Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Volt tegnap szó a fordulatszámokról és hogy miylen fokozatban a legjobb a motornak és fogyasztásilag.

Én mielőbb bedobom 5-be, főleg, ha egy teherautó miatt tötyörgés van...Hosszabb távon, ha városokon megyünk keresztül és nincs nagy forgalom, akkor is hagyom 5-ben városban addig, amíg 55 km/h-val kb. tudok menni...simán, rángatás nélkül lehet vele tartani azt a tempót. Kifelé a városból pedig szép lassan felgyorsul azzal is, nem váltok vissza 4-be.

Természetesen, ha forgalmas városba érek vagy emelkedős szakasz van városon belül, akkor az 5. sebesség nem játszik.

Elküldve

Kértem kölcsön aksit, azzal tökéletes. Most megyek veszek egyet. Mekkora amit még lehet venni bele? Ah-ra gondolok. 55-ös a mostani.

Ha nincs extra nagy fogyasztód (pl. nagy hifi), akkor bőven elég az 55-ös most is. Az indítóáramot is hasonlítsd össze ne csak a kapacitását.

Elküldve

Volt tegnap szó a fordulatszámokról és hogy miylen fokozatban a legjobb a motornak és fogyasztásilag.

Én mielőbb bedobom 5-be, főleg, ha egy teherautó miatt tötyörgés van...Hosszabb távon, ha városokon megyünk keresztül és nincs nagy forgalom, akkor is hagyom 5-ben városban addig, amíg 55 km/h-val kb. tudok menni...simán, rángatás nélkül lehet vele tartani azt a tempót. Kifelé a városból pedig szép lassan felgyorsul azzal is, nem váltok vissza 4-be.

Természetesen, ha forgalmas városba érek vagy emelkedős szakasz van városon belül, akkor az 5. sebesség nem játszik.

ha így közlekedsz, jót biztos nem teszel a motornak...

Elküldve

ha így közlekedsz, jót biztos nem teszel a motornak...

Egyet értek, ez motorkinyíró hajtásmód. Én sem szeretem pörgetni, városban 4-ben megyek, de 5 az már durva, hiszen majdnem rángat a motor....

Elküldve

Egyet értek, ez motorkinyíró hajtásmód. Én sem szeretem pörgetni, városban 4-ben megyek, de 5 az már durva, hiszen majdnem rángat a motor....

Én még a 4-t is soknak érzem - persze ez motorfüggő - városban. Én legtöbbszőr 3-ban megyek olyan 2600-2800 között, az már majdnel 60 km/h nálam. Sok helyen még ennyivel sem szabad menni. Viszont mivel egyenletesen tudok így autózni, jó szinten tartható a fogyasztás.

Elküldve

Én még a 4-t is soknak érzem - persze ez motorfüggő - városban. Én legtöbbszőr 3-ban megyek olyan 2600-2800 között, az már majdnel 60 km/h nálam. Sok helyen még ennyivel sem szabad menni. Viszont mivel egyenletesen tudok így autózni, jó szinten tartható a fogyasztás.

Ha nagy forgalom van, akkor jobb a 3. pl Bp-en én is használom, ha 50-el megy a forgalom, de 60-nél már mehet ott is a 4. 5-et csak 70 felett rakok neki, ha tudom, hogy országút lesz, s lehet menni....

Elküldve

elvittem a szerelőmhöz rákötötte műszerre beindítottuk de minden rendben van

a motorhőt szépen jelzi tehát nem motorhő gomba a baja

a légbeömlőt leszedték olajos szmötyis volt nem vészesen, megtakarították és jobban vette utána a fordulatot

tehát ha járt a kocsi alap járaton és odaléptem a gáznak megtorpant egy fél másodpercre a motor és csak utána pörgött fel

érdekes hogy ez a kis tisztítás mennyit segített rajta

vajon a két hiba összefügg?

tehát ez a motortorpanás (ami elvileg a légbeömlő tisztítása után javult) és a hidegindításkori dadogás, nehezen felpörgés pár másodpercig

fojtószelep takarítás után eltünt a hidegindítási probléma és a gázadás utáni torpanás is jobb lett

Elküldve

nem panaszkodik :)

ennek mindegy :), csak 1000 felett legyen , onnan húz :)

Az enyémmel is el lehet cirkálni 5-ben 50-nel, simán, rángatás nélkül lehet gyorsítani... :)

Elküldve

Az enyémmel is el lehet cirkálni 5-ben 50-nel, simán, rángatás nélkül lehet gyorsítani... :)

Neked sem kellene kínózni a gépet, ugyanúgy 16 szelepes, ami kívánja a fordulatot. Neked mennyit forog 5-ben 50-nél?

Elküldve

Az enyém is bírja, de csak 1300-körül van olyankor a fordulat, ezért negyedikben haladok városban, az kb. 1800. Szerintem jobban is fogyaszt így. Az ötödiket 60-nál már kapcsolni szoktam.

Elküldve

Jó hát ilyen alapon a Z14XEP 5-ben 35nél kezd el rángatni... Ettől még nem közlekedek vele 5-ben ilyen tempónál... :)

Elküldve

Az enyém is bírja, de csak 1300-körül van olyankor a fordulat, ezért negyedikben haladok városban, az kb. 1800. Szerintem jobban is fogyaszt így. Az ötödiket 60-nál már kapcsolni szoktam.

Milyen autótok van nektek 0.8-s Matiz :-D

Viccet félretéve, ilyen alacsony fordulaton a nyomaték szétnyírja a motor belsejében az alkatrészeket, a benzin pdig úgy omlik át a rendszeren mint a huzat égés nélkül. Mindegy lehhe ha kiöntenéd a betonra a benyát.

Volt nekem kisköbcentis és nagyköbcentis autóm is és mindegyiknek van egy optimális FORDULATSZÁMtartomány ami jó a motornak.

Nem km/h-ra váltunk fokozatot, hanem forduélatszámra. Ezért van fordsz.mérő a műszerfalon, nem dísznek.

Volt nekem autómata kocsim is (SEAT TOLEDO 2.0 aut.). És mint tudjuk ott mérnökök - akik jártasak abban amit csinának - programozzák a váltási szinteket, úgy állították be a válót, hogy 2600-s forudulat alatt nem váltott fel, viszont 2000 alatt egy picivel visszaváltott. Így városban simán hozta a 8 literes fogyasztást és motort is kímélte.

Elküldve

Jó hát ilyen alapon a Z14XEP 5-ben 35nél kezd el rángatni... Ettől még nem közlekedek vele 5-ben ilyen tempónál... :)

Motorgyilkosazasebeségnemhiszemelremélemnemígyjársz. :D

Elküldve

Sziasztok!

Ma kicseréltem a motor tartó bakot (alsó és első) Sajnos a hiba nem oldódott meg.

A rezonancia megmaradt kb 2000-3000 fordulaton nagyon érezni továbbra is. Főleg a gázpedálon érezni a rezgést és a váltón.

Szerintetek hol keressem a hibát? Kuplung? vagy egyszerűen ilyen szarok ezek xep motorok? Nem értem mi a gond...

Ki tudná nekem átnézni ezt a kocsit? S.O.S

Elküldve

Viccet félretéve, ilyen alacsony fordulaton a nyomaték szétnyírja a motor belsejében az alkatrészeket, a benzin pdig úgy omlik át a rendszeren mint a huzat égés nélkül. Mindegy lehhe ha kiöntenéd a betonra a benyát.

Ezt a baromságot meg hol olvastad? :omg:

Elküldve

Ezt a baromságot meg hol olvastad? :omg:

Ez nem baromság.

Fater mondta, aki 41 évig dolgozott autószerelőként - ugyanazon a munkahelyen.

Mindenki úgy nyírja ki a kocsiját, ahogy akarja. De biztos nem megy majd annyit a verda, mint az enyém.

Elküldve

Nekem 1.6 8V-m van ami ugye jobban kedveli az alacsonyabb fordulattartományokat,de városban nem rakok 5.-et,de 4.-et is csak 3 ezres fordulat felett

Minden fokozatban legalább 3 ezerig pörgetem,a korai felkapcsolásnak semmi előnye nincs <_<

A 16 szelepeseknek a kis fordulat a halála...

Elküldve

Ez nem baromság.

Fater mondta, aki 41 évig dolgozott autószerelőként - ugyanazon a munkahelyen.

Mindenki úgy nyírja ki a kocsiját, ahogy akarja. De biztos nem megy majd annyit a verda, mint az enyém.

Fater mondta... 1988-óta vezetek, 89-óta javítok autókat. 2000-es, és annál nagyobb köbcentis autóval városban hülyeség 2500-3000-es fordulaton járni még akkor is, ha hengerenként 4 szelep van. Néha ki kell menni vele országútra, és meg kell forgatni, ennyi.

A benzin égés nélkül átfolyik a rendszeren? Ezt hogy értetted? A szelepek nem zárnak? Tudod mi az a vezérlés? Fateroddal beszélgessél egy kicsit, hátha tanulsz valamit.

A nyomaték meg szétnyírja az alkatrészeket? Miért, nem arra vannak tervezve? És magasabb fordulaton nincs nyomaték?

A 16 szelepes szívó benzines motorok nyomatékcsúcsa 4000-es fordulat környékén van.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.