Blitz Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Sajnos a motor nem érzékeli azt, hogy friss olaj van benne :lol:, és a kijelzőt manuálisan kell nullázni. Ha ez elmarad, akkor bármikor előjöhet az INSP felirat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Ja és egyébként még ha az olajszint miatt is jelez az InSP, elvileg akkor is kézzel kell utána nullázni. Nem elég, ha lecseréled az olajat... Legalábbis én erre következtetnék abból az infóból (meg nem nevezett forrás :roll: ), hogy InSP nullázáskor "a motorvezérlő kap egy jelzést és az olajállapot 100% kijelzésre állítódik". Látszólag magától nem múlik el a kijelzés. Nullázni kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Sajnos a motor nem érzékeli azt, hogy friss olaj van benne :lol:, és a kijelzőt manuálisan kell nullázni. Ha ez elmarad, akkor bármikor előjöhet az INSP felirat. Jéééé, pont ezt írtam most én is... :lol: Okos vagyok? :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Szerintem együtt izguljunk, hogy mi az okosabbak véleménye :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Szerintem együtt izguljunk, hogy mi az okosabbak véleménye :lol: Akkor nem vagyunk okosak?... :lol: :lol: Írjon már vki vmi okosat!.... :roll: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Szerintem együtt izguljunk, hogy mi az okosabbak véleménye :lol: Uhuhu nem tudsz vmi okosságot ????? :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 .... Nálad az idő vagy a km korlát miatt jelzett most nagy valószínűséggel. Ha az olajcsere után kezdett jelezni, akkor biztos... Most, hogy így belegondolok, már nem vagyok ebben olyan biztos... Ha olajcsere alatt nincs levéve az akkusaru, és tegyük fel van benne ez az olajszint érzékelő, nem lehet, hogy esetleg a régi olaj leengedése utáni rövid "üres-száraz" állapotot érzékelve gyúlik ki olajcsere után az InSP? Már persze ha leállított motornál, nem levett akkusarunál figyel a rendszer ilyenekre... :roll: Sztem npasi már cserélt olajat idő és km korlát előtt talán... Neki nem tudom, volt e hasonló tapasztalata... Npasi? Volt InSP-d olajcsere után esetleg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
benzingoz Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Én is előbb cseréltem olajat mint a jelzés,utána kb 2000km mulva jelent meg az INSP .Olaj szint rendben volt a leirtak szerint nulláztam ki azóta 22000km mentem de nem jelzett még/elvileg 30000km a csere/de nem igen várom meg az.Opel olaj van benne és igen rosszakat irtatok róla. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Opel olaj van benne és igen rosszakat irtatok róla. NA vazze! Én is olajcsere előtt vagyok, és éppen ma beszélt le engem is a munkatársam, mert az ő 1.2 -es Astrájában is " megcsomósodott" állítólag az Opel nevű olaj!!! :shock: :shock: Uhu vazze monnyá má valamit!! Télleg gáz van a gyári olajokkal?? Én régebben az F -esembe Mobil1 félszintit használtam 10W -40 -eset! Az nekem bevált, lehet most is annak a dízelváltozatánál maradok! De lehet Opel16V -t megsimogatom, egy kis Metabondért, már ha megérős olyantot venni!! 8) :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 " megcsomósodott" állítólag az Opel nevű olaj!!! :smt043 apám..... sok baromságot hallottam, de ilyet még nem :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Sajnos a motor nem érzékeli azt, hogy friss olaj van benne :lol:, és a kijelzőt manuálisan kell nullázni. Ha ez elmarad, akkor bármikor előjöhet az INSP felirat. Blitz nagymesteré a pont! :thumbright: az insp az csAk kijelez. a computer tárolja az utolsó nullázás óta eltelt időt, és km-t. amikor valamelyik eléri a beállitott idő vagy km korlátot, kijelez. szarik az olajszintre, és a minőségére...... :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Még ilyet :shock: Évek öta csak Opel olajat használunk az Opelekbe, de csomósodást nem tapasztaltunk soha. Ilyen hiba szerintem akkor fordulhat elő, ha össze-vissza mindenféle adalékokat öntögetnek bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Blitz nagymesteré a pont! :thumbright: az insp az csAk kijelez. a computer tárolja az utolsó nullázás óta eltelt időt, és km-t. amikor valamelyik eléri a beállitott idő vagy km korlátot, kijelez. szarik az olajszintre, és a minőségére...... :wink: Akkor jó.... :lol: Illetve nem jó, de ez van... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Uhu vazze monnyá má valamit!! szóval. mia danubia szervizbe CSAK Opel olajat töltünk bele az autóba. nem is lehet nálunk mást kapni. biztosan van sokkal jobb olaj is, de az nem 1.000 ft/L be kerül. az opel olajat opel tipusu autókba gyártják, igy nem hiszem hogy annyira szar lennee, mint ahogy egyesek mondják. főképp hogy 50.000 km es olajcsere periódust adnak a diesel motorokra :roll: mindenki döntsön belátása szerint..... Én most 5w30 as opel olajat fogok az asztrába tölteni....... a 10w40 es az enyémbe jó volt, de 7.000 km alatt 1 litert elfogyasztott.... most kipróbálom, hátha az 5w30 ast jobban szereti :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 csomósodást nem tapasztaltunk soha. biztos jó a habverőtök, amivel kicsomósítjátok az olajat :roll: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 :smt043 apám..... sok baromságot hallottam, de ilyet még nem :lol: :lol: :lol: Gondolom olyan truttyos, túrós valami lett neki mint amilyen a szelepsakán tud lenni a régi kopott mociknál.....vagy nem tudom én sem mire gondolt!! Mindenesetre megnézette szerelővel az autót, és a szerelő állapítotzta meg, az olaj nem megfelelő! Én nem láttam a kocsit, meg a megcsomósodott olajat sem! :lol: 7500km van benne csere után! Akko passz! :roll: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 biztos jó a habverőtök, amivel kicsomósítjátok az olajat :roll: :lol: A főtengely segítségével kevergetjük :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Én most 5w30 as opel olajat fogok az asztrába tölteni....... Enyémbe milyet fogsz pénteken tölteni? :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Enyémbe milyet fogsz pénteken tölteni? :roll: amilyet szeretnél..... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 öööööö...fentebb a szelepsapka természetesen szelepFEDÉL spka akrt lenni! :oops: :oops: :oops: Oszt mé'??? Olyant ti még nem hallottatok vazze, hogy vajat köpülnek a motorral??? ...vazze! 8) De mostmár akkor is kiderítem pontosan mi a faxom volt ez a tejtermékgyártás! :roll: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Oszt mé'??? Olyant ti még nem hallottatok vazze, hogy vajat köpülnek a motorral??? ...vazze! 8) De mostmár akkor is kiderítem pontosan mi a faxom volt ez a tejtermékgyártás! :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mond meg a cimbinek, hogy azért túrósodott az olaj, mert minden szart összeöntött..... azaz többféle olaj volt benne. akkor szokott ilyet csinálni..... elég ha az olajfogyást másmilyen olajjal potolja, és már attól tud habosodni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 amilyet szeretnél..... :roll: Tündi vagy! :wink: Mivel eddig 5w40 Opel volt, most is legyen az... ha lehet... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Tündi vagy! :wink: Mivel eddig 5w40 Opel volt, most is legyen az... ha lehet... :roll:megszünt. az 5w30 van helyette. Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 megszünt. az 5w30 van helyette. Az jó nekem? Miben más a 30 a 40-hez képest? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Főleg viszkozitásban más.... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts