Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Sziasztok !

Volt már itt kérdés, hogy az utánfutó visszajelzőt, hogy kell bekötni.

Én ezt megcsináltam. Egy utánfutó visszajelző jeladós (forgalmazó - gyártó?) Úrtól azt az infót kaptam, hogy a 2000 előtt gyártott Astra G be, csak be kell rakni az izzót a műszerfalba, és működik .

Egyébként a többi gépben is benne van a jeladó - az izzó helye a műszerfalban már a D Kadettemben is benne volt -csak a vezeték nincs kiépítve a jeladó és a műszerfal között.

És lőn: az enyém működik. 98' 1.2 5 ajtós.

Más: a vonóhorog csatlakozó helye is ki van alakítva a hátsó ajtó alatti burkolat alatt.

A vonóhorgot is oda kötöttem be.

Jenő

Megosztás:

Köszi Uhu!

Mennyibe kerül a gyári betét (4 db) és mi a márkája?

A szerelés nem gond , megoldható itthon..... :D

IDÉZET(uhuhu @ 2008-06-15 - 13:20)

a márkaszervizekben akcióban van a gyári Corsa C fékbetét, anyag + munkadij bruttó 12.990 ért.

ezt hijják a szerviz 4+ nak.

ennyi :D

Megosztás:

1998-as 1,2-es láncos G-Astra ha a napon áll 3-órát- elindul, majd kapásból lefullad.

És van úgy, hogy csak a nyolcadik próbálkozásra indul el.

Az alapjárati motor kis dugattyúja a gyújtás ráadásakor szépen kimozdul.

Hidegben, árnyékos idóben pöccre indul.

Mi lehet a gond?

Kérem segítsetek!

Csabika.

Megosztás:

1998-as 1,2-es láncos G-Astra ha a napon áll 3-órát- elindul, majd kapásból lefullad.

Mi lehet a gond?

Kérem segítsetek!

Csabika.

Nem fekete esetleg?

Egy haver OFF TOPIC Pözsója csinált hasonlót, de csak nyáron, tűző napon.

Fekete a verda, ez fontos. Szakszervíz szerint meghülyített valami hőérzékelőt a külső hőmérséklet, amitől más keveréket csinált az injektor, mint ami jó lett volna. Azért röhejes volt, amikor elmesélte, mit mondtak a szervízben. Aztán felraktak neki valami szigetelést a motortér tetőre jó pízért. Azóta nincs probléma. Szerintük ritkán fordul elő a típusnál, de akadt már. (P206)

Persze Astra lehet más, majd a szakik megmondják.

Megosztás:

Hali!

Utolért engem is a belső levegő keringető probléma. Eltört a zárólap tengelye. Nagy nehézségek árán kiszereltem és megragasztottam 2k epoxyval. De nem sikrült. Visszaszerelve, a motor most máshol törte el.

Tudja valaki hogy ez hogy működik normálisan? Mi a koncepció? Van benne valami áramhatároló, mert végálláskapcsolót nem láttam. A motor elképesztően erősen forgatja a lapot. Mi a megoldás?????

Szia!

Ez a normális működése. Nekem az áttétel szorult meg emiatt. Csináltam hozzá egy kis elektronikát ami csak pár mp-ig ad feszt a motorra, csak addig amíg átfordul a zárólap. A tökéletes persze a végállás-szenzor lenne, de azzal többet kell mókuskodni.

Megosztás:

Szia!

Ez a normális működése. Nekem az áttétel szorult meg emiatt. Csináltam hozzá egy kis elektronikát ami csak pár mp-ig ad feszt a motorra, csak addig amíg átfordul a zárólap. A tökéletes persze a végállás-szenzor lenne, de azzal többet kell mókuskodni.

2 mikrokapcsolo, párhuzamossan kötve?

Megosztás:

Sziasztok.Lenne egy problémám,ha tud valaki segíthetne.28ezer km.megtétele után,a bal oldalon,a difinél-féltengely szimeringes lett az autóm.Állítottunk befele a csapágyon,kicseréltük a szimeringet,de ugyan úgy kotyog vagy 5mm-tert a féltengely,fel-le.Néztük a váltóban,az egész egyszerre mozog a difivel mindennel együtt.Nem tudom,hogy most ez így jó vagy nem.Kb.egy hét mulva majd alá nézek,hogy veri e ki az új szimeringel az olajat,vagy nem.Ha valaki tapasztalt már ilyent,segíthetne,mert szétvet az ideg!Majdnem 180fokot tekertünk befele,többet nem lehetett,mert akkor már szorult volna a váltó.

Megosztás:

Mi kotyog? Ha az egész csukló fel-le, akkor ott nagy gond van, nem kéne vele menni.

Ha csak ki-be kotyog a csuklóban a tengely része, az természetes :rolleyes:

Nem,a csapágy nem kotyog,hanem a belső résszel együtt mozog az egész.A csapágyat szépen beállítottuk.Kopást nem találtunk.

Megosztás:

Nem,a csapágy nem kotyog,hanem a belső résszel együtt mozog az egész.A csapágyat szépen beállítottuk.Kopást nem találtunk.

Hát nem jutottunk közelebb a hibaleírás pontosabb értelmezéséhez. Tehát mi kotyog és merre pontosabban?

A féltengelycsukló a difibe megy bele közvetlen, ami támcsapágyakkal van a menesztőkkel behúzva.

Megosztás:

Hát nem jutottunk közelebb a hibaleírás pontosabb értelmezéséhez. Tehát mi kotyog és merre pontosabban?

A féltengelycsukló a difibe megy bele közvetlen, ami támcsapágyakkal van a menesztőkkel behúzva.

Ha megfogom kézzel a féltengelyt,fel-le irányban tudom mozgatni kb:5mm-tert.

Megosztás:

Sziasztok !

Volt már itt kérdés, hogy az utánfutó visszajelzőt, hogy kell bekötni.

Én ezt megcsináltam. Egy utánfutó visszajelző jeladós (forgalmazó - gyártó?) Úrtól azt az infót kaptam, hogy a 2000 előtt gyártott Astra G be, csak be kell rakni az izzót a műszerfalba, és működik .

Egyébként a többi gépben is benne van a jeladó - az izzó helye a műszerfalban már a D Kadettemben is benne volt -csak a vezeték nincs kiépítve a jeladó és a műszerfal között.

És lőn: az enyém működik. 98' 1.2 5 ajtós.

Más: a vonóhorog csatlakozó helye is ki van alakítva a hátsó ajtó alatti burkolat alatt.

A vonóhorgot is oda kötöttem be.

Jenő

Köszönöm a választ, sajna az én autóm 2002 és ebből hiányzik az a bizonyos vezeték a műszeregység és a csati között. Ezt lenne jó tudni, hogy milyen és pontosan hova kell szerelni?

Megosztás:

De az egész csuklót, vagy csak a tengely részt a csuklóban?

Utóbbi esetben belső csukló csere lesz...

A komplett csukló ami belecsúszik a váltóba tengelyestől mozog fel-le a difiházban,

és belül vele együtt a bolygókerék amit alulról látni is ha mozgatom.

Megosztás:

De az egész csuklót, vagy csak a tengely részt a csuklóban?

Utóbbi esetben belső csukló csere lesz...

A komplett csukló ami belecsúszik a váltóba,tengelyestől mozog fel-le a difiházban,

és vele együtt a bolygókerék is amit alulról látni,hogy mozog.

Megosztás:

Köszönöm a választ, sajna az én autóm 2002 és ebből hiányzik az a bizonyos vezeték a műszeregység és a csati között. Ezt lenne jó tudni, hogy milyen és pontosan hova kell szerelni?

Póbáld meg a rajzok alapján 'kitalálni' mit kell összekötni.

Én néztem a rajzokat , de a rajzok közötti kapcsolatot nem értettem meg. Pedig nyilván az index kapcsoló és a visszajelző lámpa között van kapcsolat, csak ennek az 'ábrázolása' nem világos.

Jenő

Megosztás:

A komplett csukló ami belecsúszik a váltóba,tengelyestől mozog fel-le a difiházban,

és vele együtt a bolygókerék is amit alulról látni,hogy mozog.

Akkor ott nagyobb baj lesz, lehetőleg ne menj ilyen lógó difivel, mert nagy baleset is lehet belőle...

ki kell szedni a difit, és megnézni, valamint a támcsapágyakat is (lehet szétesett a kosara).

Megosztás:

Mi lehet a gond?

Kérem segítsetek!

Csabika.

Ugyan ez az autóm, nekem eddig csak egyszer kellett újra indítani, hasonló körülmények között mint ahogy Te is írtad. Az előbb viszont nekem is sokszori indítózás után indult csak el. A jelenség: a motor elindul, de pár tized másodperc után le is áll.

Nekem világít a sárga lámpám, de a csatlakozón keresztül ki akartam villogtatni, de nem villogott ki hibakódot.

Ha valami változás van Nálad írjál !

Jenő

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.