Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Értem én de még sem! Ha az olaj beöntő nyillást kitekerem onnan kellene kifröcsögni az olajnak? Nyomást azt érzek ha járó motor mellett kitekerem de semmi extra!! Létezhet az, hogy az olajnyomás szabályzó szelep ha szar akkor csak pl: egy hidrotőke csattogna? Igazán nem értem ezt az időszakos dolgot! PL: egy napig semmi baj, aztán folyamatos és gondol egyet akkor megint jó! 8-10 perc utáni indításnál csattog de a 20-percben már nem? Nyomaték minden rendbe mert az autó ha csattog vagy se akkor is jól megy semmi alapjárati ingadozás semmi olaj fogyás és nem zabál!

Erre valami megoldás ? Ötlet valami opel szaki akinek megtudnám mutatni?

Nagyon elvagyok keseredve!

z14xep

Szia, ugyanez volt az enyémmel is anno. Mindent megpróbáltam, olajcsere 2x is, motor öblítés, hidrotőke tisztító adalék, olajjáratok vizsgálata, olajnyomás mérés, olajnyomás határoló szelep rugójának kicserélése (ebből van tartalékban, mert csak 5db-ot adtak a szervízben - ezt is Németből kellett rendelni - ha kell, adok egyet szívesen). Szóval semmi nem használt, csak az, hogy kicseréltettem a hidrotőkéket. INA tőkét vettem bele és azóta meg sem nyikkan. Ugyanezt csinálta nekem is, hogy hidegen semmi, aztán mikor bemelegedett, akkor csattogott, meg amikor kedve volt. Én is nagyon el voltam keseredve, ráadásul mikor csattogott még erőtlenebbnek is éreztem a motort. Igaz, Te már cseréltettél tőkéket, de nagyon esélyes, hogy valamelyik hibás. Milyen márka? Még érdemes a hidrotőkék berakása előtt megforgatni kézzel a motort, hogy felmegy-e az olaj rendesen minden járaton!

Megosztás:

Üdv!

Tegnap jöttem hazafele a munkábol és egyszer bevillant az szevizlápma ( a villáskulcsos), ahogy bevillant a kocsi menetközbe le is állt alattam és bevillant az akksi az olaj és a check lámpa és mikor inditanám befele kicsitnehezen indul mintha lelenne merülve az akksi. van egy ismerősőm ő kitudja szedni belőle a lámpát vagy inkább vigyem be egy közeli szervizbe?

További Jó napot!

Megosztás:

Szia, ugyanez volt az enyémmel is anno. Mindent megpróbáltam, olajcsere 2x is, motor öblítés, hidrotőke tisztító adalék, olajjáratok vizsgálata, olajnyomás mérés, olajnyomás határoló szelep rugójának kicserélése (ebből van tartalékban, mert csak 5db-ot adtak a szervízben - ezt is Németből kellett rendelni - ha kell, adok egyet szívesen). Szóval semmi nem használt, csak az, hogy kicseréltettem a hidrotőkéket. INA tőkét vettem bele és azóta meg sem nyikkan. Ugyanezt csinálta nekem is, hogy hidegen semmi, aztán mikor bemelegedett, akkor csattogott, meg amikor kedve volt. Én is nagyon el voltam keseredve, ráadásul mikor csattogott még erőtlenebbnek is éreztem a motort. Igaz, Te már cseréltettél tőkéket, de nagyon esélyes, hogy valamelyik hibás. Milyen márka? Még érdemes a hidrotőkék berakása előtt megforgatni kézzel a motort, hogy felmegy-e az olaj rendesen minden járaton!

Helló!Köszönöm a válaszod

Érdekelne a rugó de az merre van Hol található az a bizonyos rugó? Mármint az autón.

Megosztás:

Üdv!

Tegnap jöttem hazafele a munkábol és egyszer bevillant az szevizlápma ( a villáskulcsos), ahogy bevillant a kocsi menetközbe le is állt alattam és bevillant az akksi az olaj és a check lámpa és mikor inditanám befele kicsitnehezen indul mintha lelenne merülve az akksi. van egy ismerősőm ő kitudja szedni belőle a lámpát vagy inkább vigyem be egy közeli szervizbe?

További Jó napot!

Utána kellene járni, hogy mi okozta a hibát. A lemerült akksitól indulhat nehezem, de amiatt nem áll le. Nem írtad, hogy milyen motorkódú a kocsid, de ha elektromos gázpedál van benne, akkor első körben villogtasd ki a hiba kódját, akkor már okosabbak leszünk. Ha továbbra is fennáll a hiba, akkor a törlés után úgyis vissza fog jönni...

Megosztás:

Utána kellene járni, hogy mi okozta a hibát. A lemerült akksitól indulhat nehezem, de amiatt nem áll le. Nem írtad, hogy milyen motorkódú a kocsid, de ha elektromos gázpedál van benne, akkor első körben villogtasd ki a hiba kódját, akkor már okosabbak leszünk. Ha továbbra is fennáll a hiba, akkor a törlés után úgyis vissza fog jönni...

bocsi tessék: Astra g 1.4 16v Z14XE. kis észrevétel: jöttem ma is hazafele épp ellőztem egy traktort közben megint bevillant minden. kuplunk be felpörgettem a fordulatot kuplung ki és nem állt le mentem tovább.

ui: azt elfelejtettem még hogy néha mikor bevillan a villáskulcsos lámpa akkor valamikor 4 ezres fordulatnál letilt.:/

Megosztás:

Sziasztok!

Egy 2005-os 1,4-es astrám van.

Miután bemelegedett a motor alapjáraton csettegő hangja van.

Nem hidrotőke, mert a hengerfejnél csend honol. A zajt hátulról a beömlő oldal felöl hallom.....

Mit gondoltok? Mi lehet a baja?

Segítségeteket előre is köszönöm!

üdv.:

z

Megosztás:

Sziasztok!

Egy 2005-os 1,4-es astrám van.

Miután bemelegedett a motor alapjáraton csettegő hangja van.

Nem hidrotőke, mert a hengerfejnél csend honol. A zajt hátulról a beömlő oldal felöl hallom.....

Mit gondoltok? Mi lehet a baja?

Segítségeteket előre is köszönöm!

üdv.:

z

Talán injektor? nem bizti..

Megosztás:

bocsi tessék: Astra g 1.4 16v Z14XE. kis észrevétel: jöttem ma is hazafele épp ellőztem egy traktort közben megint bevillant minden. kuplunk be felpörgettem a fordulatot kuplung ki és nem állt le mentem tovább.

ui: azt elfelejtettem még hogy néha mikor bevillan a villáskulcsos lámpa akkor valamikor 4 ezres fordulatnál letilt.:/

Akkor elektromos gázpedál van benne, így kivillogtathatod a hibát, segítséget ehhez itt találsz: https://sites.google.com/site/gastraokossagok/muszerfal. Ha felvillant a hibalámpa, majd 4 ezernél letiltott, akkor valószínűleg vészüzembe váltott a motor, ami nem túl sok jóval kecsegtet, de a hibakódokból remélhetőleg okosabbak leszünk.

Megosztás:

P0400=Kipufogógáz-visszavezetés funkció-rendellenesség

EGR hiba?

Kozben rakerestem es igen. Mar csak az a kerdes, hogy lehet valami gond ha egy ideig figyelmen kivulhagyom a hibat? Gondolom nem mert olvastam kikotesrol(falazasrol) is. De jo lenne ha egy jartasabb szemely elmondana mit kel tenni

Megosztás:

Akkor elektromos gázpedál van benne, így kivillogtathatod a hibát, segítséget ehhez itt találsz: https://sites.google...sagok/muszerfal. Ha felvillant a hibalámpa, majd 4 ezernél letiltott, akkor valószínűleg vészüzembe váltott a motor, ami nem túl sok jóval kecsegtet, de a hibakódokból remélhetőleg okosabbak leszünk.

olvastattam hibakódot és ezt adta ki:

0340

1405

Megosztás:

az ugy király :/ és ilyenkor szervizbe megtudják csinálni? vagy vegyek másikat azt toljam be egy szerelőhöz?

hozzáértő szerelő/vagy márkaszerv pontosan megfogja mondani hogy mit tegyél ... Ők valószínűleg diagnosztikát fognak végezni hogy biztosra menjenek .

a vezérműtengely jeladó az pont egy olyan alkatrész amiből érdemes jobb minőséget választani pl. GM jelölésű terméket vagy bosch-t

az egr-t le kell falazni vagy szoftveresen letiltani ..

Megosztás:

Sziasztok!

Hamarosan szeretnék csatlakozni a G Astra tulajdonosok nagy családjához, és azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok hogy mi az amit az első alkalommal jól meg kell figyelni ezen a típuson? Évjárat: 2005-2008, Motor: 1.6 16V(bár a 8V jobbnak tartják),Megtett km:100.000 alatt. Azt tudom, hogy kedvelt cégautó volt és nem akarok belefutni egy kipucolt, csillivilli, km óra visszatekert, jól meghajtott példányba. :) Gondoltam itt nincs olyan téma amire ne tudnátok a választ. :)

Válaszotokat előre is köszönöm!

Megosztás:

Aha értem. Köszönöm a segitséget. :) akkor jövőhéten Nyiregyházára begurulok vele.

Nem ismerem az autód, de te otthol nem tudod kicsrélni a vez.teng. jel adót? Astránál 1 db 6-os csavar, kivesz csati lehúz, új visza, csati bedug......

Az EGR szelepet meg szintén le lehet otthol falazni... ha van hozzá kedved..

http://www.opelforum...?showtopic=1752

Megosztás:

Sziasztok!

Hamarosan szeretnék csatlakozni a G Astra tulajdonosok nagy családjához, és azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok hogy mi az amit az első alkalommal jól meg kell figyelni ezen a típuson? Évjárat: 2005-2008, Motor: 1.6 16V(bár a 8V jobbnak tartják),Megtett km:100.000 alatt. Azt tudom, hogy kedvelt cégautó volt és nem akarok belefutni egy kipucolt, csillivilli, km óra visszatekert, jól meghajtott példányba. :) Gondoltam itt nincs olyan téma amire ne tudnátok a választ. :)

Válaszotokat előre is köszönöm!

Ilyen jellegű kérdésekre az "Astra-t vennék" topicban kaphatsz,találhatsz válaszokat :icon1:
Megosztás:

Sziasztok !

Gyári riasztóval kapcsolatban érdeklődnék. Ma nyitva maradt a hátsó ajtóm. A távirányító nélküli kulcsal kétszer zárva beriasztottam az autót. Kb 15 perc múlva vettem észre, hogy nyitva maradt a hátsó ajó. Nem jelzett vissza beriasztáskor a kocsi hogy nyitva az ajtó. Amikor visszamentem a nyitott ajtón keresztül elkezdtem bent matatni, semmit se jelzett az elméletileg beépített mozgásérzékrlő. Mi lehet a gond?

Megosztás:

Sziasztok !

Gyári riasztóval kapcsolatban érdeklődnék. Ma nyitva maradt a hátsó ajtóm. A távirányító nélküli kulcsal kétszer zárva beriasztottam az autót. Kb 15 perc múlva vettem észre, hogy nyitva maradt a hátsó ajó. Nem jelzett vissza beriasztáskor a kocsi hogy nyitva az ajtó. Amikor visszamentem a nyitott ajtón keresztül elkezdtem bent matatni, semmit se jelzett az elméletileg beépített mozgásérzékrlő. Mi lehet a gond?

Amikor berisztóztad az autót akkor te nyomtad ki vagy magától inaktiválódott ki?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.