Csabesz400 Elküldve Szeptember24, 2019 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2019 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Élő adatot szerettem volna nézni, de az ELm 327 nem kommunikál az ecu-val. Már több fajtát próbáltam de ném akar kapcsolatot teremteni a kocsival, több programmal is. Az obd2 -vel a telefon kommunikál, de az ecuval nem! Biztosíték lehet? A csatlakozó ajzat érinkezői jók, kábeleit sajnos nem látom hogy kicsúszott volna. 99-es g astra. Válaszokat előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
sziklaboci Elküldve Szeptember24, 2019 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2019 59 perce, Csabesz400 írta: Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Élő adatot szerettem volna nézni, de az ELm 327 nem kommunikál az ecu-val. Már több fajtát próbáltam de ném akar kapcsolatot teremteni a kocsival, több programmal is. Az obd2 -vel a telefon kommunikál, de az ecuval nem! Biztosíték lehet? A csatlakozó ajzat érinkezői jók, kábeleit sajnos nem látom hogy kicsúszott volna. 99-es g astra. Válaszokat előre is köszönöm! Hello, szintén '99-es astrámmal nekem nem megy bármilyen elm327-tel a kommunikáció, négyfélével próbáltam és ebből egyetlen egyel működik. Javaslom keríts másik elm-et. Valószínűleg a firmware a különbség köztük, erről itt egy kis angol nyelvű olvasnivaló. Sajnos a kínaiak nem nagyon szeretik reklámozni hogy melyik verzióval árulják a portékájukat, így nem tudom megmondani hanyas firmware a megfelelő, de sanszos hogy egy korábbi verzió (1.5). 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
georgee Elküldve Október2, 2019 Megoszt Elküldve Október2, 2019 Üdv Tagok. Régebben volt egy kapcsolási rajz, ahol a belső keringetés végállásokat végállás kapcsolókkal oldották meg illetve diódákkal. Esetleg valakinek meg van ez a rajz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október2, 2019 Megoszt Elküldve Október2, 2019 Megnéztem a Zafirában az ajtóátvezetőt, de igazából a kapcsoló mozgatására néha meg-megindult a jobb oldali ablak felfelé. Így szétszedtem a kapcsolót, és úgy dugtam rá a csatira csak a panelt. Az adott mikrokapcsoló birizgálására megindult az ablak. Így amennyire tudtam átforrasztottam a lábakat, amihez se normális szerszámom, se jó szemem ( már ) nincs. De úgy látszik sikeres volt a próbálkozás mert egyenlőre működik a dolog. A két hátsó ablaknál úgy gondoltam a páros működés képtelenség miatt hogy a gyerekzár kapcsolójánál ugyanezt eljátszom, de ott nem hozott sikert. Áthidalni nem tudom-merem, mivel 4 lába van ( mégsem ló) meg túl kicsi nekem az ilyen művelethez. Vagy esetleg itt a csati tüskéjét kellene átforrasztani amihez viszont nem férek hozzá. http:// Szó volt róla hogy az oldal vagy a függöny légzsákot az ajtóban történő hirtelen nyomás növekedés indítja, ez a külön is csati lehet ami az érzékelőhöz tartozik? Narancssárga védőcsőben mennek a kábelei. http:// Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Október2, 2019 Megoszt Elküldve Október2, 2019 (edited) On 2019. 10. 02. at 17:38, zotya975 írta: Megnéztem a Zafirában az ajtóátvezetőt, de igazából a kapcsoló mozgatására néha meg-megindult a jobb oldali ablak felfelé. Így szétszedtem a kapcsolót, és úgy dugtam rá a csatira csak a panelt. Az adott mikrokapcsoló birizgálására megindult az ablak. Így amennyire tudtam átforrasztottam a lábakat, amihez se normális szerszámom, se jó szemem ( már ) nincs. De úgy látszik sikeres volt a próbálkozás mert egyenlőre működik a dolog. A két hátsó ablaknál úgy gondoltam a páros működés képtelenség miatt hogy a gyerekzár kapcsolójánál ugyanezt eljátszom, de ott nem hozott sikert. Áthidalni nem tudom-merem, mivel 4 lába van ( mégsem ló) meg túl kicsi nekem az ilyen művelethez. Vagy esetleg itt a csati tüskéjét kellene átforrasztani amihez viszont nem férek hozzá. http:// Szó volt róla hogy az oldal vagy a függöny légzsákot az ajtóban történő hirtelen nyomás növekedés indítja, ez a külön is csati lehet ami az érzékelőhöz tartozik? Narancssárga védőcsőben mennek a kábelei. http:// Oldal légzsákoknál az ajtóban is van szenzor. És a légzsák kábelek sárga csőben szoktak futni. Tehát igen. Módosítva Október4, 2019 : Stofl 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október2, 2019 Megoszt Elküldve Október2, 2019 59 perce, zotya975 írta: Szó volt róla hogy az oldal vagy a függöny légzsákot az ajtóban történő hirtelen nyomás növekedés indítja, ez a külön is csati lehet ami az érzékelőhöz tartozik? Narancssárga védőcsőben mennek a kábelei. http:// Igen: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Livi Elküldve Október2, 2019 Megoszt Elküldve Október2, 2019 On 2019. 09. 23. at 11:21, zotya975 írta: Generátornál? Pár ezer forint minőségtől és generátortól függően. Nekem csak az elsőt kellett kicserélni, hiszen az kapja a szíjfeszítéstől a nagyobb terhelést. C3-as laza illesztésű csapágyat ajánlanak bele, hiszen közel 100 fokos környezetben forog. Azt már lakatos ismerős ajánlotta hogy vegyem le a belső porvédőt és tömjek bele még zsírt mert nem sokat ( és tényleg nem) tesznek bele alapból. A porvédő vagy visszamegy vagy nem, de az az oldal úgyis takarva van amikor vissza van préselve a helyére. http:// Igazából a generátor kiszerelése nagyobb munka mint a tényleges csapágy csere. Persze ha már kézben van érdemes megnézni a bronzkeféket is. Na a végére, az ékszíj feszítő görgője csinálta a hangot ,el volt kopva ferdén meg a szerelő szerint az ékszíj is félig le volt róla csúszva ,na a csere mint a görgő karral együtt + már akkor az ékszíj is új bele 3 munkadíj 19 ezer forint volt összesen mindennel együtt!!!!!!!!!!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
balasz13 Elküldve Október3, 2019 Megoszt Elküldve Október3, 2019 Sziasztok ! Van egy xep14 motoros astrám . Vinnyogó hangot ad ki gyorsitásnál . Vezérlés felől jön, minden ki lett cserélve . Generátor ,vezérlés ,vízpumpa, klímaszivattyú csapágy .A hang maradt . Kaptam egy tippet , utána olvastam külföldi fórumon . Elvileg lánc cserél rosszul lett visszarakva az olajpumpa fedele , ezért nem illeszkedik normálisan az olajpumpa és berezonál . Valaki találkozott már ezzel a problémával ? Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve Október3, 2019 Megoszt Elküldve Október3, 2019 (edited) 1 órával ezelőtt, balasz13 írta: Sziasztok ! Van egy xep14 motoros astrám . Vinnyogó hangot ad ki gyorsitásnál . Vezérlés felől jön, minden ki lett cserélve . Generátor ,vezérlés ,vízpumpa, klímaszivattyú csapágy .A hang maradt . Kaptam egy tippet , utána olvastam külföldi fórumon . Elvileg lánc cserél rosszul lett visszarakva az olajpumpa fedele , ezért nem illeszkedik normálisan az olajpumpa és berezonál . Valaki találkozott már ezzel a problémával ? Köszönöm Szia. Az olajpumpa a vezérlés fedél része.A fedélbe van beépítve.Kérdés hogy szétszedték-e az olajpumpát.Ha nem akkor a cserélt dolgok valamelyike. De ha megnyugtat akkor az én autóm is ilyen nemrég lett lánc- vezérlés csere.Egyes kettes fokozatnál kigyorsitáskor az enyém is ad egy olyan jellegű hangot.Még feszes a lánc.Idővel elhallgat. Módosítva Október3, 2019 : kingblue Link to comment Megosztás: More sharing options...
balasz13 Elküldve Október3, 2019 Megoszt Elküldve Október3, 2019 30 perce, kingblue írta: Szia. Az olajpumpa a vezérlés fedél része.A fedélbe van beépítve.Kérdés hogy szétszedték-e az olajpumpát.Ha nem akkor a cserélt dolgok valamelyike. De ha megnyugtat akkor az én autóm is ilyen nemrég lett lánc- vezérlés csere.Egyes kettes fokozatnál kigyorsitáskor az enyém is ad egy olyan jellegű hangot.Még feszes a lánc.Idővel elhallgat. Szia . Persze szét lett az olajpumpa semmi hiba nincs benne o . A hang sebbesegtől független , üresben vinnyogó hang . Elvileg ferdén lett felrakva vagy rosszul leszedve az olajpumpa fedél . És a megvezető csapjai elhajlanak emiatt nem illeszkedik rendesen és berezonál . Elvileg . Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve Október3, 2019 Megoszt Elküldve Október3, 2019 45 perce, balasz13 írta: Szia . Persze szét lett az olajpumpa semmi hiba nincs benne o . A hang sebbesegtől független , üresben vinnyogó hang . Elvileg ferdén lett felrakva vagy rosszul leszedve az olajpumpa fedél . És a megvezető csapjai elhajlanak emiatt nem illeszkedik rendesen és berezonál . Elvileg . Akkor vissza a feladóhoz.Tehát visszavinni aki csinálta.Ahogy mondod elvileg lehet ez is de más is.Szerelési hiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maverick087 Elküldve Október6, 2019 Megoszt Elküldve Október6, 2019 (edited) Sziasztok, Bal hátsó Bosch rendszerű féknyergem cincogó hangot ad menet közben, szokott melegedni is, szóval a fékbetét nem távolodik el kellően a tárcsától teljesen. Az igazi probléma az, hogy a bal és jobb hátsó féknyergek újak, a kézifékkötél a csövek minden. A nyeregcsúszkák minden tiszta, enni lehet róla, legutóbb 1 hete szedtem szét. A tárcsákba és betétekbe is pár hónap van. Mi okozhatja ezt?? Egyszerűen nem értem. Szétszedtem már mindkét oldali fékrendszert többször hogy összehasonlítsam mi a különbség de nem találok már semmit. Ha felemelem az autót sokkal könnyebben tudom megforgatni a jobb oldali kereket mint a balt. Mi okozhat még féknyereg szorulást? Vagy nem is a nyereg szorul? Módosítva Október6, 2019 : Maverick087 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október7, 2019 Megoszt Elküldve Október7, 2019 11 órája, Maverick087 írta: Sziasztok, Bal hátsó Bosch rendszerű féknyergem cincogó hangot ad menet közben, szokott melegedni is, szóval a fékbetét nem távolodik el kellően a tárcsától teljesen. Az igazi probléma az, hogy a bal és jobb hátsó féknyergek újak, a kézifékkötél a csövek minden. A nyeregcsúszkák minden tiszta, enni lehet róla, legutóbb 1 hete szedtem szét. A tárcsákba és betétekbe is pár hónap van. Mi okozhatja ezt?? Egyszerűen nem értem. Szétszedtem már mindkét oldali fékrendszert többször hogy összehasonlítsam mi a különbség de nem találok már semmit. Ha felemelem az autót sokkal könnyebben tudom megforgatni a jobb oldali kereket mint a balt. Mi okozhat még féknyereg szorulást? Vagy nem is a nyereg szorul? Esetleg nehezen megy vissza a fékmunkahenger fékezés után. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maverick087 Elküldve Október7, 2019 Megoszt Elküldve Október7, 2019 1 óra, zotya975 írta: Esetleg nehezen megy vissza a fékmunkahenger fékezés után. Értelek, de azt két dolog okozhatja. Egyik maga a nyereg, azon belül sérült munkahenger, gumi porvédő stb. A másik a hajlékony fékcső, aminek a belseje elkezd tönkremenni és egyre kisebb keresztmetszeten áramlik a folyadék, magyarul lelépsz a pedálról, de nem történik semmi. Nekem a nyereg is új, meg a csövek is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október7, 2019 Megoszt Elküldve Október7, 2019 1 óra, Maverick087 írta: Értelek, de azt két dolog okozhatja. Egyik maga a nyereg, azon belül sérült munkahenger, gumi porvédő stb. A másik a hajlékony fékcső, aminek a belseje elkezd tönkremenni és egyre kisebb keresztmetszeten áramlik a folyadék, magyarul lelépsz a pedálról, de nem történik semmi. Nekem a nyereg is új, meg a csövek is. Maga a fékmunkahenger nem okozhatja? Megduzzadt-sérült benne a karmantyú, fékezéskor a folyadék nyomása kitolja, de utána nehezen húzodik vissza? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maverick087 Elküldve Október7, 2019 Megoszt Elküldve Október7, 2019 6 órája, zotya975 írta: Maga a fékmunkahenger nem okozhatja? Megduzzadt-sérült benne a karmantyú, fékezéskor a folyadék nyomása kitolja, de utána nehezen húzodik vissza? Dehogynem, de új az egész nyereg, ez a bajom. Ha jól emlékszem a gyári 20 éves GM nyereggel is ezt csinálta az utolsó fekbetét, tárcsa csere után... Arra gondoltam még hogy a kézifékkötél ugye cserélve lett és nem ugyanaz a hossz. Az is furcsa, hogy a jobb oldal jobban reagál a kézifékkar húzásra és kiengedésre is.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október7, 2019 Megoszt Elküldve Október7, 2019 20 perce, Maverick087 írta: Dehogynem, de új az egész nyereg, ez a bajom. Ha jól emlékszem a gyári 20 éves GM nyereggel is ezt csinálta az utolsó fekbetét, tárcsa csere után... Arra gondoltam még hogy a kézifékkötél ugye cserélve lett és nem ugyanaz a hossz. Az is furcsa, hogy a jobb oldal jobban reagál a kézifékkar húzásra és kiengedésre is.... Ezt nem tudom, a hátsó féket még csak megnéztem, de nem bontottam még szét, nem nyúltam hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
neon36 Elküldve Október8, 2019 Megoszt Elküldve Október8, 2019 (edited) sziasztok.segítségeteket kérném az alábbi problémára,én már tanácstalan vagyok.balra kormányzáskor felerősödik az első futómű hangja nevezhetjük morgásnak is.mivel balra kormányzáskor csinálja gondoltam jobb eleje terhel így kicseréltem a kerékcsapágyat.sajnos továbbra is csinálja.új gumik vannak rajta 3000 van bennük szépen egyenesen fut.astra g 1.7 cdti.jah cseréltem egy motortartó bakkot is bal elől mert csúnyán állt gondoltam az veri magát de nem.előre is köszönöm a válaszokat Módosítva Október8, 2019 : neon36 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október9, 2019 Megoszt Elküldve Október9, 2019 20 órája, neon36 írta: sziasztok.segítségeteket kérném az alábbi problémára,én már tanácstalan vagyok.balra kormányzáskor felerősödik az első futómű hangja nevezhetjük morgásnak is.mivel balra kormányzáskor csinálja gondoltam jobb eleje terhel így kicseréltem a kerékcsapágyat.sajnos továbbra is csinálja.új gumik vannak rajta 3000 van bennük szépen egyenesen fut.astra g 1.7 cdti.jah cseréltem egy motortartó bakkot is bal elől mert csúnyán állt gondoltam az veri magát de nem.előre is köszönöm a válaszokat Én egyszer találkoztam kanyarban morgó kerékcsapággyal, akkor már felemelve az autót a kereket megmozgatva kottyant is. Esetleg érdemes lenne ellenőrizni a másik oldalt. ( amelyiket nem cserélted ki) Link to comment Megosztás: More sharing options...
neon36 Elküldve Október9, 2019 Megoszt Elküldve Október9, 2019 1 óra, zotya975 írta: Én egyszer találkoztam kanyarban morgó kerékcsapággyal, akkor már felemelve az autót a kereket megmozgatva kottyant is. Esetleg érdemes lenne ellenőrizni a másik oldalt. ( amelyiket nem cserélted ki) Köszönöm.igazad lett....a balos zajong,ez nem kottyant semmit kézzel a kereket forgatva sem volt hangja még.viszont kaptam egy tippet hogyan lehet kideriteni hogy ott a galiba...tehát megemeled kereket megforgatod és közbe rámarkolsz a rugó egy menetére ...ha rezgést érzel akkor az kerékcsapágy a rossz...ugyanis átviszi a rezgést a rugóra ha forgatod.simán éreztem ahogy rágodik a csapágy...köszönom a válaszod már kicseréltem a balost is ,tökéletes semmi hang nincs 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október9, 2019 Megoszt Elküldve Október9, 2019 1 órával ezelőtt, neon36 írta: Köszönöm.igazad lett....a balos zajong,ez nem kottyant semmit kézzel a kereket forgatva sem volt hangja még.viszont kaptam egy tippet hogyan lehet kideriteni hogy ott a galiba...tehát megemeled kereket megforgatod és közbe rámarkolsz a rugó egy menetére ...ha rezgést érzel akkor az kerékcsapágy a rossz...ugyanis átviszi a rezgést a rugóra ha forgatod.simán éreztem ahogy rágodik a csapágy...köszönom a válaszod már kicseréltem a balost is ,tökéletes semmi hang nincs Nincs mit! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maverick087 Elküldve Október12, 2019 Megoszt Elküldve Október12, 2019 On 2019. 10. 06. at 20:16, Maverick087 írta: Sziasztok, Bal hátsó Bosch rendszerű féknyergem cincogó hangot ad menet közben, szokott melegedni is, szóval a fékbetét nem távolodik el kellően a tárcsától teljesen. Az igazi probléma az, hogy a bal és jobb hátsó féknyergek újak, a kézifékkötél a csövek minden. A nyeregcsúszkák minden tiszta, enni lehet róla, legutóbb 1 hete szedtem szét. A tárcsákba és betétekbe is pár hónap van. Mi okozhatja ezt?? Egyszerűen nem értem. Szétszedtem már mindkét oldali fékrendszert többször hogy összehasonlítsam mi a különbség de nem találok már semmit. Ha felemelem az autót sokkal könnyebben tudom megforgatni a jobb oldali kereket mint a balt. Mi okozhat még féknyereg szorulást? Vagy nem is a nyereg szorul? Frissítem a posztot egy kicsit. A kézifék jól működik, már így persze kívülről, de biztos annál lesz gond, mert 3 napig nem húztam be kíváncsiságból és a féknek semmi baja nem volt. Nem adott ki hangot, nem melegedett stb. Tud bárki olyan beállítási lehetőséget amivel a kéziféket lehet befolyásolni? Kivéve persze a kézifék kar alatt a bowden feszességet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
birotom Elküldve Október14, 2019 Megoszt Elküldve Október14, 2019 Sziasztok. Pár héttel ezelőtt írtam ide hogy a kocsi egyik percről a másikra nem volt hajlandó elindulni. Ez a probléma azzal oldódott meg hogy üzemanyag szivattyút cseréltem, jártam vele kb egy hétig, aztán újra megérkezett a probléma, de most hidegen nem indul járt kb 2-3 másodpercet aztán már csak pár pöffentés és megint végleg leállt. hibakódnak ezt adja: P0443=T.a.-kipárolgásgátlás-regenerálószelep funkció-rendellenesség Tudna ebben valaki segíteni hogy mit jelent ez? Mert ez nekem kínai. És indítózgattam jó darabig aztán megnéztem a gyertyákat csont szárazak voltak vagyis benzin most sem jut el a gyertyákig. Válaszokat előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Október15, 2019 Megoszt Elküldve Október15, 2019 12 órája, birotom írta: Sziasztok. Pár héttel ezelőtt írtam ide hogy a kocsi egyik percről a másikra nem volt hajlandó elindulni. Ez a probléma azzal oldódott meg hogy üzemanyag szivattyút cseréltem, jártam vele kb egy hétig, aztán újra megérkezett a probléma, de most hidegen nem indul járt kb 2-3 másodpercet aztán már csak pár pöffentés és megint végleg leállt. hibakódnak ezt adja: P0443=T.a.-kipárolgásgátlás-regenerálószelep funkció-rendellenesség Tudna ebben valaki segíteni hogy mit jelent ez? Mert ez nekem kínai. És indítózgattam jó darabig aztán megnéztem a gyertyákat csont szárazak voltak vagyis benzin most sem jut el a gyertyákig. Válaszokat előre is köszönöm! Talán a tankszellőztető szelep hibájára gondolhat? Nézd meg azt. Illetve az üzemanyag szintjelző nem viselkedik furán? Nincs vákuum a tankban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
birotom Elküldve Október15, 2019 Megoszt Elküldve Október15, 2019 9 órája, Stofl írta: Talán a tankszellőztető szelep hibájára gondolhat? Nézd meg azt. Illetve az üzemanyag szintjelző nem viselkedik furán? Nincs vákuum a tankban? Hát éppenséggel de, furán viselkedik az üzemagyag szintjelző. Mikor ég a szegénységjelző, tankolok bele 50000 ért és egyből kiakad a mérő, mintha fúl tele lenne. Köszönöm ezt ellenőrzöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts