Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

T 1.2 gcc!

A Castrol Magnatec 10W-40 A3/B4 motorolajnak semmilyen GM (Opel) jóváhagyása nincs.

Ezért GM (Opel) motorba nem való.

Nekem 10w40 A3/B3 van.. Szeretem az okoskodókat. Tavasszal még mindenki ajnározta ezt az olajat a G astrába.. Most akkor mi is van?

Őszintén? Nekem a GM olajat nem egyszerűen ette a kocsi (jó az 5w30-as volt, ha jól emlékszek). Ezt nem eszi.

Szerkesztés:

http://autoolaj.hu/olajok/castrol-magnatec...CFRYv3wodNj9oog

Nekem A3/B3-as CM olaj van benne.

Megosztás:

Voltam egy autóalkatrész árusító cégnél (nevet nem mondok). Itt lenne kedvezménye havernak csak azért... Van olasz jeladó az egyik 6 a másik 10 ezer. De van Bosch márkájú ami 23 ezer valamennyi.

Vegyem meg a Bosch-t vagy menjek az Opelesekhez?

kérdezd meg a gyárit.....

Megosztás:

Nekem 10w40 A3/B3 van.. Szeretem az okoskodókat. Tavasszal még mindenki ajnározta ezt az olajat a G astrába.. Most akkor mi is van?

Őszintén? Nekem a GM olajat nem egyszerűen ette a kocsi (jó az 5w30-as volt, ha jól emlékszek). Ezt nem eszi.

Szerkesztés:

Nekem A3/B3-as CM olaj van benne. Az opel szervízkönyv szerint SEA 10w40-es minősítésű olaj kell a kocsiba, azaz ez megfelel ennek! Tessék csak okoskodni!

Nekem nem ette meg, de indításkor becsörrent a lánc, kelepelt a hidrotőke, 3-4e km után olyan fekete,mint a kátrány.

Báttyámé detto.

Nehéz itt igazságot tenni...

Nem különösebben érdekel a minősítés, ha látom hogy nem f@sza.

Megosztás:

Szerkesztés:

Nekem A3/B3-as CM olaj van benne.

Lehet attól is, hogy a 10w-s olaj kicsit "vastagabb"...

Még annyit, hogy az opelem szervízkönyvébe ACEA A3 van írva, így ennek fényében sem értem, hogy miért nem felel ez meg...

Megosztás:

Nekem nem ette meg, de indításkor becsörrent a lánc, kelepelt a hidrotőke, 3-4e km után olyan fekete,mint a kátrány.

Báttyámé detto.

Nehéz itt igazságot tenni...

Nem különösebben érdekel a minősítés, ha látom hogy nem f@sza.

Nekem pont most jár le a 10ekm és ugyanezt fogom belerakni, mert bevált. Nem kerepel, nem csattog, nem eszi. 10ekm után viszont már elég fekete.

Megosztás:

Háát, nekem spec 1 éves Bosch Silver van benne, és többnyire hosszú utakra használom, csodálkoznék ha az lenne a nyűgje.

Szerintem önindítós gond sanszosabb, kíváncsi vagyok a következő rajtnál, mi lesz a helyzet.

Nekünk is volt bosch silver 1 év 1 naposan összehótta magát, ment a kukába.

Az enyémben Castrol Magnatec 5W 40 c3 van. Én is hibáztam?

Komolyan srácok, az olajnak van saját topikja, ne folyassátok már össze az összes topikot.

Megosztás:

T 1.2 gcc!

A Castrol Magnatec 10W-40 A3/B4 motorolajnak semmilyen GM (Opel) jóváhagyása nincs.

Ezért GM (Opel) motorba nem való.

Nem feszegetem itt ezt az olaj dolgot, csak egy kis hozzáröffentés:

Enyémbe is Castrol Magnatec 10W40 van, és hidegbe hidrotöke megszólal. GM olajjal meg vacilálok, mert álítólag nem úgy teljesít mint ahogy az elvárható lenne tőle... Ugy értem jobban eszi...Volt olyan bolt azt mondták, nem is hoznak mert nem éri meg nekik hogy vissza járjanak reklamálni

Megosztás:

1 hét állás után (hétfőtől vasárnapig a full hidegben) vasárnap reggel a hóból történő kiásás után beindítom (akksival semmi gond, beindult rendesen) és egy durva fémes súrlódó, kerregő hangot hallottam. (3-4 mp) Ijedségemben gyorsan leállítottam. Egy-két szusszanás és levegővétel után újra indítottam: a kerregő fémes hang kb. 2-3 mp-ig ismét megy, majd minta semmi nem történt volna ketyegett szépen. Aznap városban mentem, ma is mentem, semmi hang.

5w30-as Valvoline SynPower olaj van benne. Az olajban pedig 500 km, tehát nemrég cseréltem.....

Mi lehetett ez? :lol:

Megosztás:

1 hét állás után (hétfőtől vasárnapig a full hidegben) vasárnap reggel a hóból történő kiásás után beindítom (akksival semmi gond, beindult rendesen) és egy durva fémes súrlódó, kerregő hangot hallottam. (3-4 mp) Ijedségemben gyorsan leállítottam. Egy-két szusszanás és levegővétel után újra indítottam: a kerregő fémes hang kb. 2-3 mp-ig ismét megy, majd minta semmi nem történt volna ketyegett szépen. Aznap városban mentem, ma is mentem, semmi hang.

5w30-as Valvoline SynPower olaj van benne. Az olajban pedig 500 km, tehát nemrég cseréltem.....

Mi lehetett ez? :lol:

Hidrotőke?

Hallgasd meg majd holnap reggel is.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.