Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Szia!

tomcsika14-15@freemail.hu a címem köszönöm a gyors válaszodat. Neked van ilyen problémád a világítássan a km óránál meg az óránál ?

üdv Tamás

Nekem konkrétan a belsőtér világításom, fűtésem és üzemanyag jelző nem működik! Most van szerelőnél

Megosztás:

Nekem velük is jó tapasztalatom van, de nem olajjal.

https://alkatreszek.hu/

De az olaj áraik is jók, de érdemes rákérdezni, mert a leírás a kép nem feltétlenül stimmel a készlettel.

Én azért nem ott vettem az olajat, mert a képen régi Edge volt, a leírásban új, a készleten meg a régi.

De olyan is volt hogy új Edge volt a képen is, meg a leírásban is, de mégis régi volt.

Érdemes rákérdezni, ha ilyen van...

De pl szűrőt leeresztőcsavart stb. innen vettem.

Cromax is jó alkatrészben, de az olaj áraik nem annyira.

No én éppen tegnap jártam így velük. Olaj + szűrőcserék előtt állok. Itthon megnéztem a KovácsAutó és a Cromax árait is. Egyedül az olaj volt az olcsóbb a Cromaxnál. Mivel egy útszakaszra esik a két bolt, először a KovácsAutóhoz indultam. Épp a Cromax előtt kaptam pirosat, kinézek oldalra és akkor esett le a tantusz, hogy a Cromax boltja megszűnt Szegeden. Még az asszonyra is rácsörögtem, hogy nézze meg a neten, de ő is csak megerősíteni tudta, hogy nincs az üzletlistában a szegedi üzlet. A KovácsAutónál kérdezem, hogy tényleg annyi az olaj ára mint ami a weblapjukon van? A válasz nem volt. Azt mondta az értékesítő, hogy több helyről szereznek be azonos dolgokat, amelyeknek viszont nem azonos a végső áruk. Viszont valahogy nem mindig frissül a végfelhasználói ár, ezért fordulhat elő, hogy esetenként a legmagasabb jelenik meg.

Ennek kiküszöbölésére javasolta a telefonon való érdeklődést. Úgy biztosan a legkedvezőbb ár kerül kialakításra. Cikkszámmal érdemes érdeklődni, úgy olajozottan mennek a dolgok.

Summa summarum három liter olaj + levegő, pollen és olajszűrőért fizettem ötven forint híján tízezret. Ugyan az olaj 100-150 forinttal több került mint másutt, de a szállítási költségek miatt a távolról való rendelés nem igazán versenyképes az esetemben.

Megosztás:

A termosztát témához kapcsolódva:

ma reggel -3,5fok egész éjjel csillaggarázs,indítás után indulás 50-60km/h tempo-val 2 lámpánál álltam meg kb 1 percre így 7km (12perc üzemidő) után mozdult meg a vízhőfok mutató

Kicsit hosszúnak érzem ezt :smartass:

Módosítva : csicsó
Megosztás:

Üdv.

Én is pont termosztát dolog miatt írnék. Nekem -15 foknál kb 5km után érte el a 80 fokot óra szerint. (Kb 30 mp melegítés és finom használat)

Viszont obd2-n nézve max 87-88 fokig melegszik fel és 83-84 fokig hűl vissza... Ez így jó vagy a termosztát kezd "lassulni"?

Megosztás:

Üdv.

Én is pont termosztát dolog miatt írnék. Nekem -15 foknál kb 5km után érte el a 80 fokot óra szerint. (Kb 30 mp melegítés és finom használat)

Viszont obd2-n nézve max 87-88 fokig melegszik fel és 83-84 fokig hűl vissza... Ez így jó vagy a termosztát kezd "lassulni"?

Szerintem ez normális. Éni is szoktam figyelgetni...múltkor -7fokban 4-5km (5-6perc) után mozdult meg úgy, hogy 1-es fokozatban ment a fűtés végig. Ha eléri a 80at a műszerfalon onnan már gyorsan felkúszik 87-88 fokig.

Módosítva : peacetrang
  • Like 1
Megosztás:

A termosztát témához kapcsolódva:

ma reggel -3,5fok egész éjjel csillaggarázs,indítás után indulás 50-60km/h tempo-val 2 lámpánál álltam meg kb 1 percre így 7km (12perc üzemidő) után mozdult meg a vízhőfok mutató

Kicsit hosszúnak érzem ezt :smartass:

Nálam: garázsból ki (ott ilyenkor 0-1 fok van reggelre), Öreghegyről becsorgok Videotonba (kb 3km, nincs lámpa sehol, csak a Fiskálison tudok 50ig kigyorsulni, tehát kímélő üzem kb egyenletes 40-el), mire lerakom az irodaház előtt, már a 80-at átlépi picivel. Városban jól melegszik, várost elhagyva érdekesebb a dolog (de erről már váltottunk múlt hónapban pár sort)...

Megosztás:

Üdv.

A mutató olyankor hol áll?Tavaly télen még felment nekem 90 fok fölé egy picivel majd onnan vissza kb.87-88 ig,ott stabilan állt,nem ment lejjebb

Most úgy 85 fokig megy utána vissza 80-ig,majd ezek között ingázik, meg a bemelegedés is hosszabb lett úgyhogy jövő héten termosztát csere <_<

Megosztás:

Üdv.

Hát igen,már nem az "igazi"

Megosztás:

A mutató 80 és 90 között. Én is új termosztáton gondolkozok, de mi arra a biztosíték, hogy az nem 88 fokon nyit és 84-en zár????? Az, hogy 80 fokon nyit Neked, az független a 80 fokig való melegedésig, mert addig "zárva" van.

Módosítva : CseGa
Megosztás:

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, gyújtáskapcsoló melyik része érzékeli hogy bent van e a kulcs? Problémám a következő: pár hete a magnóm tized másodpercekre ki-ki kapcsolt ezt rendszertelenül csinálta. Volt hogy menet közben,volt hogy álló helyzetben. A szaki aki berakta a magnót mondta, hogy a gyújtáskapcsolóval van a gond,mikor elmentem hozzá,megmozgatta a kulcsot a kapcsolóban és szintén a fent említett jelenség volt. Most "fixen" van bekötve a magnó csak így kényelmetlen mindig ki-be kapcsolni. A gyújtáskapcsoló fél éve lett javítva szorulás miatt/nem fordult el a kulcs, két hete szintén javítani kellett a tengely vége tört el ami mozgatja az elektronikus részt/ Lehet vele valamit csinálni, vagy csak a gyújtáskapcsoló csere segítene szerintetek? Véleményeket,tanácsokat előre is köszönöm!!!! :icon1:

Még annyi előtte egy sony magnó volt bent azzal nem csinálta, kicseréltem blaupunktra ezután kezdte el. A blau nem jött be most két hét mulva cserélem jvc-re, elképzelhető hogy fejegység függő is lehet a dolog/valamelyik talán érzékenyebb pillanatnyi feszültség kimaradásra/ vagy csak véletlen egybeesés lehet? :huh:

Módosítva : hood 21
Megosztás:

Sziasztok. Segitseget szeretnek kerni. Van egy 1.6 8v caravanom. Az a problemem hogy neha gondol egyet es felporog a motor. Vagy inditasnal vagy ha kuplungolok. Es olyankor a gazpedal is kemeny. Alapjarati motort es pillangoszelep szabalyzot mar csereltem. Valaszokat elore is koszonom szepen!!!

Megosztás:

Sziasztok. Segitseget szeretnek kerni. Van egy 1.6 8v caravanom. Az a problemem hogy neha gondol egyet es felporog a motor. Vagy inditasnal vagy ha kuplungolok. Es olyankor a gazpedal is kemeny. Alapjarati motort es pillangoszelep szabalyzot mar csereltem. Valaszokat elore is koszonom szepen!!!

http://www.opelforum.hu/topic/225-altalanos-muszaki-problemak/?p=1015464

Velsz felfedezni hasonlosagot a linkelt kommentben szereplo hibajelensegekkel?

Megosztás:

A mutató 80 és 90 között. Én is új termosztáton gondolkozok, de mi arra a biztosíték, hogy az nem 88 fokon nyit és 84-en zár????? Az, hogy 80 fokon nyit Neked, az független a 80 fokig való melegedésig, mert addig "zárva" van.

A "biztosíték" a 92 fokos Wahler termosztát <_<

Nem olcsó, de tényleg nem éri meg mással kísérletezni! Nekem gyárilag ez volt benne és 14éves korában cseréltem, de csak a műanyag csonk elhalása miatt :blink:

Megosztás:

Nekem is fellazult a minap. Azt vettem észre hogy felcsúszik rajta az 'O' gyűrű, és úgy nem szorul rendesen. Túl széles a horony, vagy túl elhasználódott (?) a tömítés. Egy jó 2 mm-t tud mozdulni le fel. Ez vajon normális?

Na megoldottam a leeső olajsapka problémát...

Levettem az O-gyűrűt, tekertem alá aluszalagot (hogy ne olvadjon el), visszatettem az O-gyűrűt és szorul, mint Katiban a gyerek... :D

Megosztás:

Na megoldottam a leeső olajsapka problémát...

Levettem az O-gyűrűt, tekertem alá aluszalagot (hogy ne olvadjon el), visszatettem az O-gyűrűt és szorul, mint Katiban a gyerek... :D

Kb 5 napja tettem az enyémre újat, mert már lötyögött. Most áll, mint Katiba, remélem igy is marad. Ha mégsem, akkor ahogy látom van ott annyi hely talán, hogy rámenne kettő tömités is. Bár rendeltem öt darabot, gondolom egy ideig kitart. :D

Megosztás:

Sziasztok.

Engedjétek meg, hogy ide írjak, egy Opel Corsa c -vel kapcsolatban, mert 1.4 twinport motor van benne , ami nem túl sűrű, inkább a g Astrákban gyakori.

A hiba jelenség kb az amit feljebb írtak a kollégák, vagy is nem maradt a megfelelő motor hőfok tartományban és az utastér fűtés indításakor drasztikusan vissza esett. Amúgy is csak kb. 85 fok ra megy.

Rövidtávú nagyjából 15-20 km napi közlekedés van az autóval. Fel sem megy igazán 85 fok köré és simán vissza tud menni az alsó vonalra a hőfok mutató ha a fűtést is bekapcsoljuk. Autópályán nincs gond de ott ugye más a helyzet.

Termosztát csere megtörtént de a ugyan ez megmaradt csak talán egy kicsivel lett jobb, de az nem számít. A termosztát típusára már nem emlékszem de magas fokon nyit .

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.