Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Az rohadt sok olajfogyás!

Nincs alatta tócsa, hogy valamelyik főtengelyszimering lenne szar?

Ladánál jártunk úgy a múltkor, hogy az egyik szelepszárszimering elszakadt.

(Tudom, ez nem lada, de az elv ugyanaz.)

Ha nem elfolyatja (nincs tócsa alatta) akkor a szelepszár szimering, vagy valamelyik olajlehúzó gyűrű lehet ludas.

Mennyi km van a kocsidban?

Elküldve

Mekkora meló a kormánymű cseréje ?

Milyen tünetei vannak ha a szervószivattyú rossz ?

A tünetem az, lassú tempónál a kormányt tekerve kihagyázok, apró kattogások érződnek.

A toronycsapágyak tegnap voltak cserélve, a futómű maga kifogástalan.

Elküldve
Mekkora meló a kormánymű cseréje ?

Milyen tünetei vannak ha a szervószivattyú rossz ?

A tünetem az, lassú tempónál a kormányt tekerve kihagyázok, apró kattogások érződnek.

A toronycsapágyak tegnap voltak cserélve, a futómű maga kifogástalan.

Nézted a kutyacsontot? Sokan gondltuk, hogy szar a kormányművünk, közben meg csak egy kutyacsont kellett.

Elküldve
Nézted a kutyacsontot? Sokan gondltuk, hogy szar a kormányművünk, közben meg csak egy kutyacsont kellett.

A kutyacsontra nem gondoltam.

Illetve a szerelő arra nem mondott semmit, hogy rossz lenne.

Elvileg átnézte a múltkor, rendben találta..

Mit kell a kutyacsonton nézni ? Akkor is lehet rossz, ha megrángatva nem lötyög ?

Esetleg képet kaphatnék ?

Elküldve
A kutyacsontra nem gondoltam.

Illetve a szerelő arra nem mondott semmit, hogy rossz lenne.

Elvileg átnézte a múltkor, rendben találta..

Mit kell a kutyacsonton nézni ? Akkor is lehet rossz, ha megrángatva nem lötyög ?

Esetleg képet kaphatnék ?

Megrángatva nekem sem kattogott, de menet közben úthibán, meg álló helyzetben rángatva a kormányt már igen.

Erről van szó. Szar műanyag, ezért nem bírja sokáig.

K_p0034_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Elküldve
Megrángatva nekem sem kattogott, de menet közben úthibán, meg álló helyzetben rángatva a kormányt már igen.

Erről van szó. Szar műanyag, ezért nem bírja sokáig.

K_p0034_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Na ez az..

Megrángatom a kormányt, akkor érzem a kattogást.

Úthibákon viszont semmi.

Mindjárt kimegyek szétszedem.:-)

Jut eszembe. Mikor tavaly vettem az autót a régi tulaj még dicsekedett, eredeti a futómű..

Mondtam is magamban, majd nálam kijön rajta minden:-(

Kezdi is..

Elküldve
Ha nem elfolyatja (nincs tócsa alatta) akkor a szelepszár szimering, vagy valamelyik olajlehúzó gyűrű lehet ludas.

Mennyi km van a kocsidban?

A kocsiban 105000 km van!

Azt nem tudom lett e vissza tekerve!

Elküldve

Hello mindenki!

már többször olvastam hogy a pollenszűrő cseréjéhez ki kell szerelni a kesztyűtartót!!Namármost én kiszereltem de ott kb semmit nem találtam, csak sztem a fűtés motorját v mi a fene lehetett az, olyat is hallottam hogy a pedáloknál benézve lehet látni(ez ugye már a másik oldal!!)de nekem ott 2 fekvő csavar van és ha azokat kitekerem nem vagyok sokkal előrébb!!Szóval valaki meg tudná mondani h hol találom a pollenszűrőt ??ha megtalálom ki is tudom találni h delphi vagy nem delphi.....köszi előre is mindenkinek aki segít!

Elküldve
Hello mindenki!

már többször olvastam hogy a pollenszűrő cseréjéhez ki kell szerelni a kesztyűtartót!!Namármost én kiszereltem de ott kb semmit nem találtam, csak sztem a fűtés motorját v mi a fene lehetett az, olyat is hallottam hogy a pedáloknál benézve lehet látni(ez ugye már a másik oldal!!)de nekem ott 2 fekvő csavar van és ha azokat kitekerem nem vagyok sokkal előrébb!!Szóval valaki meg tudná mondani h hol találom a pollenszűrőt ??ha megtalálom ki is tudom találni h delphi vagy nem delphi.....köszi előre is mindenkinek aki segít!

Itt van leírás és kép is a két féléről. :D

http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...mp;#entry629764

Elküldve
Hello mindenki!

A GYIK-ban le van írva minden. :D

Elküldve
A motor rendben hál istennek...

Akkor ez normális jelenség másnál is úgy látom. Majd próbálkozom az ablakleengedéssel. Szerencsére van szélterelő, úgyhogy elöl legalábbis 4-5cm-t is nyugodtan lehúzhatom az ablakot.

Szerintem nem normális!

Valamiért nem megy az utastérbe friss levegő! (szűrő vagy csappantyú)

Elküldve
Itt van leírás és kép is a két féléről. :D

http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...mp;#entry629764

De azért nem ilyen egyértelmű hogy Delphi csak a digitklímásban lehet (nem is beszélve akkor arról hogy mi van a klíma nélküliekkel?), szóval sztem mindenképp bontsd ki mielőtt másikat veszel mert a méretük nem egyezik, egyik a másik helyére nem megy be!

Legegyszerűbben úgy lehet a típusát meghatározni, hogy ha a pollenszűrőház fedele (a kesztyűtartó mögött) patentos akkor Behr, ha csavaros akkor Delphi típusú szűrő kell bele.

Elküldve
De azért nem ilyen egyértelmű hogy Delphi csak a digitklímásban lehet (nem is beszélve akkor arról hogy mi van a klíma nélküliekkel?), szóval sztem mindenképp bontsd ki mielőtt másikat veszel mert a méretük nem egyezik, egyik a másik helyére nem megy be!

Legegyszerűbben úgy lehet a típusát meghatározni, hogy ha a pollenszűrőház fedele (a kesztyűtartó mögött) patentos akkor Behr, ha csavaros akkor Delphi típusú szűrő kell bele.

köszi mindenkinek!!

Elküldve

hello mindenki!

nekem is hasonló a problémám mint sokaknak, néha a fordulatszám indításkor egy rövid időre ugrál és nehezen áll be az alapjárat.....többször olvastam már h az alapjárati motor tisztítása megoldás lehet a problémára...hol van az alapjárati motor?könnyen tisztítható?ilyen aprósággal nem mennék szervízbe......

..köszi előre is a válszokat!

...ha valaki belinkel képet az extraköszi :D

Elküldve

hello megint!

...nagyon kényelmetlennek találom a gyári ülést,nincs benne deréktámasz és hasonlók!ha vennék bele mondjuk az astra coupe /cabrio üléseit az egy az egyben betehető az autómba? (1.6,1.6v 5ajtós astra)természetesen ha légzsákos, azt kikötném....vagy valaki tud jobb ötletet?köszi előre is!

Elküldve
hello megint!

...nagyon kényelmetlennek találom a gyári ülést,nincs benne deréktámasz és hasonlók!ha vennék bele mondjuk az astra coupe /cabrio üléseit az egy az egyben betehető az autómba? (1.6,1.6v 5ajtós astra)természetesen ha légzsákos, azt kikötném....vagy valaki tud jobb ötletet?köszi előre is!

Tegyél bele B Vectra ülést, olcsóbban hozzá jutsz...

Elküldve

...azonkívül a G Astra Coupé "sportülései" sztem egyáltalán nem valami nagy számok, a deréktámasz kábé semmit nem ér bennük, ha teljesen kitekerem akkor is max. fél centivel "púposabb" a háttámla deréktájon, ez meg még édeskevés ahhoz hogy rendesen megtámassza a derekat, ráadásul az oldaltartásuk is elég halovány. És akkor még nem szóltam az állítható ülésmagasságról: túl kicsi intervallumban állítható, és még a legalsó állásban is túl magasan van sztem.

Amit értékelni tudok benne az egyedül a kihúzható combtámasz, valamint az ülésfűtés, már amelyikben van.

Elküldve

Sziasztok,

Tegnap vettem észre, hogy elszakadt az ablaktörlő gumi. Kb 1 éve cseréltem lapáttal együtt. Az lenne a kérdésem, hogy most elegendő gumit venni bele, vagy érdemes minden esetben lapátot is cserélni? Van erre valami szabály? Megnéztem és a felfogatás még teljesen stabil. Bár 1 kis rozsdafoltot már látni a forgótengelynél.

Előre is köszönöm a választ!

Elküldve
Tegyél bele B Vectra ülést, olcsóbban hozzá jutsz...

...és az ülés rögzítési pontjai megeggyeznek?ugyan olyan sín van a 2 autóban vagy az is át kell szerelni, mert hallottam már olyat hogy nem típusazonos ülés miatt szórakoztak az emberrel műszakin!!?!

Elküldve
Sziasztok,

Tegnap vettem észre, hogy elszakadt az ablaktörlő gumi. Kb 1 éve cseréltem lapáttal együtt. Az lenne a kérdésem, hogy most elegendő gumit venni bele, vagy érdemes minden esetben lapátot is cserélni? Van erre valami szabály? Megnéztem és a felfogatás még teljesen stabil. Bár 1 kis rozsdafoltot már látni a forgótengelynél.

Előre is köszönöm a választ!

Lapát csere :D

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.