gezoli Elküldve November15, 2010 Elküldve November15, 2010 Sziasztok! Ma vettem észre, hogy eltört a belsőlevegő keringtetés csappantyújának a tengelye. Sajnos úgy tört el, hogy a motor megtekergette a tengelyt így a ragasztás nem jöhet szóba(nem lehet a törésnél összeilleszteni). Vásárolt már valaki ilyet? Mennyibe fájhat? Esetleg ötlet a javításra? Cikkszám is segítene! CSAPPANTYÚ Előre is köszönöm! gezoli
Mc-elek Elküldve November15, 2010 Elküldve November15, 2010 gezoli írta: Sziasztok! Ma vettem észre, hogy eltört a belsőlevegő keringtetés csappantyújának a tengelye. Sajnos úgy tört el, hogy a motor megtekergette a tengelyt így a ragasztás nem jöhet szóba(nem lehet a törésnél összeilleszteni). Vásárolt már valaki ilyet? Mennyibe fájhat? Esetleg ötlet a javításra? Cikkszám is segítene! CSAPPANTYÚ Előre is köszönöm! gezoli az új tizenezer... külön nem lehet venni újat csak a házzal azért ennyi..... én így oldottam meg:
gezoli Elküldve November15, 2010 Elküldve November15, 2010 Mc-elek írta: az új tizenezer... külön nem lehet venni újat csak a házzal azért ennyi..... Ez elég szomorú, de azért köszönöm!
Mc-elek Elküldve November15, 2010 Elküldve November15, 2010 gezoli írta: Ez elég szomorú, de azért köszönöm! próbálkozz bontóba,de tudva hogy ez betegsége ennek az autónak is ,kicsi az esélye hogy találsz... próba cseresznye :excl:
speter Elküldve November15, 2010 Elküldve November15, 2010 Mc-elek írta: próbálkozz bontóba,de tudva hogy ez betegsége ennek az autónak is ,kicsi az esélye hogy találsz... próba cseresznye :excl: Foghatnál sorozatgyártásba, vinnék, mint a cukrot.
Mc-elek Elküldve November15, 2010 Elküldve November15, 2010 speter írta: Foghatnál sorozatgyártásba, vinnék, mint a cukrot. mondasz valamit :excl:
törvényenkívüli Elküldve November16, 2010 Elküldve November16, 2010 gezoli írta: Sziasztok! Ma vettem észre, hogy eltört a belsőlevegő keringtetés csappantyújának a tengelye. Sajnos úgy tört el, hogy a motor megtekergette a tengelyt így a ragasztás nem jöhet szóba(nem lehet a törésnél összeilleszteni). Vásárolt már valaki ilyet? Mennyibe fájhat? Esetleg ötlet a javításra? Cikkszám is segítene! CSAPPANTYÚ Előre is köszönöm! gezoli a letört rész helyére beraksz egy átfúrt, olyan hosszú fémrudat, hogy ha megfordítva rakod be a házba, akkor ezen feküdjön föl és egy sima hosszú facsavarral rögzíted az ép részhez a másik felét levágod és csinálsz neki nútot, ahova a fehér műanyag, ami tekeri a csappantyút, beleilleszkedik megfordítva visszaszereled és műxik én megcsináltam, de nem fényképeztem (nem vagyok kumabushi :excl:, de Mc-elek képeiből érthető, hogy hova kell a nút és a túlnyúlás)
gezoli Elküldve November16, 2010 Elküldve November16, 2010 törvényenkívüli írta: a letört rész helyére beraksz egy átfúrt, olyan hosszú fémrudat, hogy ha megfordítva rakod be a házba, akkor ezen feküdjön föl és egy sima hosszú facsavarral rögzíted az ép részhez a másik felét levágod és csinálsz neki nútot, ahova a fehér műanyag, ami tekeri a csappantyút, beleilleszkedik megfordítva visszaszereled és műxik én megcsináltam, de nem fényképeztem (nem vagyok kumabushi :excl:, de Mc-elek képeiből érthető, hogy hova kell a nút és a túlnyúlás) Köszi a segítséget! Már készen van és úgy csináltam meg ahogy leírtad! Annyit csináltam pluszba, hogy a fehér műanyagot beleraktam a csappantyúba, megfúrtam és egy csapot illesztettem bele. Azért mert az első próbánál a motor kicsavarta a csappantyúból ezt a fehér műanyagot. Ezért tettem bele egy 2,5-3mm átmérőjű csapot, hogy ne tudjon elfordulni. Még egyszer köszönöm! Üdv, gezoli :(
zaiga Elküldve November16, 2010 Elküldve November16, 2010 sziasztok lenne egy kérdésem Van egy opel astra classic 1.4 kocsink és a kontrol lámpa kigyúllad ha 80van alá esik a sebesség és utánna folyton ég! 24 es hibát olvastam ki mit kell tennem? köszi előre is!
Mc-elek Elküldve November16, 2010 Elküldve November16, 2010 zaiga írta: sziasztok lenne egy kérdésem Van egy opel astra classic 1.4 kocsink és a kontrol lámpa kigyúllad ha 80van alá esik a sebesség és utánna folyton ég! 24 es hibát olvastam ki mit kell tennem? köszi előre is! 24??? :excl: az hogy sikerült?? mi a motorkódod? x14xe ,vagy z14xe,vagy z14xep?
zaiga Elküldve November16, 2010 Elküldve November16, 2010 Mc-elek írta: 24??? :excl: az hogy sikerült?? mi a motorkódod? x14xe ,vagy z14xe,vagy z14xep? van itt a faluba valami muksó az olvasta ki belőle és ő mondta! de már ahoz nem értett hogy mit kéne tenni az a lényeg felgyorsítok mihént lelassítok 80van alá akkor kigyullad a sárga lámpa! de nem veszek észre semmit a motoron
Mc-elek Elküldve November16, 2010 Elküldve November16, 2010 zaiga írta: van itt a faluba valami muksó az olvasta ki belőle és ő mondta! de már ahoz nem értett hogy mit kéne tenni az a lényeg felgyorsítok mihént lelassítok 80van alá akkor kigyullad a sárga lámpa! de nem veszek észre semmit a motoron http://www.obd-diag.hu/index.php?option=co...0&Itemid=49 ilyen hibakódok vannak... két számjegyű hibakód motordiagnosztikában G astra-ban szerintem nincs...
zaiga Elküldve November16, 2010 Elküldve November16, 2010 Mc-elek írta: http://www.obd-diag.hu/index.php?option=co...0&Itemid=49 ilyen hibakódok vannak... két számjegyű hibakód motordiagnosztikában G astra-ban szerintem nincs... jaj bocsi akkor F-s astra sztem annyira nem értek a lovakhoz:D
Mc-elek Elküldve November16, 2010 Elküldve November16, 2010 zaiga írta: jaj bocsi akkor F-s astra sztem annyira nem értek a lovakhoz:D bakker :excl: http://www.opel-magazin.hu/index.php?optio...&Itemid=105
zaiga Elküldve November16, 2010 Elküldve November16, 2010 Mc-elek írta: bakker :excl: http://www.opel-magazin.hu/index.php?optio...&Itemid=105 eddig eljutottam én is de mit kell tennem most a kocsilval hogy ne gyúljon ki a lámpa
Mc-elek Elküldve November16, 2010 Elküldve November16, 2010 zaiga írta: eddig eljutottam én is de mit kell tennem most a kocsilval hogy ne gyúljon ki a lámpa ABS van benne? Vagy átnézel az F-be ott biztos jobban ismerik a megoldást...
zaiga Elküldve November16, 2010 Elküldve November16, 2010 Mc-elek írta: ABS van benne? Vagy átnézel az F-be ott biztos jobban ismerik a megoldást... nincs benne alap gép légzsák sincs
Mc-elek Elküldve November16, 2010 Elküldve November16, 2010 zaiga írta: nincs benne alap gép légzsák sincs lehet hogy csak az útjeladó haldoklik....de lehet hogy rosszra gondolok
zaiga Elküldve November16, 2010 Elküldve November16, 2010 Mc-elek írta: lehet hogy csak az útjeladó haldoklik....de lehet hogy rosszra gondolok azt hol találom?
Mc-elek Elküldve November16, 2010 Elküldve November16, 2010 zaiga írta: azt hol találom? Váltó tetején.De én nem vagyok benne biztos hogy az a baj.
_Robi_ Elküldve November16, 2010 Elküldve November16, 2010 zaiga írta: azt hol találom? Ha nincsen ABS akkor mivel ez még mechanikus km órás ezért, asszem a váltónál ahol kijön a km óra bowdenje az elött van a ez a jeladó. Tehát a váltó és a bowden között egy hengeres vmi amiből két zsinór jön ki :excl:
zaiga Elküldve November16, 2010 Elküldve November16, 2010 _Robi_ írta: Ha nincsen ABS akkor mivel ez még mechanikus km órás ezért, asszem a váltónál ahol kijön a km óra bowdenje az elött van a ez a jeladó. Tehát a váltó és a bowden között egy hengeres vmi amiből két zsinór jön ki :excl: köszi holnap meglesem
1.2 gcc Elküldve November16, 2010 Elküldve November16, 2010 ma vettem észre, hogy a fütés szabályozó tekerőknél teljesen kiégtek az izzók, így már ott semmi világítás nincs ott és bosszantó! Én magam nem állok neki megjavítani inkább majd szakemberre bízom! :excl:
Mc-elek Elküldve November16, 2010 Elküldve November16, 2010 zaiga írta: köszi holnap meglesem http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...mp;#entry723843 olvasgass itt ....
gezoli Elküldve November17, 2010 Elküldve November17, 2010 1.2 gcc írta: ma vettem észre, hogy a fütés szabályozó tekerőknél teljesen kiégtek az izzók, így már ott semmi világítás nincs ott és bosszantó! Én magam nem állok neki megjavítani inkább majd szakemberre bízom! :excl: Pedig ha van egy kis műszaki érzéked nem olyan bonyolult! :(
Recommended Posts