan mintha a magnó forogna de nem, A ventilátor is le van kapcsolva. Nem tudjátok, hogy mi lehet az? Digitális v. manuális a fűtéspanel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Március15, 2016 Megoszt Elküldve Március15, 2016 (edited) 3 órája, Janó32 írta: Mert 1-es fokozaton -pláne járó motornál- halk(abb) az üzemelés közbeni hang (ill. az áramlás erősségének változását is nehezebb érzékelni). Annak aki nem tudja mit keres (mit akar/kell hallgatni), nagyobb fokozaton szembetűnőbb a hang változása a belső levegő keringtetés kapcsolgatásakor... Én úgy gondolom, így szembetűnőbb a differencia = különbség hangban is és áramlási erősségben is... ez olyan mint amikor a szemtanú süket, a fültanú pedig vak, és a néma tanúvallomása a döntő... Valószínűleg manuális klíma, Delphi (ez szokott eltörni) aminek a külső/belső keringetés zsalutengelye eltört. https://sites.google.com/site/opelrepair/szelloztetes/de bővebben. Módosítva Március15, 2016 : DarthVödör 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
trassher Elküldve Március15, 2016 Megoszt Elküldve Március15, 2016 Váltókulisszát újított már fel valaki? Kapható hozzá szett is akár vagy a megoldás egy új kulissza? Néha eléggé tud akadozni a váltókarom és gondoltam hátha lehet ezzel kezdeni valamit. Zsírozva volt már de az sem hozott tartós eredményt sajnos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
min Elküldve Március15, 2016 Megoszt Elküldve Március15, 2016 Hú...nem idézgetnék minden válasz hozzászóláshoz ezért itt köszönöm minden válaszoló segítőkész hozzászólását és Darth Vödör részletes leírás linkjét.:-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
suv_pet Elküldve Március16, 2016 Megoszt Elküldve Március16, 2016 Sziasztok! Olyan problémám van, hogy a távirányítós kulcs mindig elfelejtette, és újra kellett tanítani. Itt is írtátok sokan, hogy vmi az elemtartóval lehet. Tény leg az volt a gond. Elvittem elvileg mesteremberhez, hogy forrassza össze, de valamit nagyon elbarmolt, mert most meg semmit sem csinál. Kérdésem, hogy ezezzel tud-e még valaki itt bármit is kezdeni, vagy vegyek újat? Ha új, akkor azt kell programoztatni, illeszteni a kocsihoz, vagy csak megveszem, betanítom, ahogy eddig is "elemcsere" után és műxik? Mennyi lenne a tanítás? Jah, és a kocsi kell hozzá, mert az most vidéken van. köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Március16, 2016 Megoszt Elküldve Március16, 2016 11 perce, suv_pet írta: Sziasztok! Olyan problémám van, hogy a távirányítós kulcs mindig elfelejtette, és újra kellett tanítani. Itt is írtátok sokan, hogy vmi az elemtartóval lehet. Tény leg az volt a gond. Elvittem elvileg mesteremberhez, hogy forrassza össze, de valamit nagyon elbarmolt, mert most meg semmit sem csinál. Kérdésem, hogy ezezzel tud-e még valaki itt bármit is kezdeni, vagy vegyek újat? Ha új, akkor azt kell programoztatni, illeszteni a kocsihoz, vagy csak megveszem, betanítom, ahogy eddig is "elemcsere" után és műxik? Mennyi lenne a tanítás? Jah, és a kocsi kell hozzá, mert az most vidéken van. köszi Valószínűleg tönkre vágta. Egyszerű pákával nem illik hozzáfogni. Szerintem kuka. Sajnos az újat hozzá kell tanítani a kocsihoz, tehát kell hozzá az autó is. Nekem 5000 ft-ért csinálták. Link to comment Megosztás: More sharing options...
suv_pet Elküldve Március16, 2016 Megoszt Elküldve Március16, 2016 köszi, gondolom a programozás volt csak annyi, mert a távirányítót kérdeztem meg és 15.000. Ha nem vadi újat veszek, hanem bontóból, azt jó lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotyo66 Elküldve Március16, 2016 Megoszt Elküldve Március16, 2016 (edited) Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, amit úgy látom már többen felvetettek nem csak itt hanem más fórumokon is. Az autóm Opel Astra Classic 2 (2005) 1.4 16v twinport. A problémám a következő: A váltásoknál elég nehéz úgy együtt kezelni a gázt és a kuplungot, hogy sima legyen a váltás. Ha nem sikerül pont eltalálna a fordulat plusz kuplung felengedést jól, akkor ránt 1 kicsit az autó. A kuplung simán mozog és ki is emel rendesen habár elég nehezen lehet észrevenni mikor kezd el fogni, de szerintem nem a kuplung kopása lehet a probléma. Másnak is van ilyen problémája? Az autó sajátossága vagy valamilyen hibára kell gondolni? Módosítva Március16, 2016 : zotyo66 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Március16, 2016 Megoszt Elküldve Március16, 2016 54 perce, zotyo66 írta: Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, amit úgy látom már többen felvetettek nem csak itt hanem más fórumokon is. Az autóm Opel Astra Classic 2 (2005) 1.4 16v twinport. A problémám a következő: A váltásoknál elég nehéz úgy együtt kezelni a gázt és a kuplungot, hogy sima legyen a váltás. Ha nem sikerül pont eltalálna a fordulat plusz kuplung felengedést jól, akkor ránt 1 kicsit az autó. A kuplung simán mozog és ki is emel rendesen habár elég nehezen lehet észrevenni mikor kezd el fogni, de szerintem nem a kuplung kopása lehet a probléma. Másnak is van ilyen problémája? Az autó sajátossága vagy valamilyen hibára kell gondolni? Enyém is ilyen! 13 éve hajtom, de még most is előfordul, hogy "bénázok". 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotyo66 Elküldve Március16, 2016 Megoszt Elküldve Március16, 2016 Akkor ezzel együtt kell élni, vagy ki lehet javítani valahogy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bucynus Elküldve Március16, 2016 Megoszt Elküldve Március16, 2016 6 órája, suv_pet írta: Sziasztok! Olyan problémám van, hogy a távirányítós kulcs mindig elfelejtette, és újra kellett tanítani. Itt is írtátok sokan, hogy vmi az elemtartóval lehet. Tény leg az volt a gond. Elvittem elvileg mesteremberhez, hogy forrassza össze, de valamit nagyon elbarmolt, mert most meg semmit sem csinál. Kérdésem, hogy ezezzel tud-e még valaki itt bármit is kezdeni, vagy vegyek újat? Ha új, akkor azt kell programoztatni, illeszteni a kocsihoz, vagy csak megveszem, betanítom, ahogy eddig is "elemcsere" után és műxik? Mennyi lenne a tanítás? Jah, és a kocsi kell hozzá, mert az most vidéken van. köszi Vidd vissza, szedje le nézze meg mit csinált. Én nemrég forrasztottam meg az enyémet, az egyik láb elég eldugott helyen van, csak vékony hegyű pákával lehet óvatosan hozzáférni, ott útban van egy két alkatrész amit könnyű összehúzni ónnal. Ha szerencséd van javítható még. Link to comment Megosztás: More sharing options...
min Elküldve Március16, 2016 Megoszt Elküldve Március16, 2016 21 órája, min írta: Hú...nem idézgetnék minden válasz hozzászóláshoz ezért itt köszönöm minden válaszoló segítőkész hozzászólását és Darth Vödör részletes leírás linkjét.:-) Sziasztok! végül is a polifoamos csappantyútengely törött el. Nézegettem a fórumot, hogyan lehetne azt onnan kiszedni és eljutottam odáig, hogy a motortér felől kiszedem a csavarokat aztán belül is amik a felső részt fogják. Legalábbis amikről úgy gondolom, hogy fogják. Viszont így sem tudom kiszedni a felső részt amiben a csappantyú van. Tudtok ebben segíteni, hogy hogyan tovább? Link to comment Megosztás: More sharing options...
morattila Elküldve Március17, 2016 Megoszt Elküldve Március17, 2016 Sziasztok! Valaki segítsen már, mert lassan megőrülők. Random szerüen felvillan az ABS lámpa, de ha le állítom és újra indítom akkor elalszik. Remélem nem csapágy csere lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Március17, 2016 Megoszt Elküldve Március17, 2016 49 perce, morattila írta: Sziasztok! Valaki segítsen már, mert lassan megőrülők. Random szerüen felvillan az ABS lámpa, de ha le állítom és újra indítom akkor elalszik. Remélem nem csapágy csere lesz. Első körben takarítsd meg/fújd be kontakt spray-vel a csatlakozókat. Mind a 4-et. Nézd meg, nincs-e sérülés a vezetékeken. Ha ez után is előjön a hiba, akkor valamelyik jeladó. Hibakódolvasóval meglehetne nézni melyik kerékkel van baj. Scanmyopel írja a kerekenkénti sebességjelet is. De ne egyedül próbáld! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
morattila Elküldve Március17, 2016 Megoszt Elküldve Március17, 2016 42 perce, Stofl írta: Első körben takarítsd meg/fújd be kontakt spray-vel a csatlakozókat. Mind a 4-et. Nézd meg, nincs-e sérülés a vezetékeken. Ha ez után is előjön a hiba, akkor valamelyik jeladó. Hibakódolvasóval meglehetne nézni melyik kerékkel van baj. Scanmyopel írja a kerekenkénti sebességjelet is. De ne egyedül próbáld! Köszönöm a gyors választ, hétvégén meg is próbálom a kontakt spray-s dolgot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts