Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
nézd meg az olajszintet...

Megnéztem,de minden rendben van az olajjal!Most lett rajta cserélve kb.1 hónapja.A kattogás meg 1 hete jött ki rajta.Bevigyem a szervízbe?vagy mit csináljak vele?Az nem lehet,hogy valami a gázpedálnál nem jó?Vagy én nem tudom,nem értek hozzá. :oops:

Elküldve

Megnéztem,de minden rendben van az olajjal!Most lett rajta cserélve kb.1 hónapja.A kattogás meg 1 hete jött ki rajta.Bevigyem a szervízbe?vagy mit csináljak vele?Az nem lehet,hogy valami a gázpedálnál nem jó?Vagy én nem tudom,nem értek hozzá. :oops:

Csak menet közben van a hang? Álló helyzetben üresben nincs?

Elküldve

Csak menet közben van a hang? Álló helyzetben üresben nincs?

Igen,csak menet közben hallom.álló helyzetben nincsen semmi.

Elküldve
Igen,csak menet közben hallom.álló helyzetben nincsen semmi.

Minden sebességfokozatban? Kuplung kinyomásra esetleg nem szűnik meg?

Elküldve

Minden sebességfokozatban? Kuplung kinyomásra esetleg nem szűnik meg?

Minden sebességfokozatban hallom.Csak akkor szűnik meg,ha felengedem a gázpedált.Most próbálgattam,és van amikor álló helyzetben üresben is előjött rajta.de nem mindig csinálja,menetközben sem.Azt figyeltem meg,hogy reggel hidegmotornál nincsen,csak amikor már elkezd melegedni a motor,akkor csinálja!próbáltam kifülelni,hogy pontosan honnan is jön a hang,de nem tudok rájönni,vhonnan a műszerfal mögül hallom.

Elküldve
Minden sebességfokozatban hallom.Csak akkor szűnik meg,ha felengedem a gázpedált.Most próbálgattam,és van amikor álló helyzetben üresben is előjött rajta.de nem mindig csinálja,menetközben sem.Azt figyeltem meg,hogy reggel hidegmotornál nincsen,csak amikor már elkezd melegedni a motor,akkor csinálja!próbáltam kifülelni,hogy pontosan honnan is jön a hang,de nem tudok rájönni,vhonnan a műszerfal mögül hallom.

A kattogás periodicitása változik esetleg a fordulatszámmal, vagy mindig állandó? Kuplungot kinyomva gázadáskor is van hangja?

Elküldve

A kattogás periodicitása változik esetleg a fordulatszámmal, vagy mindig állandó? Kuplungot kinyomva gázadáskor is van hangja?

Elküldve

Az nem lehet,hogy valami a gázpedál környékén nem jó?Nincsen ott valami elektronika,vagy relé,vagy valami?Csak azért gondolom,mert mindegy,hogy áll az autó,vagy megy,vagy hogy hányas sebességben van,csak akkor jön elő a kattogás,ha nyomva van a gázpedál,különben semmi hang.Vagy szóljatok rám,ha hülyaségeket beszélek :?:

Elküldve
Az nem lehet,hogy valami a gázpedál környékén nem jó?Nincsen ott valami elektronika,vagy relé,vagy valami?Csak azért gondolom,mert mindegy,hogy áll az autó,vagy megy,vagy hogy hányas sebességben van,csak akkor jön elő a kattogás,ha nyomva van a gázpedál,különben semmi hang.Vagy szóljatok rám,ha hülyaségeket beszélek :?:

Neked 98-as az autód, tehát még bowdenes a gázpedál, nem elektromos... Nem tudok róla, hogy lenne közvetlenül a gázpedállal kapcsolatban vmiféle elektronika, aminek esetleges kattogása utastérből is hallható lenne. Most hirtelen passzolok, a fentiek alapján nem tudom mi lehet ez az egyenletesen kattogó hang gázpedál nyomásakor. Talán másvkinek van használható ötlete...

Elküldve

Neked 98-as az autód, tehát még bowdenes a gázpedál, nem elektromos... Nem tudok róla, hogy lenne közvetlenül a gázpedállal kapcsolatban vmiféle elektronika, aminek esetleges kattogása utastérből is hallható lenne. Most hirtelen passzolok, a fentiek alapján nem tudom mi lehet ez az egyenletesen kattogó hang gázpedál nyomásakor. Talán másvkinek van használható ötlete...

És bowdenes gázpedálnál is előfordulhat az,hogy kicsit lassan reagál a gázadásra?Csak azért gondoltam,hogy elektronikus,mert gázadásra nem egyből reagál a motor,hanem van 1mp csúszás.Vagy ezt más okozza?Meg olyant is tapasztalok mostanában,hogy 2-esbe visszaváltba alapjáraton,vagy kis gáznál kicsit rángat az autó.Ez mitől lehet?

Tényleg nem nagyon értek az autókhoz ám,azért vannak a hülye kérdéseim.

Azért köszönöm szépen a segítségedet!Ha valakinek esetleg már volt hasonló "kattogása",az legyen szíves ossza majd meg velem.

Bár szerintem jövő héten bemegyek majd a szervízbe,aztán megnézetem,hogy mi lehet a gond.

Elküldve
És bowdenes gázpedálnál is előfordulhat az,hogy kicsit lassan reagál a gázadásra?Csak azért gondoltam,hogy elektronikus,mert gázadásra nem egyből reagál a motor,hanem van 1mp csúszás.Vagy ezt más okozza?Meg olyant is tapasztalok mostanában,hogy 2-esbe visszaváltba alapjáraton,vagy kis gáznál kicsit rángat az autó.Ez mitől lehet?...

Az 1 mp késés egy kicsit soknak tűnik. Van vmekkora késése tán bowdenes gázpedál esetében is a motornak, de ekkora azért sztem nem. Alapjáraton kettőben nem kéne sztem rángatnia, legalábbis nekem nem rángat, bár nekem Z-s motor és elektromos gázpedál van...

Sztem is nézesd meg szervízben az autót. Pl uhu-éknál... :roll:

Elküldve

uhu melyik szervizben van?Én Szombathelyi vagyok.Olyan messze nem akarom elvinni.Az itteni szervizesek meg már úgyis ismernek,mert kb.2 havonta viszem a légzsák miatt,de még mindig nem jöttek rá,hogy mi rossz.

Elküldve
uhu melyik szervizben van?Én Szombathelyi vagyok.Olyan messze nem akarom elvinni.Az itteni szervizesek meg már úgyis ismernek,mert kb.2 havonta viszem a légzsák miatt,de még mindig nem jöttek rá,hogy mi rossz.

Uhu bp-i szervízben dolgozik... Úgyhogy akkor kicsit messze vagy. Vidd nyugodtan Szombathelyre. Max ha nagyon nem jönnek rá a megoldásra, és sokat szívsz vele, akkor esetleg egyszer felnézhetsz BP-re is uhuhu bácsiékhoz. :roll: Több szem többet lát alapon.

Elküldve

Még 1 esélyt adok az ittenieknek!

Köszi a linket,elolvastam,nagyon tanulságos.

Meg köszönök minden segíteni próbálást mindenkinek.

Elküldve
Még 1 esélyt adok az ittenieknek!

Köszi a linket,elolvastam,nagyon tanulságos.

Meg köszönök minden segíteni próbálást mindenkinek.

Ahogy gondolod.

Légzsákkal kapcsolatban mi a hibajelenség ?

Elküldve

világit a lá-mpa :roll: :P :twisted: :D

Ez tényleg hülleee kérdés volt :D

Azért az milyen komoly lenne, ha sebi elvinné az ottani márkaszervízbe a kocsiját és azt mondaná "Az opelforumon ezt olvastam lehetséges hibaforrásként, nézzétek már meg, hogy nem ott van-e bibi" :wink: :P

Elküldve

Ez tényleg hülleee kérdés volt :D

Azért az milyen komoly lenne, ha sebi elvinné az ottani márkaszervízbe a kocsiját és azt mondaná "Az opelforumon ezt olvastam lehetséges hibaforrásként, nézzétek már meg, hogy nem ott van-e bibi" :wink: :D

:P :D :D Hétfőn azért is elviszem,és ezt fogom mondani! :lol:

Eddig 4-szor vittem be a légzsák miatt.Elöszőr az utasoldali légzsáknak az érintkezőjét kellet megtisztitani,mert valami zárlat volt.A másik két esetben meg nem írt ki a műszer semmi konkrét hibaüzenetet,hanem azt mondták,h csak ki kell törölni a hibakódot,és nincsen semmi gond.De 2 nap múlva megint kivillant a hiba jelző lámpa.Megint visszavittem,ugyan azt mondták.Ezután már 3 napig jó volt.De most megint világít!De azt nem értem,ha világít a lámpa,akkor a műszerrrel nem lehet megnézni,h mi okozta a hibát?

Elküldve

Üdvözlök minden Fórumlakót!

Ez az első HSZ-m, amiben rögtön egy kérdéssel fordulnék hozzátok! :P

Szóval szegény Astra mostanában hidegen kicsit nehezebben indul, mint szokott! Körülnéztem a motortérben és észrevettem, hogy akksin a "varázsszem" már fekete! Gondolom ezekután akksit kellene cserélnem nem? (remélem ez okozza a problémát) Ha igen, akkor milyet ajánlotok? Mindenképpen ragaszkodjak a gyárihoz:?: Egyáltalán normális ez egy 3 éves, keveset futott autónál?

A válaszokat előre is köszönöm!

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.