Pootj Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Üdv! Ma meglett az első idegesítő probléma. Vasárnap volt ez a rettenet ködös esős idő, akkor mentem utoljára a kocsival. Bent pihent a garázsban. Ma reggel jövök vele dolgozni, aztán minden fékezésnél a hátulról hangos reszelő hangot hallani. Szerintetek lehet, hogy esetleg kicsit megrozsdált a dob. Elég közel van a munkahelyem és előfordulhat, hogy nem vitte még le. De hallottatok már ilyent? Létezhet az, hogy ebben a takony időben berozsdásodott? Ha nem, akkor egyéb tipp? Mondjuk nem tudom milyen állapotú a betét...
Norbedlee Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Üdv! Ma meglett az első idegesítő probléma. Vasárnap volt ez a rettenet ködös esős idő, akkor mentem utoljára a kocsival. Bent pihent a garázsban. Ma reggel jövök vele dolgozni, aztán minden fékezésnél a hátulról hangos reszelő hangot hallani. Szerintetek lehet, hogy esetleg kicsit megrozsdált a dob. Elég közel van a munkahelyem és előfordulhat, hogy nem vitte még le. De hallottatok már ilyent? Létezhet az, hogy ebben a takony időben berozsdásodott? Ha nem, akkor egyéb tipp? Mondjuk nem tudom milyen állapotú a betét... Ha mész vele és fékezel akkor ez a "takony" lekopik róla és aztán már hang nélkülinek kellene lennie
Pootj Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Ha mész vele és fékezel akkor ez a "takony" lekopik róla és aztán már hang nélkülinek kellene lennie Igen, én is ebben bízom, de majd kiderül délután. Reggel nem sokat mentem vele.
Norbedlee Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Igen, én is ebben bízom, de majd kiderül délután. Reggel nem sokat mentem vele. nekem volt már ilyen. amikor a munkahelyen kint alszik a vas azután reggel nekem is van ilyen hang, de pár fékezés után ez elmúlik
Norbedlee Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Most érdeklődtem termosztát után: valami ismeretlen márka 12.500 (házzal együtt) meg van Gates 18.000ft házzal együtt ne mán jó drágák ezek
KGR Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Most érdeklődtem termosztát után: valami ismeretlen márka 12.500 (házzal együtt) meg van Gates 18.000ft házzal együtt ne mán jó drágák ezek Erről van szó. Az alkatrész (sima termosztát) meg egy 2-3 ezer forintos tétel lenne. Ha minden kötél szakad, 13-14-ért tudok gyárit szerezni.
freeze Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Erről van szó. Az alkatrész (sima termosztát) meg egy 2-3 ezer forintos tétel lenne. Ha minden kötél szakad, 13-14-ért tudok gyárit szerezni. Z16XEP-hez 50K körül van a gyári !!!! :) ... szerencsére nem kell még.. kop kop
KGR Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Z16XEP-hez 50K körül van a gyári !!!! :) ... szerencsére nem kell még.. kop kop De könyörgök! Nem egy számítógépről van szó, hogy ennyibe kerüljön, hanem egy kis "vacakról" ezeknek elgurult a gyógyszerük? :)
Norbedlee Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 De könyörgök! Nem egy számítógépről van szó, hogy ennyibe kerüljön, hanem egy kis "vacakról" ezeknek elgurult a gyógyszerük? :) mert szerinted egy EGR mennyibe va?n pedig az is csak egy kis szutyok alkatrész...... már kezdem unni, hogy mindig kell bele valamit venni.............
Pootj Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 De könyörgök! Nem egy számítógépről van szó, hogy ennyibe kerüljön, hanem egy kis "vacakról" ezeknek elgurult a gyógyszerük? :) Nem gurult el, pontosan tudják, miből élnek... :)
KGR Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Nem gurult el, pontosan tudják, miből élnek... :) off Ezt kellene beszabályoznia az EU-nak! /off
freeze Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 De könyörgök! Nem egy számítógépről van szó, hogy ennyibe kerüljön, hanem egy kis "vacakról" ezeknek elgurult a gyógyszerük? :) Az a helyzet, hogy természetesen a Z16XEP be is csak házzal együtt lehet venni és ráadásul ha jól tudom elég összetett szerkezet, mert a hagyományos funkciókon kívül más dolgot is ellát (ha jól emlékszem a twinport szelepek előmelegítését is ellátja, de az csak kósza infó nem vagyok benne biztos)
KGR Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Az a helyzet, hogy természetesen a Z16XEP be is csak házzal együtt lehet venni és ráadásul ha jól tudom elég összetett szerkezet, mert a hagyományos funkciókon kívül más dolgot is ellát (ha jól emlékszem a twinport szelepek előmelegítését is ellátja, de az csak kósza infó nem vagyok benne biztos) Ok..az én autóm nem twinportos....
Zachi Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Az a helyzet, hogy természetesen a Z16XEP be is csak házzal együtt lehet venni és ráadásul ha jól tudom elég összetett szerkezet, mert a hagyományos funkciókon kívül más dolgot is ellát (ha jól emlékszem a twinport szelepek előmelegítését is ellátja, de az csak kósza infó nem vagyok benne biztos) De ha jól gondolom csak a ház kialakítása "speckó", maga a termosztát nem.
potyo Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 De ha jól gondolom csak a ház kialakítása "speckó", maga a termosztát nem. Szét kell kapni, aztán összehasonlítani egy másikba való termosztáttal. Ha ugyanaz, akkor mehet a másiké bele. Nem szokásuk ezeknek minden motortipushoz külön termosztátot gyártani, csak felcimkézni szokás meg másképp csomagolni meg más áron árulni...
potyo Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Lenne egy pár kérdésem: 1. Honnan tudom, hogy a kutyacsontot (stabilizátor) csere érett? 2. Szerintetek megfelelő a termosztátom? Helyzet a következő: reggel beindít kb 10-12km után elkezd indulni a mutató és kb a 90 előtt (kb 85-88-nál) meg áll, de minden szuper a fűtés meg minden más, ennek ilyenekkel lennie? Ilyen hidegben elég sok idő kell, mire bemelegszik, főleg ha közben nyomatod a fűtést is, bár a 10-12km tényleg soknak tűnik. Indítsd be, és nézd meg, hogy amikor a mutató elkezd menni, akkor a radiátornak az a sarka, ahol a meleg víz megy bele, az ott langyos-e. Ha jó a termosztát, akkor ilyenkor még a radiátor felé nem megy víz.
Norbedlee Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Ilyen hidegben elég sok idő kell, mire bemelegszik, főleg ha közben nyomatod a fűtést is, bár a 10-12km tényleg soknak tűnik. Indítsd be, és nézd meg, hogy amikor a mutató elkezd menni, akkor a radiátornak az a sarka, ahol a meleg víz megy bele, az ott langyos-e. Ha jó a termosztát, akkor ilyenkor még a radiátor felé nem megy víz. ok! bár igaz, hogy fűtéssel megy fel 10-12km alatt
PGA Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 ok! bár igaz, hogy fűtéssel megy fel 10-12km alatt Nefűccsébe! :) Egyébként jó termosztátnál is segítség, ha nem tolja rá az ember rögtön a fűtést. Ha résnyire leengeded az ablakot, akkor (elvileg) nem is párásodik le, és mikor kezd egy kicsit langyulni a motor, akkor mehet az 1. fokozatú ventillátor. Érezhetően hamarabb megvan így az üzemi hőfokod (persze, majd a jó termosztátnál).
Norbedlee Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Holnap letesztelem, bár most a szabadban fog aludni mert dolgozom...... De egy két ismerős azt mondta, hogy nincs ezzel baj.....de azért utánajárok.... Jah és annyira nem jellemző a párásodás, meg a ventilátor hamar leviszi
PGA Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 De egy két ismerős azt mondta, hogy nincs ezzel baj... Nekik legyen igazuk, de ez a 10-12 km azért szerintem is sok.
Norbedlee Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Nekik legyen igazuk, de ez a 10-12 km azért szerintem is sok. Puding próbája az evés, holnap kiderül............. Jah és ha cserélnem kell akkor mindenképp házzal együtt kell? (mert a Gates házzal együtt kb 13) Más: észre vettem, hogy a vas elkezdte csipegetni az olajat, bár ha jól emlékszem a gyár szerint 1000km/0,6l
tayrol Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Puding próbája az evés, holnap kiderül............. Jah és ha cserélnem kell akkor mindenképp házzal együtt kell? (mert a Gates házzal együtt kb 13) Más: észre vettem, hogy a vas elkezdte csipegetni az olajat, bár ha jól emlékszem a gyár szerint 1000km/0,6l ezer km alatt 6 deci a normal. ejha.:) nekem is eszegeti, 10000 alatt 1 litert ontok utana kb.:)
potyo Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Jah és ha cserélnem kell akkor mindenképp házzal együtt kell? (mert a Gates házzal együtt kb 13) Nem kell, csak inkább együtt árulják... De én kivenném a termosztátot, elmennék a boltba a házzal, belepróbálnám egy olyanét, aminél nem a házzal együtt árulják, és ha illeszkedik a helyére, akkor mehet bele.
potyo Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 ezer km alatt 6 deci a normal. ejha.:) nekem is eszegeti, 10000 alatt 1 litert ontok utana kb.:) Nem a normál, hanem amíg ez alatt van, addig nem tekintik problémának a dolgot...
Norbedlee Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Nem a normál, hanem amíg ez alatt van, addig nem tekintik problémának a dolgot... tipikus Opel, asszem az újak is csipegetik......
Recommended Posts