csicsó Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Csak megerősítést szeretnék kérni. Egr hibakód, már régóta rosszalkodik. Ha nem eszi nagyon az olajat a szekér, 10e km-en 1 liter, akkor megérdemel egy újat? Úgy értem, hogy akkor nagy valószínűséggel nem fogja az újat teletömni korommal. Nem tisztítható már a mostani szelep. Z14XE-be van EGR?Sógoroméba nincs :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Z14XE-be van EGR?Sógoroméba nincs :huh: A 2004-es Z14XE-ben nem volt, előtte volt. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
beghyn Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 A 2004-es Z14XE-ben nem volt, előtte volt. ;) Így van. Ebben még van. Szóval? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Csak megerősítést szeretnék kérni. Egr hibakód, már régóta rosszalkodik. Ha nem eszi nagyon az olajat a szekér, 10e km-en 1 liter, akkor megérdemel egy újat? Úgy értem, hogy akkor nagy valószínűséggel nem fogja az újat teletömni korommal. Nem tisztítható már a mostani szelep. 10e km 1l olaj az nem vészes! De én megpróbálkoznék azzal, hogy EGR-t letiltatni a motorvezérlőben, azaz a 2004-es motorvezérlő progit rátölteni, és akkor tuti nem lesz EGR hibád többet! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
beghyn Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 10e km 1l olaj az nem vészes! De én megpróbálkoznék azzal, hogy EGR-t letiltatni a motorvezérlőben, azaz a 2004-es motorvezérlő progit rátölteni, és akkor tuti nem lesz EGR hibád többet! ;) Pont erre gondoltam én is, mikor ráakadtam a leírások között. Valaki csinált már ilyet, vagy tud valakit aki ezt meg tudja oldani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Pont erre gondoltam én is, mikor ráakadtam a leírások között. Valaki csinált már ilyet, vagy tud valakit aki ezt meg tudja oldani? A legegyszerűbb egy opel szerviz. De ha Törökbálinthoz közel laksz akkor inkább wessz. ;) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
CooperGsi Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Üdv ! Van egy 2.5 V6 os blokkom , és egy olyan kérdés , hogy rámenne e a c20xe váltója , lehetséges e , előre is köszönöm !!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Üdv ! Van egy 2.5 V6 os blokkom , és egy olyan kérdés , hogy rámenne e a c20xe váltója , lehetséges e , előre is köszönöm !!!!! És szerinted kibírná a terhelést? Én nem gondolkodnék benne. Egy régi főnökömnek lassan 15 éve volt egy Renault fuegoja, 2.0 motorral. a 2.0-ás váltó tönkrement. 2.0-ás váltó ritkaság volt, és csak 1.6-osat tudott szerezni, az nem igazán bírta az extra teljesítményt 20-30e km-enként beadta a kulcsot... Link to comment Megosztás: More sharing options...
CooperGsi Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 És szerinted kibírná a terhelést? Én nem gondolkodnék benne. Egy régi főnökömnek lassan 15 éve volt egy Renault fuegoja, 2.0 motorral. a 2.0-ás váltó tönkrement. 2.0-ás váltó ritkaság volt, és csak 1.6-osat tudott szerezni, az nem igazán bírta az extra teljesítményt 20-30e km-enként beadta a kulcsot... Milyen váltót javasoltok hozzá ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Milyen váltót javasoltok hozzá ? Ami gyárilag a 2.5-öshöz van, vagy ami erősebb kocsiba megy. A lényeg, hogy kisebb forgatónyomatékút ne tegyél bele. (persze diesel sem jó, mert akkor meg az áttétel gyökeresen megváltozik). Link to comment Megosztás: More sharing options...
amargo Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 kiveszed a kesztűtartót , és a ventilátorházban(nál) vanhttp://opelcentrum.hu/aruhaz/futorendszer/ellenallas-futo-ventillatorhoz-astra-g ettől biztos van olcsóbban is ;) Esetleg tudnál, tudnátok segíteni, hogy merre találom? Csináltam egy képet, csak egy karika kellene rá :) https://qheetw.blu.livefilestore.com/y2pvPtv1aQMcYCauFOfJHYorSHQFEDQ36xkGprCrAPY2_tCsSpqX0Llnr75Z19T5jsNWfrWH_XK0P5MDETRlQHYt1l7zIUcffvlNPSO_wG3SAQ/WP_002161.jpg?psid=1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Esetleg tudnál, tudnátok segíteni, hogy merre találom? Csináltam egy képet, csak egy karika kellene rá :) https://qheetw.blu.livefilestore.com/y2pvPtv1aQMcYCauFOfJHYorSHQFEDQ36xkGprCrAPY2_tCsSpqX0Llnr75Z19T5jsNWfrWH_XK0P5MDETRlQHYt1l7zIUcffvlNPSO_wG3SAQ/WP_002161.jpg?psid=1 ott keresd :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
amargo Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 ott keresd :) Hálám üldözzön, ha megfelel :) Közben letöltöttem egy orosz - legalábbis cirill betűs - manual-t. Esetleg ebből valami emberi nyelvű van valakinek? - angol/német.. hmm, lehet sikerült magyart is találni. Kiderül nemsokára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Hálám üldözzön, ha megfelel :) Közben letöltöttem egy orosz - legalábbis cirill betűs - manual-t. Esetleg ebből valami emberi nyelvű van valakinek? - angol/német.. hmm, lehet sikerült magyart is találni. Kiderül nemsokára. Valami leírás jó lenne hozzá, ha találsz majd jelezd, hátha összelehet rakni azt az ellenállást más megvehető alkatrészekből. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Valami leírás jó lenne hozzá, ha találsz majd jelezd, hátha összelehet rakni azt az ellenállást más megvehető alkatrészekből. még mindig nem derült ki hogy hol láttam a javítását ennek az ellenállásnak :( a kicseréléseben semmi bonyolult nincs :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Szeptember30, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2013 Milyen váltót javasoltok hozzá ? Keresd meg MOR16V-t, ő tuti tud segíteni... FAstrába rakott x30xe-t. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Szeptember30, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2013 Sziasztok! Tekintettel arra hogy nekem túl sok ötletem van, ezért inkább a Ti tapasztalatokra lennék kíváncsi adott hibaképpel kapcsolatban: Huzamosabb állás után (van hogy már másnap, de van hogy "csak" ha 2-3 napot áll, csillaggarázsban sajnos), miután egyesben szép lassan elindulok és az autó a "kiváló" minőségű aszfalton a bukkanóknál /kátyúknál/hibáknál ahogy viszonylag lassan belemozog recsegős/karistolós/darálós hangot ad egy pillanatra (mintha összeérne valami vagy leérne, de utóbbi miatt alánéztem többször is és semmi). Nem sikerült belőnöm hogy pontosan honnan jön a hang, sőt ma reggel megegyeztünk abban párommal hogy szerinte az ő felén de szerintem az én felemen van a hang (bár ő esküszik arra, hogy a talpa alatt néha érez valamit menet közben), de az is lehet hogy nem is a futómű felől jön a hang hanem elölről vagy alulról. Amint kifordulok a lakónegyedből a normális(abb) útra és szépen felkapcsolgatok, ha kanyarodunk, ha ezt követően megyünk bele a szintén jópofa hibákba (egy vagy két kerék vagy egyszerre), nincs ez a hang (vagy a menetzaj elnyomja). Valaki tapasztalt már hasonlót? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Szeptember30, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2013 Sziasztok! Tekintettel arra hogy nekem túl sok ötletem van, ezért inkább a Ti tapasztalatokra lennék kíváncsi adott hibaképpel kapcsolatban: Huzamosabb állás után (van hogy már másnap, de van hogy "csak" ha 2-3 napot áll, csillaggarázsban sajnos), miután egyesben szép lassan elindulok és az autó a "kiváló" minőségű aszfalton a bukkanóknál /kátyúknál/hibáknál ahogy viszonylag lassan belemozog recsegős/karistolós/darálós hangot ad egy pillanatra (mintha összeérne valami vagy leérne, de utóbbi miatt alánéztem többször is és semmi). Nem sikerült belőnöm hogy pontosan honnan jön a hang, sőt ma reggel megegyeztünk abban párommal hogy szerinte az ő felén de szerintem az én felemen van a hang (bár ő esküszik arra, hogy a talpa alatt néha érez valamit menet közben), de az is lehet hogy nem is a futómű felől jön a hang hanem elölről vagy alulról. Amint kifordulok a lakónegyedből a normális(abb) útra és szépen felkapcsolgatok, ha kanyarodunk, ha ezt követően megyünk bele a szintén jópofa hibákba (egy vagy két kerék vagy egyszerre), nincs ez a hang (vagy a menetzaj elnyomja). Valaki tapasztalt már hasonlót? Gyanítom, hogy valamelyik szilent nyikorog, esetleg egy kis láncolajzóval megpróbálhatod befújkálni. Problémát nem okoz, csak idegesítő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Szeptember30, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2013 Sziasztok! Tekintettel arra hogy nekem túl sok ötletem van, ezért inkább a Ti tapasztalatokra lennék kíváncsi adott hibaképpel kapcsolatban: Huzamosabb állás után (van hogy már másnap, de van hogy "csak" ha 2-3 napot áll, csillaggarázsban sajnos), miután egyesben szép lassan elindulok és az autó a "kiváló" minőségű aszfalton a bukkanóknál /kátyúknál/hibáknál ahogy viszonylag lassan belemozog recsegős/karistolós/darálós hangot ad egy pillanatra (mintha összeérne valami vagy leérne, de utóbbi miatt alánéztem többször is és semmi). Nem sikerült belőnöm hogy pontosan honnan jön a hang, sőt ma reggel megegyeztünk abban párommal hogy szerinte az ő felén de szerintem az én felemen van a hang (bár ő esküszik arra, hogy a talpa alatt néha érez valamit menet közben), de az is lehet hogy nem is a futómű felől jön a hang hanem elölről vagy alulról. Amint kifordulok a lakónegyedből a normális(abb) útra és szépen felkapcsolgatok, ha kanyarodunk, ha ezt követően megyünk bele a szintén jópofa hibákba (egy vagy két kerék vagy egyszerre), nincs ez a hang (vagy a menetzaj elnyomja). Valaki tapasztalt már hasonlót? Az ABS 20km/h-nál csinál egy öntesztet, annak van olyan karcos hangja. Ezt az elindulás után 1x teszi meg, míg a gyújtás le nincs véve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Szeptember30, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2013 Az normális dolog, hogy egy 6 éves kocsinál ki kell cserélni a toronycsapágyat?Most van 70000Km a kocsiban.Most akartam műszakira vinni, és azt mondta a i, hogy ki kell cserélni, és 45.000Ft. szereléssel együtt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
adyy Elküldve Szeptember30, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2013 Az normális dolog, hogy egy 6 éves kocsinál ki kell cserélni a toronycsapágyat?Most van 70000Km a kocsiban.Most akartam műszakira vinni, és azt mondta a ######i, hogy ki kell cserélni, és 45.000Ft. szereléssel együtt. Nem érezted, hogy gond lenne velük? 45e-ből 35 lenne a munkadíj? :icon11: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Szeptember30, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2013 Én nem érzem, hogy bármi gond lenne a kocsival.Azért lepődtem meg.Az összegből 18 a munkadíj a többi meg a toronycsapágy, meg valamilyen szilent gumi vagy mi a szösz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Szeptember30, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2013 Az ABS 20km/h-nál csinál egy öntesztet, annak van olyan karcos hangja. Ezt az elindulás után 1x teszi meg, míg a gyújtás le nincs véve. Szerintem ők nem erre gondolnak, az nem ennyire zavaró hang. Inkább búgásnak nevezném. Véleményem szerint is a szilentek körül kellene keresgélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marce Elküldve Szeptember30, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2013 Sziasztok! Z14XEP G Astránál miként kell kivillogtatni a hibakódot? F-nél ismerem a módszert, de G-nél azt sem tudom hol a diag csati, illetve miket kell összezárni a villogáshoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
morattila Elküldve Szeptember30, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2013 Na akkor mégegyszer :) Gáz, fék egyszerre benyom és ráadod a gyujtast de nem indítok, és szépen elkezdi ki villogni. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts