szopcsi13 Elküldve Július13, 2011 Megoszt Elküldve Július13, 2011 Most így elgondolkodtam, elképzelhető, hogy elment az A oszlopom? Annak a helyrehozása gondolom elég kellemetlen lenne árban. Hát, ha toltad vagy 40 -nel, akkor elmehetett az a oszlop. :D De nem tartom valószínűnek. Biztos csak a zsanér, vagy a csapja nyekkent meg egy kicsit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július13, 2011 Megoszt Elküldve Július13, 2011 Hello skacok,légyszi valaki egy kb összeget.Köszi http://www.patacsi.hu/shop/arlista.php?sid...utal&tkisz= Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Július13, 2011 Megoszt Elküldve Július13, 2011 Hello skacok,légyszi valaki egy kb összeget.Köszi szerintem olyan 40 körül biztosan lesz.... de ez csak sacc..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Július13, 2011 Megoszt Elküldve Július13, 2011 Hali skacok! Régen írtam már ide, de most megint elrontottam a kocsit, ezért kérdeznék. Tegnap akkumerülés miatt kitoltam a kocsit a beállóból, hogy bebikázzam. Csak elfelejtettem, hogy a nyitott ajtó nem fog kiférni a beálló fa oszlopai között, így hát felakadt. Az ajtót most kicsit jobban be kell csapni, hogy becsukódjon, és nyitásnál az alja leér a műanyag küszöbdíszlécre, tehát mintha lejjebb kerül volna. Lehet ezt valahogy állítani, vagy majd a lakatos levágja és felhegeszti a helyére? :D Remélem azért valami egyszerű és olcsó megoldással orvosolható. Ja, és ha az akku pozitív saruja olyan szutykos kezd lenni akkor érett már a csere? Köszi előre is a válaszokat. szerintem az ajtó alját megtolta előre felé,amiket eddig láttam,vagy az ajtó rogyott meg,vagy a zsanér felfogatása a sárvédőnél,a zsanér ritkábban,mert elég erős anyag..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGR Elküldve Július13, 2011 Megoszt Elküldve Július13, 2011 Sziasztok, Meleg motortérnél már lassan elviselhetetlenül nyikorog valami a bal első futóműnél. Minden egyes alkalommal amikor megmozdul a kasztni (úthibák, kanyarodás stb) Stabilizátor szilentre gondoltam. Ráálltunk egy aknára és nyomogattam, miközben valaki alulról fújta szilikonnal. Egyértelműen elkezdett tompulni a nyikorgás, de sajnos 1-2 kör után megint jelentkezett. Ez stabilizátor rúd cserét jelent, vagy lehet benne külön szilentet is cserélni? Miközben alul voltunk, észrevettük, hogy a gömbcsuklók gumivédője szétment. A srác azt mondta, hogy ilyenkor a gömbcsuklót szokták cserélni. Futóműbeálltással kompletten 24-et mondott rá. Ez mennyire reális? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ASTRA G X16XEL Elküldve Július14, 2011 Megoszt Elküldve Július14, 2011 Sziasztok, Meleg motortérnél már lassan elviselhetetlenül nyikorog valami a bal első futóműnél. Minden egyes alkalommal amikor megmozdul a kasztni (úthibák, kanyarodás stb) Stabilizátor szilentre gondoltam. Ráálltunk egy aknára és nyomogattam, miközben valaki alulról fújta szilikonnal. Egyértelműen elkezdett tompulni a nyikorgás, de sajnos 1-2 kör után megint jelentkezett. Ez stabilizátor rúd cserét jelent, vagy lehet benne külön szilentet is cserélni? Miközben alul voltunk, észrevettük, hogy a gömbcsuklók gumivédője szétment. A srác azt mondta, hogy ilyenkor a gömbcsuklót szokták cserélni. Futóműbeálltással kompletten 24-et mondott rá. Ez mennyire reális? Szia A két kormánygömbfej kb:10.000.-,a munkadíj,mondjuk 6.000.- és marad 8.000.- a futóműbeállításra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Július15, 2011 Megoszt Elküldve Július15, 2011 Sziasztok! A jobb oldali kormánygömbfej gumi védőburkolata szinte már teljesen körbeszakadt az autónkon!Érdeklődnék hogy mennyire bonyolult ennek a cseréje?Párban kell e cserélni?(bal oldalinak látszólag semmi baja)Utána szükséges e a futómű beállítása?Köszönöm... Szerk:Ha már így belejöttem,lenne még pár "hiba" ami nem tudom hogy mitől lehet! 1. Egyre nehezebben indul az autó a napi első indításkor!Itt egy videó róla! Semmi gázt nem nyomok és amikor beáll 1100-ra fordulat,rá 20-30 másodpercre szépen vissza is áll az alapjárat! 2. Olajcsere után,az olajszűrő gumi tömítése szétszakadt,amit 1-2 nappal rá vettem észre!Kicseréltem egy másikra,majd egy harmadikra de mind így néz ki 2-3 nap után! Vékonyan olajjal be szoktam kenni és nem tépem rá annyira,hogy így nézzen ki! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gccastrasopron Elküldve Július15, 2011 Megoszt Elküldve Július15, 2011 Első tulaj vagy?A km. miatt kérdezem. Tényleg én is az alapjáratival kezdeném,az AGR is gyanús bár ilyen kevés km.-nél még nem szokott halódni. Sokat mész városban?Akkor lehet,hogy csak lerakódott és egy kis meghajtással(50-100 km. 4ezres fordulat körül) és magasabb oktánszámú benzinnel még orvosolható a dolog! Második tulaj vagyok, de ismerős idősebb úrtól vettem, tényleg ennyit ment vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gccastrasopron Elküldve Július15, 2011 Megoszt Elküldve Július15, 2011 Második tulaj vagyok, de ismerős idősebb úrtól vettem, tényleg ennyit ment vele. A meghajtást próbáltam, mentem az utóbbi hetekben kb. 1500 km-t pályán...pro-tec adalék is megvolt, 100as benzin is...mindenesetre megnézetem az AGR-t, az alapjáratit, meg mégegyszer a vezérműszíjat, nem-e rakták el... Köszi a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gccastrasopron Elküldve Július15, 2011 Megoszt Elküldve Július15, 2011 (edited) Nem akarlak elkeseríteni, de nekem akkor voltak ilyen tünetek amikor 2 foggal elrakták a vezérlést... általában véve gyengébb is az autó? Nem szerencsés ilyenkor pörgetni, de nekem pl. nem forgott 3000 fölé.... Végül Wessz oldottta meg a problémát kifogástalanul. Íme az elrakott vezérlés: [ig]http://pics.coldline.hu/pics/280870-20110712-0LHYRG.jpg A kép csalóka, mert a vezérműkerekeken valóban egymás felé áll a két jel, csakhogy nem úgy kéne neki... :D Köszi szépen az infót, meg fogom nézetni! Módosítva Július15, 2011 : uhuhu naaaaa......... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gccastrasopron Elküldve Július15, 2011 Megoszt Elküldve Július15, 2011 Köszi szépen az infót, meg fogom nézetni! Az autó amúgy megy rendesen, jól pörög a motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Július15, 2011 Megoszt Elküldve Július15, 2011 Sziasztok! A jobb oldali kormánygömbfej gumi védőburkolata szinte már teljesen körbeszakadt az autónkon!Érdeklődnék hogy mennyire bonyolult ennek a cseréje?Párban kell e cserélni?(bal oldalinak látszólag semmi baja)Utána szükséges e a futómű beállítása?Köszönöm... Szerk:Ha már így belejöttem,lenne még pár "hiba" ami nem tudom hogy mitől lehet! 1. Egyre nehezebben indul az autó a napi első indításkor!Itt egy videó róla! Semmi gázt nem nyomok és amikor beáll 1100-ra fordulat,rá 20-30 másodpercre szépen vissza is áll az alapjárat! 2. Olajcsere után,az olajszűrő gumi tömítése szétszakadt,amit 1-2 nappal rá vettem észre!Kicseréltem egy másikra,majd egy harmadikra de mind így néz ki 2-3 nap után! Vékonyan olajjal be szoktam kenni és nem tépem rá annyira,hogy így nézzen ki! az első kérdésra igen,illik párban cserélni,kötelező a futómű állítás is.Második: ez elég érdekes dolog,megnézném a gyergyákat,hátha valamelyik haldoklik,akkor tud ilyen érdekesen járni,a hangjából én úgy hallom,mintha 3 henger menne csak... ha tudsz próbára rá lehetne dugni egy trafósort is,hátha... Harmadik:milyen gumit tettél fel utána?Megnézném nincs e valami kiálló akármi vagy a kupakon,vagy az olajszűrőházon,esetleg vastagabb lehetett a gumi,és nem fért el a helyén.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
steve78 Elküldve Július15, 2011 Megoszt Elküldve Július15, 2011 Ez a kerékagy-hiba azért zavar, mert van, hogy két napig jó, utána pedig szarakodik szinte minden nap az ABS jelzés és a sebességmutató. Ez nem olyan alkatrész, ami vagy jó vagy nem? Feleslegesen nem szeretnék kiadni 20-30 ezer Ft-ot, de ha biztosan ez hibás, akkor persze muszáj lesz megvenni. Hibakód olvasás lesz a vége, akkor talán tudok biztosat. Megtörtént a kiolvasás, az eredmény Fordulatszám jeladó BE nincs jel/hibás jel A kerékagynál lévő vezetékek megmozgatásakor újra beírta a hibakódot, így valószínűleg kerékagy csere lesz a vége. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
roli86 Elküldve Július15, 2011 Megoszt Elküldve Július15, 2011 szerintem olyan 40 körül biztosan lesz.... de ez csak sacc..... Köszi srácok.Végül 20-at kért a szerelésre,ami ezek szerint nem vészes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Július15, 2011 Megoszt Elküldve Július15, 2011 az első kérdésra igen,illik párban cserélni,kötelező a futómű állítás is.Második: ez elég érdekes dolog,megnézném a gyergyákat,hátha valamelyik haldoklik,akkor tud ilyen érdekesen járni,a hangjából én úgy hallom,mintha 3 henger menne csak... ha tudsz próbára rá lehetne dugni egy trafósort is,hátha... Harmadik:milyen gumit tettél fel utána?Megnézném nincs e valami kiálló akármi vagy a kupakon,vagy az olajszűrőházon,esetleg vastagabb lehetett a gumi,és nem fért el a helyén.... Köszönöm,megnézem majd a gyertyákat,de trafósort biztosan nem tudok szerezni! Csak a napi első indításkor csinálja ezt és ha elkapta a fordulatot,akkor semmi baja,beáll szépen az alapjárat is és menet közben sincs semmi probléma vele! Másodjára is a szűrőhöz tartozó gumit,ami elég furán nézett ki!Nagyobbnak és rugalmatlannak tűnt mint az is,amit előtte kaptam!(lehet valahol sokat álltak?) Harmadik cserére már a garázsban amit találtam megfelelő méretet és negyedjére is!Most töltögetem utána olajjal,amit kinyom mellette,de ez sem megoldás,tudom! :D Lehet veszek egy minőségi szűrőt másik helyen és kipróbálom azzal! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kissmiska Elküldve Július15, 2011 Megoszt Elküldve Július15, 2011 Sziasztok! Lenne nekem egy 98-as X12XE G Astra, klíma nélküli. Hibája annyi hogy nem kapcsol a motorhűtő ventillátor (relé, szenzor, termosztát, műszerfal órák jók). Ma reggel elvittem egy Opel szervízbe, kiderült hogy egy '99-es Corsa B ECU-ja van benne (Bosch Motronic 1.5.5). Szoftvert akartak rajta cserélni, de sajnos a Car pass hiánya miatt nem tudták megcsinálni. Meg tudná valaki mondani hogy a két rendszer vezetékelésébe mi a különbség? Az a fura hogy élőadatként a motor a hőfokot helyesen kijelzi, a műszeregységen a vizhőfokmérőt ki lehet vezérelni, tehát működik, mégse jelez vissza menet közben semmit. Szabolcsi szerelők, jelentkezzetek! :D Légyszí valaki!!!!! :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július16, 2011 Megoszt Elküldve Július16, 2011 Sziasztok! Opel szervízbe, kiderült hogy egy '99-es Corsa B ECU-ja van benne (Bosch Motronic 1.5.5) aztaqrva.. mintha az én esetemet olvasnám csak a corsával.. nekem se jó ecu volt benne.. a motorkód stimmelt mint nálad ,csak az autó nem.. nálam csere lett a megoldás. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kissmiska Elküldve Július16, 2011 Megoszt Elküldve Július16, 2011 aztaqrva.. mintha az én esetemet olvasnám csak a corsával.. nekem se jó ecu volt benne.. a motorkód stimmelt mint nálad ,csak az autó nem.. nálam csere lett a megoldás. :icon4: Szia! Az gondolom elég költésges! Találtam ECU-kit-et 20k körül, de az szintén Corsa B-é :S... Jó lenne tudni hogy a B corsa a ventilátort miként kapcsolgatja :D Valakinek szakirodalom? Autodata-ba a két modell esetén ugyanazokat a dolgokat hozza... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július16, 2011 Megoszt Elküldve Július16, 2011 Szia! Az gondolom elég költésges! Találtam ECU-kit-et 20k körül, de az szintén Corsa B-é :S... Jó lenne tudni hogy a B corsa a ventilátort miként kapcsolgatja :D Valakinek szakirodalom? Autodata-ba a két modell esetén ugyanazokat a dolgokat hozza... én 20e vettem bontottat.. és jó a kapcsoló? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Július16, 2011 Megoszt Elküldve Július16, 2011 Szia! Az gondolom elég költésges! Találtam ECU-kit-et 20k körül, de az szintén Corsa B-é :S... Jó lenne tudni hogy a B corsa a ventilátort miként kapcsolgatja :D Valakinek szakirodalom? Autodata-ba a két modell esetén ugyanazokat a dolgokat hozza... nagyon egyszerü: a Corsa B a hütőben lévő hőmérséklet kapcsolaja a ventit, azaz nem a computer. Az astra G ben meg van egy hütőmodul. ott az kapcsol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július16, 2011 Megoszt Elküldve Július16, 2011 nagyon egyszerü: a Corsa B a hütőben lévő hőmérséklet kapcsolaja a ventit, azaz nem a computer. Az astra G ben meg van egy hütőmodul. ott az kapcsol. na pont erre gondoltam én is... valahogy nem sikerült fejben összerakni a két rendszert :D azaz sose fog neki menni a ventije corsa ecuval Link to comment Megosztás: More sharing options...
kissmiska Elküldve Július16, 2011 Megoszt Elküldve Július16, 2011 na pont erre gondoltam én is... valahogy nem sikerült fejben összerakni a két rendszert :D azaz sose fog neki menni a ventije corsa ecuval És akkor mit hova kössek? Ennyiért ECU-t cserélni? Valami kapcsolási rajz? Hűtőmodul csak a klímás Astrákban van! Az enyémben az ECU kapcsolná... De mikor kivezéreljük hogy kapcsolja a relét, annyit ír hogy nem érti a kérést... Az órát az ECU vezérli a corsában, igaz? Azzal mit lehet csinálni? Egy kis házibarkácstól nem ijedek meg :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Július16, 2011 Megoszt Elküldve Július16, 2011 hacsaknem egy astraF - Corsa B hütőt bele nem kókányol, úgy hogy a hőgomba kapcsolja a ventit. biztos meg lehet oldani, de csak nagy-nagy kókányolással.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július16, 2011 Megoszt Elküldve Július16, 2011 hacsaknem egy astraF - Corsa B hütőt bele nem kókányol, úgy hogy a hőgomba kapcsolja a ventit. biztos meg lehet oldani, de csak nagy-nagy kókányolással.... pl az is hogy a ventit megtáplálni 12val +kapcsoló.. de akkor a venti mindig max fordulaton fog menni így meg úgyis kókány .. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kissmiska Elküldve Július16, 2011 Megoszt Elküldve Július16, 2011 én 20e vettem bontottat.. és jó a kapcsoló? Kapcsoló alatt relét értesz? Vagy a hőgombát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts