PGA Elküldve Március3, 2014 Megoszt Elküldve Március3, 2014 Sziasztok ! Kis segitsèg kellene. G Astra 1.4 16v z14xe 98 as ! 2 fő gondom van vele ! 1. Az ma indulàskor jelentkezett! Kivilant a légzsàk làmpa! És nem alszik el! Ülések alati érzékelöket megpiszkàltam és leuhuztam az aksit most épp vàrok hàtha elfelejti a hibàt! 2. Mikor messzebb megyek az autóval folyamatosan ..pl 100-150 km et ! Akkor elketzdi azt csinàlni ,hogy mikor kiveszem üresbe és ugye visszaesik a fordulat akkor nem àll meg alapjàraton hanem lefulad ! Ezutàn egyből indul mintha semmi sem tőrtént volna ! De miutàn megàllok és kühül a motor utànna megint jó egy darabig ! Rendszeresen hasznàlom olyan 40 50 km tàvolsàgba ott semmi gond ! Ami csere volt gyertyàk üzemanyag szürő kipufogó hàtsó dob..! Azóta nem próbàltam ! A km óra nemjàchat közre? Mert az olyant csinàl ,hogy kb fél óra gasznàlat utàn leesik a mutató ! És nem mér semmit ! Megàllok kihül és megin jó egy fél óràt ! Szerintem ez a km jeladó , nekem még a vàltóban van ! Nincs benbe abs ! Valaki valami okosàg? Előre is köszönöm!!! 98-ban még nem volt Z14XE, X14XE lehet az. Nem tudom, hogyan van lezárva az AGR-szelep, mert ha csak a szívósorra menő lyuk vakított, attól még a szelepbe bemegy a kipufogógáz, és kokszosít, taknyosít... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ycsy Elküldve Március3, 2014 Megoszt Elküldve Március3, 2014 98-ban még nem volt Z14XE, X14XE lehet az. Nem tudom, hogyan van lezárva az AGR-szelep, mert ha csak a szívósorra menő lyuk vakított, attól még a szelepbe bemegy a kipufogógáz, és kokszosít, taknyosít... Igen.. Motorcserés volt ! Elöző tulaj cserélt motrot ! Z14xe került bele az x helyett!! Agr meg ugy van ledugozva , hogy a szelep alà lett vàgva egy vékony rozsdamentes lemez ! Hogy kell rendesen lezàrni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Márk01 Elküldve Március3, 2014 Megoszt Elküldve Március3, 2014 Szia! ECU körül pedig lehetne esetleg nézelődni. Lehet egyszerű kontakt hiba, ami a melegen, a hőtágulás miatt nem észlelhető. Érdemes lenne a csatlakozást átnézni. Lehet, hogy belül valamilyen forrasztás engedett el, ami melegre szintén „megjavul” időlegesen. Érdemes lenne keresni egy ECU-javítással foglalkozót, és egy donor ECU-val megnézni ezt a kihűlős-melegedős témát. És addig nem cserélni ki semmit, amíg be nem bizonyosodik, hogy valóban az a vétkes. Köszönöm a segítséget ebben tényleg lehet valami utána fogok nézni a dolgoknak és jelentkezem majd ha jutottam valamire! Mindenkinek köszönöm a segítséget! Üdv Márk Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Március3, 2014 Megoszt Elküldve Március3, 2014 Az a baj,hogy új volt mindkettő a tárcsa is és a betét is...akkor is jelentkezik...a munkahengerek nem akadnak,nem ragadnak be...már gondoltam a devanderre is,de leállitottam a kocsit,vissza a gyújtást...fékeztem de akkor is csinálja...így ez kizárva talán...lehet veszek brembo tárcsát meg gm betétet...akkor jó volt...de ha nem akkor fog megölni az ideg :D Nekem nemrég cserélt a szerelő tárcsát meg betétet.Hozatott bele Brembo tárcsát,aztán vitette is vissza.Megnézte indikátor órával és ütött a vadiúj tárcsa.Végül hoztak egy jót,ami nem Brembo volt.Nem üt,nem ráz,nem nyikorog:) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
barthagabor Elküldve Március3, 2014 Megoszt Elküldve Március3, 2014 Nekem nemrég cserélt a szerelő tárcsát meg betétet.Hozatott bele Brembo tárcsát,aztán vitette is vissza.Megnézte indikátor órával és ütött a vadiúj tárcsa.Végül hoztak egy jót,ami nem Brembo volt.Nem üt,nem ráz,nem nyikorog:) Na....de mi a neve? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Március3, 2014 Megoszt Elküldve Március3, 2014 Na....de mi a neve? :D Arra már nem emlékszem.Mikor kicserélte a haverom akkor mondta,de nem jegyeztem meg.Annyi volt a kikötésem,hogy jó legyen,és ne visítson ne nyikorogjon ha fékezek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március4, 2014 Megoszt Elküldve Március4, 2014 Igen.. Motorcserés volt ! Elöző tulaj cserélt motrot ! Z14xe került bele az x helyett!! Agr meg ugy van ledugozva , hogy a szelep alà lett vàgva egy vékony rozsdamentes lemez ! Hogy kell rendesen lezàrni? Vagy közbetétet kell betenni, és abba egy bemarást készíteni, hogy a szelep feje ki tudjon mozogni, vagy félre kell fordítani a szelepet, vagy szoftveresen kiiktatni. Ha csak az egyik lyuka van lezárva – a kimenő – az kevés, a motor ugyan nem fog meghalni, viszont ha megszorulgat a szelep, állandó rángatás, sárgalámpázás lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ycsy Elküldve Március4, 2014 Megoszt Elküldve Március4, 2014 Vagy közbetétet kell betenni, és abba egy bemarást készíteni, hogy a szelep feje ki tudjon mozogni, vagy félre kell fordítani a szelepet, vagy szoftveresen kiiktatni. Ha csak az egyik lyuka van lezárva – a kimenő – az kevés, a motor ugyan nem fog meghalni, viszont ha megszorulgat a szelep, állandó rángatás, sárgalámpázás lesz. Ahha kösszi ! Ha jolemlèkszem akkor csak a kimenő van lezàrva! Takarìtàs hogy zajlik? 12 v vel kinyitom a szelepet ! És fék tisztitóval fulyathatom? Kitakarítom és cnczek egy közdarabot sztem!! Vagy? M Link to comment Megosztás: More sharing options...
kosazolika Elküldve Március4, 2014 Megoszt Elküldve Március4, 2014 (edited) Sziasztok.Menet közben a kocsiból (szerintem előlről)dübögő mohogó hang hallatszik a sebesség növelésével gyorsul a hang majd folyamatossá válik.olyan mintha a kerék minden fordulatnál ütne egyet.Kocsit megemeltem mind a négy kerékné,l csapágyhang nincs, a gumikon dudur ,szakadás nemlátható.kerekek nem kottyanak nem llóg semmi.Kátyúba nem mentem. Valaki hasonlót tapasztalt már??? Módosítva Március4, 2014 : kosazolika Link to comment Megosztás: More sharing options...
kosazolika Elküldve Március5, 2014 Megoszt Elküldve Március5, 2014 Sziasztok.Menet közben a kocsiból (szerintem előlről)dübögő mohogó hang hallatszik a sebesség növelésével gyorsul a hang majd folyamatossá válik.olyan mintha a kerék minden fordulatnál ütne egyet.Kocsit megemeltem mind a négy kerékné,l csapágyhang nincs, a gumikon dudur ,szakadás nemlátható.kerekek nem kottyanak nem llóg semmi.Kátyúba nem mentem. Valaki hasonlót tapasztalt már??? Megnézettem ma szerelővel.A jobb első kerékcsapágy van kimenve :icon7: Link to comment Megosztás: More sharing options...
CseGa Elküldve Március7, 2014 Megoszt Elküldve Március7, 2014 (edited) Sziasztok! Gondoltam megosztom veletek: Adott egy z14xep motor, egy Bosch olajszűrő a Cromaxból ami 8100kmt "dolgozott"... http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_3_7_8hwiuh3no6.gif http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_3_7_m1t9oua1wc.gif Módosítva Március7, 2014 : CseGa Link to comment Megosztás: More sharing options...
bami Elküldve Március7, 2014 Megoszt Elküldve Március7, 2014 Sziasztok! Gondoltam megosztom veletek: Adott egy z14xep motor, egy Bosch olajszűrő a Cromaxból ami 8100kmt "dolgozott"... http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_3_7_8hwiuh3no6.gif http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_3_7_m1t9oua1wc.gif De jó! Pont a múlt héten vettem ott egy ilyet.Úgy hirdetik hogy prémium minőség! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március7, 2014 Megoszt Elküldve Március7, 2014 Sziasztok! Gondoltam megosztom veletek: Adott egy z14xep motor, egy Bosch olajszűrő a Cromaxból ami 8100kmt "dolgozott"... http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_3_7_8hwiuh3no6.gif http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_3_7_m1t9oua1wc.gif Most már pláne nem bánom hogy az egyik fórumtárs lebeszélt a Bosch-ról... Igaz, GM-est sem kaptam, Knecht/Mahle lett pénteken "beépítve" (igaz, nem volt olcsó, kedvezmény nélkül 1900Ft)... Meglátjuk... Link to comment Megosztás: More sharing options...
CseGa Elküldve Március7, 2014 Megoszt Elküldve Március7, 2014 A Knecht/Mahle nem szottyad össze? Amúgy az ilyen olajszűrószottyadás okozhat valami hibát? Igaz, csak 8000kmt ment, de többet tuti nem veszek bosch olajszűrőt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március7, 2014 Megoszt Elküldve Március7, 2014 A Knecht/Mahle nem szottyad össze? Amúgy az ilyen olajszűrószottyadás okozhat valami hibát? Igaz, csak 8000kmt ment, de többet tuti nem veszek bosch olajszűrőt... Nem tudom sajnos... Több okból sem: -eddig csak és kizárólag GM-es olajszűrőt használtam az Opeleimhez, sosem volt gond. Most azonban viszonylag sürgősen kellett, időm sem volt a mászkálásra, Unix esett útba ott meg nem volt gyári a polcon, a Bosch-ról pedig előzetesen lebeszélt kukori fórumtársunk; -az én autómhoz nem ilyen típusú/kialakítású szűrő kell hanem fémházas. Nem látni bele, max a kicsi furatokon át lehet kukucskálni... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vilmoskörte Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Most már pláne nem bánom hogy az egyik fórumtárs lebeszélt a Bosch-ról... Igaz, GM-est sem kaptam, Knecht/Mahle lett pénteken "beépítve" (igaz, nem volt olcsó, kedvezmény nélkül 1900Ft)... Meglátjuk... Az valami kínai "izé" volt, amit később a Bosch megerősített, hogy valódi. Lehet ez is "izé" :) . Ha ilyen a termékük, akkor inkább költöm a pénzemet másra. Mindent a Cromaxból veszek, mindig van gyári szűrő, olaj, stb. Ha valami spec dolog fog kelleni, max másnapra ott van a boltban, hova kapkodjak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
CseGa Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Pedig én is a cromaxból vettem. Most nem tudom milyet vegyek ami jó lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Az valami kínai "izé" volt, amit később a Bosch megerősített, hogy valódi. Lehet ez is "izé" :) . Ha ilyen a termékük, akkor inkább költöm a pénzemet másra. Mindent a Cromaxból veszek, mindig van gyári szűrő, olaj, stb. Ha valami spec dolog fog kelleni, max másnapra ott van a boltban, hova kapkodjak? Eddig én is a Cromax-ból vettem szinte mindent, de egy ideje van kártyám az Unix-hoz, egész jó árakat kalkulálnak a végén így. Továbbá mire a melóhelyről szabadulok, addigra a Cromax bezár, illetve ha nap közben ki tudok ugrani, akkor is a fél városon át kell autóznom míg az Unix és Bárdi az irodámtól kb 800m-re van (és útba is esik jövet-menet)... Nem volt időm a Cromax-al üzletelgetnem, mert hirtelen úgy alakultak a teendők, hogy hétvégén hosszú/hosszabb útra kellett mennem váratlanul, az olaj meg már megfutotta az idejét, csomagtartóban volt minden csak olajszűrő nem... Így alakult hogy Unix-ba be és lássuk mi van a polcon... Talán a Mahle/Knecht nem lesz rosszabb mint a GM, ezen kívül a Mann-t ajánlotta mint prémium (a Bosch mellett)... Viszont azért elgondolkodtat, hogy a Cromax-ból kerülnek ki ilyen Bosch szűrők (és még ki tudja mik)... Link to comment Megosztás: More sharing options...
TamásV Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni! Anyósülés lábánál folyik a hűtővíz, lyukas a fűtradiátorom vagy ha óriási mákom van tömítés csere?... Mekkora meló kiszedni egy G Astrából a fűtőradiátort? Műszerfalat ki kell szednem? Behr rendszerű az egész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bami Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Eddig én is a Cromax-ból vettem szinte mindent, de egy ideje van kártyám az Unix-hoz, egész jó árakat kalkulálnak a végén így. Továbbá mire a melóhelyről szabadulok, addigra a Cromax bezár, illetve ha nap közben ki tudok ugrani, akkor is a fél városon át kell autóznom míg az Unix és Bárdi az irodámtól kb 800m-re van (és útba is esik jövet-menet)... Nem volt időm a Cromax-al üzletelgetnem, mert hirtelen úgy alakultak a teendők, hogy hétvégén hosszú/hosszabb útra kellett mennem váratlanul, az olaj meg már megfutotta az idejét, csomagtartóban volt minden csak olajszűrő nem... Így alakult hogy Unix-ba be és lássuk mi van a polcon... Talán a Mahle/Knecht nem lesz rosszabb mint a GM, ezen kívül a Mann-t ajánlotta mint prémium (a Bosch mellett)... Viszont azért elgondolkodtat, hogy a Cromax-ból kerülnek ki ilyen Bosch szűrők (és még ki tudja mik)... Én idáig mindig eredeti vagy német beszállítótól való szűrőt vettem,nem is tudom miért a Cromaxból és a Bosch-t választottam,talán mert a Bosch gyertyákra amit használok soha semmi panaszom nem volt.De úgy döntöttem ezek után inkább én sem rakom be,veszek újból németet.Egyébként ez a Bosch szűrő "made in Bulgaria".Nem érdekel valakit? :evilgrin: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Én idáig mindig eredeti vagy német beszállítótól való szűrőt vettem,nem is tudom miért a Cromaxból és a Bosch-t választottam,talán mert a Bosch gyertyákra amit használok soha semmi panaszom nem volt.De úgy döntöttem ezek után inkább én sem rakom be,veszek újból németet.Egyébként ez a Bosch szűrő "made in Bulgaria".Nem érdekel valakit? :evilgrin: Nekem is van egy Bosch szűrőm. Amúgy nekem volt egy nem eredeti (vagyis a Bosch szerint), és végül kiderült, hogy mégis eredeti... :D Amúgy nem érdemes, kell bele venni gyárit... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vilmoskörte Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Nekem is van egy Bosch szűrőm. Amúgy nekem volt egy nem eredeti (vagyis a Bosch szerint), és végül kiderült, hogy mégis eredeti... :D Amúgy nem érdemes, kell bele venni gyárit... Nekem is gyári volt benne mindig. Félidőnél 2 alkalommal ránéztem, hogy milyen állapotban van (24-es kulcs kell hozzá csak), de nem volt semmi gond, azóta nem is foglalkozom vele. Évente csere, közte meg felejtős a dolog részemről, eddig hibátlan ez a felállás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Nekem is van egy Bosch szűrőm. Amúgy nekem volt egy nem eredeti (vagyis a Bosch szerint), és végül kiderült, hogy mégis eredeti... :D Amúgy nem érdemes, kell bele venni gyárit... az tuti nem eredeti volt... el lett mismásolva :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 az tuti nem eredeti volt... el lett mismásolva :) Pedig küldtek egyet helyette, és az is ugyanolyan. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
morattila Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Én most vettem gyárit azon made in USA volt írva remélem nem kamu....???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts