Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Sziasztok!

Régóta olvasgatom a fórumot. Nagyon sok fontos imformációhoz jutottam! Most segítséget szeretnék kérni. Van egy 2003-as évjáratú 1,4-es

16szelepes (Z14XE motorkódú) G Astrám. Teljesen rendszertelenül, indulásoknál a km-óra egy darabig 0-án marad. Kb 30-40-es sebességet elérve, hirtelen felugrik a helyes értékre, és akkor mutat rendesen. Ezt nem minden induláskor csinálja, csak ha ő úgy gondolja. Néha le is áll, de gyorsan be is tudom indítani. Eléggé zavaró, merre keressem a hibát? Sebesség jeladó esetleg?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Nekem VW Corradonál volt ugyanez a hiba! Ugrált a kilóméter óra és néha elment az alapjárat! Én azzal orvosoltam, hogy kapott egy új sebesség jeladót, vagy valami hasonlót.... :D huh ennek már vagy 4-5 éve, de remélem nem írtam hülyeséget! ^_^ Valahol a váltó környékén van!

Lehet, hogy nem ez a probléma, mert a Corrado biztos teljesen más, meg régebbi is, de ennek a cseréje nálam megoldotta mind2 hibát!

Megosztás:

Nekem VW Corradonál volt ugyanez a hiba! Ugrált a kilóméter óra és néha elment az alapjárat! Én azzal orvosoltam, hogy kapott egy új sebesség jeladót, vagy valami hasonlót.... :D huh ennek már vagy 4-5 éve, de remélem nem írtam hülyeséget! ^_^ Valahol a váltó környékén van!

Lehet, hogy nem ez a probléma, mert a Corrado biztos teljesen más, meg régebbi is, de ennek a cseréje nálam megoldotta mind2 hibát!

Szia!

Köszönöm Neked is, és a többieknek is a gyors válaszokat a problémámra! Kaptam egy kis segítséget, hogy egyáltalán merrefelé induljak el a hibamegoldással! Remélem minél előbb megtalálom a hiba okát!

Köszönettel

Megosztás:

KÖSZÖNÖM SZÉPEN MINDEKINEK a segítséget!! Nagyon rendesek,és segítőkészek vagytok!

Most beszéltem egy klímással,valószínűleg tudja mi okozza a hibát és javítani is tudja!!!! Már időpontom is van!

Nagyon örülök!! És ezt nektek köszönhetem szuper ,hogy van ez a fórum!!!

mégegyszer köszi!

Megosztás:

KÖSZÖNÖM SZÉPEN MINDEKINEK a segítséget!! Nagyon rendesek,és segítőkészek vagytok!

Most beszéltem egy klímással,valószínűleg tudja mi okozza a hibát és javítani is tudja!!!! Már időpontom is van!

Nagyon örülök!! És ezt nektek köszönhetem szuper ,hogy van ez a fórum!!!

mégegyszer köszi!

Én is első pillanatban a klíma körül gondolkodtam. Azért is irtam hogy húzd le a nyomáskapcsoló stekkerét. Amúgy innen látszik mekkora nulla az a szerelő hogy világitó (azaz aktiv hibakóddal a fedélzeten nem tudja mi a problem). Ki lehet olvasni lazán. Annyira utálom ezeket a lehúzós szerelőket hogy már egyből vetetnék a drága alkatrészeket mikor fogalmuk sincsen hogy mi a gond. Még belegondolni is rosz hogy mi lett volna ha megvetetik az ECU-t és utána sem lett jó.

Megosztás:

Akkor én azt javasolnám az Edinának,hogy keresse meg itt a Pécsi,Mediterrán clubos cartársakat itt a fórumon,

ők biztosan segítenek ismerős szerelőt találni.Mindjárt írok is oda.

Nekem is egyből segítettek,mikor kocsit akartam venni és Pécsen volt a kiszemelt Astra,rögtön elmentek és

megnézték,ellenőrizték nekem.

Szia! neked is külön megköszönöm a segítőkészségedet! A klíma nyomással lesz valami! A hétvégén meg is javítják!

Megosztás:

Én is első pillanatban a klíma körül gondolkodtam. Azért is irtam hogy húzd le a nyomáskapcsoló stekkerét. Amúgy innen látszik mekkora nulla az a szerelő hogy világitó (azaz aktiv hibakóddal a fedélzeten nem tudja mi a problem). Ki lehet olvasni lazán. Annyira utálom ezeket a lehúzós szerelőket hogy már egyből vetetnék a drága alkatrészeket mikor fogalmuk sincsen hogy mi a gond. Még belegondolni is rosz hogy mi lett volna ha megvetetik az ECU-t és utána sem lett jó.

Hát igen, meg 120e-el rövidebb lettem volna!XD Ja meg a programozás árával+30e-ért :D

Megosztás:

Mit szeretnél venni?

Ha kell valami én ide járok: http://www.baro-ker.hu/

Ha komolyabb cucc akkor csergő

És még egy ha,ha opel alkatrész kell akkor keres meg engem,mert Ő a csergős árnál kedvezmény nélkül adja.

Én meg nem...

De ez nem a reklám helye.

A csergő áraiból kiindulva biztos, hogy meg foglak keresni! Köszönöm az ajánlatot. Igazából minden apró cseprő kiegészítő érdekelne most, de olyan helyre mennék ahol van választék (ilyen a homasita, de az nagyon messze van hozzám).

Szőnyegek, led műszerfal izzók, könyöklő...stb..)

Megosztás:

A csergő áraiból kiindulva biztos, hogy meg foglak keresni! Köszönöm az ajánlatot. Igazából minden apró cseprő kiegészítő érdekelne most, de olyan helyre mennék ahol van választék (ilyen a homasita, de az nagyon messze van hozzám).

Szőnyegek, led műszerfal izzók, könyöklő...stb..)

Ilyen cuccok vannak itt is,néz be az nem kerül semmibe. :D

Pici bolt ,de aranyos ^_^

Megosztás:

helló szevasztok nekem az a bajom hogy a rádio gombok világitása nem világit ha gyujtáson van de ha szol a rádió akkor világit mi a baja légyszives irjatok valami helyeset!? :D

Helló, szevasztok! Nekem az a bajom ,hogy a rádiógombok világitása nem világit ,ha gyujtáson van ,de ha szól a rádió ,akkor világít. Mi a baja ?Légyszives írjatok valami helyeset!

Na ennyit a helyesírásról! ^_^

Nekem egyre inkább az a meggyőződésem,hogy te ezt direkt csinálod!Figyelj,ezt már kérdezted!Válaszoltunk is.

Megfigyelted már,hogy ha nincs bekapcsolva a TV,akkor nem látsz képet rajta?

Észrevetted már,hogy ha nincs bekapcsolva a számítógép,akkor nem látsz a monitoron semmit?

Ha nem kapcsolod fel a lámpát ,akkor sötét van?

Ha kihúzod a hűtőt ,akkor nem hűt?

Ha kikapcsolod a telefonod ,akkor nem mutat semmit és nem tudsz hívni?

A dolgok így működnek:ha ki van kapcsolva nem világít,ha bekapcsolod világít!Szerintem ez így jó!

Megosztás:

helló szevasztok nekem az a bajom hogy a rádio gombok világitása nem világit ha gyujtáson van de ha szol a rádió akkor világit mi a baja légyszives irjatok valami helyeset!? :D

Nemrég hallottam, hogy a jogosítvány megszerzésének jogát 8 általánoshoz kötnék ezentúl.... Hajrá hajrá!!

Megosztás:

Helló, szevasztok! Nekem az a bajom ,hogy a rádiógombok világitása nem világit ,ha gyujtáson van ,de ha szól a rádió ,akkor világít. Mi a baja ?Légyszives írjatok valami helyeset!

Na ennyit a helyesírásról! :D

Ha lúd, legyen kövér! világít hosszú í, világítása dettó, gyújtás hosszú ú...

Érdemi rész livinek:

akkor világít és szól a rádió gyújtásnál (és a gyújtás előtti állásban, aminek nem tudom a nevét), ha előzőleg úgy vetted le a gyújtást, hogy a rádió bekapcsolt állapotban volt. Ha ki volt kapcsolva a rádió, gyújtásnál csak akkor fog szólni, ha újra bekapcsolod a rádiót. Az enyém legalábbis így van bekötve.

De persze a problémádat csak próbálom kihámozni, ami nem könnyű feladat. Erre gondoltál, vagy más a bajod pontosan?

Szerk.: a rádiógombok nekem csak akkor égnek emlékeim szerint, ha szól a rádió, ilyetén formán nem értem pontosan, mi a bajod a rádiód működésével, valószínű, tökéletes a rádiód!

Megosztás:

Nemrég hallottam, hogy a jogosítvány megszerzésének jogát 8 általánoshoz kötnék ezentúl.... Hajrá hajrá!!

Ennek én is örülök - egyébként én azt hittem, ez régebben is feltétel volt, de ezexerint nem - bár láttam én már egyetemet végzett sík tahót vezetni olyan stílusban, ami nem közterületre való!

Megosztás:

Ennek én is örülök - egyébként én azt hittem, ez régebben is feltétel volt, de ezexerint nem - bár láttam én már egyetemet végzett sík tahót vezetni olyan stílusban, ami nem közterületre való!

Ezt a jogszabályt biztos nem az egyetemet végzettek miatt hozták meg hanem a ......(tudod kik,csak nem szabad leírni)svédek,eszkimók stb....

Megosztás:

Igen, van erre is példa, de legalább nem ÍRÁSTUDATLAN emberek mászkálnak majd az utakon!

Nekem is van olyan ismerősöm, aki egyetemet végzett és egyenrangú kereszteződésben kézifékkel kanyarodik ezzel a címszóval: "múltkor se jött autó"..

Megosztás:

Ezt a jogszabályt biztos nem az egyetemet végzettek miatt hozták meg hanem a ......(tudod kik,csak nem szabad leírni)svédek,eszkimók stb....

sejtem :D mindenképp jó szabály, a parlamenti képviselősködést is pl felsőfokú végzettséghez kötném - amihez természetesen nyelvtudás is kell, úgyhogy ezzel sem lenne probléma (persze a papír tényleg nem garancia semmihez, de mégis...)

Megosztás:

Igen, van erre is példa, de legalább nem ÍRÁSTUDATLAN emberek mászkálnak majd az utakon!

Nekem is van olyan ismerősöm, aki egyetemet végzett és egyenrangú kereszteződésben kézifékkel kanyarodik ezzel a címszóval: "múltkor se jött autó"..

nem baj, ha írni nem tud, csak a jeleket ismerje... mackósajt = elsőbbségadás kötelező :D

Megosztás:

No, akkor egy kérdés: másnak is lefittyedős a belső visszapillantója? :D Ezt a szót találtam rá a legmegfelelőbbnek. Magában is elég könnyen elállítódik, de most, h szereztem rá panorámatükröt (mielőtt röhögtök, imádom, nekem nagyon bejön, szinte az egész kocsi mögé körben belátok vele), egy kis döccenőnél is elengedi magát. Valakinek tapasztalat? szigszalag, egy pötyi pillanatragasz? (sosem kell állítani) Hajlok a pötyi ragasztó felé, de ha vkinek van jobb 5lete...

Megosztás:

No, akkor egy kérdés: másnak is lefittyedős a belső visszapillantója? ^_^ Ezt a szót találtam rá a legmegfelelőbbnek. Magában is elég könnyen elállítódik, de most, h szereztem rá panorámatükröt (mielőtt röhögtök, imádom, nekem nagyon bejön, szinte az egész kocsi mögé körben belátok vele), egy kis döccenőnél is elengedi magát. Valakinek tapasztalat? szigszalag, egy pötyi pillanatragasz? (sosem kell állítani) Hajlok a pötyi ragasztó felé, de ha vkinek van jobb 5lete...

Nálam is nagyon könnyen elállítódik. :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.