Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Cimbi most vett lambdát igaz Ő Fastrába X16XE -s motorral szereltbe. Neki azt mondtam hogy mindenképpen olyant vegyen aminek gyári stekkere van erre mikor kértük a boltba azt mondták hogy a bosch aminek a stekkere gyári (tehát nem 4 kanóc) az full ugyanaz mint a GM csak a gyártó dobozába van. G be én is nézegetek lehet hogy cserélek lambdát. Bár félek tőle mert azt mondják többen is hogy ha csak a fogyasztás miatt akarok nem tuti hogy ez az oka. Márpedig én csak amiatt szeretnék!

Robi mekkora az a vészes fogyasztás?

Megosztás:

Régen néha fel-fel gyulladt, arra azt mondták hogy az ilyen ennél. Aztán mikor jelentkezett ez a probléma (nemsokkal vezérműszíj csere után) elvittem szerelőhöz, ő a hibakódkiolvasóval a lambda-szondát,egr-szelepet,gyertyát javasolta...meg hogy vigyem el diagnosztikára...

..ott azt mondták gyertya, esetleg trafósor, mert a szonda jó, csak lassú...

diagnosztika előtt volt gyertyacsere pár nappal, ezt mondtam is de erre azt mondták vegyek jó gyertyát, ne gm-est.

Ez után cseréltem szondát...javult a dolog, lámpa azóta nem gyulad fel.

És akkor most Uhuhu verje a fejét a falba? :devlish: :lol:

Megosztás:

Robi mekkora az a vészes fogyasztás?

Ebben az időben 10 felett 90% ba városba használva! Normális 2300-2500 közötti váltásokkal. Minden környékemben levő G astrás benzines ismerősnek megáll 8,5 be a fogyasztás. Nekem a 10 feletti érték ABNORMÁLIS!!!!!

Megosztás:

Ebben az időben 10 felett 90% ba városba használva! Normális 2300-2500 közötti váltásokkal. Minden környékemben levő G astrás benzines ismerősnek megáll 8,5 be a fogyasztás. Nekem a 10 feletti érték ABNORMÁLIS!!!!!

Rövid távokat mész ? Milyen autó is 1.4 16.? km mennyi benne? van-e vmi hiba? (amiről tudsz?)

Megosztás:

Régen néha fel-fel gyulladt, arra azt mondták hogy az ilyen ennél. Aztán mikor jelentkezett ez a probléma (nemsokkal vezérműszíj csere után) elvittem szerelőhöz, ő a hibakódkiolvasóval a lambda-szondát,egr-szelepet,gyertyát javasolta...meg hogy vigyem el diagnosztikára...

..ott azt mondták gyertya, esetleg trafósor, mert a szonda jó, csak lassú...

diagnosztika előtt volt gyertyacsere pár nappal, ezt mondtam is de erre azt mondták vegyek jó gyertyát, ne gm-est.

Ez után cseréltem szondát...javult a dolog, lámpa azóta nem gyulad fel.

Mi a baj a GM gyertyákkal?

Megosztás:

Sziasztok!

Az családi autónk kezdem úgy érezni hogy szívat... Ha megszereltetem 3 nap múlva kitalál valami mást, de ez már nem az első eset..

A mai menű: Valami kerregés a szelepek környékéről. Tegnapig semmi gondja nem volt. Ma lettem rá figyelmes hogy erősen kerreg vagy kattog valami a vezérműszíj oldalán.

De nem tudtam kiszűrni mi. egyenletesen csinálja. de nem a hidrotőke, annak már ismerem a pici kopogását ez annál erősebb...

Ha hagytam menni egy kicsit állóhelyzetben a motort akkor gyengült a kopogás. Mitől lehet ez?

Most nézessem meg a szelepeket is? Kezd kicsit kiakasztani lassan.. :lol:

Raktam fel felvételt is róla: Igaz telefonnal készült nem a legjobb minőség de hátha mond valakinek valamit..

A verda , benzines 1.4 es ecotec motor. Z14XE... tudom hogy a linkek alapján dieselnek hangzik de nem :devlish:

Kerregés 1

Kerregés 2

Sárga lámpi nem világít semmi hibakód.

Köszi a segítséget előre is.

Roly

Megosztás:

Akkor,ha összefoglaljuk. bizonyos fordulaton rángat hibakód nincs,lambda cserélve,agr hibát nem ír,

gyertyacsere után megjavult utána megint rángat:szerintem próbálj meg egy csere trafóhidat szerezni!

Tegnap mentem vele egy karikát, hogy jobban megfigyelhessem. Hibát nem jelez, 1500-as fordulat környékén kis gáznál illetve motorféknél is elkezd rángatni, viszont 3000-es fordulat alatt kicsivel(90km/h 5-ösben) járatva se teljesen egyenletes a járása, de ez jóval csekélyebb annál ami 1500 körül történik, ismerősöm szerint sok üzemanyagot kap.

Megosztás:

Tegnap mentem vele egy karikát, hogy jobban megfigyelhessem. Hibát nem jelez, 1500-as fordulat környékén kis gáznál illetve motorféknél is elkezd rángatni, viszont 3000-es fordulat alatt kicsivel(90km/h 5-ösben) járatva se teljesen egyenletes a járása, de ez jóval csekélyebb annál ami 1500 körül történik, ismerősöm szerint sok üzemanyagot kap.

Merrefelé laksz amúgy?Írd be aláírásba ,meg a motorkódot is,így könyebb lesz mindenkinek!

Megosztás:

Én nem vagyok szerelő,csak laikus,meg így neten keresztül megszerelni valamit.... :devlish:

Egy próbát mindenesetre megérne,ha lenne egy cseredarab.

Az a baj, hogy már annyi mindent mondtak, de a többség(szerelők is) csak találgat. Szervizbe meg pézügyileg elég bukós a dolog, ha ők kisérletezik ki.

Megosztás:

Az a baj, hogy már annyi mindent mondtak, de a többség(szerelők is) csak találgat. Szervizbe meg pézügyileg elég bukós a dolog, ha ők kisérletezik ki.

Igen,sajnos ez egy ilyen hiba,hogy sok minden okozhatja!Szerintem próbáld ki az itt javasolt kevésbe kerülő

dolgokat és ha nem segít akkor akad itt olyan szerelő aki megcsinálja,igaz nincs neked túl közel(de messzi se).

Megosztás:

És akkor most Uhuhu verje a fejét a falba? :devlish: :lol:

én nem verem a falba.

majd ő veri mikor rángat, sokat eszik, szarul indul és szarul megy, majd kicserél mindent, mert hát 20.000 km ert futott gyertya van benne, az nem lehet... :lol:

el se tudjátok képzelni, hogy mennyi autót javitottam én már meg azzal hogy elhajitottam a nem gyárti gyertyát, és beletettem gyárit.....

Megosztás:

én nem verem a falba.

majd ő veri mikor rángat, sokat eszik, szarul indul és szarul megy, majd kicserél mindent, mert hát 20.000 km ert futott gyertya van benne, az nem lehet... :devlish:

el se tudjátok képzelni, hogy mennyi autót javitottam én már meg azzal hogy elhajitottam a nem gyárti gyertyát, és beletettem gyárit.....

UHUHU!

Te azt el tudod képzelni hogy az enyém amiatt eszik sokat mert bosch gyertya van benne?Ugyanis kb arra az időpontra saccolnám hogy többet kezdett fogyasztani mióta az van benne, bár lehet csak behaluzom. Persze hőértékre ugyanolyan amilyen a gyári. Nálam semmi rángatás vagy nehezen indulás meg torpanás. Szép egyenletes járás, erő is van benne már amennyi egy 1,4es be lehet. Te mit mondasz? Mert ez már egyszerűen észbontó hogy városba 10 be nem áll meg ebbe az időbe. Régen majdnem 2 szer ennyit el tudtam menni egy tankkal mint most :S Pedig új termó van benne a wasser is pikk pakk melegszik a kipuf szaga sem büdös nem is taposom neki mint a hülyegyerek.

Megosztás:

UHUHU!

Te azt el tudod képzelni hogy az enyém amiatt eszik sokat mert bosch gyertya van benne?Ugyanis kb arra az időpontra saccolnám hogy többet kezdett fogyasztani mióta az van benne, bár lehet csak behaluzom. Persze hőértékre ugyanolyan amilyen a gyári. Nálam semmi rángatás vagy nehezen indulás meg torpanás. Szép egyenletes járás, erő is van benne már amennyi egy 1,4es be lehet. Te mit mondasz? Mert ez már egyszerűen észbontó hogy városba 10 be nem áll meg ebbe az időbe. Régen majdnem 2 szer ennyit el tudtam menni egy tankkal mint most :S Pedig új termó van benne a wasser is pikk pakk melegszik a kipuf szaga sem büdös nem is taposom neki mint a hülyegyerek.

Az is egyszerűen észbontó, hogy a mennyire hanyagolod az n betűt a -ban/-ben ragokból...

Megosztás:

UHUHU!

lehet.

próba, csere gyárira.

ezenfelül sajnos rengeteg minden okozhat túlfogyasztást.

lambdaszondát nem cseréltél mostanában, utángyártottra?

Megosztás:

én nem verem a falba.

majd ő veri mikor rángat, sokat eszik, szarul indul és szarul megy, majd kicserél mindent, mert hát 20.000 km ert futott gyertya van benne, az nem lehet... :devlish:

Szia! Az enyém rángat, sokat eszik viszont nem indul szarul, menni is megy szerintem...de se a gyertya, se a szondacsere nem oldotta meg, mind a kettő javított egy kicsit a gyertya csak időlegesen.

Megosztás:

Halihó!

Valaki meg tudná nekem mondani, hogy az X14XE motorba külön LAMBDASZONDA kell, vagy ugyanaz mint a Z14XE-be?!

Mert én többnyire olyanokat találtam a neten, ami Z14XE-be való! :devlish:

Szia!

Szerintem ugyan olyan kell mind a kettőbe, ha jól emlékszem. De meg tudod nézni a unix v. a bardi online shopjában is.

Megosztás:

lehet.

próba, csere gyárira.

ezenfelül sajnos rengeteg minden okozhat túlfogyasztást.

lambdaszondát nem cseréltél mostanában, utángyártottra?

Nem volt ilyen beavatkozás. Ugyanaz a lambda van benne amivel vettem. Lehet lelassult? Mert gépre téve a villanyász haver szerint jó értéket ad. Mi okozhat még fogyasztás növekedést?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.