Bálint24 Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy X14XE kézi váltós Astrában milyen időszakonként kell kézi váltóban olajat cserélni, és mennyi a feltöltési mennyiség? Ugyanez lenne a kérdésem a szervófolyadékkal is. Ezek cseréje elvégezhető házilag is? Köszönöm a segítségeteket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy X14XE kézi váltós Astrában milyen időszakonként kell kézi váltóban olajat cserélni, és mennyi a feltöltési mennyiség? Ugyanez lenne a kérdésem a szervófolyadékkal is. Ezek cseréje elvégezhető házilag is? Köszönöm a segítségeteket! elméletileg a váltoban nem kell csak javitásnál a szervo az zöld szinü és nem tudom de egy jo szer. megmondja ezt is azt is . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bálint24 Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 elméletileg a váltoban nem kell csak javitásnál a szervo az zöld szinü és nem tudom de egy jo szer. megmondja ezt is azt is . Köszi a választ. Elméletileg ha a váltót nem javítják, nem is kell benne olajat cserélni? Kibírja akár az autó egész élettartamát???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 Köszi a választ. Elméletileg ha a váltót nem javítják, nem is kell benne olajat cserélni? Kibírja akár az autó egész élettartamát???? Úgy ám. Amennyire emlékszem, nincs is rajta olajleeresztő csavar, szóval elég körülményes lenne lecserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
streetracer Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 Hali.Tudja valaki,hogy a középkonzolt fedő müanyagboritást hogyan lehet leszedni?Két csavart találtam a hamutartó alatt,kettőt a magnó mellett.Van még valahol csavar? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 Hali.Tudja valaki,hogy a középkonzolt fedő müanyagboritást hogyan lehet leszedni?Két csavart találtam a hamutartó alatt,kettőt a magnó mellett.Van még valahol csavar? Kesztyűtartót nézted már? Bár én még nem szedttem szét ennyire de nézd meg ott is hát ha van eldugva ott is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
streetracer Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 Kesztyűtartót nézted már? Bár én még nem szedttem szét ennyire de nézd meg ott is hát ha van eldugva ott is. OK.Köszi a segitséget. :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 OK.Köszi a segitséget. :sowwy: Középkonzol szétszedése Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bálint24 Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 Köszönöm a választ, akkor nem próbálkozom vele. :sowwy: Még egy kérdésem lenne: A szervóolajnak van csereperiódusa, vagy csak elég figyelni a szintet és utántölteni ha kell. Ha cserés, hol lehet leereszetni és mekkora időközönként kell cserélni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 Középkonzol szétszedése Én megpróbáltam már kiszedni azt a műanyag tartó részt de nem sikerült. Bezzeg amikor a rádiómat berakták szervízben akkor a szerelő pik-pak kiszette. Link to comment Megosztás: More sharing options...
streetracer Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 Középkonzol szétszedése Na igy már tiszta.Ezer köszönet a segitségért. :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 " hátul Dunlop, úgyhogy nem is a legócskább minőségűek) . nem a legolcsóbb, de nem is a legjobb... a dunlop amit gyárilag szerelnek az Astra G re az elég nagy kaka gumi. nem a legszarabb mert van rosszabb is, de azért én nem vennék olyat sohase..." Köszi Uhuhu a véleményt, de akkor adjatok tanácsot, milyen gumira érdemes váltanom? Én Barumra gondoltam...(Bravuris, Brillantis) Nem túl drága és állítólag a németországi használtautók nagy része is ilyennel fut, ha nekik megfelel talán itt is jó lesz... A lényeg az lenne, hogy ne legyen túl hangos. Tényleg ha már újat veszek a jelenlegi felnijeimre (7Jx15 H2) maradhatok a 195/60 R15 mértű gumiknál mit gondoltok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 " hátul Dunlop, úgyhogy nem is a legócskább minőségűek) . nem a legolcsóbb, de nem is a legjobb... a dunlop amit gyárilag szerelnek az Astra G re az elég nagy kaka gumi. nem a legszarabb mert van rosszabb is, de azért én nem vennék olyat sohase..." Köszi Uhuhu a véleményt, de akkor adjatok tanácsot, milyen gumira érdemes váltanom? Én Barumra gondoltam...(Bravuris, Brillantis) Nem túl drága és állítólag a németországi használtautók nagy része is ilyennel fut, ha nekik megfelel talán itt is jó lesz... A lényeg az lenne, hogy ne legyen túl hangos. Tényleg ha már újat veszek a jelenlegi felnijeimre (7Jx15 H2) maradhatok a 195/60 R15 mértű gumiknál mit gondoltok? Michelin Energy Saver 195/65 R15 H 20100Ft. A barumot 17e körül néztem, de szerintem azért a michelin jobb gumi. :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 nekem pirelli a nyári barum a téli a pirelli jó nem hangos. DE kell majd vennem gumit michelin enrgyt fogok sztem jövőre. Sztem a michelin nagyon jó gumi a barummban meg nagyon kellemesett csalódtam Amúgy nem 185/65 a gyári méret? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 Na igy már tiszta.Ezer köszönet a segitségért. :sowwy: Nincs mit. Érdemes eltenni a linket sok hasznos segítség van itt... Kellene egy jó németes lefordítgatni és fel lehetne tenni a klub weblapjára... Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 Michelin Energy Saver 195/65 R15 H 20100Ft. A barumot 17e körül néztem, de szerintem azért a michelin jobb gumi. :sowwy: A Barum Barvuris már 14 E alatt is hozzáférhető netes gumiboltokban, a Michelin meg 20 E felett van. 4 vagy ideális esetben 5 (pótkerékkel) gumi áránál ez már min. 24-30 E Ft különbség az összköltségben. Azért ez nagyon nem mindegy... A fenti két márkán kívül valakinek még van favoritja, vagy jó tapasztalata? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 Michelin Energy Saver 195/65 R15 H 20100Ft. A barumot 17e körül néztem, de szerintem azért a michelin jobb gumi. :lol: én michlein, kléber, goodyear fan vagyok gumiban... bár a Good Year az dolgozó lány hangos gumi, de nagyon jó vele kanyarodni :sowwy: a michlein prémium kategória, a klébert meg a michlein gyártja itt nézz körül, itt nagyon jó áron adnak gumi, és sok sok gumit vettem már itt... a kléber 13.990 Ft/db a 195/60R15 méretben. http://www.startgumi.hu/tyresearch.php?w=1...1&s%5B%5D=1 bár ha kicsi motoros az autóód, akkor én 185/65R15 gumit vennék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 nekem pirelli a nyári barum a téli a pirelli jó nem hangos. DE kell majd vennem gumit michelin enrgyt fogok sztem jövőre. Sztem a michelin nagyon jó gumi a barummban meg nagyon kellemesett csalódtam Amúgy nem 185/65 a gyári méret? Nekem a 2007/12 havi kocsin 195/65-ös gumik vannak fent. A régebbi modelleken van 185-ös (csak nem tudom, hogy melyik modelleken, a 15-ös felni is a 2000 környéki autókra került fel, és akkor még a méret 185-ös volt, hogy mikortól van 195 azt nem tudom) Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 nekem pirelli a nyári barum a téli a pirelli jó nem hangos. DE kell majd vennem gumit michelin enrgyt fogok sztem jövőre. Sztem a michelin nagyon jó gumi a barummban meg nagyon kellemesett csalódtam Amúgy nem 185/65 a gyári méret? A 185/65 R15 és a 195/60 R15 is gyári méret, azt nem tudom milyen szempontok alapján szerlték fel az egyes autókra. Talán évjárat vagy motortípus alapján... Az biztos, hogy a 2004. szeptemberi Astra Classic-omra gyárilag a 195-öst szereltek, mert még most is azokon fut. A kérdés meg az, hogy a 6 collos gyári keréktárcsáim helyett 7 coll széles alufelnijeimre hogy is tudnám ráhúzni a 185-ös gumit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 A sárfogó gumit egyszerű feltenni a kocsira? Kell valamit barkácsolni, vagy? Asszem elöre veszek, de hátra nem mert az csúnya. Az elsök sokat érnek, nem keni annyira össze a kocsi oldalát. Már unom hogy állandóan tiszta kosz a kocsim oldala. Igaz sötétkék, és nagyon kényes. :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 én michlein, kléber, goodyear fan vagyok gumiban... bár a Good Year az dolgozó lány hangos gumi, de nagyon jó vele kanyarodni :sowwy: a michlein prémium kategória, a klébert meg a michlein gyártja itt nézz körül, itt nagyon jó áron adnak gumi, és sok sok gumit vettem már itt... a kléber 13.990 Ft/db a 195/60R15 méretben. http://www.startgumi.hu/tyresearch.php?w=1...1&s%5B%5D=1 bár ha kicsi motoros az autóód, akkor én 185/65R15 gumit vennék. Igen, köszi én is a startgumin nézelődtem, csak sajnos tegnap még akciós volt a Barum (12E) ma meg már nem akciós (14 E). Erről lecsúsztam, de majd figyelek, mindig vannak ott akciós gumik. Kleber téligumim már volt az előző autómon, és nagyon meg voltam vele elégedve. A nyári verzióját még nem ismerem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 A kérdés meg az, hogy a 6 collos gyári keréktárcsáim helyett 7 coll széles alufelnijeimre hogy is tudnám ráhúzni a 185-ös gumit? nekem a téli felni omega B felni, emlékeim szerint az vagy 6,5 vagy 7 coll széles és ET33. simán rajtavan a 185 ös gumi... Link to comment Megosztás: More sharing options...
egerj Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 Sokféle... olvasd ki a hibakódot :sowwy: Megtettem. Ahogy tudom, összekötöttem az 5. és 6. lábat, ráadtam a gyújtást. Vártam, hogy a sárga lámpa majd villog, de nem történt. semmi. Elindítottam a motort, de akkor sem változott a helyzet. Ilyen csatlakozót találtam a kézifék kar alatt: http://www.topbuzz1.carenthusiasts.co.uk/i...odes/pic007.htm Mit tegyek ? Jenő Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 Visszatérve még a felnikre egy kérdés erejéig... A gyári Astra alufelnik is 6,5-7" méretűek nem? Akkor az én 7"-osom sem verheti szét a kerékcsapágyakat, ha nem rakok rá szélesebb gumit ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atesz 25 Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 Engem is érdekelne hogy pontosan melyik lábakat kell összekötni.Fontos lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts