Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

tiszteletem az uraknak .a müszerre most jött rá hogy a fütéscsapnál lévö 4db töm. gyürü ereszti kismértékben a fagyállót /édes/ szeretnék valami utmutatást vagy valakit aki segitene a javitásban kösz y17dti a drága.caraván és fehér ..2001évvégi isuzus. mind a két oldalon elöl fagyállos a szönyeg.

Úgy emlékszem, Paja csinált már ilyet.

Keresd meg PÜ-ben. :rolleyes:

Megosztás:

Semmi jele nem volt csak akadozott!!!! A gyári szervizbe monták hogy a szonda ahol mér az a rész teljesen elégett, ki kell cserélni..... (igy a fogyasztásom is jobb lett -1 liter) + tarfósort is cseréltek igy elmult a baj!

// ha szar akkor a lamda érték aszem állandó, igy hiába enne kevesebbet az autó nem tudja leszabájozni a keveréket igy a fogyim is nagyobb volt //

Megosztás:

Semmi jele nem volt csak akadozott!!!! A gyári szervizbe monták hogy a szonda ahol mér az a rész teljesen elégett, ki kell cserélni..... (igy a fogyasztásom is jobb lett -1 liter) + tarfósort is cseréltek igy elmult a baj!

// ha szar akkor a lamda érték aszem állandó, igy hiába enne kevesebbet az autó nem tudja leszabájozni a keveréket igy a fogyim is nagyobb volt //

BAkker uhuhu okits ki légyszíves.... :rolleyes: mi tud ott így elégni? maga a szonda vagy a leömlő?

Megosztás:

rángatózásra, alapjárati ingadozásra, leállásra nem tárol el hibát akkor hogy olvastathatom ki vagy hogy állípítható meg mi a baj? A héten még holnap aszánolm a verdát aztán pihi jövő hétig mert félek hogy ott fog hagyni vhol és akkor nagyon megutálnám:) Jövő héten meg szakszervíz.

Megosztás:

Úgy emlékszem, Paja csinált már ilyet.

Keresd meg PÜ-ben. :rolleyes:

sajnos Paja messze lakik tölem KECSKEMÉT de Bandi25Bp ha visszajön az üdülésböl mondta megcsinálja ugy néz ki hogy a f.radiátor lyukas mert a 2 csö csont száraz viszont elöl mind a 2 oldalon van fagyállonyom.

Megosztás:

sajnos Paja messze lakik tölem KECSKEMÉT de Bandi25Bp ha visszajön az üdülésböl mondta megcsinálja ugy néz ki hogy a f.radiátor lyukas mert a 2 csö csont száraz viszont elöl mind a 2 oldalon van fagyállonyom.

az érdekes, mert ha jól emlékszem, a fűtőtest a klíma elfolyó felett van, tehát ott kellene neki kifolynia ha gond van..hacsak nem vezeti ki a becsatlakozása... :rolleyes:

Megosztás:

rángatózásra, alapjárati ingadozásra, leállásra nem tárol el hibát akkor hogy olvastathatom ki vagy hogy állípítható meg mi a baj? A héten még holnap aszánolm a verdát aztán pihi jövő hétig mert félek hogy ott fog hagyni vhol és akkor nagyon megutálnám:) Jövő héten meg szakszervíz.

Én is pont így vagyok a vassal! Csak nekem már megvan a hiba forrása! De még mindig nem tudom, hogy hogyan lehet majd szétszedni az elektronikát!

A szervízben azt mondták, hogy pár technikus foglalkozik javítással, szóval biztos szét lehet szedni.

Azzal tudok segíteni a dolgon mikor megáll, hogy lehúzom a motorvezérlő alsó csatiját, majd visszadugom!

Arra gondoltam, hogy a vezérlő csatlakozójában elengedett egy picit az egyik láb, ami menet közben kicsúszik, azaz beljebb csúszik a csatlakózóba, ami bele van dugva és megszakad a kontakt! Na azt az egy lábat kell megcsinálni!

Rajz van, szóval már csak meg kell keresni, hogy melyik láb vezérli az AC-t, majd szétszedni a vezérlőt és megforrasztani azt a rohadt lábat.:rolleyes: ;)

Szívás az lesz vele! Remélem a kábelkötegen lévő csati az jó, mert azt szétszedni nagyobb szívás!

Üdv Nektek!

Megosztás:

az érdekes, mert ha jól emlékszem, a fűtőtest a klíma elfolyó felett van, tehát ott kellene neki kifolynia ha gond van..hacsak nem vezeti ki a becsatlakozása... :rolleyes:

lehet hogy tévedek de a klima radiátor azonos a fütöradiátorral? a g. pedál felöl lehet látni a két csövet ami ki be folyo a fütésnél .

Megosztás:

tiszteletem az uraknak .a müszerre most jött rá hogy a fütéscsapnál lévö 4db töm. gyürü ereszti kismértékben a fagyállót /édes/ szeretnék valami utmutatást vagy valakit aki segitene a javitásban kösz y17dti a drága.caraván és fehér ..2001évvégi isuzus. mind a két oldalon elöl fagyállos a szönyeg.

Nekem két éve olyan (kicsit). Töltögetem.

A fűtés radiátoránál ereszt - egyrészt, ugye, fagyálló csak a hűtőkörben van. Másrészt, ha a klíma ha eresztene, nem marad utána anyag, mert elpárolog (mivel az légköri nyomáson leginkább gáz halmazállapotú). Tipushiba. Kb. egynapos meló szakképzetlen embernek, és jó szivatós... :rolleyes:

Megosztás:

Nekem két éve olyan (kicsit). Töltögetem.

A fűtés radiátoránál ereszt - egyrészt, ugye, fagyálló csak a hűtőkörben van. Másrészt, ha a klíma ha eresztene, nem marad utána anyag, mert elpárolog (mivel az légköri nyomáson leginkább gáz halmazállapotú). Tipushiba. Kb. egynapos meló szakképzetlen embernek, és jó szivatós... :rolleyes:

de már a szönyegen is megjelent .

Megosztás:

Sziasztok!

Lehet hogy nem a legmegfelelőbb topicba írom a gondomat, de azért megpróbálom.

Tegnap reggel lementem a lakótelepen parkoló kocsimhoz, és a képeken látható állapotban találtam. Három kerekét is kivágták, tréleren kellett elvontatni. Nem szeretnék magyarázkodni hiszen aki ismer az tudja, aki nem az meg úgyis azt gondol amit akar, de nem adtam okot arra hogy ezt tegyék velem, ötletem sincs hogy ki és miért tette... Informatikusként dolgozom, a munkahelyemen sincs haragosom...

Amit tudni érdemes, hogy az autó 4 hónapos, új, szalonban vásárolt. A jogosítványom 2 hónapos, én magam pedig a harmadik X-et taposom, tehát nem vagyok fiatal „suhanc”. (Remélem nem bántok meg senkit.) Ennyit a körülményekről.

A kérdésem az lenne, hogy mit lehet ezzel a kocsival kezdeni, szakmai szemmel? Mennyire lehet szerkezetileg is helyreállítani? Úgy értem, mivel az autó belseje is kapott az anyagból (pl. az első ablaktörlőknél), ha nem tudják teljesen újrafesteni, esetleg egy-két sarok belül véletlenül kimarad, ott szépen elkezd rozsdásodni, rohadni. Mit tegyek? Az autó 10 éves hitelre van, én nem vagyok milliomos, egy viszonylag stabil állásom van átlagos fizetéssel. A törlesztést, a biztosítást meg az üzemben tartást tudom (kis jóindulattal) kényelmesen fizetni, de semmi több!

Az eset Mosonmagyaróváron történt, jelenleg a kocsi a helyi Opel-szalon műhelyében van, szétszerelik és újrafényezik...

Szerintetek mit tegyek? Mennyire lesz ez még „új”? Nagyon el vagyok keseredve, de őszinte választ szeretnék...

astra01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

astra02_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Jajj! Mit csináltak ezzel a kocsival? Kromofág party volt? Ha új autó akkor nincs nagy gond mert cascot is kötöttél rá elvileg, és arra meg lehet csinálni. Annyi az egész hogy újrafestik és fényezik a sérült elemeket és utána újra gurul majd a gépsas. A kerekek is újak lesznek szerintem de azonos típusú és méretű gumikat adjanak arra azért figyelj!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.