ROLÓ Elküldve Március18, 2008 Elküldve Március18, 2008 Igen :D köszi :D , de tennék hozzá egy kis Meta Gold adalékot is.... :D
opel16v Elküldve Március18, 2008 Elküldve Március18, 2008 köszi :D , de tennék hozzá egy kis Meta Gold adalékot is.... :D jól teszed! :D
profile Elküldve Március18, 2008 Elküldve Március18, 2008 És a Mobil Synt S 5W-40 ACEA A3, B3, B4 API SL,SJ,EC,CF DC 229.3 BMW LL-98 VW 502 00, 505 00 Opel GM-LL-B-025 Porsche Approved specifikációju olaj? (Z 12XEP ) énis ezt locsolom bele
Atis25 Elküldve Március19, 2008 Elküldve Március19, 2008 Sziasztok! Üdv Minden Kedves Szakinak. Gondoltam benézek, mert már igen régen voltam, és lenne 2 kérdésem remélem tudtok segíteni. Az egyik, hogy hogy a bánatba tudom kicserélni a benyaszűrőt. (Astra G z14xe) Sehogy sem boldogulok azokkal a bepattanó fülekkel, amik a csatlakozógyűrűn vannak. Szétgányolni meg nem akarom. Mert ha jól néztem ami most rajta van, az össze van építve a csővel, amit meg az újhoz adtak 2 csak külön gyűrű. A másik dolog, hogy meg van az "Astra G szervízkönyv 1998-", viszont a z14xe motort sikeresen kihagyták belőle. Így aztán túl sokra nem mentem velea motor terén. Van olyan könyv amiben ez a motortípus is benne van? Jó lenne kitakarítgatni amit ki kell, de ahhoz meg kellene egy motorleírás képekkel. Jah még egy dolog: Valamelyik nap néztem a zöldkártyámat, hogy mikor jár le, és találtam benne "érdekes" dolgot. Az második értéknél amit mérnek (nincs nállam így épp nem tudom, bocsi) a max. gyári érték 1,03 lehet,és a min talán 0,98, nekem 1,01 és van utána téve egy felkiáltó jel. Gondolom nem véletlen. Milyen hibára utalhat ez a magasabb érték. A szervíz top-ban feltettem ezeket de még válasz nem jött. Előre is köszia segítséget, és kellemes napot mindenkinek.
profile Elküldve Március19, 2008 Elküldve Március19, 2008 és milyen?? nekem tökéletes. a motor nem szereti, mert nem akarja enni :D az előző tulaj is ezt rakta bele, én meg jövő héten cserélek olajat benne harmadszor, megint ez megy bele.
ROLÓ Elküldve Március19, 2008 Elküldve Március19, 2008 nekem tökéletes. a motor nem szereti, mert nem akarja enni :D az előző tulaj is ezt rakta bele, én meg jövő héten cserélek olajat benne harmadszor, megint ez megy bele. Akkor ok! én is ilyet szeretnék bele, remélem szépen jár tőle a motor és nem kajálja. Hány km a csere intervallum nálad?
profile Elküldve Március19, 2008 Elküldve Március19, 2008 Akkor ok! én is ilyet szeretnék bele, remélem szépen jár tőle a motor és nem kajálja. Hány km a csere intervallum nálad? 12 ezrenként szoktam cserélni
Vicsor Elküldve Március19, 2008 Elküldve Március19, 2008 Sziasztok! Én még nagyon zöldfülü vagyok ezekhez a dolgohoz amiket ti itt megtárgyaltok. Viszonrt nagyon érdekes is. Én és a mennyasszonyom ez év febr. 25-e óta vagyunk autótulajdonosok ( első kocsink és én vagyok az üzembe tartója). Vettünk egy 6 éves Astrát. Nagyon tuti kis jármű. Élvezet vezetni. Sajna a kollégám már megemlítette és én is észre vettem, hogy néha nyikorog a fékje a kocsinak. Ő azt mondta, hogy kopottak a féktárcsák és valószínüleg a pofák is. Azt szeretném meg kérdezni elsőre tőletek, hogy mennyi idő után érdemes cserélni a fékeket?
ENDYKA Elküldve Március19, 2008 Elküldve Március19, 2008 Ha kicsit nyikorog - elég betétet cserélni, de ha már erős a zaj: akkor valszeg a tárcsa is cserére érett. 1 tárcsa álltalában 2 de max 3 betétet bir ki szerintem.
Boldizsar Elküldve Március19, 2008 Elküldve Március19, 2008 Sziasztok! Én még nagyon zöldfülü vagyok ezekhez a dolgohoz amiket ti itt megtárgyaltok. Viszonrt nagyon érdekes is. Én és a mennyasszonyom ez év febr. 25-e óta vagyunk autótulajdonosok ( első kocsink és én vagyok az üzembe tartója). Vettünk egy 6 éves Astrát. Nagyon tuti kis jármű. Élvezet vezetni. Sajna a kollégám már megemlítette és én is észre vettem, hogy néha nyikorog a fékje a kocsinak. Ő azt mondta, hogy kopottak a féktárcsák és valószínüleg a pofák is. Azt szeretném meg kérdezni elsőre tőletek, hogy mennyi idő után érdemes cserélni a fékeket? Vagy a hátsó tárcsaféket kellene megtisztítani... Nekem Hétvégén felnicsrével egybekötve ez lesz esedékes....Így kell csinálni...
szepi Elküldve Március19, 2008 Elküldve Március19, 2008 Sziasztok! Én még nagyon zöldfülü vagyok ezekhez a dolgohoz amiket ti itt megtárgyaltok. Viszonrt nagyon érdekes is. Én és a mennyasszonyom ez év febr. 25-e óta vagyunk autótulajdonosok ( első kocsink és én vagyok az üzembe tartója). Vettünk egy 6 éves Astrát. Nagyon tuti kis jármű. Élvezet vezetni. Sajna a kollégám már megemlítette és én is észre vettem, hogy néha nyikorog a fékje a kocsinak. Ő azt mondta, hogy kopottak a féktárcsák és valószínüleg a pofák is. Azt szeretném meg kérdezni elsőre tőletek, hogy mennyi idő után érdemes cserélni a fékeket? A fékek cseréjének nincs időbeni intervalluma.Akkor kell cserélni, amikor elhasználódnak.Ha keveset használod -vagy ha sokat használod de hosszú távokra- az autódat, akkor nagyon sokáig nem kell cserélni.Ennek inkább kilóméterben lehet megközelítőleg megadni a csereperiódusát, de az is használatfüggő, ahogy az előbb írtam.Az egyetlen biztos módszer a szemrevételezés.Kerék le és megtekintés. :D
Vicsor Elküldve Március19, 2008 Elküldve Március19, 2008 Köszi a válaszokat. Amikor megvettük az autót akkor 87221 km-volt benne. Azóta bele raktam olyan közel 300 km-t ( még nem vezettenm túlsokat).
Qpack Elküldve Március19, 2008 Elküldve Március19, 2008 Köszi a válaszokat. Amikor megvettük az autót akkor 87221 km-volt benne. Azóta bele raktam olyan közel 300 km-t ( még nem vezettenm túlsokat). Hali! Nézd meg az állapotát...ha jól emlékszem a tárcsa 21mm-ig kophat a betét pedig...azt jelzi a kopásjelző, lehet azt hallod! :D gondolom a tieden is hátul dob van... Én azt javaslom először a dobféknél..nézd meg a betét vastagságát egy kicsit csiszold meg és borítsd ki belőle a ferrodó porát, mert attól is szokott "zenélni", persze a tárcsánál ahogy írtam, nézdmeg nem e kopásjelző adja a hangot!!! :D ha ezeken túl vagy és még mindíg zenél..a nyereg leszerelés már annyira nem egyszerű, de ha van egy kis műszaki érzéked és szerszámod, akkor szedd szét, ha nincs elkopva a betét, akkor szedd ki és azt is csiszold meg egy kicsit..lehet felkémenyedett...így még használható utánna... :D
Vicsor Elküldve Március19, 2008 Elküldve Március19, 2008 Hali! Nézd meg az állapotát...ha jól emlékszem a tárcsa 21mm-ig kophat a betét pedig...azt jelzi a kopásjelző, lehet azt hallod! :D gondolom a tieden is hátul dob van... Én azt javaslom először a dobféknél..nézd meg a betét vastagságát egy kicsit csiszold meg és borítsd ki belőle a ferrodó porát, mert attól is szokott "zenélni", persze a tárcsánál ahogy írtam, nézdmeg nem e kopásjelző adja a hangot!!! :D ha ezeken túl vagy és még mindíg zenél..a nyereg leszerelés már annyira nem egyszerű, de ha van egy kis műszaki érzéked és szerszámod, akkor szedd szét, ha nincs elkopva a betét, akkor szedd ki és azt is csiszold meg egy kicsit..lehet felkémenyedett...így még használható utánna... :D Húha. Na tényleg zöldfülü vagyok. Olyanokat írtál le, hogy kiguvadt a szemem olvasás közben. Hol találom azt a bizonyos kopásjelzőt? Ja, igen hátúl dobfékem van.
imy Elküldve Március19, 2008 Elküldve Március19, 2008 Sziasztok! Én még nagyon zöldfülü vagyok ezekhez a dolgohoz amiket ti itt megtárgyaltok. Viszonrt nagyon érdekes is. Én és a mennyasszonyom ez év febr. 25-e óta vagyunk autótulajdonosok ( első kocsink és én vagyok az üzembe tartója). Vettünk egy 6 éves Astrát. Nagyon tuti kis jármű. Élvezet vezetni. Sajna a kollégám már megemlítette és én is észre vettem, hogy néha nyikorog a fékje a kocsinak. Ő azt mondta, hogy kopottak a féktárcsák és valószínüleg a pofák is. Azt szeretném meg kérdezni elsőre tőletek, hogy mennyi idő után érdemes cserélni a fékeket? Az enyim is nyikorog kis sebeségnél (Kicsit idegesítő :D ), pedig még csak 3500km van az autóban, és csak 3 hónapos... :D
profile Elküldve Március19, 2008 Elküldve Március19, 2008 Az enyim is nyikorog kis sebeségnél (Kicsit idegesítő :D ), pedig még csak 3500km van az autóban, és csak 3 hónapos... :D állandóan hozzáér a betét a tárcsához. gyorsan meg fogja enni a betétet...
mélykék76 Elküldve Március19, 2008 Elküldve Március19, 2008 állandóan hozzáér a betét a tárcsához. gyorsan meg fogja enni a betétet... Azért azt jó lenne tisztázni, hogy fékezésnél nyikorog, vagy mondjuk gurulás közben. Fékezésnél nem árt, ha a betét hozzér a tárcsához :D
szepi Elküldve Március19, 2008 Elküldve Március19, 2008 Húha. Na tényleg zöldfülü vagyok. Olyanokat írtál le, hogy kiguvadt a szemem olvasás közben. Hol találom azt a bizonyos kopásjelzőt? Ja, igen hátúl dobfékem van. A fék nem játék!!!Ha zöldfülű vagy, az nem gond,senki sem született műszaki zseninek, ezesetben viszont eszedbe se jusson a fékeket piszkálni!Bízd szakemberre az átvizsgálást és a tisztítást. A kopásérzékelő pedig egy szenzor, ami a fékbetét minimális vastagságának elérésekor érintkezik a féktárcsával és visszajelzővel figyelmeztet a cserére.(Ha el van látva ilyennel az autód...) A fékbetét minimális vastagsága 2mm, (de én már 5mm-es betétet nem tennék vissza...) A féktárcsa minimális vastagsága, ahogy Qpack mondta 21-22mm, motortól függően.(1.7 l-ig 21mm, fölötte 22.)Ha ezt elérte, akkor csere. :D :D
ROLÓ Elküldve Március19, 2008 Elküldve Március19, 2008 [ A kopásérzékelő pedig egy szenzor, ami a fékbetét minimális vastagságának elérésekor érintkezik a féktárcsával és visszajelzővel figyelmeztet a cserére.(Ha el van látva ilyennel az autód...) Jó lesz az mechanikus érzékelőnek is, azaz két vékonyka acéllap,ami ha elkopott a betét azonnal hozzáér a tárcsához (fém a fémen...) csikorgó hanggal fog jelezni.... :D
profile Elküldve Március19, 2008 Elküldve Március19, 2008 nekemis nyikorgott kis sebességnél, illetve bizonyos helyzetekben kanyarodáskor (úgy, hogy nem fékeztem) ennek az lett az eredménye, hogy lett 1db vasig kopott és 3 db 60%-os fékbetétem... kicseréltem a tárcsákat meg a betéteket, azóta jó
balallaca Elküldve Március19, 2008 Elküldve Március19, 2008 Rossz hír! Ma sajnos 14 óra 5 perckor elltalálták a kicsikét hátulról. Egy fiat boldog tulajdonosa nem figyelt arra, hogy lekanyarodom és bumm. Szerencsére már elfordultam, így úgy néz ki, hogy csak a lökhárító sérült, az elrepedt, és az egyik lámpa tört össze. Lehet keresni alkatrészt, meg fényezőt, ha fizet a biztosítója!
Colin Elküldve Március19, 2008 Elküldve Március19, 2008 :D :D sajnálom....de ha tényleg "csak" ennyi sérült, akkor szerencséd volt.
Recommended Posts