szpeki Elküldve Július15, 2014 Megoszt Elküldve Július15, 2014 2 hosdzu vezetek es egy 12v-is izzo! 1 vezetek az aksi "-" ra a masikat a csatlakozo nekem fekete/feher labra es ha az izzo megvillan akkor mar tudjuk is a valaszt! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
TC82 Elküldve Július15, 2014 Megoszt Elküldve Július15, 2014 2 hosdzu vezetek es egy 12v-is izzo! 1 vezetek az aksi "-" ra a masikat a csatlakozo nekem fekete/feher labra es ha az izzo megvillan akkor mar tudjuk is a valaszt! Mekkora 5let! Holnap kipróbálom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szpeki Elküldve Július15, 2014 Megoszt Elküldve Július15, 2014 Mekkora 5let! Holnap kipróbálom. Ha nem jo labra teszed akkor csereld ki a biztisitekot mert kivagja! :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Július15, 2014 Megoszt Elküldve Július15, 2014 Én is azt mondtam, hogy mérni kellene, mert nem kap áramot. Gáz teljesen feltöltve, a rendszer vákummal tisztítva olaj pótolva. Valaki tudna nekem feszt. mérni??? Szervizből kértem ajánlatot, 3000 Ft-t mondtak. :omg: Bocs, csak azt hittem a menetét nem tudod, vagy azt hogy hol mit kellene mérni. Érdemes venned ilyen célokra 1-2 ezer forintért egy multimétert, és már nem is lesz több gondod ezzel. Szívesen segítenék ha nem messze lennél... Ha a gázrendszered jó, akkor valószínűleg épp a klíma topikban kifejtett kompresszor tekercsed lesz a ludas. De mérés után kiderül egyből! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gebapo Elküldve Július15, 2014 Megoszt Elküldve Július15, 2014 Szia, Indításkor a zörgés nem valami ilyesmi véletlenül? https://www.youtube.com/watch?v=4GApv0wiOvA Szia! De igen, csak ez a zörgés 1-2 max. 3 másodperc múlva megszűnik, majd amikor felmelegszik a motor, akkor jön az a kellemes kis dízel hang. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve Július16, 2014 Megoszt Elküldve Július16, 2014 Szia! De igen, csak ez a zörgés 1-2 max. 3 másodperc múlva megszűnik, majd amikor felmelegszik a motor, akkor jön az a kellemes kis dízel hang. Helló! Nekem is ílyen a hangja, de azt mondták a láncos motornál ez természetes. Bár, ha nagyon zörög, akkor cserés. Csak nem tudom mit jelent a "nagyon zörög" ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kozi Elküldve Július16, 2014 Megoszt Elküldve Július16, 2014 (edited) Sziasztok! Talán tud valaki segíteni. Gyujtás ráadás után időnként nem alszik ki az ABS lámpa. Eddig kétszer lett lekérdezve müszerrel ami mindkétszer azt közölte bal első jeladó hiba. De viszont a kilométer óra meg müködik és rádugott müszerrel élő adatot nézett a szerelő és mind a négy keréken egyforma volt a sebességjel a probaúton. Csatlakozokat szétszedtük nincs oxidálodva egyik sem, nincs megtörve a kábel sehol. Most itt tartunk és vakargatjuk a fejünket, hogy minden jeledó jó de a rendszer szerint meg nem. Segítséget előre is köszönöm. Módosítva Július16, 2014 : kozi Link to comment Megosztás: More sharing options...
beghyn Elküldve Július16, 2014 Megoszt Elküldve Július16, 2014 (edited) Sziasztok! Talán tud valaki segíteni. Gyujtás ráadás után időnként nem alszik ki az ABS lámpa. Eddig kétszer lett lekérdezve müszerrel ami mindkétszer azt közölte bal első jeladó hiba. De viszont a kilométer óra meg müködik és rádugott müszerrel élő adatot nézett a szerelő és mind a négy keréken egyforma volt a sebességjel a probaúton. Csatlakozokat szétszedtük nincs oxidálodva egyik sem, nincs megtörve a kábel sehol. Most itt tartunk és vakargatjuk a fejünket, hogy minden jeledó jó de a rendszer szerint meg nem. Segítséget előre is köszönöm. Kerékcsapágyban van a jeladó. Kerékcsapágy csere. Ha azok biztos jók, akkor feljebb kell keresni a hibát. Módosítva Július16, 2014 : beghyn Link to comment Megosztás: More sharing options...
csajbi Elküldve Július17, 2014 Megoszt Elküldve Július17, 2014 Üdv mindenkinek! segitséget szeretnék kérni tölletelk.. van egy 2003 opel astra g 1.4 esem ,,sajnos compurter javitásra szorulna .. van valakinek tapasztalata ..javitassam vagy bontottat vegyek bele ,, ma sikerült megcsináltatni ... pixelfix kft-nél 1év garival 35 pénzért....félnapot vett igénybe,,nagyon korrektek voltak..remélem tartos lessz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július17, 2014 Megoszt Elküldve Július17, 2014 35? :o Uhh... annyiért már adnak hibátlan bontott MID-et.... de még a nagyobbik Veramon is kijön annyiból, vadonatúj és választható színű kijelzővel, plusz egy csomó új funkcióval... Link to comment Megosztás: More sharing options...
beghyn Elküldve Július17, 2014 Megoszt Elküldve Július17, 2014 35? :o Uhh... annyiért már adnak hibátlan bontott MID-et.... de még a nagyobbik Veramon is kijön annyiból, vadonatúj és választható színű kijelzővel, plusz egy csomó új funkcióval... Szerintem ecu-ról van szó :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Július17, 2014 Megoszt Elküldve Július17, 2014 Szerintem ecu-ról van szó :) Minden bizonnyal. Megtévesztő volt a cégnév :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gebapo Elküldve Július17, 2014 Megoszt Elküldve Július17, 2014 Sziasztok! Van egy Z14XEP, 2005-ös G Astra kombim. 110.000 Km van benne, 10.000-ként olajcsere, most friss műszaki. 80.000-nél lánc csere, az ide tartozó kiegészítőkkel, (lánc feszítő stb...) "had ne mondjam, hogy teljesen kiakadtam ezen, hogy nem gariban cserélték"... Sajnos újabb problémám van :( Indításkor, a motor zörgő hangot ad, majd pár pillanat múlva megszűnik. (Olyan, mintha nem akarná felvenni az olajat.) Ezután, tökéletesen megy a motor. Igen ám, de amikor fel melegszik, akkor olyan hangja van, mintha egy jó minőségű diesel motor lenne benne. Az enyhe zörgő hang, a motor jobb oldala felől jön. Olaj nyomás tökéletes, víz hőmérséklet tökéletes, nyomatéka jó, a fogyasztás is tökéletes. Személy szerint én a Hidrotőkére gyanakszom, de a segítségeteket kérném, hátha találkoztatok már ilyennel. Előre is köszönöm a segítségeteket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 Üdv fórumlakók! Van egy pici alapjárat ingadozásom, ami melegen annyira nem feltűnő, csak az elején, mikor még rajta van a szívató is. Nem túl nagy értékről lehet szó, épphogy látszik a fordulatszámmérőn, inkább bosszantó, de szeretném megelőzni a nagyobb bajt, így tanácsotokat kérném, hogy mivel érdemes kezdeni a takarítást? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 Üdv fórumlakók! Van egy pici alapjárat ingadozásom, ami melegen annyira nem feltűnő, csak az elején, mikor még rajta van a szívató is. Nem túl nagy értékről lehet szó, épphogy látszik a fordulatszámmérőn, inkább bosszantó, de szeretném megelőzni a nagyobb bajt, így tanácsotokat kérném, hogy mivel érdemes kezdeni a takarítást? Folytószelep ház takarítás, de ekkor(k)a mértékűnél én még nem nyúlnék hozzá... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tompo911 Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 Sziasztok Kérdésem az lenne hogy menetközben kigyulladt a motorhőmérséklet ikon es le áll a kocsi a vízhőfokom pedig 90 fok ez mitől lehet már másodjára csinálja Kocsi típusa : Opel Astra G 1,8 16v Z18XE Link to comment Megosztás: More sharing options...
beghyn Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 Sziasztok Kérdésem az lenne hogy menetközben kigyulladt a motorhőmérséklet ikon es le áll a kocsi a vízhőfokom pedig 90 fok ez mitől lehet már másodjára csinálja Kocsi típusa : Opel Astra G 1,8 16v Z18XE Víz hőfok jeladó hiba, vagy ezer más, amit csak a pontos hibakód alapján lehet kinyomozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tompo911 Elküldve Július19, 2014 Megoszt Elküldve Július19, 2014 Víz hőfok jeladó hiba, vagy ezer más, amit csak a pontos hibakód alapján lehet kinyomozni. Értelek én is erre gyanakszom meg várom hogy megint ez legyen és akkor ráteszem a gépre. Köszi a segítséget :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atala Elküldve Július20, 2014 Megoszt Elküldve Július20, 2014 (edited) Üdv All! Mai nap megjavítottam a szellőztető motort mert nekem is eltőrt. Elsőkörben köszönet DarthVödör weblapkának és a rajta szereplő leírásért. Azért lenne egy kis észrevételem: Delphi alatt a Józsi bá féle módszer alapján készítettem és az a kép alapján raktam össze. Kapcsrajzot is néztem de gondoltam hogy okés a dolog. A forrasztások után a próbaüzem alatt kicsit másképp történtek a dolgok: Nem az a kapcsoló állította meg a motort amelyiknek kellett volna, ellentétesen működött a dolog. Most vagy én néztem be vmit vagy Józsi bá rosszul rakta össze(vagy neki így tényleg ment). Annyiban kellett változtatnom, hogy a kapcsolókon a két drótot fel kellett cserélni. Azóta okés a dolog. A tengellyel kellett még babrálnom: Én megfúrtama műanyagot és panentolóból ami megmaradt szál azt raktam bele kicsit meghevítve hogy a műanyag rátapadjon. Másik: Rémlik, hogy sokan jelezték a vízfogyást, nekem 2 hó alatt fél deci kb. Olajat nem eszi, nem füstöl és nem látok vizet( gondolom olyak kicsi a folyás h el is párolog főleg ilyen melegben) Próbáljak meg ilyen tömitő adalékot? Köszi Módosítva Július20, 2014 : Atala Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Július20, 2014 Megoszt Elküldve Július20, 2014 Üdv All! Mai nap megjavítottam a szellőztető motort mert nekem is eltőrt. Elsőkörben köszönet DarthVödör weblapkának és a rajta szereplő leírásért. Azért lenne egy kis észrevételem: Delphi alatt a Józsi bá féle módszer alapján készítettem és az a kép alapján raktam össze. Kapcsrajzot is néztem de gondoltam hogy okés a dolog. A forrasztások után a próbaüzem alatt kicsit másképp történtek a dolgok: Nem az a kapcsoló állította meg a motort amelyiknek kellett volna, ellentétesen működött a dolog. Most vagy én néztem be vmit vagy Józsi bá rosszul rakta össze(vagy neki így tényleg ment). Annyiban kellett változtatnom, hogy a kapcsolókon a két drótot fel kellett cserélni. Azóta okés a dolog. A tengellyel kellett még babrálnom: Én megfúrtama műanyagot és panentolóból ami megmaradt szál azt raktam bele kicsit meghevítve hogy a műanyag rátapadjon. Másik: Rémlik, hogy sokan jelezték a vízfogyást, nekem 2 hó alatt fél deci kb. Olajat nem eszi, nem füstöl és nem látok vizet( gondolom olyak kicsi a folyás h el is párolog főleg ilyen melegben) Próbáljak meg ilyen tömitő adalékot? Köszi Szia! Én nem öntenék semmiféle tömítő adalékot a hűtő rendszerbe.Hallottam már olyat,hogy több kárt csinált mint hasznot. De,ez az Én véleményem. Viszont ha már hűtőrendszer,akkor Én is kérdeznék. Céges OFF VW T4 tranyón ON elég sűrven kapcsol a hűtőventi,nem csak városi tötymörgésnél,hanem városon kivüli közlekedésnél is 80-100 tempónál is. Bátyám még tavaly kiszedte a tágulási tartályt,és amennyire tudta a belsejét kipucolta,hát....elég "taknyos" anyag volt az oldalára lerakódva. Gondolom a hűtő belsejében is le lehet rakódva a genya,és emiatt a menetszél nem bírja rendesen hűteni a vizet,ezért kapcsol a venti. Egyik feltételezés. A másik pedig az, hogy a hőkapcsoló ment tönkre. Kérdés ebből kifolyólag: Házilag pucolt már ki valaki hűtőt,ha igen mivel és milyen módon?.Esetleg Veszprém környékén tud valaki olyan helyet,ahol a teljes rendszert ki tudják pucolni? Ja,és a vizből nem fogy,ill. nem is olajos. Előre is köszi a segítséget! . Link to comment Megosztás: More sharing options...
TUPIR Elküldve Július20, 2014 Megoszt Elküldve Július20, 2014 Helló opel g astra isuzu hol van a vizhöfokadó aki tud kérem segitsen. Hol mér hol nem mi lehet vele?KösziKöszi meglett Link to comment Megosztás: More sharing options...
TUPIR Elküldve Július20, 2014 Megoszt Elküldve Július20, 2014 Helló valaki segitsen nagyon keménynek érzem g astra kombi elsö rugózást mi lehet az oka elöre is köszi a válaszokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Július20, 2014 Megoszt Elküldve Július20, 2014 Házilag pucolt már ki valaki hűtőt,ha igen mivel és milyen módon?.Esetleg Veszprém környékén tud valaki olyan helyet,ahol a teljes rendszert ki tudják pucolni? Ja,és a vizből nem fogy,ill. nem is olajos. Előre is köszi a segítséget! . Trisós víz. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Július20, 2014 Megoszt Elküldve Július20, 2014 Helló valaki segitsen nagyon keménynek érzem g astra kombi elsö rugózást mi lehet az oka elöre is köszi a válaszokat. Gyári futómű? Arra nem jellemző hogy csak úgy bekeményedik. A guminyomást nézted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nx10521 Elküldve Július20, 2014 Megoszt Elküldve Július20, 2014 Sziasztok, A héten sajnos eldurrant az olajgombám. Szerencsére nem dekorálta ki nagyon a motorteret, inkább csak csöpög, azt viszont rá mindenre ami alatta/mellette van. Ilyenkor lehet valameddig halogatni a motormosást? A héten nemigen lesz erre időm, az autó viszont kéne. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts