mantec Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 T woody1! "Milyet vegyek ..." Fékrendszer: Ate-Teves Fékbetét: Opel: 16 05 034 GM: 9195144 Ate: 13.0460-7115.2 Delphi: LP1673 Bosch: 0 986 424 456 Brembo: P 59 030 Febi: 16233 Ferodo: FDB1293 Trw: GBD1351 Mintex Quinton Hasell: BP983 Textar "mennyibe fog ..." Legolcsóbb. Legdrágább. "kophat el úgy ..." Igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 T woody1! "Milyet vegyek ..." Fékrendszer: Ate-Teves Fékbetét: Opel: 16 05 034 GM: 9195144 Ate: 13.0460-7115.2 Delphi: LP1673 Bosch: 0 986 424 456 Brembo: P 59 030 Febi: 16233 Ferodo: FDB1293 Trw: GBD1351 Mintex Quinton Hasell: BP983 Textar "mennyibe fog ..." Legolcsóbb. Legdrágább. "kophat el úgy ..." Igen. Köszönöm szépen, ez aztán valóban full kiszolgálás és teljes körű tájékoztatás. ;) Ate-t azért nem veszek, az nekem túl drága. Ezek közül kiválasztok egy árban megfelelőt és az lesz a befutó. Köszi mégegyszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 T woody1! Van az Ate-nek hétköznapi pénztárcához mért fékbetétje is. Ate: 13.0460-7115.2 Mégis csak ez a cég tervezte a féket a GM-nek. Illetve az ATE-nek van kerámia betétes fékbetétje is: ATE 13.0470-7115.2 Itt kapható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 Szeretném megkérdezni, hogy az első kerekekhez kellene cserélnem a fékpofákat, ugyanis ritkán, de elkezdett csikorogni fékezésnél. Milyet vegyek ami jó és kb. mennyibe fog az kerülni? 45.000-nél kophat el úgy, hogy azért vigyáztam rá (motorfék..., igaz én csak 12.000 tettem bele, az előző tulajt nem tudom....) ? Köszi előre is. ;) Nekem 70e van benne, és ég ahogy elnézem még kb 40-50% minimum a betét... De elkophat, ha az előző tulaj úgy használta.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 Nekem 45000 Km van a kocsiban és nekem is nyikorog, pedig óvatosan veztetek.A féktárcsáim csíkosra koptak..Frankó a gyári cucc. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 Szeretném megkérdezni, hogy az első kerekekhez kellene cserélnem a fékpofákat, ugyanis ritkán, de elkezdett csikorogni fékezésnél. Milyet vegyek ami jó és kb. mennyibe fog az kerülni? 45.000-nél kophat el úgy, hogy azért vigyáztam rá (motorfék..., igaz én csak 12.000 tettem bele, az előző tulajt nem tudom....) ? Köszi előre is. ;) a gyári sincs veszet árban.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nundee Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 Szeretném megkérdezni, hogy az első kerekekhez kellene cserélnem a fékpofákat, ugyanis ritkán, de elkezdett csikorogni fékezésnél. Milyet vegyek ami jó és kb. mennyibe fog az kerülni? 45.000-nél kophat el úgy, hogy azért vigyáztam rá (motorfék..., igaz én csak 12.000 tettem bele, az előző tulajt nem tudom....) ? Köszi előre is. ;) Mielőtt cserélnéd, azért szemrevételezd a betéteket, hátha csak beszorult oda valami sz@r. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
lamantin Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 Mielőtt cserélnéd, azért szemrevételezd a betéteket, hátha csak beszorult oda valami sz@r. ;)Ha még vastag a kopó réteg a betéten, lehet hogy más a bibi..... A betét fém hátoldala és a dugattyú összefekvése rozsdásan is okoz nyikorgást..... Bronzpaszta erre a megoldás. Az összefekvő részekre vékonyan. (féktuskó-nyereg szánra sem árt) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Nekem 45000 Km van a kocsiban és nekem is nyikorog, pedig óvatosan veztetek.A féktárcsáim csíkosra koptak..Frankó a gyári cucc. Csíkosra? Akkor ott valami nem jó, pl a betét. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bzsoltee Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Sziasztok! Tudom, volt már róla szó, vissza is olvastam, de nem találom... ;) Elemet kéne cserélnem a távirányítóban, de nem jövök rá hogy kell szétszedni, és annyira feszegetni nem mertem... Hogy lehet szétkapni ezt a kütyüt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Sziasztok! Tudom, volt már róla szó, vissza is olvastam, de nem találom... ;) Elemet kéne cserélnem a távirányítóban, de nem jövök rá hogy kell szétszedni, és annyira feszegetni nem mertem... Hogy lehet szétkapni ezt a kütyüt? A hátoldalon a kulcs fém része felöli részén van egy kis bemélyedés. Ott pici csavarhúzóval alá nyúlsz és széthúzod. A kulcs fém része és egy U alakú műanyag tartó jön külön a kulcs gombos részétől Utána már csak szét szeded a két oldalát a kulcs testének. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bzsoltee Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 A hátoldalon a kulcs fém része felöli részén van egy kis bemélyedés. Ott pici csavarhúzóval alá nyúlsz és széthúzod. A kulcs fém része és egy U alakú műanyag tartó jön külön a kulcs gombos részétől Utána már csak szét szeded a két oldalát a kulcs testének. Ahhhaaa. Okés, frankó, kösz szépen, sikerült ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Ahhhaaa. Okés, frankó, kösz szépen, sikerült ;) Összerakáskor pedig (ha nem érintkezne rendesen)kis papírdarabot hajtogatunk bele,hogy megfeszüljön az elemtartó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bzsoltee Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Összerakáskor pedig (ha nem érintkezne rendesen)kis papírdarabot hajtogatunk bele,hogy megfeszüljön az elemtartó. Arra nem volt szükség. Mindkettőben kicseréltem az elemeket, és teljesen jól működnek Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Arra nem volt szükség. Mindkettőben kicseréltem az elemeket, és teljesen jól működnek Akkor jó,néha elő szok fordulni! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ASTRA G X16XEL Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Sziasztok Előfordult már valakivel,hogy kulccsal zárta be az autót,és amikor elfordította a kulcsot,pattant egy nagyot valami,és a kulcsot nem lehetett függőleges állásba fordítani,ezért ki sem lehetett húzni,ha valakinek volt ilyen,írja már meg,mi lett a baja,hogy lehet orvosolni. válaszokat köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alkalmas Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Kerékcsavarok meg vannak húzva?Vagy kavics a gumiban? Ütemes dobogó hangot hallottam az első kerék felől Ma voltam szerelőnél.Ment vele egy kört.Azt mondta így elsőre hogy kerékcsapágy.Ma nem tudta felemelni mert nem volt rá idő.Úgyhogy még nem biztos. De ha az akkor cumi. ;) Mert veszett árban vannak az újak.Mert ugye ABS-es. Azt mondta a srác hogyha nagyon keresgél szerinte 28-30 körül lehet találni megfelelőt.A bontott lutri. Van valami más vélemény,ötlet?Esetleg olcsóbban tud valaki ha mégis az kell? Vazeee 2 hete vettem a verdát és akkor semmi hangja nem volt ;) THX Link to comment Megosztás: More sharing options...
peti70 Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Ütemes dobogó hangot hallottam az első kerék felől Ma voltam szerelőnél.Ment vele egy kört.Azt mondta így elsőre hogy kerékcsapágy.Ma nem tudta felemelni mert nem volt rá idő.Úgyhogy még nem biztos. De ha az akkor cumi. ;) Mert veszett árban vannak az újak.Mert ugye ABS-es. Azt mondta a srác hogyha nagyon keresgél szerinte 28-30 körül lehet találni megfelelőt.A bontott lutri. Van valami más vélemény,ötlet?Esetleg olcsóbban tud valaki ha mégis az kell? Vazeee 2 hete vettem a verdát és akkor semmi hangja nem volt ;) THX Szia! Eddig csak olvastam a fórumot nem írtam.Ha alkatrészt keresel G astrához körülnézhetsz a Zsu.hu oldalán,vagy Parajdi autóalkatrész kft,esetleg westautotéka.Mind a háromnál vannak jó árak nem olyan horror szintüek mint máshol.Remélem tudtam segíteni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Szia! Eddig csak olvastam a fórumot nem írtam.Ha alkatrészt keresel G astrához körülnézhetsz a Zsu.hu oldalán,vagy Parajdi autóalkatrész kft,esetleg westautotéka.Mind a háromnál vannak jó árak nem olyan horror szintüek mint máshol.Remélem tudtam segíteni azért azt tudni kell hogy olcsó húsnak híg a leve ... vagy mi ;) minimum minőség FAG, csapágyból vagy ha jót akar az ember akkor SKF...a gyári az duplája az SKF nek.. na azt meg vegye meg akinek van rá ;) http://www.zsu.hu/webaruhaz/htmls/autotipu...1_s76_?gyakori= szerintem nem occó bolt.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nundee Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Ütemes dobogó hangot hallottam az első kerék felől Ma voltam szerelőnél.Ment vele egy kört.Azt mondta így elsőre hogy kerékcsapágy.Ma nem tudta felemelni mert nem volt rá idő.Úgyhogy még nem biztos. De ha az akkor cumi. ;) Mert veszett árban vannak az újak.Mert ugye ABS-es. Azt mondta a srác hogyha nagyon keresgél szerinte 28-30 körül lehet találni megfelelőt.A bontott lutri. Van valami más vélemény,ötlet?Esetleg olcsóbban tud valaki ha mégis az kell? Vazeee 2 hete vettem a verdát és akkor semmi hangja nem volt ;) THX Szia! Laikus vagyok, de az ütemes, dobogó hang szerintem nem kerékcsapágy lesz. Mintha írtad volna, hogy sokáig nem használták a kocsit, mielőtt megvetted. Nos, ez nem tesz jót az abroncsoknak, szvsz. először ebbe az irányba kellene elindulnod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Az ütemes dobogó hang sebességfüggő vagy állandó?Úgy értem,hogy ahogy gyorsítasz az is gyorsul? Amúgy nem a hifi? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
steve78 Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Ütemes dobogó hangot hallottam az első kerék felől Ma voltam szerelőnél.Ment vele egy kört.Azt mondta így elsőre hogy kerékcsapágy.Ma nem tudta felemelni mert nem volt rá idő.Úgyhogy még nem biztos. De ha az akkor cumi. ;) Mert veszett árban vannak az újak.Mert ugye ABS-es. Azt mondta a srác hogyha nagyon keresgél szerinte 28-30 körül lehet találni megfelelőt.A bontott lutri. Van valami más vélemény,ötlet?Esetleg olcsóbban tud valaki ha mégis az kell? Vazeee 2 hete vettem a verdát és akkor semmi hangja nem volt ;) THX Itt elég jó áron van kerékcsapágy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alkalmas Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Az ütemes dobogó hang sebességfüggő vagy állandó?Úgy értem,hogy ahogy gyorsítasz az is gyorsul? Amúgy nem a hifi? ;) Igen ahogy gyorsítok úgy gyorsul a hanghatás is Link to comment Megosztás: More sharing options...
bzsoltee Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Sziasztok Előfordult már valakivel,hogy kulccsal zárta be az autót,és amikor elfordította a kulcsot,pattant egy nagyot valami,és a kulcsot nem lehetett függőleges állásba fordítani,ezért ki sem lehetett húzni,ha valakinek volt ilyen,írja már meg,mi lett a baja,hogy lehet orvosolni. válaszokat köszönöm. Húha, gondolom a zárbetét adta meg magát. Én ugyanígy jártam, csak a gyújtáskapcsolóval 100km-re otthontól...az nagyobb szívás ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Ütemes dobogó hangot hallottam az első kerék felől Ma voltam szerelőnél.Ment vele egy kört.Azt mondta így elsőre hogy kerékcsapágy.Ma nem tudta felemelni mert nem volt rá idő.Úgyhogy még nem biztos. De ha az akkor cumi. ;) Mert veszett árban vannak az újak.Mert ugye ABS-es. Azt mondta a srác hogyha nagyon keresgél szerinte 28-30 körül lehet találni megfelelőt.A bontott lutri. Van valami más vélemény,ötlet?Esetleg olcsóbban tud valaki ha mégis az kell? Vazeee 2 hete vettem a verdát és akkor semmi hangja nem volt ;) THX Én nem vagyok autószerelő, de szerintem ha ABS-es a verda, akkor a kerékcsapágy tönkremenetele előtt jelezne az ABS, mivel a jeladó a csapágyra van szerelve. Nem is hallottam még tönkrement kerékcsapágyról. A kerékagyakat mindig a jeladó hibája miatt szoktuk cserélni. Próbáld ki a gépet egy másik garnitúra kerékkel (kölcsön), mielőtt nagyobb összeget adnál ki, lehet feleslegesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts