atom Elküldve Augusztus30, 2009 Elküldve Augusztus30, 2009 Üdv Opelesek! Szerintetek mitől lehet az, h amikor ráadom a gyújtást, olyankor a műszerfalban középen a kijelzőnek be kellene kapcsolni ahol kiírja hány fok van, óra, dátum stb., nem kapcsol be, csak feketeség?? én megnézném az izzókat benne először...
uhuhu Elküldve Augusztus31, 2009 Elküldve Augusztus31, 2009 Üdv Opelesek! Szerintetek mitől lehet az, h amikor ráadom a gyújtást, olyankor a műszerfalban középen a kijelzőnek be kellene kapcsolni ahol kiírja hány fok van, óra, dátum stb., nem kapcsol be, csak feketeség?? kiégett az izzó :lol:
imiderecske Elküldve Augusztus31, 2009 Elküldve Augusztus31, 2009 kiégett az izzó :lol: Na de most komolyan! Izzó?
imiderecske Elküldve Augusztus31, 2009 Elküldve Augusztus31, 2009 én megnézném az izzókat benne először... Milyen izzók kellenek bele? Lehet azokat cserélni?
atom Elküldve Augusztus31, 2009 Elküldve Augusztus31, 2009 Milyen izzók kellenek bele? Lehet azokat cserélni? lehet,középkonzol ki,felül,hátulról fogja a kijelzőt 2 db csavar,bár azt ki sem kell veni,1,2w-os izzó kell bele asszem.
Korzika Elküldve Szeptember5, 2009 Elküldve Szeptember5, 2009 lehet,középkonzol ki,felül,hátulról fogja a kijelzőt 2 db csavar,bár azt ki sem kell veni,1,2w-os izzó kell bele asszem. Én a múltkor úgy jártam,hogy nekem sem látszottak a dátum+óra+hő+a rádió adatok. DEEEEE egy óra idegeskedés után rájöttem,hogy amikor takarítottam törlőkendővel a műszerfalat a világításkapcsoló körül van a műszerfal fényerőszabályzója és azt a kendővel letekertem, ezért nem világított a kijelző sem!
tommirra Elküldve Szeptember6, 2009 Elküldve Szeptember6, 2009 Én a múltkor úgy jártam,hogy nekem sem látszottak a dátum+óra+hő+a rádió adatok. DEEEEE egy óra idegeskedés után rájöttem,hogy amikor takarítottam törlőkendővel a műszerfalat a világításkapcsoló körül van a műszerfal fényerőszabályzója és azt a kendővel letekertem, ezért nem világított a kijelző sem! tudom miről beszélsz... :lol:
freeze Elküldve Szeptember6, 2009 Elküldve Szeptember6, 2009 tudom miről beszélsz... :lol: Igen, ez típushiba.... csak nem a kocsiké hanem a tulajoké :lol: :lol:
Kody Elküldve Szeptember6, 2009 Elküldve Szeptember6, 2009 Sziasztok! Kérdésem lenne, nekem egy 1,4-es G Astra Caravanom (X14XE) van. 1 éve van meg és eddig remekel, de most 1 hosszabb út után elkezdett csattogni a motorba valami, valószínűsíthető hogy hidrotőke, ja és 125000 km van benne! Az lenne a kérdésem, megszüntethető-e ez a probléma valami úton-módon csere nélkül! Egyébként most tervezek olajcserét és azt mondták hogy enyhülni fog a csattogás!!
Qpack Elküldve Szeptember6, 2009 Elküldve Szeptember6, 2009 Sziasztok! Kérdésem lenne, nekem egy 1,4-es G Astra Caravanom (X14XE) van. 1 éve van meg és eddig remekel, de most 1 hosszabb út után elkezdett csattogni a motorba valami, valószínűsíthető hogy hidrotőke, ja és 125000 km van benne! Az lenne a kérdésem, megszüntethető-e ez a probléma valami úton-módon csere nélkül! Egyébként most tervezek olajcserét és azt mondták hogy enyhülni fog a csattogás!! lehet az olaj van elhasználódva rendesen..pl megégett....várd meg az olajcserét...utánna hallgasd meg... :lol:
panizzi Elküldve Szeptember7, 2009 Elküldve Szeptember7, 2009 Hidegen nekem is ketyeg. Bár az olajcsere esedékes.
freeze Elküldve Szeptember7, 2009 Elküldve Szeptember7, 2009 Hidegen nekem is ketyeg. Bár az olajcsere esedékes. Hidegen sok esetben ketyeg egy darabig (pár mp), amíg a hidrotőke fel nem veszi az olajat... Fura, hogy az én motortípusomban már nincs hidrotőke.
uhuhu Elküldve Szeptember7, 2009 Elküldve Szeptember7, 2009 Sziasztok! Kérdésem lenne, nekem egy 1,4-es G Astra Caravanom (X14XE) van. 1 éve van meg és eddig remekel, de most 1 hosszabb út után elkezdett csattogni a motorba valami, valószínűsíthető hogy hidrotőke, ja és 125000 km van benne! Az lenne a kérdésem, megszüntethető-e ez a probléma valami úton-módon csere nélkül! Egyébként most tervezek olajcserét és azt mondták hogy enyhülni fog a csattogás!! elöször is töltsd fel olajjal.... és máris csönd lesz :lol:
Kody Elküldve Szeptember8, 2009 Elküldve Szeptember8, 2009 elöször is töltsd fel olajjal.... és máris csönd lesz :lol: Miért az is kell bele? :lol: Egyébként köszönöm a hozzászólásokat!
Kody Elküldve Szeptember8, 2009 Elküldve Szeptember8, 2009 Néztem egyébként van valami adalék direkt hidrótőke tisztításra ajánlják! Nem tudom merjek -e beleönteni ilyet, mi a véleményetek!
PGA Elküldve Szeptember8, 2009 Elküldve Szeptember8, 2009 Néztem egyébként van valami adalék direkt hidrótőke tisztításra ajánlják! Nem tudom merjek -e beleönteni ilyet, mi a véleményetek! A magam részéről óvatosan bánnék a csodaszerekkel. Nem tudni, hogy mondjuk az olajjal reakcióba lépve mi sül ki dologból. Egyébként a hidrotőkének szerintem kenés kell, nem tisztítás...
freeze Elküldve Szeptember8, 2009 Elküldve Szeptember8, 2009 A magam részéről óvatosan bánnék a csodaszerekkel. Nem tudni, hogy mondjuk az olajjal reakcióba lépve mi sül ki dologból. Egyébként a hidrotőkének szerintem kenés kell, nem tisztítás... Egyet értek.. Nézd meg, hogy mennyi olaj van a motorban, ha kevés, töltsd fel, vagy ha esedékes csináld meg az olajcserét. Ha friss olajjal jól feltöltve is csattog, akkor érdemes gondolkodni a cserén. Nem olcsó mulatság, tekintve hogy 16 db ot kell cserélni. Bár annyi kilométerrel amit mondtál még nem feltétlenül kellene, hogy indokolt legyen a csere szerintem.
sziszka11 Elküldve Szeptember8, 2009 Elküldve Szeptember8, 2009 Sziasztok! Van egy 1,6 16V Astra G Caravan-om, 99'-es, benzin/gázüzemű. Olyan gondom van, hogy gázüzemben néha/gyakran, amikor le akarom állítani a motort, nem akar leállni, akár a kulcsot is kivehetem, pöfög-köhög tövább, akár 5 másodpercig is. Olyankor hiába fordítom vissza a kulcsot gyújtásra (ezzel ismételten indul) és állítanám le ismét, nem áll le. Most azt a megoldást találtam, h. átkapcsolok benzinre ilyenkor, megvárom amíg kiürül a gáz a motorból és amikor már benyát kap, szépen leáll. Van valakinek ötlete, mi lehet a gond? Köszönöm előre a válaszokat. Üdv. Sziszka
freeze Elküldve Szeptember8, 2009 Elküldve Szeptember8, 2009 Jajj, már rég óta meg akarom kérdezni, de mindig elfelejtem: A bal oldali hátsó lámpám (caravan) porosodik belülről. A jobb meg nem. Ez mitől lehet? És hogy lehetne a legegyszerűbben kitakarítani, +megszüntetni a jelenséget? k:frz
Zachi Elküldve Szeptember8, 2009 Elküldve Szeptember8, 2009 Leszereled, kitakarítod. Különösen a tömítő felületeket nézd át mind a tisztaságot, mind az épségét tekintve. Visszaszerelés előtt a lámpatest helyét is tisztíts meg alaposan. Ügyelj a két rögzítőcsavar kellő meghúzására ( meglazítani is csak imbusz kulccsal tudtam, olyan szűk a hely). És ha már levetted nézd át az izzókat is! Lehet, hogy még működik, de már nem az igazi a fényereje! Én úgy jártam, hogy ugyan láttam a végstádium legbiztosabb jelét a fémgőz lecsapódását az izzó belső felületén (helyzetjelző), de a nagy igyekezetben a csere elmaradt. Két hét múlva kipurcant és kezdhettem újra a procedúrát.
Lacci Elküldve Szeptember8, 2009 Elküldve Szeptember8, 2009 Sziasztok! Egy 1,2-es g Astrám van, ami a mai nap elengedte a hűtővizet. A víz nem a vízpumpából folyik, hanem a legfelső ékszíjtárcsa mellett. Mivel láncos a motor, gondolom ennek nincs köze a vezérléshez. Mi ez az alkatrész? Megtudom ezt itthon szerelni? -korábban már voltak alacsonyabb kategóriás járműveim, melyeket szereltem :lol:- Köszi! Üdv! Laci
BaZolika Elküldve Szeptember8, 2009 Elküldve Szeptember8, 2009 Sziasztok! Egy 1,2-es g Astrám van, ami a mai nap elengedte a hűtővizet. A víz nem a vízpumpából folyik, hanem a legfelső ékszíjtárcsa mellett. Mivel láncos a motor, gondolom ennek nincs köze a vezérléshez. Mi ez az alkatrész? Megtudom ezt itthon szerelni? -korábban már voltak alacsonyabb kategóriás járműveim, melyeket szereltem :lol:- Köszi! Üdv! Laci Helló! A legfelső ékszíjtárcsa az 1.2-es motornál a vízpumpát hajtja. Csere. Üdv.: Zoli
Korzika Elküldve Szeptember8, 2009 Elküldve Szeptember8, 2009 Én pont most cseréltem vízpumpát(is),az 1,6-os motorhoz 10900 ft volt az új!
panizzi Elküldve Szeptember9, 2009 Elküldve Szeptember9, 2009 csiszolni kellene a lamellákon, de nem tudom kivenni a gyújtáskapcsoló hengerzárat bedugom a kulcsot, elfordítom és nem jön ki mit hagytam ki?
Recommended Posts