gezoli Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Sziasztok! Ma vettem észre, hogy eltört a belsőlevegő keringtetés csappantyújának a tengelye. Sajnos úgy tört el, hogy a motor megtekergette a tengelyt így a ragasztás nem jöhet szóba(nem lehet a törésnél összeilleszteni). Vásárolt már valaki ilyet? Mennyibe fájhat? Esetleg ötlet a javításra? Cikkszám is segítene! CSAPPANTYÚ Előre is köszönöm! gezoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Sziasztok! Ma vettem észre, hogy eltört a belsőlevegő keringtetés csappantyújának a tengelye. Sajnos úgy tört el, hogy a motor megtekergette a tengelyt így a ragasztás nem jöhet szóba(nem lehet a törésnél összeilleszteni). Vásárolt már valaki ilyet? Mennyibe fájhat? Esetleg ötlet a javításra? Cikkszám is segítene! CSAPPANTYÚ Előre is köszönöm! gezoli az új tizenezer... külön nem lehet venni újat csak a házzal azért ennyi..... én így oldottam meg: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 az új tizenezer... külön nem lehet venni újat csak a házzal azért ennyi..... Ez elég szomorú, de azért köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Ez elég szomorú, de azért köszönöm! próbálkozz bontóba,de tudva hogy ez betegsége ennek az autónak is ,kicsi az esélye hogy találsz... próba cseresznye :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 próbálkozz bontóba,de tudva hogy ez betegsége ennek az autónak is ,kicsi az esélye hogy találsz... próba cseresznye :excl: Foghatnál sorozatgyártásba, vinnék, mint a cukrot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Foghatnál sorozatgyártásba, vinnék, mint a cukrot. mondasz valamit :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Sziasztok! Ma vettem észre, hogy eltört a belsőlevegő keringtetés csappantyújának a tengelye. Sajnos úgy tört el, hogy a motor megtekergette a tengelyt így a ragasztás nem jöhet szóba(nem lehet a törésnél összeilleszteni). Vásárolt már valaki ilyet? Mennyibe fájhat? Esetleg ötlet a javításra? Cikkszám is segítene! CSAPPANTYÚ Előre is köszönöm! gezoli a letört rész helyére beraksz egy átfúrt, olyan hosszú fémrudat, hogy ha megfordítva rakod be a házba, akkor ezen feküdjön föl és egy sima hosszú facsavarral rögzíted az ép részhez a másik felét levágod és csinálsz neki nútot, ahova a fehér műanyag, ami tekeri a csappantyút, beleilleszkedik megfordítva visszaszereled és műxik én megcsináltam, de nem fényképeztem (nem vagyok kumabushi :excl:, de Mc-elek képeiből érthető, hogy hova kell a nút és a túlnyúlás) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 a letört rész helyére beraksz egy átfúrt, olyan hosszú fémrudat, hogy ha megfordítva rakod be a házba, akkor ezen feküdjön föl és egy sima hosszú facsavarral rögzíted az ép részhez a másik felét levágod és csinálsz neki nútot, ahova a fehér műanyag, ami tekeri a csappantyút, beleilleszkedik megfordítva visszaszereled és műxik én megcsináltam, de nem fényképeztem (nem vagyok kumabushi :excl:, de Mc-elek képeiből érthető, hogy hova kell a nút és a túlnyúlás) Köszi a segítséget! Már készen van és úgy csináltam meg ahogy leírtad! Annyit csináltam pluszba, hogy a fehér műanyagot beleraktam a csappantyúba, megfúrtam és egy csapot illesztettem bele. Azért mert az első próbánál a motor kicsavarta a csappantyúból ezt a fehér műanyagot. Ezért tettem bele egy 2,5-3mm átmérőjű csapot, hogy ne tudjon elfordulni. Még egyszer köszönöm! Üdv, gezoli :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaiga Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 sziasztok lenne egy kérdésem Van egy opel astra classic 1.4 kocsink és a kontrol lámpa kigyúllad ha 80van alá esik a sebesség és utánna folyton ég! 24 es hibát olvastam ki mit kell tennem? köszi előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 sziasztok lenne egy kérdésem Van egy opel astra classic 1.4 kocsink és a kontrol lámpa kigyúllad ha 80van alá esik a sebesség és utánna folyton ég! 24 es hibát olvastam ki mit kell tennem? köszi előre is! 24??? :excl: az hogy sikerült?? mi a motorkódod? x14xe ,vagy z14xe,vagy z14xep? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaiga Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 24??? :excl: az hogy sikerült?? mi a motorkódod? x14xe ,vagy z14xe,vagy z14xep? van itt a faluba valami muksó az olvasta ki belőle és ő mondta! de már ahoz nem értett hogy mit kéne tenni az a lényeg felgyorsítok mihént lelassítok 80van alá akkor kigyullad a sárga lámpa! de nem veszek észre semmit a motoron Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 van itt a faluba valami muksó az olvasta ki belőle és ő mondta! de már ahoz nem értett hogy mit kéne tenni az a lényeg felgyorsítok mihént lelassítok 80van alá akkor kigyullad a sárga lámpa! de nem veszek észre semmit a motoron http://www.obd-diag.hu/index.php?option=co...0&Itemid=49 ilyen hibakódok vannak... két számjegyű hibakód motordiagnosztikában G astra-ban szerintem nincs... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaiga Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 http://www.obd-diag.hu/index.php?option=co...0&Itemid=49 ilyen hibakódok vannak... két számjegyű hibakód motordiagnosztikában G astra-ban szerintem nincs... jaj bocsi akkor F-s astra sztem annyira nem értek a lovakhoz:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 jaj bocsi akkor F-s astra sztem annyira nem értek a lovakhoz:D bakker :excl: http://www.opel-magazin.hu/index.php?optio...&Itemid=105 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaiga Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 bakker :excl: http://www.opel-magazin.hu/index.php?optio...&Itemid=105 eddig eljutottam én is de mit kell tennem most a kocsilval hogy ne gyúljon ki a lámpa Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 eddig eljutottam én is de mit kell tennem most a kocsilval hogy ne gyúljon ki a lámpa ABS van benne? Vagy átnézel az F-be ott biztos jobban ismerik a megoldást... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaiga Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 ABS van benne? Vagy átnézel az F-be ott biztos jobban ismerik a megoldást... nincs benne alap gép légzsák sincs Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 nincs benne alap gép légzsák sincs lehet hogy csak az útjeladó haldoklik....de lehet hogy rosszra gondolok Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaiga Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 lehet hogy csak az útjeladó haldoklik....de lehet hogy rosszra gondolok azt hol találom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 azt hol találom? Váltó tetején.De én nem vagyok benne biztos hogy az a baj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 azt hol találom? Ha nincsen ABS akkor mivel ez még mechanikus km órás ezért, asszem a váltónál ahol kijön a km óra bowdenje az elött van a ez a jeladó. Tehát a váltó és a bowden között egy hengeres vmi amiből két zsinór jön ki :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaiga Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Ha nincsen ABS akkor mivel ez még mechanikus km órás ezért, asszem a váltónál ahol kijön a km óra bowdenje az elött van a ez a jeladó. Tehát a váltó és a bowden között egy hengeres vmi amiből két zsinór jön ki :excl: köszi holnap meglesem Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 ma vettem észre, hogy a fütés szabályozó tekerőknél teljesen kiégtek az izzók, így már ott semmi világítás nincs ott és bosszantó! Én magam nem állok neki megjavítani inkább majd szakemberre bízom! :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 köszi holnap meglesem http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...mp;#entry723843 olvasgass itt .... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve November17, 2010 Megoszt Elküldve November17, 2010 ma vettem észre, hogy a fütés szabályozó tekerőknél teljesen kiégtek az izzók, így már ott semmi világítás nincs ott és bosszantó! Én magam nem állok neki megjavítani inkább majd szakemberre bízom! :excl: Pedig ha van egy kis műszaki érzéked nem olyan bonyolult! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts