imy Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 ...illetve ha tényleg termosztás a gond akkor Wahlert vegyél, amennyire tudom az a gyári beszállító is. Ugyan nem túl olcsó (11-18e Ft, helytől függően, de ezt termosztátházzal és tömítéssel együtt adják), de a többi márka tapasztalataim szerint nem megbízható, ami nem feltétlenül azt jelenti hogy rossz lenne, csak mondjuk nem az ígért 92°-os hőmérsékleten nyit, és a vízhőfokmérőd sosem lesz utána az ideális tartományban. (Állítólag (én nem próbáltam) a régi Asconához való Wahler termosztát ugyanilyen és nagyságrendekkel olcsóbb mivel azt ház nélkül adják (valami 3-4000Ft rémlik), csak az a baj hogy a termosztátházhoz a tömítést külön nem lehet megvenni csak házzal együtt, pedig magát a termosztátházat alapos tisztítás után fel tudnád használni a mostanit is, nem feltétlenül kéne cserélni) Z14XEP gyári (5521Ft): https://cromax.hu/30000000-hutorendszer/30700000-termosztat-es-alkatreszei/30700199-termosztat/143928-termosztat+termosztathaz-fedel-opel Z14XE gyári (8136Ft) : https://cromax.hu/30000000-hutorendszer/30700000-termosztat-es-alkatreszei/30700199-termosztat/143932-termosztat-opel Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kicsiricsi Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 Sziasztok! Nemrégen már érdeklődtem Nálatok az alábbi probrémáról, de eddig nem kaptam választ. Talán majd most. Az autóm egy Caravan 1.6-os. A probléma a következő: a baloldali tetőléc hátsó bekötésénél beszivárog a víz a csomagtérbe.Le kellett szerelnem a kárpit elemet is, mert penészedett és a csomagtér szőnyege alá vezette a nedvességet. Amikor esőben a szabad ég alatt van az autó már sajnálom szegényt, mellesleg nagyon zavar a jelenség. Hogyan lehetne orvosolni a problémát? A segítségetelőre is köszönöm. U.i.: Ritkán fordulok hozzátok, de akkor mindig hasznos tanácsokat kapok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
blue thunder Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy ECU cserénél mindent cserélni kell(ECU+IMMO+CHIP),vagy OPCOMMAL át lehet tenni a programot a régiről egy másikra.Természetesen gyári szám egyezés mellett. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolthy88 Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 Ezt! <_< (bal oldal, a termosztátról lejövő, és a hőtőbe menő cső, csak egy van...) amit jelöltél meleg volt, amikor a vízhőfok visszajelző meg sem mozdult,és a másik cső, ami a hűtőbe megy,hideg volt... akkor csere... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 amit jelöltél meleg volt, amikor a vízhőfok visszajelző meg sem mozdult,és a másik cső, ami a hűtőbe megy,hideg volt... akkor csere... :( Igen, ha a hűtőnek a teteje is meleg volt. Így esélyes sajnos. Feljebb linkeltem termosztátot a kocsidhoz... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolthy88 Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 Igen, ha a hűtőnek a teteje is meleg volt. Így esélyes sajnos. Feljebb linkeltem termosztátot a kocsidhoz... ;) amiket linkeltél,jók enyémhez is? nem hiszem, mert 1,6 16V, X16XEL motorkódú az enyém. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 amiket linkeltél,jók enyémhez is? nem hiszem, mert 1,6 16V, X16XEL motorkódú az enyém. Jajj, NEM! Ez való a tiedbe, de itt nagyon drága a gyári... https://cromax.hu/30000000-hutorendszer/30700000-termosztat-es-alkatreszei/30700199-termosztat/143931-termosztat-opel-astra-g-1998-2009 Sztem a Hanspreisselvagy swag-al lehet próbálkozni. (gyárit én annyiért nem vennék, irreálisan drága, de miért? :goofy: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolthy88 Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 rendben, szerintem SWAG lesz, fizu után rendelem is, kell onnan más is. Köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
terry13 Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 Sziasztok. Kipufogo problemam van, a szivosor utanni flexibilis cson van egy kis hezag jaro motornal ha alateszem a kezem erem is, hogy kijon a kipufogo gaz. Eleg nagy ahangja is. Szoval azt szeretnem kerdezni, hogymennyibe kerulhet korulbelul a cserelye es hogy gyakori problema ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
killermedve Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 Sziasztok. Kipufogo problemam van, a szivosor utanni flexibilis cson van egy kis hezag jaro motornal ha alateszem a kezem erem is, hogy kijon a kipufogo gaz. Eleg nagy ahangja is. Szoval azt szeretnem kerdezni, hogymennyibe kerulhet korulbelul a cserelye es hogy gyakori problema ez?helloa csövek ára itt van:http://www.bardiauto.hu/webshop/meret-szerint/meretfle +3000-5000ft a hegesztés kb Link to comment Megosztás: More sharing options...
kosazolika Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 Sziasztok honnan csepeghet az olaj?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 T kosazolika! "... honnan csepeghet..." Én, így, látatlanban az olajszűrőház valamelyik tömítésére voksolok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 Z14XEP a motor? Ha igen akkor lrhet az olejszűrőház tömítése. A csere szívás, nekem is kellett... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kosazolika Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 Z14XEP a motor? Ha igen akkor lrhet az olejszűrőház tömítése. A csere szívás, nekem is kellett...igen z14xep Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandi23 Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 Sziasztok én egy 2004-es 1.2 es g astra tulajdonos vagyok a problémám a következő: kb olyan 2500 as fordulatnal bentröl olyasmi hangot halottam mintha vmi rezonálna és a motortér jobb oldalábol jött a hang gázelvételnél és gázadásnál eggyaránt,késöbb kiderült h eggyértelmüen a motorbol jön a hang ez a hang állo helyzetbe is megvan kb ugyan ennél a fordulatnál méghozzá elég eröteljes hang.ha vkinek volt már vmi hasonlo problémája legyenszives irjon hozzá elöre is köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
borzd505 Elküldve Április23, 2013 Megoszt Elküldve Április23, 2013 Sziasztok én egy 2004-es 1.2 es g astra tulajdonos vagyok a problémám a következő: kb olyan 2500 as fordulatnal bentröl olyasmi hangot halottam mintha vmi rezonálna és a motortér jobb oldalábol jött a hang gázelvételnél és gázadásnál eggyaránt,késöbb kiderült h eggyértelmüen a motorbol jön a hang ez a hang állo helyzetbe is megvan kb ugyan ennél a fordulatnál méghozzá elég eröteljes hang.ha vkinek volt már vmi hasonlo problémája legyenszives irjon hozzá elöre is köszi A leírt jelenséget a hosszbordás feszítő cseréje oldotta meg. Nálam 3500-nál volt hallható. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
levest Elküldve Április23, 2013 Megoszt Elküldve Április23, 2013 Sziasztok! A kombim tankoláskor maga alá brunyál :( Csak akkor, ha teletöltöm a tankot. Aláfeküdtem, megnéztem a vastag betöltő cső tetjét, nem látok hibát. Az ulést felhajtva kivettem a jeladó feletti nagy kupakot, ott sem látom a tömítetlenséget. A kutas mondta, hogy más Astra is csinálja ezt. Van ilyen típushiba, vagy egyedi az esetem? Köszi: Levente Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve Április23, 2013 Megoszt Elküldve Április23, 2013 igen z14xep hi! Én először lemosnám brigéciollal,mert a légáramlat bárhova elviszi az olajat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április23, 2013 Megoszt Elküldve Április23, 2013 hi! Én először lemosnám brigéciollal,mert a légáramlat bárhova elviszi az olajat. Az is igaz, de meg kellene nézni a szűrőháznál hogy folyik-e. Ha folyik, akkor csere lesz belőle előbb-utóbb... Nekem tavasszal kezdett el szivárogni, majd őszre már annyira folyt, hogy egy Bp-i út (500km) alatt 3-4dl olaj elment... Nálam most a válto olajos, de ahogy néztem az mind a szellőzőből csapódik ki... Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandi23 Elküldve Április23, 2013 Megoszt Elküldve Április23, 2013 A leírt jelenséget a hosszbordás feszítő cseréje oldotta meg. Nálam 3500-nál volt hallható. videot lehet feltölteni? akkor lehet eggyértelmübb lenne a hiba amugy eléggé fémes hangja van .... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Wodka Elküldve Április23, 2013 Megoszt Elküldve Április23, 2013 Sziasztok! A kombim tankoláskor maga alá brunyál :( Csak akkor, ha teletöltöm a tankot. Aláfeküdtem, megnéztem a vastag betöltő cső tetjét, nem látok hibát. Az ulést felhajtva kivettem a jeladó feletti nagy kupakot, ott sem látom a tömítetlenséget. A kutas mondta, hogy más Astra is csinálja ezt. Van ilyen típushiba, vagy egyedi az esetem? Köszi: Levente Helló! Nekem a Kadettem csinált ilyet egyszer, teletank elkezdett folyni. Kiderült hogy kilyukadt a tank, felül, de nem a keskenyebb, "toronyszerű" tetején, hanem az "alföld"ön. :D Úgyhogy csak teletanknál tudod csöpögni, ha fogyott pár liter, már nem. Először forrasztani próbáltam, de nem segített, úgyhogy hegesztve lett. Nem tudom, hogy hasonló-e egyáltalán a G Astrában, de megérné megnézni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kosazolika Elküldve Április23, 2013 Megoszt Elküldve Április23, 2013 Megnézettem.a hátsó főtengely szimering van kimenve.csinálják is mer nagyon ereszt.pff Link to comment Megosztás: More sharing options...
kosazolika Elküldve Április23, 2013 Megoszt Elküldve Április23, 2013 :omg: :lurker: Megnézettem.a hátsó főtengely szimering van kimenve.csinálják is mer nagyon ereszt.pff a váltó levételével kiderült még kinyomónyomcsapágy kivan,tárcsába az összes rugó szétvan meg a nyomszerkezet is egy lom már!!! kb 200000 km után kimehetnek a dolgok Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április23, 2013 Megoszt Elküldve Április23, 2013 a váltó levételével kiderült még kinyomónyomcsapágy kivan,tárcsába az összes rugó szétvan meg a nyomszerkezet is egy lom már!!! kb 200000 km után kimehetnek a dolgok Ez jön nekem is a jövő hónapban. Gyűjtögetek is rá rendesen... :sick: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kosazolika Elküldve Április23, 2013 Megoszt Elküldve Április23, 2013 Ez jön nekem is a jövő hónapban. Gyűjtögetek is rá rendesen... :sick: A komplett csere főtengelyszimeringel,kuplung komplett kinyomócsapággyal 120600 huf. opel márkaszervizben végezve. LUK kuplung szettet raknak bele!! ebből 35000 huf a munkadij!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts