Mc-elek Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 anno a Ladáét is megforrasztottam mondtam én :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 mondtam én :lol: :D Az legalább réz volt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 Ebből adódik, hogy kell egy hűtővíz szint érzékelőt is csinálnom... De, nem ártana, a fékfolyadékot sem figyelni, és a mosónak a vizét... :lol: gondolom tudod hogy erre léteznek gyári megoldás :D a fékfolyadék meg ha kevéss van benne akkor jelez :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 gondolom tudod hogy erre léteznek gyári megoldás :lol: a fékfolyadék meg ha kevéss van benne akkor jelez :D Tudom, de én már tovább gondoltam... És a gyárihoz, BC is kell... Mellesleg opel16v oldalával mivan? Megszünt? Nyár óta várom az új fejlesztét, de most már nem is jön be az oldal... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 Ebből adódik, hogy kell egy hűtővíz szint érzékelőt is csinálnom... De, nem ártana, a fékfolyadékot sem figyelni, és a mosónak a vizét... :D Hmm, ez nem is rossz ötlet :devlish: Most nekem is bogarat ültettél a fülembe :devlish: Egyszer nekem is még a ladával volt ilyen vízelfolyásos kalandom. Szétrepedt egy gumicső, és eltűnt a hűtővíz :lol: Még jó, hogy időben észrevettem hogy valami nem ok, így is mire megálltam már nem kellett leállítani, ahogy kinyomtam a kuplungot meg is állt a motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 Hmm, ez nem is rossz ötlet :D Most nekem is bogarat ültettél a fülembe :devlish: Egyszer nekem is még a ladával volt ilyen vízelfolyásos kalandom. Szétrepedt egy gumicső, és eltűnt a hűtővíz :lol: Még jó, hogy időben észrevettem hogy valami nem ok, így is mire megálltam már nem kellett leállítani, ahogy kinyomtam a kuplungot meg is állt a motor. Én is tök véletlen, hogy felfigyeltem a hőfokra! Helyben, kb 1 km oda, kiszáll, bemegy, visszaszáll, vissza 1 km, és már a megszokott érték felett volt a mutató! Még jó, hogy észrevettem, és rögtön megálltam! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 Ezért jó a gázos lada! A reduktorból tűnt el leghamarabb a víz. Lefagyott, és egyszerűen megállt a verda! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 Mellesleg opel16v oldalával mivan? Megszünt? Nyár óta várom az új fejlesztét, de most már nem is jön be az oldal... etanol bekerült a mélygödörbe :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 Ezért jó a gázos lada! A reduktorból tűnt el leghamarabb a víz. Lefagyott, és egyszerűen megállt a verda! Nekem is volt, úgy ahogy mondod! Előbb lefagyott a reduktor... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 Ezért jó a gázos lada! A reduktorból tűnt el leghamarabb a víz. Lefagyott, és egyszerűen megállt a verda! Nekem olyan eset volt,hogy itt volt a vevő a kocsiért(Renault 11 Diesel),megvolt az átvizsgálás,papírok átnézése a próbakör.Tettszett a kocsi nekik ,megegyeztünk az árban is éééssss amikor beálltunk a próbakör végén az udvarra az autó kifújta az összes hűtővizet a sűrű gőzpárába burkolózott.Én meg nem tudtam,hogy sírjak vagy nevessek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 Nekem is volt, úgy ahogy mondod! Előbb lefagyott a reduktor... Mienk is gázos, nem tudom végül is hogy ezért-e, de tényleg leállt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január10, 2012 Megoszt Elküldve Január10, 2012 Holnap kiderül, hogy mi a baj. Ha a radiátor, akkor megforrasztom. (anno a Ladáét is megforrasztottam, a csőnél. Többé nem eresztett.) Hideg van, sötét, és nincs műhely. A szakinál, meg minden van. Fény, fűtés, szerszámok... és óradíj... Azért, így is mentem vele. 40 km, 10 l víz... :lol: Amikor elmegy a fűtés, akkor, már kevés víz van benne, olyankor meg kell állni, és utánna tölteni. Ebből adódik, hogy kell egy hűtővíz szint érzékelőt is csinálnom... De, nem ártana, a fékfolyadékot sem figyelni, és a mosónak a vizét... :D A hűtővizet díjazom, az majd engem is érdekelne. :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 Mienk is gázos, nem tudom végül is hogy ezért-e, de tényleg leállt. Azért áll le. A cseppfolyós gázt, a reduktorban, légneművé alakítják. A térfogat növekedéshez, hőt von el a környezetből. Ezért kell a hűtővíz (fűteni). Ha nincs víz, a rendszer lederesedik, lefagy. Nincs több gáz, az autó leáll. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 Remélem, csak a csonk, vagy a gumicső... Majd holnap kiderül. Köszönöm. Igen, a gumicső adta fel a harcot... Meg a hengerfej tömítés, és nyomja ki a vizet, a kipufogó öntvényre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sixday Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 Régebben tárgyaltuk már itt ezt a "szervóra meg nagyobb fogyasztókra leesik a fordulat" témát, de úgy emlékszem, hogy a megoldására nem nagyon született ötlet (ha rákeresel talán megtalálod). Leginkább arra hajlott a társaság, hogy "ez ilyen". Így látatlanban én annyit tudok találgatni, hogy lehet eddig se volt túl jó a töltésed és most hogy fel lett újítva a generátor és tölt rendesen, a motort is jobban megfogja. Nekem az 1.6-os is megérzi, ha nagyobb fogyasztót kapcsolok rá. Más ötletem nincs, hátha valaki más tud valami okosabbat :lol: Én voltam aki felvetette ezt a problémát és valóban nem született rá megoldás. A társaság véleménye ("ez ilyen") dolgot kevered, az a "hidegben nyikorog a futómű mint a lovasszekér" dologra volt válasz. :D Sok tippelő a szervószivattyút gyanúsította de ezt kizártam azzal hogy bármilyen más nagy fogyasztóra is ugyanígy reagál az autó (pl. hűtőventillátor bekapcsol, két elektromos ablakot határolón nyomkodom), a fordulat leszédül 500 környékére és emiatt berázza magát a motor. A generátorom kifogástalan, töltésem jó (fogyasztókkal terhelve (világítás, rádió, stb.) járó motornál 14.1), akksim szintén szolgál szépen most a hidegekben is (bár azért 0 fok alatt már nem indít olyan virgoncan de semmi gond nincs vele). Itt elakadtam, bárkinek van bármi ötlete szívesen fogadom. Az hogy "megfogja a motort a generátor" sajnos nem igaz, volt egy 2004-es G Astránk (Classic II), az csak 1.4 volt mégsem volt ilyen problémája, meg nem is képzelem hogy egy autónál normális az hogy úgy rázza a kasztnit majd szétesik, ez biztos valami hiba csak kérdés hogy hol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 Én voltam aki felvetette ezt a problémát és valóban nem született rá megoldás. A társaság véleménye ("ez ilyen") dolgot kevered, az a "hidegben nyikorog a futómű mint a lovasszekér" dologra volt válasz. :lol: Sok tippelő a szervószivattyút gyanúsította de ezt kizártam azzal hogy bármilyen más nagy fogyasztóra is ugyanígy reagál az autó (pl. hűtőventillátor bekapcsol, két elektromos ablakot határolón nyomkodom), a fordulat leszédül 500 környékére és emiatt berázza magát a motor. A generátorom kifogástalan, töltésem jó (fogyasztókkal terhelve (világítás, rádió, stb.) járó motornál 14.1), akksim szintén szolgál szépen most a hidegekben is (bár azért 0 fok alatt már nem indít olyan virgoncan de semmi gond nincs vele). Itt elakadtam, bárkinek van bármi ötlete szívesen fogadom. Az hogy "megfogja a motort a generátor" sajnos nem igaz, volt egy 2004-es G Astránk (Classic II), az csak 1.4 volt mégsem volt ilyen problémája, meg nem is képzelem hogy egy autónál normális az hogy úgy rázza a kasztnit majd szétesik, ez biztos valami hiba csak kérdés hogy hol. Ilyen szinten már biztos, hogy nem normális. De a tiednél nem is emeli vissza a fordulatot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 Csak az újabbaknál! :devlish: Ebben még volt anyag!!!! :devlish: Bocs. Az enyém már lengyel gyártású :lol: Nálam eltört :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 Az EGR szelep hibája, milyen tüneteket produkál? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 Az EGR szelep hibája, milyen tüneteket produkál? :lol: Nálam olyan volt ,hogy hirtelen gyorsításkor fulladozott. De okozhat pl. ingadozó alapjáratot ,rángatást is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 Nálam olyan volt ,hogy hirtelen gyorsításkor fulladozott. De okozhat pl. ingadozó alapjáratot ,rángatást is. Köszönöm. Google a barátom: http://www.muszaki-vizsga-zoldkartya.hu/ci...zelep-hiba.html Ma bevillant, és az alapjárat is vacakol... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 Nálam olyan volt ,hogy hirtelen gyorsításkor fulladozott. De okozhat pl. ingadozó alapjáratot ,rángatást is. Nekem néha szokott olyat csinálni, hogy egy-egy hosszú út után alacsony fordulatról gyorsítva berángat. Ritkán fordul elő egyelőre, de úgysejtem hogy ez is EGR probléma lehet. Szerintetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 Nekem néha szokott olyat csinálni, hogy egy-egy hosszú út után alacsony fordulatról gyorsítva berángat. Ritkán fordul elő egyelőre, de úgysejtem hogy ez is EGR probléma lehet. Szerintetek? Könnyen elképzelhető! Amúgy a mi X16XEL motorunkban az a jó ,hogy kevés dolog romolhat el rajta:AGR,alapjárati motor és folytószelep.Ráadásul mindegyik könnyen-olcsón javítható! Link to comment Megosztás: More sharing options...
sixday Elküldve Január12, 2012 Megoszt Elküldve Január12, 2012 Ilyen szinten már biztos, hogy nem normális. De a tiednél nem is emeli vissza a fordulatot? De visszaemeli. 900 az alapjárat, nagyfogyasztó be, fordulat leesik 500-ra, rázkódás, és rögtön emeli is vissza a fordulatot, szóval nem áll le a motor illetve nem marad lennt az alapjárat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sixday Elküldve Január12, 2012 Megoszt Elküldve Január12, 2012 Új téma Uraim, Ki mit tud mondani érdemben kézi váltós autó automatára alakításáról? Amit tudok: X16XEL motor, 99-es G Astra. Gyárilag 4 fokozatú régi fajta hidrodinamikus "olajkeverős" nyomatékváltóval szerelték az Astrákat ha jóltudom. Bontottan 50 körül láttam ilyen váltókat hébehóba. Kérdés hogy mit kell még hozzá elkövetni? ECU vajon cserés? Váltócomputere ezeknek a régi GM váltóknak van egyáltalán? Vagy csak felmegy a váltó meg a választókar az utastérbe és kész? Előre is köszi mindenkinek akinek van infója. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Január12, 2012 Megoszt Elküldve Január12, 2012 Új téma Uraim, Ki mit tud mondani érdemben kézi váltós autó automatára alakításáról? Amit tudok: X16XEL motor, 99-es G Astra. Gyárilag 4 fokozatú régi fajta hidrodinamikus "olajkeverős" nyomatékváltóval szerelték az Astrákat ha jóltudom. Bontottan 50 körül láttam ilyen váltókat hébehóba. Kérdés hogy mit kell még hozzá elkövetni? ECU vajon cserés? Váltócomputere ezeknek a régi GM váltóknak van egyáltalán? Vagy csak felmegy a váltó meg a választókar az utastérbe és kész? Előre is köszi mindenkinek akinek van infója. Mi az oka,hogy ilyet szeretnél csinálni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts