imy Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 Zachi írta: Hali! Tegnap a Vaterán láttam. http://www.vatera.hu/iso_diag_interfesz_mi...2_49556134.html Ez egy kicsit drága szerintem :huh:
opel16v Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 wessz írta: Szeretnék elnézést kérni mindenkitől akiket untattam ezzekkel a sorozatos egymásba hajba tépős kicsináljuk a másikat ha beledöglünk... :lol: hát én sem így gondoltam a dolgot :huh: de ha más szemszögből nézzük a dolgot, elég jól felpörgettük a topicot :)
wessz Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 opel16v írta: hát én sem így gondoltam a dolgot :huh: de ha más szemszögből nézzük a dolgot, elég jól felpörgettük a topicot :lol: föleg azoknak akik már kezdtek elaludni a gép elött olvasás közben lehet titokban fogadásokat kötöttek egy másik internetes oldalon ahol online-on lehetet téteket tenni :)
gabesz76 Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 fidorrr fidorrr írta: Sziasztok! Először is üdv mindenkinek, lenni új belépő, és egyben büszke G Astra tulajdonos immáron 4 hónapja! A fórumot olvasgatva megakadt a szemem egy bajtársunkon, akinek a garázsból kiállva megállt a motor! Többen kérdeztétek tőle, h cserélt e vezérmű szíjat 60000 km után! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Z14XEP-nél mennyi?
gabesz76 Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 Múltkor jól beégtem. Szemben áll két opel a lámpánál. Mondom az asszonynak- milyen érdekes ez a szín dolog.Nézd meg e fehér astra H nagyobbnak látszik, mint a másik sávban mellette álló fekete astra H. Elindultak. Hát a fehér astra H vectra volt :huh: Úgy hogy tényleg nagyobb volt. Ma ment előttem egy puntó Cserkeszöllőn. Mindenki villogott, hogy trafiznak. 50-es tábla. Mögöttem jövő legacy-s nem tudta elviselni, hogy 50-nel csurgunk, vissza kettő, index, padlógáz kb 80-100-ig. Elment mellettem, a puntós mellett, kb 50 méterre állt a trafi.Szép fénykép készült. Rendőr bácsi nem nagyon mosolygott. De a subarus sem :lol:
zsoti1 Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 roletti írta: A megnyúlt láncnak van jellegzetes hangja, de az nem csattogó, fordulaton pedig kifeszül és a hangja is más. Milyen olajat használsz? Szia!Először is köszönöm a segítséget. 10/40-es gyári olajat. Ma elvittem szerelőhöz(az5. eddig a legnormálisabb.)és azt mondta 99%,hogy hajtókar csapszeg. 80.000-nél lett vízpumpa cserélve,(előző tulaj valószínű megfőzte)utána hengerfejtömítés stb... Most 112.000 van benne. Mennyibe kerülhet 1 ilyen hajtókar csere? Most a motor csattog,ha felmelegedett még1 csattogó hang jelentkezik+3000 alatt a 2. csattogással 1ütt 1 henger kihagy, erre viszont a szerelő sem tudott mit mondani!3000 felett elmúlik a csattogás és megy is szépen a motor.
uhuhu Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 gabesz76 írta: Közben megtaláltam: szíjjjjas!!! akkor rossz oldalt néztél :huh: A Z14XEP láncos :lol:
balallaca Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 Szerintem is drága az az interfész. Valami olcsóbb megoldás nincs, készíteni nem tudunk olcsóbban?
imy Elküldve Január24, 2008 Elküldve Január24, 2008 balallaca írta: Szerintem is drága az az interfész. Valami olcsóbb megoldás nincs, készíteni nem tudunk olcsóbban? Biztossan lehet, nem lehet nagy cucc az egész :huh:
Zachi Elküldve Január24, 2008 Elküldve Január24, 2008 imy írta: Ez egy kicsit drága szerintem :lol: De csak akkor, ha már megvan a progid. De gondolj bele, hogy ez átlagáron kb. 4-5 látogatás ára. Milyen gyakran kell a gépet agykurkászhoz vinni? :huh:
nicky Elküldve Január24, 2008 Elküldve Január24, 2008 képzeljétek, az ablaktölőm már megint rendesen működik, pedig semmit nem csináltam vele. ma reggel elinditom, hogy törölje le a zuzmarát és erre tök normálisan elindul és végigmegy majd a helyén megáll. ez kész csoda. de akkor se értem mi volt ez.
paja Elküldve Január24, 2008 Elküldve Január24, 2008 uhuhu írta: az y17dt nél 10 év/150,000 km a csereperiódus. Te most a vezérlésre gondoltál ? :huh: Szerintem kész ön -ill. motorgyilkosság !
Zachi Elküldve Január24, 2008 Elküldve Január24, 2008 paja írta: Te most a vezérlésre gondoltál ? :huh: Szerintem kész ön -ill. motorgyilkosság ! Azt már kitárgyaltuk, hogy mennyire más a gyártó és a tulajdonos érdeke. Inkább cserélem 60 ezrenként, így még mindig óccsóbb mint egy szakadás utáni javítás.
mélykék76 Elküldve Január24, 2008 Elküldve Január24, 2008 nicky írta: képzeljétek, az ablaktölőm már megint rendesen működik, pedig semmit nem csináltam vele. ma reggel elinditom, hogy törölje le a zuzmarát és erre tök normálisan elindul és végigmegy majd a helyén megáll. ez kész csoda. de akkor se értem mi volt ez. Lehet, olvasta a fórumon, hogy panszkodtál rá és megemberelte magát :huh:
imy Elküldve Január24, 2008 Elküldve Január24, 2008 Zachi írta: Azt már kitárgyaltuk, hogy mennyire más a gyártó és a tulajdonos érdeke. Inkább cserélem 60 ezrenként, így még mindig óccsóbb mint egy szakadás utáni javítás. A szervízkönyvben is irják, hogy a javasolt cserék azok nem nyujtanak garanciát. Szóval bármi korábban beadhatja a kulcsot. :huh:
astra Elküldve Január24, 2008 Elküldve Január24, 2008 fidorrr írta: huuuhhh köszi a választ már egy kicsit el kezdtem aggodni szerintem azért hogy biztos legyél a dolgodban cseréltsd kia vezérlést ....de csak ha szijjas .
opel16v Elküldve Január24, 2008 Elküldve Január24, 2008 zsoti1 írta: Mennyibe kerülhet 1 ilyen hajtókar csere? Most a motor csattog,ha felmelegedett még1 csattogó hang jelentkezik+3000 alatt a 2. csattogással 1ütt 1 henger kihagy, erre viszont a szerelő sem tudott mit mondani!3000 felett elmúlik a csattogás és megy is szépen a motor. Nem akarlak elkeseríteni, de ha a hajtókarcsapszegnek kapáltak, akkor valószínű sok más is megkopott egy valószínűsíthető kenési hiányban... tehát teljes motorgenerál... 2-3kiló. nicky írta: képzeljétek, az ablaktölőm már megint rendesen működik, pedig semmit nem csináltam vele. ma reggel elinditom, hogy törölje le a zuzmarát és erre tök normálisan elindul és végigmegy majd a helyén megáll. ez kész csoda. de akkor se értem mi volt ez. Ezért mondtam hogy szét kell szedni, megnézni, mert lehet hogy csak kontakthiba, és nem kell cserélni :lol: Zachi írta: Azt már kitárgyaltuk, hogy mennyire más a gyártó és a tulajdonos érdeke. Inkább cserélem 60 ezrenként, így még mindig óccsóbb mint egy szakadás utáni javítás. Én ezzel régebben megszívtam. Fiatnál vezették be ezt a hosszított csereperiódust a Brava/Bravo párosnál. Mi meg jól be is vettük. Sikerül azonban 83e km-nél elszakadni a szíjnak, a szervíz meg széttárta a karját, és mondták hogy a garancia csak a szíjra terjed ki, azt ingyen cserélik, de fizessünk 200-at a motorgenerálra. :huh:
gabesz76 Elküldve Január24, 2008 Elküldve Január24, 2008 uhuhu írta: akkor rossz oldalt néztél :huh: A Z14XEP láncos :lol: Bocs, láncosat akartam írni :) Csak annyira megörültem, hogy megtaláltam a választ, csak azt nem néztem mit írok.
tomi7711 Elküldve Január24, 2008 Elküldve Január24, 2008 Az mitől lehet, hogy ha felveszem 4-esre a keringetést, kúszik lefelé a vízhőfok? Termosztát?
gabb Elküldve Január24, 2008 Elküldve Január24, 2008 tomi7711 írta: Az mitől lehet, hogy ha felveszem 4-esre a keringetést, kúszik lefelé a vízhőfok? Termosztát? Benzin, vagy dízel? Dízelnél hidegben előfordul, többek közt az enyémnél is, a termosztát biztos, hogy jó, mert ha rossz lenne föl se menne a víz. Kevesebb hőt termel alapjáraton, mint amit bent az utastérben elfűtesz.
tomi7711 Elküldve Január24, 2008 Elküldve Január24, 2008 gabb írta: Benzin, vagy dízel? Dízelnél hidegben előfordul, többek közt az enyémnél is, a termosztát biztos, hogy jó, mert ha rossz lenne föl se menne a víz. Kevesebb hőt termel alapjáraton, mint amit bent az utastérben elfűtesz. Benzines (Z14XEP) Érdekes, mert azt is észreveszem a vízhőfokon, hogy ha 2-esen járatom... megjegyzem, hogy a 4-es fokoztot csak a teszt miatt néztem, nem örültem meg :huh:
gabb Elküldve Január25, 2008 Elküldve Január25, 2008 tomi7711 írta: Benzines (Z14XEP) Érdekes, mert azt is észreveszem a vízhőfokon, hogy ha 2-esen járatom... megjegyzem, hogy a 4-es fokoztot csak a teszt miatt néztem, nem örültem meg :huh: Ha a vized felmegy 80-90 fok közé, biztos, hogy jó a termosztátod, ha rossz lenne, alig lenne fűtésed.
Recommended Posts