Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
vegyetek otthonra opcom-ot és akkor nem kell sehova vinni.....

;)

Mennyire igaz. Szerencsére a szerelőmnél van minden, ami Opelhez kell és a diag nem kerül nekem semmibe, csak a benzin... ;)

Elküldve

DOLGOS TIBORNAK:

Szia! én a próbaverziót szoktam használni. Egy hátránya, hogy egy hónap után lejár, de akkor mindig újat töltök le ugyanonnan, leszedem a régit és az újat felteszem. Ez így még legálisnak is mondható magánhasználatra. innen tudod leszedni:

Üdv...

U.i: bass...a meg a citromail, 2x próbáltam válaszoni de visszadobta a leveleimet

Azért írtam ide nyilvánosba, mert nem jutott eszembe az itteni neved.

Ha nem akarod felfedni magad a nagyérdemű előtt, akkor itt ne válaszolj, max PÜ ben

ÜDV:FRZ

HOPP BOCSÁNAT! nem ide akartam tenni hanem a cset-be!

Oda be is teszem..

Ezt moderátor törölheti is.. sorry

Elküldve

Sziasztok!

Szedte már ki valaki a kárpitot (szőnyeget)? Mert sajna mikor folyt a radiátor, tele lett az eleje!

És még mindig nem tudott kiszáradni, mert az a vastag szivacs annyira megszívta magát, hogy ki kell szednem!

De tudom, hogy együtt van az egész és csak egybe jönne ki. De elöl mit kell kiszedni, hogy kivehessem?

Elég a középkonzolt és váltóboxot? Persze a két ülés és a küszöbök.

Vagy ki kell venni az egész műszerfalat? Mert ha igen, akkor inkább elvágom a francba, ugysem látszik visszatéve!

Persze nem látható helyen!

Köszi a segítséget!

Üdv

Gábor

Elküldve

jaj, mégvalami!

Nem megy a klímám, pedig tavaly töltettem fel! De annyira nem megy, hogy be sem kapcsol!

Nem lehet hallani a kis kattanást, hogy behúzna! Esetleg gatyára ment a kompresszor, mert elég zakatolós hangja volt már legutóbb!

Azt esetleg meg lehet nézni valahogy, hogy van e benne gáz? Vagy levenni a kompresszort úgy, hogy nem megy el a gáz?

Ez is fontos lenne!

Köszi mindenkinek!

Üdv

Elküldve
jaj, mégvalami!

Nem megy a klímám, pedig tavaly töltettem fel! De annyira nem megy, hogy be sem kapcsol!

Nem lehet hallani a kis kattanást, hogy behúzna! Esetleg gatyára ment a kompresszor, mert elég zakatolós hangja volt már legutóbb!

Azt esetleg meg lehet nézni valahogy, hogy van e benne gáz? Vagy levenni a kompresszort úgy, hogy nem megy el a gáz?

Ez is fontos lenne!

Köszi mindenkinek!

Üdv

Valszínű csak nincs benne gáz.

Én kedden töltettem, nekem még bekapcsolt a kompresszor, de semmi több. 0,6 kg kell bele, nekem 0,06 kg volt benne.

Olajcsere, töltés, tisztítás 12e

Elküldve
Autópályán 130-nál úgy döntött a picike, hogy nem megy tovább (motor kicsit megrángatott, motorellenörző lámpa majd olajlámpa kigyulladt)

hibakódok:

1112

0300

0303

0304

Részvétem... Itt lesd meg a hibakódok jelentését. 1112 szerintem nem lehet, az inkább 0112.

Elküldve
Részvétem... Itt lesd meg a hibakódok jelentését. 1112 szerintem nem lehet, az inkább 0112.

köszönöm

biztos nem 0112, mert tízet nem villogott

1, szünet, 1, szünet, 1, szünet, 2, hosszú szünet, 10, szünet, 3, stb

de már a szervizben van, fejtsék meg ők ;)

Elküldve
Autópályán 130-nál úgy döntött a picike, hogy nem megy tovább (motor kicsit megrángatott, motorellenörző lámpa majd olajlámpa kigyulladt)

hibakódok:

1112

0300

0303

0304

Fagyizás! Nekem megjavult! 0303 és 0304 volt a hibakódom.

Elküldve
Fagyizás! Nekem megjavult! 0303 és 0304 volt a hibakódom.

Viszont én csak egyszer próbáltam újra beindítani (és nem indult), mert eddig 4 db ugyan olyan (egyszerre vett) astrából 2 vezérműtengely-töréses volt a cégnél, tehát várható hogy az enyém is az.

Elküldve
Sziasztok!

Szedte már ki valaki a kárpitot (szőnyeget)? Mert sajna mikor folyt a radiátor, tele lett az eleje!

És még mindig nem tudott kiszáradni, mert az a vastag szivacs annyira megszívta magát, hogy ki kell szednem!

De tudom, hogy együtt van az egész és csak egybe jönne ki. De elöl mit kell kiszedni, hogy kivehessem?

Elég a középkonzolt és váltóboxot? Persze a két ülés és a küszöbök.

Vagy ki kell venni az egész műszerfalat? Mert ha igen, akkor inkább elvágom a francba, ugysem látszik visszatéve!

Persze nem látható helyen!

Köszi a segítséget!

Üdv

Gábor

Hello!

Nekem szintén hasonló bajom volt...javítás után kárpit tisztítógép jó alapos tisztítás majd egy jó program hétvégére 1 láda sőr egy rostönsütés autó ajtók kinyit és napsütéses szárítás...:-) a szönyeget nem raktam még vissza pár napig és okés lett a dolog.

Elküldve
Viszont én csak egyszer próbáltam újra beindítani (és nem indult), mert eddig 4 db ugyan olyan (egyszerre vett) astrából 2 vezérműtengely-töréses volt a cégnél, tehát várható hogy az enyém is az.

Hello!

Ne idegesíts,mikori kiadásúak az astrák??

Smith

Elküldve
Hello!

Nekem szintén hasonló bajom volt...javítás után kárpit tisztítógép jó alapos tisztítás majd egy jó program hétvégére 1 láda sőr egy rostönsütés autó ajtók kinyit és napsütéses szárítás...:-) a szönyeget nem raktam még vissza pár napig és okés lett a dolog.

Hali,

köszi a gyors választ, vasárnap kiszedem aztán takarítógép, vagy kádban kimosom, kicsavarom, aztán ki a napra pár napra!<_<

Remélem segíteni fog!

A klímakompresszort egyébként szokták újítani? Mint mondjuk a generátort?

Üdv

Elküldve
Hali,

köszi a gyors választ, vasárnap kiszedem aztán takarítógép, vagy kádban kimosom, kicsavarom, aztán ki a napra pár napra!<_<

Remélem segíteni fog!

A klímakompresszort egyébként szokták újítani? Mint mondjuk a generátort?

Üdv

Pill.

én nem szedtem ki csak ami kiszedhető szőnyeg na meg a gumiszönyeg

az alapborítást nem szedtem ki azt hagytam és azt takarítottam jó alaposan és hagytam kiszáradni. A műanyagok alá van beépitve a az alapborítás megvágni meg szerintem ne vágd meg!

Elküldve

Hello!

Most vettem egy 2002-es Opel Astra GCC-t. Nagyrészt ismerem élettörténetét, ezért tudom, hogy volt rajta hütőcsere. Valószínűleg összefüggésben van vele a hiba ami a következő: Alapjáraton, pl piroslámpánál, rendszertelen időközönként felvillan a a hűtülámpa, és a fordulatszámmérő valamint a hűtőfolyadék hőmérő leugrik 0-ra. Ez mennyire szervizes hiba, mert még csak ismerkedem az autóval.

Elküldve
Hello!

Most vettem egy 2002-es Opel Astra GCC-t. Nagyrészt ismerem élettörténetét, ezért tudom, hogy volt rajta hütőcsere. Valószínűleg összefüggésben van vele a hiba ami a következő: Alapjáraton, pl piroslámpánál, rendszertelen időközönként felvillan a a hűtülámpa, és a fordulatszámmérő valamint a hűtőfolyadék hőmérő leugrik 0-ra. Ez mennyire szervizes hiba, mert még csak ismerkedem az autóval.

Szerintem semmi összefüggés! de talán vkinek volt már hasonló gondja...milyen motor? mennyi km?

Elküldve

Sziasztok!

Új vagyok még,remélem,jó helyre írok... :lol:

1.4 16V G Caravan Astrámnál a napokban előjött hibája:

Amikor a gyújtást ráteszem,elkezd a hűtőventillátor eszeveszett módon működni és kigyullad a sárga "hűtőlámpa"

A hiba előfordulása előtt megpróbáltam a klímát bekapcsolni,de egyálltalán nem hűt! Lejjebb viszi a fordulatszámot,de nem műxik.

Mi lehet a bibi? Előre is köszönöm a helpet! <_<

Elküldve
Sziasztok!

Új vagyok még,remélem,jó helyre írok... :lol:

1.4 16V G Caravan Astrámnál a napokban előjött hibája:

Amikor a gyújtást ráteszem,elkezd a hűtőventillátor eszeveszett módon működni és kigyullad a sárga "hűtőlámpa"

A hiba előfordulása előtt megpróbáltam a klímát bekapcsolni,de egyálltalán nem hűt! Lejjebb viszi a fordulatszámot,de nem műxik.

Mi lehet a bibi? Előre is köszönöm a helpet! :lol:

nincs benne gáz

feltöltsem...? <_<

Elküldve
Mennyire igaz. Szerencsére a szerelőmnél van minden, ami Opelhez kell és a diag nem kerül nekem semmibe, csak a benzin... <_<

OP-COM, a megbízható PC alapú Opel diagnosztikai program

Az OP-COM egy hazai fejlesztésű, teljesen magyar nyelvű PC alapú

diagnosztikai program, amely segít neked a hibák gyors, és pontos

behatárolásában.

A programcsomag segítségével a mindegyik 1990-2009 között gyártott Opel

gépjárműveket diagnosztizálhatod!

plusz Saab régi és can-es verzió

kell még magyarázat?

Elküldve
Szerintem semmi összefüggés! de talán vkinek volt már hasonló gondja...milyen motor? mennyi km?

1.4 16V Ecotec benzines motor, 160169 km.

Elküldve
OP-COM, a megbízható PC alapú Opel diagnosztikai program

Az OP-COM egy hazai fejlesztésű, teljesen magyar nyelvű PC alapú

diagnosztikai program, amely segít neked a hibák gyors, és pontos

behatárolásában.

A programcsomag segítségével a mindegyik 1990-2009 között gyártott Opel

gépjárműveket diagnosztizálhatod!

plusz Saab régi és can-es verzió

kell még magyarázat?

Ehhez mi kell és mennyiből jön ki cakk pakk?

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.