Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Sziasztok!

Kellene egy kis segítség, hátha már találkozott ezzel a problémával valaki. Indítás után a motor (Z14XE) dadogva jár. Csak hideg motornál fordul elő és ahogy el kezd melegedni a motor (2-3 perc) megszűnik a dadogás. Folytószelepházat most takarítottam ki.

Előre is köszi a segítséget!

Gyertyákban mennyi van?

Elküldve

Van valahol hibakód kivillogás útmutató G astrához is skacok? melyik lábakat kell itt kötögetni?

Tegnap a családi dög megajándékozott minket a folyamatos check engine világitással. :s

Elküldve
Van valahol hibakód kivillogás útmutató G astrához is skacok? melyik lábakat kell itt kötögetni?

Tegnap a családi dög megajándékozott minket a folyamatos check engine világitással. :s

Ha jól tudom itt nem kell kötögetni lábakat, vagyis nem mindnél.

Nemtom a tiéd milyen, de a kivillogtatás (ha elektromos a gázpedálod) a következő:

kocsi áll, fáz+fék egyszerre benyom, nyomva tart, gyújtás ráad, és figyel és számolja a villogásokat.

Elküldve
10E km.

Általában milyen körülmények közt jársz? ha sok a városi forgalom benne, akkor lehet hogy kormolódtak a szelepek és ez okozza. Lehet hogy elég a jól bevált uhuhu féle tanács:

Hajtsd meg egy kicsit a gépet, majd kitisztul, kiég.. Sokaknak segített..

Elküldve
Általában milyen körülmények közt jársz? ha sok a városi forgalom benne, akkor lehet hogy kormolódtak a szelepek és ez okozza. Lehet hogy elég a jól bevált uhuhu féle tanács:

;) :lol:

Elküldve
Ha jól tudom itt nem kell kötögetni lábakat, vagyis nem mindnél.

Nemtom a tiéd milyen, de a kivillogtatás (ha elektromos a gázpedálod) a következő:

kocsi áll, fáz+fék egyszerre benyom, nyomva tart, gyújtás ráad, és figyel és számolja a villogásokat.

Aztán persze kunyerálsz egy táblázatot, vagy beírod ide a kódot, amit kiolvastál és mondanak rá valamit.

Elküldve

90% városi használat!

Köszi srácok a segítséget! Megpróbálom! ;)

Elküldve

köszi!

10 - 3 - 10 - 3

a hibakód... ráugrom a google -re de ha valaki gyorsabb akkor ossza meg velem a hibakód listát, legyen kedves ;)

Aztán persze kunyerálsz egy táblázatot, vagy beírod ide a kódot, amit kiolvastál és mondanak rá valamit.
Elküldve

pedig tuti ez a kód de ilyen nincs ami hasonlít az meg a 0330 és az a kopogás szenzor.... ;)

köszi!

10 - 3 - 10 - 3

a hibakód... ráugrom a google -re de ha valaki gyorsabb akkor ossza meg velem a hibakód listát, legyen kedves :lol:

Elküldve
köszi!

10 - 3 - 10 - 3

a hibakód... ráugrom a google -re de ha valaki gyorsabb akkor ossza meg velem a hibakód listát, legyen kedves ;)

Ez 0303-nak hangzik: Gyújtáskimaradás a 3. hengernél. A legesélyesebb lehet rá a trafóhíd-betérdelés (volt már itt többeknek), a gyertya is okozhatja, de legelébb egy fagyizást kellene beiktatni forszírozott menettel (hadd égjen ki, aminek ki kell (AGR-nél esetleg)).

Elküldve

X14XE Astra G amúgy a vas 2004-es.

Ugyanúgy húz mint eddig, szép az alapjárata, 45.000 km van benne.

Minden henger megy...

Gyertyát nem cseréltünk rajta újabban azt akkor fogunk most.

Meg ha tudom elviszem szervízbe a jövőhéten.

a "fagyizás" dolgot kifejtenéd bővebben? ezt még így nem hallottam ;)

Ez 0303-nak hangzik: Gyújtáskimaradás a 3. hengernél. A legesélyesebb lehet rá a trafóhíd-betérdelés (volt már itt többeknek), a gyertya is okozhatja, de legelébb egy fagyizást kellene beiktatni forszírozott menettel (hadd égjen ki, aminek ki kell (AGR-nél esetleg)).
Elküldve
X14XE Astra G amúgy a vas 2004-es.

Ugyanúgy húz mint eddig, szép az alapjárata, 45.000 km van benne.

Minden henger megy...

Gyertyát nem cseréltünk rajta újabban azt akkor fogunk most.

Meg ha tudom elviszem szervízbe a jövőhéten.

a "fagyizás" dolgot kifejtenéd bővebben? ezt még így nem hallottam :lol:

A motor az évjáratból ítélve Z14XE(P)-s lehet. A 10 villogás az biztos, hogy 0-át jelent, így 0303 a kód, ez mindenképpen gyújtás-téma. Lehet, hogy nem annyira komoly az ügy, hogy észre is vedd, de az ECU letárolta. Előbb-utóbb biztos, hogy valami el fogja hajítani a kanalat a gépnél.

De majd jönnek itt szaktekintélyek, aztán szakértenek.

(Fagyizás: Ha nyavalygunk itt valami rángatásokról, meg gyengélkedésről, uhuhu rögtön hosszabb útra küld mindenkit (Fehérvárra fagyizni ;) ), hogy kormoljuk ki a gépet - ez sokszor tényleg segít is...)

Elküldve

Z14XE2 hogy pontos legyek.

Anyu használja tehát nincs meghajtva de azért pár hetente megyek vele én is és meghajtom de akkor 7végén 100 as benzin és fehérvár :lol:

Köszönöm az ötleteket !!!

A motor az évjáratból ítélve Z14XE(P)-s lehet. A 10 villogás az biztos, hogy 0-át jelent, így 0303 a kód, ez mindenképpen gyújtás-téma. Lehet, hogy nem annyira komoly az ügy, hogy észre is vedd, de az ECU letárolta. Előbb-utóbb biztos, hogy valami el fogja hajítani a kanalat a gépnél.

De majd jönnek itt szaktekintélyek, aztán szakértenek.

(Fagyizás: Ha nyavalygunk itt valami rángatásokról, meg gyengélkedésről, uhuhu rögtön hosszabb útra küld mindenkit (Fehérvárra fagyizni ;) ), hogy kormoljuk ki a gépet - ez sokszor tényleg segít is...)

Elküldve

Sziasztok!

Következő lenne a problémám, ha valaki tud kérem segítsen. Egy Astra G 1.4-es-ről lenne szó. A jelenség az, hogy reggel induláskor, amikor hideg van (kb. 3 fok alatt) kigyullad a motorhibát jelző sárga lámpa és mint azóta kiderült a harmadik szelep nem működik. Az autó érezhetően remeg és visszaváltáskor a kuplung benyomása után rendszerint teljesen le is áll. Aztán az újraindítás után továbbra is fennáll a jelenség, hogy remeg és rossz hangja van de utána már nem mindig fullad le. Voltunk vele Opel szervízben ahol elsőnek kicserélték a gyújtáshidat, de ez sem hozott eredményt, gyertyacsere is történt, de ettől sem oldódott meg a probléma. Azt mondták, hogy valószínűleg az lehet a gond, hogy a szelepeknél olyan mértékű az elrakódás hogy ez okozhatja a hibát. Javasolták, hogy potom 110 ezer forintért szétszedik a motort és kitisztítják, de nem vagyok biztos benne hogy ezzel megoldódna a probléma. Vettem bele mindenféle szelep és injektor tisztító folyadékot de ez sem segített. Aztán van olyan időszak, hogy teljesen jól működik, elalszik a sárga lámpa és napokig nincs semmi probléma, de aztán újra előjön a hiba. Azt szeretném tudni, hogy lehet-e a szelepeknél lerakódott szennyeződés a hiba okozója, vagy valami más gond van? Mert azért furcsa, hogy sokszor meg napokig jól működik, ha valóban a szennyeződés a hiba kiváltója akkor nem kéne folyamatosan fennálnia a hibának?

Ha valaki tud kérem segítsen mert nem szeretném feleslegesen szétszedetni a motort, már csak az anyagiak miatt sem.

Előre is köszönöm a segítséget.

Elküldve
Bakker, valami bolygó együttálás van? Annyi emberkének jelentkezik most ez a gyújtásprobléma :lol: remélem engem nem ér el....

ebben én is bízok, a jövő héten cserélek is gyertyát, úgyis olajcserés a szekér ;)

Elküldve
Bakker, valami bolygó együttálás van? Annyi emberkének jelentkezik most ez a gyújtásprobléma :lol: remélem engem nem ér el....

nem bolygó együttállás van, hanem hideg.. sokkal többet megy az autó hidegen, teli szivatóval, és aki nem üti annak ekkorra telerakódik a motorja kokszszal.

Na ki tudja hova kell ilyenkor menni????????

;)

Elküldve

ebben én is bízok, a jövő héten cserélek is gyertyát, úgyis olajcserés a szekér ;)

[/quote

gyári gyertyét tegyél bele... 2 polusut.

Elküldve
majdnem...

de meghagyom másnak a válasz élményét :lol:

Reszkess Fehérvár! Hétvégén Astrás roham várható!!!

Talán már jó idő is lesz a Fagyizáshoz! :lol:

Kár, hogy nem Szfehérváron lakom. ;)

Elküldve

vazze hol van az a fagyizó? ;)

ma amúgy gyanakodtam én is hasonlókra és meghajtottam picit a vasat mikor bemelegedett de ny

ilván más hogy kettesben hármasban városban kiforgattam meg más ha pályán majd tartósan tilt a 4. -ben.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.