mackosajt Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 próbálj ki ilyen szempontból egy 25 éves skodát. Ahhoz képest rögtön indul. :) Én szerintem ez normális. Azért meg kell győződjön róla az ECU, hogy merre jár a motor. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 próbálj ki ilyen szempontból egy 25 éves skodát. Ahhoz képest rögtön indul. :) Én szerintem ez normális. Azért meg kell győződjön róla az ECU, hogy merre jár a motor. :) Ez mit jelent: ECU meggyőződik, merre jár a motor..?? G mindig egyből és "robbanás -szerűen indult", kivéve ha azonnal újra ráindítottam, a corsánál nem gond, ha egyből ismét indítok... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 pozíciókra gondoltam. Főtengely és vezérműtengely. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 pozíciókra gondoltam. Főtengely és vezérműtengely. Szóval azt mondod ez így ok. ....? Az is belefér(ne) , ha nem indul(na) egyből....? Én ezt úgy képzeltem, hogy mindig pöcc-röff..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 ... Talán a gyertya még gyári (60 e km) ... Egy Citroen nyíltnapon hallottam a következőket elhangozni értékesítő és érdeklődő között: ... - És a gyújtógyertyákra élettartamgarancia van! - Mármint kinek az élettartamára? :) :) :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Mi okozhatja? Indításkor néha (tényleg ritkán) nem egyből "robbanásszerűen" indul a motor, hanem egy -két másodpercet tovább forgat az önindító, majd beindul. Mint ha egy picit késne a motor az indításhoz képest.... Minden ok. jól megy, jó a fogyasztás, nem rángat, nem áll le , szépen húz stb.. Talán a gyertya még gyári (60 e km) és szerintem üzemanyagszűrő sem igen volt cserélve mostanság... talán gyertyákat cserélni kellett volna elöbb.... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Szia Wessz! A segítséged kérném, szükségem lenne a következő gyári cuccok cikkszámára: olajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő. Astra G 1,4 16V; Z14XE; 2000 évj. Köszönöm! :) pü-be mert nem mindig olvasom a forumot. igy meg levelem jönne emailre 0835622 levegöszürő 2160.- gyári 0650401-megy bele nem longlife mivel nem fiatal.. 411.- behr vagy delphi rendszer?6808606 vagy6808611 2984.- mind2ö ára... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Sziasztok, Apámnak van egy 1,4-es caravan G astraja, 4 éves 36000km (harminchatezer-megkímélt) és most volt vele olajcserén Opel márkaszervízben. Azzal jött haza, hogy a szerelők szerint a szervó mind a két oldalon szivárog, csöpög. mármint a szimeringnél. én alánéztem de nem láttam semmit, a kormányerő normális. (Annyi előzménye volt a dolognak, hogy ragaszkodott hozzá, hogy a motorolajcserénél bent legyen a szerelővel. Gondolom át akarják b**szni, mert ilyen keveset futott kocsinál még nem hallottam ilyet.) Néha húz vele utánfutót, de semmi extra. Lehet valóságlalapja a dolognak? ki tudja :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Nem úgy van, hogy folyamatosan villog ha nincs benne hiba? is :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
infielder Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 ha nem villog akkor nincs benne hibakód.... gondolom Z14XE??????? Yaya igazigaz, megnéztem melyiknek kell villogni/világítani ha hibát érzékel, nemvilágít, így akkor üres a hibatároló, Z14XE motoros, de hibajel nélkül ígyis rángatózik, terheletlenül meg egy kicsit ingázik a fordulat. Kerestem a géptérben hollehet a ketyere, de nemlátom, pedig jobban örülnék ha magam tudnám elvégezni a kiszerelést, kitisztítást, visszaszerelést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FATI001 Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Sziasztok! Világít az ABS visszajelző a műszerfalon,megnézték /ingyen/Tech2-vel,de az ABS-t nem ismeri fel.A motort és a többi részegységet igen.Ezeknél tárolt hiba nincs.Az autóvill.szerelő szerint az ABS vezérlőegység rossz,de nem igazán hiszek neki ,elég lehúzósnak tűnik az ürge.Szerintetek?Motor:z17dtl 2004. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Sziasztok! Világít az ABS visszajelző a műszerfalon,megnézték /ingyen/Tech2-vel,de az ABS-t nem ismeri fel.A motort és a többi részegységet igen.Ezeknél tárolt hiba nincs.Az autóvill.szerelő szerint az ABS vezérlőegység rossz,de nem igazán hiszek neki ,elég lehúzósnak tűnik az ürge.Szerintetek?Motor:z17dtl 2004. hát akkor sem komunikál a ha kiment a bizti ... nézzétek meg a biztositékokat is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Yaya igazigaz, megnéztem melyiknek kell villogni/világítani ha hibát érzékel, nemvilágít, így akkor üres a hibatároló, Z14XE motoros, de hibajel nélkül ígyis rángatózik, terheletlenül meg egy kicsit ingázik a fordulat. Kerestem a géptérben hollehet a ketyere, de nemlátom, pedig jobban örülnék ha magam tudnám elvégezni a kiszerelést, kitisztítást, visszaszerelést. már milyen ketyere? a pillangószelepház....? ott van a levegőszürőház cső folytatásának a végén na ezt jól megaszondtam... azt le kell venni azt ki kell tisztitani.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Smith Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 már milyen ketyere? a pillangószelepház....? ott van a levegőszürőház cső folytatásának a végén na ezt jól megaszondtam... azt le kell venni azt ki kell tisztitani.... A hétvégén történt kitakarítás (levegőcső+pillangószelep és környéke) óta nem jelentkezett a ford.szám ingadozás,de még nem vagyok nyugodt,ha még egy hétig nem jelentkezik a probléma akkor O.K.! A haver B vectrája is csinál hasonló ford.szám ingadozást,opi szervizben egyből cserélték az alapjárat szabályzó mocit,azóta is ugyan az a problémája...Ha ez a takarítástól tényleg megszünik akkor nem értem miért cseréltek és nem takarítottak...Na mind 1,ez van! Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 A hétvégén történt kitakarítás (levegőcső+pillangószelep és környéke) óta nem jelentkezett a ford.szám ingadozás,de még nem vagyok nyugodt,ha még egy hétig nem jelentkezik a probléma akkor O.K.! A haver B vectrája is csinál hasonló ford.szám ingadozást,opi szervizben egyből cserélték az alapjárat szabályzó mocit,azóta is ugyan az a problémája...Ha ez a takarítástól tényleg megszünik akkor nem értem miért cseréltek és nem takarítottak...Na mind 1,ez van! Üdv. hát igen ez van sajna Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 A mai nap tanulság volt nekem számomra..Remélem Opelesek olvassák Behoztam ma egy Opel Corsa Z12XEP 1,5éves verdát P301,P304-es hiba na gondoltam trafó csere beleraktunk mivel garis volt hála istennek legalább az ügyfelet megkiméltük egy kiadástól Mentünk egy kört azt kijött ua hiba... NA gyetya csere után sem lett jó azt utána gondoltuk nem hinnénk hogy egyszerre kiment volna kapálni két db befecskendező na utána gondoltunk már szelep szorulásra de egy bibi volt benne ha lepadloztuk és ott tartottuk akkor a fordulatszám leesett alapjáratra és nem ment fel pedig padlógáz volt na ez már gyanus volt miután hibakodot sem produkált már Ekkor jött az ötlet ECU csere de ez is garis lett volna és ekkor csináltunk egy szoftver frissitést és lön villágosság a kocsi életre kellt... Valszeg a szoftvere sérült volt de mitöl???? nem tudom.. azota jó a kocsi.. HU ezt megusztukkk..... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Piedon Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 És csodálatos módon, ismét előjött ma reggel a már szokásosnak tekinthető P0303as hiba. Esküszöm már hiányzott az a kis sárga ikon a műszerfalról. :) Érdekes, hogy csak a reggel -4fokban jött elő, amikor jöttem haza délután, nem éreztem, hogy kihagyott volna egy henger. Pénteken úgyis viszem megnézetni az alapjárati rángatódzás miatt a szerelőhöz. Apropó ezek a szelep, meg ilyen motortisztító adalékok érnek valamit? Már csak 4 évet kell várnom és akkor végre vehetek talán itthon egy Tata Nano-t. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lord Andris Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Sziasztok! Még egy láma kérdés: Miből lehet megállapítani, hogy a pollenszűrő behr vagy delphi rendszerű? :) Köszönöm! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Sziasztok! Még egy láma kérdés: Miből lehet megállapítani, hogy a pollenszűrő behr vagy delphi rendszerű? :) Köszönöm! :D a kesztyűtartót kiveszed...ha félgömböt látsz behr, ha nem akkor delphi... :) Na ezt jól elmgyaráztam :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Valszeg a szoftvere sérült volt de mitöl???? nem tudom.. Érdekes, mert maga a sw tároló memória checksummal védett, azaz ha megváltozna egy byte is akár, akkor azt rögtön hibának jelezné a komputer, és nem is indulna be. Lehet hogy valami gyári rossz sw verzió volt, aminek most jött elő valami bibije. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve Február13, 2008 Megoszt Elküldve Február13, 2008 nagyon komp. cserélni a gyürüket légyszi ird le a folyamatot Udv. Első körben azt ajánlanám, hogy vidd szerelőhöz.... :) De ha otthon fogsz neki, akkor kell szerelőakna is hozzá. Első körben győződj meg róla, hogy biztos a fűtőtest csatlakozása folyik-e. Ha megvan a hibaforrás jöhet a meló... A gyujtáskulcsot vidd minnél messzebb a kocsitól... :D Ugyanis nem árt ha kiveszed az első ülést, abban pedig van övfeszítő és oldallégzsák, aminek a csatlakozóját először le kell húzni az ülés aljáról és utána tudod oldani. én mindkét ülést kiszedtem. Utána jöhet a két ülés közötti "kardánboksz". Ekkor már látszik a fűtőtest müanyag háza, aminek az alját kis lemez fülecskék tartanak. Érdemes kiszedni a középkonzol két oldalán lévő két fém tartót, látszatra ezek tartják, de nyugodtan kiszedheted. Érdemes újra körbenézni, tapogatni hogy hol nedves... Ezután le kell engedni a hűtővizet, a hűtő jobb oldalán alul van egy leengedő csap. Már ehez is jól jön a szerelőakna, de van két torx csavar a tűzfal alján amit oldani kell.(ezt lehetetlen felülről elérni) Ez rögzíti a fűtőtest alsó burkolatának kondenzvíz kivezető csövét.(nyáron a klíma hőcserélő kondenzvize ezen távozik) Ha a csavarokat kiszedted ki lehet húzni a motortér felé. Ezután le lehet szedni az alsó burkolatot,(kis lemezfüleket kell lepattintani ) ami tartja a fűtőtestet is, ha sikerül kicibálni ( nem könnyen jön ki) akkor már látszik a fűtőtest és csak a csatlakozás tartja. Jöhet egy kis barkácsolás, ugyanis a fűtőtestben és a csövekben még van hűtőfolyadék. Én egy 5 lityis desztvizes kannát használtam, erről inkább rakok fel képet majd.... :lol: Ezt raktam be a gázpedál felöl a csatlakozás alá, de nem árt kibélelni elötte esetleg egy fóliával a kanna alatt, mert így is folyt mellé sajna. Vége az első résznek. :lol: :) :) Folytatás következik.... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február13, 2008 Megoszt Elküldve Február13, 2008 Mesélj még apu! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február13, 2008 Megoszt Elküldve Február13, 2008 Na újra becsengettek! Fizika és kémia után most irodalomórán vagyunk! A jó pap is holtig tanul. ... Vége az első résznek. :lol: :D :) Folytatás következik.... :lol: És ezt vehetjük fenyegetésnek? :) Ha lesznek képek, akkor ez egy új műfaj lesz: folytatásos szakképregény. :) Még, még, még, ...! Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsarulez Elküldve Február13, 2008 Megoszt Elküldve Február13, 2008 miből fogank élni szegény Opel-szervizek?? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Február13, 2008 Megoszt Elküldve Február13, 2008 Mesélj még apu! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts