Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Sziasztok!

Még elég új vagyok itt a fórumon, sok jó ötletet vettem innen, de már regisztráltam, mert szükségem volna segítségre!

Vagy egy astrám ,x17dtl és lassan már ott járok, hogy felgyujtom :)

A hibajelenség, hogy bevillan a motorhibajelző, visszaesik a teljesítmény és amig világit a hibajelző nem is gyorsul. Miután eltűnik a hibajel, utána mintha mi sem történt volna és megy rendesen! Az egr ki lett tisztitva, le lett zárva, a vákumcső is le lett dugaszolva, kitakarítottam a légtömegmérőt is de sajna nem akar megszűnni a probléma! De amit megfigyeltem 120km/h felett nem jelentkezik a hiba... Bp- Gyöngyös között fel sem villant de 130 alatt nem is mentem, a másik meg az, hogy a motorhibajel az esetek 90%-ában 2000-es fordulatnál tűnik el... vagyis pont akkor amikor eléri ezt a tartományt. Azt hozzá kell, hogy tegyem, ez egr takarítás meg lezárás kb 1 hete történt...

Valaki tudna segíteni, hogy mi lehetet a gond, mert én már nagyon tanácstalan vagyok! :lol:

Senki? ;) ;) :P

Elküldve
Itt valahogy elcsúsztuink egymás mellett :)

Én csatornatervezéssel fogalakozom.

FÚÚÚÚÚÚ haver akkor nekünk jó anyagunk van ;)

Én vasas vagyok :lol:

Elküldve
Még nem volt.

Akkor talán ideje lenne cserélni!

jaj te oJan vagy. :)

Te mióta vagy modi? :lol:

Mióta olyan sok ember aludt a nyelvtan órán! ;)

Elküldve
Hello!

A bordás ékszijjnál veri ki az olajat a gépem....főtengely szijtárcsa és egyéb szimeringcsere megoldja a problémám? Mennyi egy ilyen beavatkozás?

Válaszokat előre is köszi!

Opelaner! Olajat kellett cserélnem!....

Szia! A bordás ékszíj előtt van az olajnyomáskapcsoló,arra is nézzél rá,hátha csak az csepeg,és a bordásszíj veri szét a menetszéltől.

Nekem is újabb segítség kellene!

Ugyanitt a probléma az olajnyomás kapcsolónál,de most a másik oldala: maga a vezeték végén lévő csati tört le,az-az véletlenül letörték,így nem tudom rögzíteni a csatlakozót!

Mit lehet tenni? Egyáltalán lehet ilyesmit kapni boltba,vagy bontóba keresgessek? :lol:

Elküldve
Sziasztok.

Eddigi kérdésekre sajnos nem kaptam választ de talán erre igen:D

Z16XE EGR szelepet lezártam de az én egr em en a szelep részen fel van peremezve,tehát nem tudom olyan lemezzel lezárni amin csak a csavarlyukak vannak kifúrva,semmi más,én csak az ovális részt tudtam lezárni,szerintetek ez igy is jó lesz? Nem lesz tőle semmi gond? nem fog igy beégni a szelep vagy bármi?

Ezzel azt lehet elérni, hogy a szelepbe annak nyitásakor bemegy a kipuff.gáz, de onnan nem tud menni a szívóoldalra, tehát a zárás működik. Ha mindenképpen ki akarod iktatni, akkor egy közbetétet kell csinál(tat)ni, amibe bele kell marni egy lyukat, amibe a szelep ki tud nyitni - így már a bemenő út is le van zárva. Úgy tudom, hogy erre a közbetétre volt valami gyári megoldás is (lehet még GM-cikkszáma is van...). Vagy akár el is lehet forgatni a szelepet, és csak az egyik csavarjával rögzíteni, így a szabadba tud nyitogatni, csak így meg esetleg szűretlen levegő kerülhet a szívósorra...

Utángyártott új szeleppel lehet még próbálkozni (persze nem lezárva), és kicsit forszírozottabban járni a géppel, úgy kevésbé kokszosodik el.

Elküldve

Holnap megejtem a cserét.

A nyeltani hibárol annyit hogy óra helyet inkább csajokkal mulattam az időt :lol: .Lehet hogy rosszul tettem?

Elküldve
Holnap megejtem a cserét.

A nyeltani hibárol annyit hogy óra helyet inkább csajokkal mulattam az időt :lol: .Lehet hogy rosszul tettem?

Mindkettő fontos! :)

Elküldve

Nem voltam kiolvastatni a hibát, de az agr takarítás mindig segített, mert elég sokáig jó volt! Csak már megutam a takarítgatást! Így döntöttem a lezárás mellett. Azóta már ritkábban villan fel, csak már nem értem a miértjét, mert össze vissza csinálja! :lol:

Milyen hibakódot írt ki amúgy,az AGR-t?
Elküldve
Nem voltam kiolvastatni a hibát, de az agr takarítás mindig segített, mert elég sokáig jó volt! Csak már megutam a takarítgatást! Így döntöttem a lezárás mellett. Azóta már ritkábban villan fel, csak már nem értem a miértjét, mert össze vissza csinálja! :lol:

Hát,akkor olvasd ki a hibát,lehet nem is egr!

Elküldve

Nekem is volt olyan Astrám amiben lezártuk az EGR-t,de annak lezárás után nem szabad hibát okozni!

Ha persze jól van lezárva.

Utána csak olyan szok lenni,hogy ritkán dob egy sárgát mikor ránéz az Egr-re,de az már lefulladással nem jár!

Elküldve
Nekem is volt olyan Astrám amiben lezártuk az EGR-t,de annak lezárás után nem szabad hibát okozni!

Utána csak olyan szok lenni,hogy ritkán dob egy sárgát mikor ránéz az Egr-re,de az már lefulladással nem jár!

Pisil? :lol:

Elküldve

Az enyém sem fulladt le csak néha-néha bevillantja a sárgát. A tisztítás előtt sokkal sűrűbb volt a hibajel, de 130 fölött egyáltalán nem ír ki hibát.

Az EGR-t sztem jól zártam le, nem a kipufogó közeli résznél zártam le,hanem közvetlenül az EGR alatt a cső csatlakozásnál. Elvileg nincs jelentősége annak,hogy melyik végén zárom le vagy mégis?

Elküldve
Az enyém sem fulladt le csak néha-néha bevillantja a sárgát. A tisztítás előtt sokkal sűrűbb volt a hibajel, de 130 fölött egyáltalán nem ír ki hibát.

Az EGR-t sztem jól zártam le, nem a kipufogó közeli résznél zártam le,hanem közvetlenül az EGR alatt a cső csatlakozásnál. Elvileg nincs jelentősége annak,hogy melyik végén zárom le vagy mégis?

Nem értek hozzá,de nem maga az egért veszik le és azt zárják le?

Elküldve

De így kezdted:

Sziasztok!

Még elég új vagyok itt a fórumon, sok jó ötletet vettem innen, de már regisztráltam, mert szükségem volna segítségre!

Vagy egy astrám ,x17dtl és lassan már ott járok, hogy felgyujtom

A hibajelenség, hogy bevillan a motorhibajelző, visszaesik a teljesítmény és amig világit a hibajelző nem is gyorsul. Miután eltűnik a hibajel, utána mintha mi sem történt volna és megy rendesen! Az egr ki lett tisztitva, le lett zárva, a vákumcső is le lett dugaszolva, kitakarítottam a légtömegmérőt is de sajna nem akar megszűnni a probléma! De amit megfigyeltem 120km/h felett nem jelentkezik a hiba... Bp- Gyöngyös között fel sem villant de 130 alatt nem is mentem, a másik meg az, hogy a motorhibajel az esetek 90%-ában 2000-es fordulatnál tűnik el... vagyis pont akkor amikor eléri ezt a tartományt. Azt hozzá kell, hogy tegyem, ez egr takarítás meg lezárás kb 1 hete történt...

Valaki tudna segíteni, hogy mi lehetet a gond, mert én már nagyon tanácstalan vagyok

De,hát itt írtad,hogy visszaesik a teljesítmény és nem gyorsul:nem ez a fulladás?

Szerintem minél előbb olvasd ki a hibát,ha mégis Agr lenne ,akkor vedd le és nézd át a lezárást is meg

az AGR-t is(takarítsd meg). Ha tuti AGR a rossz akkor vehetnél bele újat!

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.