tomi7711 Elküldve Január11, 2008 Megoszt Elküldve Január11, 2008 Nem sárga lámpázik? Gondolom szeretnétek tudni hogy kell kiolvasni hibát Tech 2 nélkül.Én tudom a választ.:-) Nem sárgalámpázik. Mást nem vettem észre.... Vagyis mégis. Van egy olyan dolog, hogy amikor indítózok, minden mutató (benzin, vízhőfok - ha meleg motorra indítózok) visszaesik, ABS lámpa és egyéb diagnosztikai lámpák felvillannak, mint közvetlenül gyújtás ráadása után. Ezzel lehet összefüggésben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január11, 2008 Megoszt Elküldve Január11, 2008 mint a régi c motoroknál a kivilogtatás ugyanaz. Tehát az obd hibakód 4 számjegyből áll. Példa: mondjuk Egr szelep hiba . az P0400.------ villog 10-et majd 4-et majd 10,10., mivel 0 -at csak igy tudja kivillogtatni. Hibakodok pedig az interneten rajta vannak. Sajnos Én csak EZEKET találtam, mást nem. Valaki esetleg tud segíteni? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január11, 2008 Megoszt Elküldve Január11, 2008 http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január11, 2008 Megoszt Elküldve Január11, 2008 Sajnos Én csak EZEKET találtam, mást nem. Valaki esetleg tud segíteni? :huh: google:----- odb hibakódok beirod és dobja máris Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január11, 2008 Megoszt Elküldve Január11, 2008 Nem sárgalámpázik. Mást nem vettem észre.... Vagyis mégis. Van egy olyan dolog, hogy amikor indítózok, minden mutató (benzin, vízhőfok - ha meleg motorra indítózok) visszaesik, ABS lámpa és egyéb diagnosztikai lámpák felvillannak, mint közvetlenül gyújtás ráadása után. Ezzel lehet összefüggésben? Egyértelmü gyenge az akkumulátor. És ez csak a müszerrel van összefüggésben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
itta Elküldve Január11, 2008 Megoszt Elküldve Január11, 2008 motorkód? megtett km? használt olaj? én inkább egyébként a szelepszárszimmeringre gondolnék először. Bocsi de nem voltam sokáig. ne tom motorkodot 14 16 szelepes ugy 105000 km van benne. valoszinű uj olaj de azt tom hogy 15-40 et használ. Szelepszár szimering hibára hogyan lehet rájönni? Viz bevezetésről hallottál már? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január11, 2008 Megoszt Elküldve Január11, 2008 Bocsi de nem voltam sokáig. ne tom motorkodot 14 16 szelepes ugy 105000 km van benne. valoszinű uj olaj de azt tom hogy 15-40 et használ. Szelepszár szimering hibára hogyan lehet rájönni? Viz bevezetésről hallottál már? Na akkor meg is van a hiba. Mióta használ 15W40-es olajat? Mert azzal gyilkolta meg a motort! Link to comment Megosztás: More sharing options...
itta Elküldve Január11, 2008 Megoszt Elküldve Január11, 2008 Na akkor meg is van a hiba. Mióta használ 15W40-es olajat? Mert azzal gyilkolta meg a motort! KB 3 éve. Miért gyilkolja az? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január11, 2008 Megoszt Elküldve Január11, 2008 KB 3 éve. Miért gyilkolja az? 2000km alatt 2 l olaj nem kecsegtető. Motor szét. Motor generál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
itta Elküldve Január11, 2008 Megoszt Elküldve Január11, 2008 2000km alatt 2 l olaj nem kecsegtető. Motor szét. Motor generál. valószinű de még megvárja a vizes modszert. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január11, 2008 Megoszt Elküldve Január11, 2008 KB 3 éve. Miért gyilkolja az? mert egyáltalán nem belevaló. nem nyújtott elégséges kenést. ez az eredménye. motorgenerál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január11, 2008 Megoszt Elküldve Január11, 2008 valószinű de még megvárja a vizes modszert. hiába várja a csodát, ez akkor is motorgenerál. és remélem tanult a hibájából, máskor ne az olajon spóroljon, olyat tegyen bele, ami bele való! Link to comment Megosztás: More sharing options...
copymix Elküldve Január11, 2008 Megoszt Elküldve Január11, 2008 Szevasztok! Visszatérően látom az olajfogyasztásos problémákat (16V). Talán itt írtam, hogy nekem mintha elvágták volna a szelepszár szimering csere után. Jelenség: -a szelepszár szimering kimozdul a helyéről, és együtt mozog a szeleppel. Szerintem nem kell megijedni a javítástól, és az ára se ördögi, csak ne szakszervíben! Az előző oldalakon termosztát cseréről írtatok, meg, hogy házzal, vagy a nélkül. Ne ijedjetek meg a 12-13 ezres "házas" áraktól, majd ha az 50. ezres ASTRA G 1,6 XEP 103LE 2005 kombi termosztát cserével ..ívtok! Én már két hónapja nem szánom rá magam a cserére. Ez az ár egyenesen felháborító. Apropó! Még most sincs valakinek egy olcsóbb ötlete erre?! ÜDVÖZLETTEL: Bosszankodó Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január11, 2008 Megoszt Elküldve Január11, 2008 Szevasztok! Visszatérően látom az olajfogyasztásos problémákat (16V). Talán itt írtam, hogy nekem mintha elvágták volna a szelepszár szimering csere után. Jelenség: -a szelepszár szimering kimozdul a helyéről, és együtt mozog a szeleppel. Szerintem nem kell megijedni a javítástól, és az ára se ördögi, csak ne szakszervíben! Az előző oldalakon termosztát cseréről írtatok, meg, hogy házzal, vagy a nélkül. Ne ijedjetek meg a 12-13 ezres "házas" áraktól, majd ha az 50. ezres ASTRA G 1,6 XEP 103LE 2005 kombi termosztát cserével ..ívtok! Én már két hónapja nem szánom rá magam a cserére. Ez az ár egyenesen felháborító. Apropó! Még most sincs valakinek egy olcsóbb ötlete erre?! ÜDVÖZLETTEL: Bosszankodó Hoszabb távon megtérül a termosztátcsere! Kevesebbet fog enni, mivel hamarabb eléri, vagyis télen eléri az üzemi hőmérsékletet. De mivel lasabban, vagy el sem éri az üzemi hőmérsékletet, ezért a kopás is nagyobb, ami a motor gyorsabb tönkremenetelét idézi elő. Termosztát árán, azaz 1 tank benzin árán ne spórolj! Ugyanugy olajjal sem szabad!(hogyha már ilyen olajozottan írok :huh: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január11, 2008 Megoszt Elküldve Január11, 2008 Termosztát árán, azaz 1 tank benzin árán ne spórolj! Ugyanugy olajjal sem szabad!(hogyha már ilyen olajozottan írok :huh: ) Sajnos ahogy hallottam, XEP twinport motoroknál tényleg nem egy, hanem 4-5 tank a termosztát ára :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Január12, 2008 Megoszt Elküldve Január12, 2008 Sajnos ahogy hallottam, XEP twinport motoroknál tényleg nem egy, hanem 4-5 tank a termosztát ára :huh: Ha úgy vesszük, akkor azért megéri, ha hosszú távra tervez az ember, mert a kopás és többlet fogyasztás nem épp kifizetődő. generál 2-300, és közben meg 6-7 lityi helyett mondjuk 8-10... szal, akár 100 km-enként is 6-800 Ft lehet a többlet a rossz termosztát miatt. Ha így számolunk, alig több, mint 5000 km alatt megtérül a termosztát ára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szepi Elküldve Január12, 2008 Megoszt Elküldve Január12, 2008 Egy tuti gyerekek!Ha valakiben felmerül a termosztáthiba gyanúja , ne hallagasson senkire, a felső csőnek jég hidegnek kell lennie a nyitási hőfokig.Nincs átszivárgás a kis lyukon, nincs jólvanazúgymertopel.Ezt megtanultuk az elmúlt héten. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január12, 2008 Megoszt Elküldve Január12, 2008 Szevasztok! Visszatérően látom az olajfogyasztásos problémákat (16V). Talán itt írtam, hogy nekem mintha elvágták volna a szelepszár szimering csere után. Jelenség: -a szelepszár szimering kimozdul a helyéről, és együtt mozog a szeleppel. Szerintem nem kell megijedni a javítástól, és az ára se ördögi, csak ne szakszervíben! Az előző oldalakon termosztát cseréről írtatok, meg, hogy házzal, vagy a nélkül. Ne ijedjetek meg a 12-13 ezres "házas" áraktól, majd ha az 50. ezres ASTRA G 1,6 XEP 103LE 2005 kombi termosztát cserével ..ívtok! Én már két hónapja nem szánom rá magam a cserére. Ez az ár egyenesen felháborító. Apropó! Még most sincs valakinek egy olcsóbb ötlete erre?! ÜDVÖZLETTEL: Bosszankodó Ötlet lenne. Beszerzési árként odatudom neked adni. Z16XEP termosztátot. Kérdés mennyit szánnál rá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január12, 2008 Megoszt Elküldve Január12, 2008 Ötlet lenne. Beszerzési árként odatudom neked adni. Z16XEP termosztátot. Kérdés mennyit szánnál rá? Bármit tudsz beszerzési áron szerezni? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január12, 2008 Megoszt Elküldve Január12, 2008 Bármit tudsz beszerzési áron szerezni? :huh: És ez igy van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Január12, 2008 Megoszt Elküldve Január12, 2008 És ez igy van. Én már írtam is privit :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Január12, 2008 Megoszt Elküldve Január12, 2008 Én már írtam is privit :huh: Józsinak egy hátsó híd tárcsafék tuninggal rendel. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Január12, 2008 Megoszt Elküldve Január12, 2008 Józsinak egy hátsó híd tárcsafék tuninggal rendel. :lol: Majdnem :huh: A nagyrésze már megvan.......... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Január12, 2008 Megoszt Elküldve Január12, 2008 Majdnem :huh: A nagyrésze már megvan.......... Alakul a gép? Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Január12, 2008 Megoszt Elküldve Január12, 2008 Alakul a gép? Jövő héten lérkezik a híd azután szétszedjük, letakarítjuk,újrafest,összerak majd beszerelés! kb 2hét múlva kész(remélem) :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts