Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Mennyi egy gyertya hivatalos élettartama? Gondolom gyári GM-re érdemes cserélni. Körülbelül milyen árban van 1 db?

Egy kis segítségre is szükségem lenne a cserére, mert még a trafót sose vettem le..

4év /60ekm ( érdemes hamarabb )

kb 1100-1300 darabja.

katalógus szám a Te motorodhoz :1214000

Megosztás:

Sziasztok,

segítséget kérnék tőletek. Van esetleg valaki, aki tatabányai, vagy közeli és lenne egy pár napra kölcsön trafóhídja?

Mert vészesen sokat eszik a gép, hibát nem jelez. Értékek jók.

Freeze példájából kiindulva gyanakszom erre. Nekem is volt gyújtáskimaradás, a gyertyák egy éves NGK gyertyák.

Nem hiszem, hogy ezzel lehet a baj. Most majd megpróbálom kinullázni a vezérlőt az akksisaruk összeérintésével, hátha

a szoftver megzavarodott, amikor tönkrement az ECU. Nem tudom, de elkeserít, amikor látom, hallom, hogy ugyan ezek az autók 6-7 literrel megelégszenek

városban. Nekem meg 8-10, de inkább 9-10 liter. Remélem nem a vezérlőnek lett kakukk. Hibát nem jelez, tárol, kiolvastattam.

Azt meg nem tudom, hogy olyat produkálhat e, hogy működik, de ez a hiba, hogy sok üzemanyagot adagol... ???

Párszor már írtam emiatt, gondolom már nektek is tele lehet velem a t...ökötök... :D :D

Csak sajna annyi pénz nincs, hogy betoljam a szakszervízbe és egy hétig ott hagyjam, amíg szenvednek vele, aztán adnak egy 100ezres számlát (jobb esetbe)

Ha valaki tudna segíteni, hálás lennék! Köszönet nektek.

Üdv

Gábor

Megosztás:

Nemrégiben (pár hónapja) írtam, hogy 0303 volt nálam és gyertyacserével megoldódott a kérdés.

Akkor kiderült, hogy 93.000 km-t futott a gyári gyertya.

Ekkor mondták, hogy szerencsém van, mert a brutál túlhordott gyertya azon túlmenően, hogy gyújtási

problémát okoz, megzúzhatja az gyújtásvezérlőt is.

:D

Na most kicsit bekakáltam!

Ma vettem meg az új gyertyákat.90000 van a gépben, és 65000-el vettem.

Néha kicsit nyögve-nyelősen indul.

Remélem nem lesz gond...

Megosztás:

erre mondom mindig, hogy elefántot az elefánt boltból, izzót, az autós boltból... :D

De nem én vettem azokat az izzókat amiknek az érintkezője nem volt jó hanem az előző tulaj.

Én max figyelmetlen voltam hogy használtam. a Praktikerből már jó izzót vettem, szóval akár elefántboltból is lehet venni izzót csak oda kell figyelni hogy jó legyen.

:D

Megosztás:

Sziasztok!

Avval a kérdéssel fordulnák hozzátok, hogy az astrámból kivéve az aksit, mindig leeseik a vízhőfok és a benzinmutató és onnan kezd el mérni, nem pedig az első vonaltól! Ez a hiba orvosolható-e, vagy műszeregység csere?

Köszönöm válaszotokat előre

Megosztás:

Sziasztok!

Avval a kérdéssel fordulnák hozzátok, hogy az astrámból kivéve az aksit, mindig leeseik a vízhőfok és a benzinmutató és onnan kezd el mérni, nem pedig az első vonaltól! Ez a hiba orvosolható-e, vagy műszeregység csere?

Köszönöm válaszotokat előre

??? ez mos komoly? :D

Megosztás:

Sziasztok! Újra elkezdett akadni a váltóm, igaz nem annyira mint régebben. A probléma az, hogy hátramenet kapcsolásakor kerreg is, vagy reccsen egyet, hiába nyomom tökig a kuplungot.

Ha erősen húzom balra a váltókart, akkor reccsenés nélkül, veszi az R-t. Illetve a másik jelenség, ha "sportosan" gyorsítok, akkor nehezebben adja ki sebességből. Szóval ha lassan gyorsítok akkor könnyű váltani, ha gyorsan akkor nehezebb. :D :S :D

Szerintetek mit kell majd először megnézetni? Mi lehet?

Megosztás:

Köszönöm!

Kis segítség a cseréhez? Trafó hidat hogy kell leszedni? Utána sima gyertyakulcs, ki és be?

két torx csavar fogja,kicsavar kiemel óvatosan NEM keresztbe.aztán gyertya kulcs..

ha jól emlékszek 25Nm a meghúzási nyomaték a gyertyának.. (szerintem senki nem foglalkozik vele)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.